Δουλεύουμε και παίζουμε με την συνειδητότητά μας!

Δουλεύουμε και παίζουμε με την συνειδητότητά μας!
Καίτη Τσώλη, 16/4/2020

Κάθομαι στο κρεβάτι μου και κοιτάζω έξω. Ευτυχώς έχω μια πολύ όμορφη θέα, γιατί ακριβώς απέναντι υπάρχει ένα καταπράσινο βουνό και πριν  το βουνό κυλάει ο ποταμός Άραχθος. Κι έχει πουλιά, πολλά πουλιά που πετάνε και τα ζήλεψα καθώς τα βλέπω να πετάνε ελεύθερα! Και τότε σκέφτηκα να παίξω ένα παιχνίδι. Ξεχώρισα ένα μεγάλο πουλί κι έβαλα μέσα του την φαντασία μου και την συνειδητότητά μου και πέταξα μαζί του. Πέταξα πάνω από τον Άραχθο, παρατηρώντας τις πάπιες που κολυμπούσαν στα νερά του και τα πλατάνια με τις ιτιές στις όχθες του. Μετά πέταξα και ανέβηκα στην κορυφή του βουνού κι είχα μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Κι ένιωσα ελεύθερη. Το σώμα μου είναι στο κρεβάτι μου, αλλά εγώ πετάω ελεύθερη.
Και θυμήθηκα τα λόγια του δάσκαλου Κουτχούμι: “Η συνειδητότητά σας είναι πολλή ελαστική και μπορείτε να παίξετε μαζί της, μπορείτε να εισχωρήσετε σε απίστευτες καταστάσεις και σε άγνωστους κόσμους. Η συνειδητότητά σας μπορεί να ταξιδεύει «μίλια» μακριά σας σε άλλες διαστάσεις και ν’ ανοίγει δρόμους σε ολόκληρο το Σύμπαν, ενώ το σώμα σας αναπαύεται στο κρεβάτι σας. 

Δουλεύουμε με την συνειδητότητά μας λοιπόν και παίζουμε με την συνειδητότητά μας, όμως μέχρι να φτάσουμε σ’ αυτό το επίπεδο της εξέλιξής μας χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να βεβαιωθούμε ότι αγαπάμε τον εαυτό μας, γιατί σκοπός της εξέλιξής μας είναι να μάθουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και να κτίσουμε μια καινούργια συνειδητότητα. Η αγάπη και η συνειδητότητα δεν είναι θεωρίες, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας σκληρής και υπομονετικής δουλειάς με τον εαυτό μας, περνώντας μέσα από δύσκολες εμπειρίες και μετασχηματίζοντας πάρα πολλά συναισθήματα χαμηλής συχνότητας, έως την στιγμή που θα  καταφέρουμε να  κερδίσουμε τις υψηλές συχνότητες της αγάπης και του φωτός και να ισορροπήσουμε σ’ αυτές..  

Χρειάζεται λοιπόν πρώτα να  βεβαιωθούμε ότι αγαπάμε πραγματικά τον εαυτό μας, να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας, να δούμε εάν δώσαμε στον εαυτό μας την ολοκληρωτική αποδοχή, την ευσπλαχνία, την κατανόηση, την ελευθερία και την αγάπη που αξίζει και δικαιούται, γιατί διαφορετικά εάν υπάρχουν ακόμα κάποιες πτυχές μας που δεν τις έχουμε αποδεχθεί ολοκληρωτικά, επειδή δεν μας αρέσουν, (και συνήθως αυτές τις πτυχές, μας τις καθρεφτίζουν οι άλλοι), τότε αυτές οι πτυχές έρχονται και ξανάρχονται θυμωμένες και  προσπαθούν κάθε φορά να πάρουν τον έλεγχο του εαυτού μας, με αποτέλεσμα να μας προκαλούν σύγχυση, αναστάτωση και ανισορροπία. Το ίδιο συμβαίνει και εάν υπάρχουν ακόμα κάποιες καταστάσεις που δεν έχουν επιλυθεί ή εμπειρίες που βιώσαμε και μας πονάνε ή μας θυμώνουν ή οποιαδήποτε άλλα συναισθήματα που μας προκαλούν σύγχυση. Όλα αυτά χρειάζεται να επιλυθούν, γιατί εάν δεν επιλυθούν, τότε η προσοχή μας θα βρίσκεται  συνέχεια στραμμένη σ’ αυτά, με αποτέλεσμα να μας απορροφούν πάρα πολλή ενέργεια και να είναι δύσκολο να δουλέψουμε με την συνειδητότητά μας. Κι αυτό γιατί για να είμαστε συνειδητοί, χρειάζεται να έχουμε την προσοχή μας συγκεντρωμένη στον εαυτό μας και χρειάζεται επίσης να έχουμε όλη την ενέργειά μας. 

Σήμερα θα διευκρινίσουμε τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για να είμαστε συνειδητοί και θα δουλέψουμε με την συνειδητότητά μας, ένα βήμα κάθε φορά, ένα βήμα την ημέρα, μέχρι να το κατανοήσουμε πλήρως, να το γειώσουμε και να ζούμε συνειδητά στο τώρα μας.
“Είμαι συνειδητός-ή σημαίνει, ότι έχω επίγνωση του εαυτού μου και του περιβάλλοντός μου ταυτόχρονα, (από το απαρέμφατο συνειδέναι του ρήματος σύνοιδα που σημαίνει  γνωρίζω πολύ καλά). 

Πρώτο βήμα: ξεκινάμε με το πιο σημαντικό, ξεκινάμε αρχικά με το να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας, να “θυμόμαστε τον εαυτό μας” όπως έλεγε και ο δάσκαλος Γκουρτζίεφ.
Και είναι πολύ απλό, νιώθουμε πρώτα την βιολογία μας από τα νύχια των ποδιών μας έως την κορυφή του κεφαλιού μας, δηλαδή αρχικά έχουμε επίγνωση της βιολογίας μας και του ανθρώπινου εαυτού μας και στην συνέχεια στρέφουμε όλη την προσοχή μας στο καρδιακό μας κέντρο και συνδεόμαστε με την ψυχή μας, με την θεϊκότητά μας. Εκφράζουμε το “είμαι αυτό που είμαι”, νιώθουμε την ψυχή μας και έχουμε επίγνωση ότι είμαστε αυτή η ψυχή. Και στην συνέχεια νιώθουμε ενωτικά και  ολοκληρωτικά  τον εαυτό μας, (το ανθρώπινο και το θεϊκό) και έχουμε επίγνωση του Εαυτού μας, έχουμε επίγνωση ολόκληρης της Ύπαρξής μας, δηλαδή είμαστε συνειδητοί και εκφράζουμε την πρόθεσή μας να είμαστε όλη την ημέρα και κάθε μέρα συνειδητοί”

Δεύτερο βήμα: Η συνειδητότητά μας είναι παρούσα μόνον όταν ζούμε στο τώρα μας. Για την συνειδητότητά μας υπάρχει μόνον το τώρα. Όταν εμείς σκεφτόμαστε και βρισκόμαστε στο παρελθόν ή στο μέλλον, η συνειδητότητά μας είναι απούσα και γι’ αυτό κάθε φορά που αντιλαμβανόμαστε ότι το μυαλό μας  φεύγει και πάει στο παρελθόν ή στο μέλλον, σταματάμε για λίγο, παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή, αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και το μυαλό μας και επανερχόμαστε στο τώρα μας.
Οπότε είμαστε συνειδητοί σημαίνει ότι  είμαστε παρόντες…… ζούμε στο τώρα μας 

Τρίτο βήμα: στρέφουμε την προσοχή μας ολοκληρωτικά σε ότι κάνουμε. Έχουμε επίγνωση του εαυτού μας και σε αυτό που κάνουμε ταυτόχρονα, είμαστε δηλαδή συνειδητοί.
 Σημασία δεν έχει τι κάνουμε, αλλά σημασία έχει σ’ αυτό που κάνουμε να είμαστε ολοκληρωτικά παρόντες,  που σημαίνει να έχουμε στραμμένη όλοκληρωτικά την προσοχή μας σε αυτό που κάνουμε τώρα, σ’ αυτήν την παρούσα στιγμή……
Εάν π.χ. τρώμε τότε έχουμε ολοκληρωτικά στραμμένη την προσοχή μας στο φαγητό μας, με επίγνωση της κάθε μπουκιάς που βάζουμε στο στόμα μας και την απολαμβάνουμε……
εάν πλένουμε τα χέρια μας τότε όλη η προσοχή μας είναι στραμμένη στο πλύσιμο των χεριών μας……..
 όλα γίνονται με επίγνωση…..χωρίς να παρεμβαίνουμε με οποιοδήποτε τρόπο μέσα από την σκέψη…
οπότε είμαστε συνειδητοί σήμερα και κάθε μέρα σε σχέση με τον εαυτό μας και με όλα όσα κάνουμε”!

Τέταρτο βήμα: δουλεύουμε με την παρατήρηση….
Έχουμε επίγνωση του εαυτού μας, είμαστε δηλαδή συνειδητοί και ταυτόχρονα παρατηρούμε τον εαυτό μας. Αρχικά παρατηρούμε το μέσα μας, το πως νιώθουμε μέσα μας και στην συνέχεια παρατηρούμε την συμπεριφορά μας,  και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είναι αυτό που είναι, με ολοκληρωτική αποδοχή και χωρίς κριτικές. Δεν παρεμβαίνουμε δηλαδή με την σκέψη και με  κανέναν άλλο τρόπο, απλά παρατηρούμε τον εαυτό μας.
Εμείς είμαστε ο παρατηρητής και το παρατηρούμενο ταυτόχρονα, εμείς είμαστε κι είμαστε Ένα.
Και όπως μας λέει ο δάσκαλος Κουτχούμι: “Και σ’ αυτήν την φυσική σας κατάσταση της σιωπής αγαπημένοι μου, είναι παρόν μόνον ο παρατηρητής. Και ξέρετε ποιος είναι ο παρατηρητής; Ο Θεός είναι ο παρατηρητής. Και ο Θεός δεν χρησιμοποιεί την μνήμη και την σκέψη, ο Θεός υπάρχει μόνον στο παρόν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μεταφέρετε καθόλου παλιά γνώση και μέσα από τα μάτια του Θεού που είστε, κάθε φορά που παρατηρείτε, όλα είναι καινούργια, όλα είναι φρέσκα και όμορφα. Και σ’ αυτήν την κατάσταση της παρατήρησης δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός, καμία σύγκρουση μέσα σας κι έξω σας και βιώνετε την ενότητα σαν φυσική κατάσταση της ύπαρξής σας. Θ’ αρχίσετε να ζείτε το θαύμα, την μαγεία και την ομορφιά πάνω στον πλανήτη Γη. Και τότε αυτό που θα νιώσετε είναι βαθιά ευγνωμοσύνη”.

Πέμπτο βήμα: κάνουμε συνειδητές επιλογές………Έχουμε επίγνωση του εαυτού μας, είμαστε δηλαδή συνειδητοί και όλες οι επιλογές μας γίνονται με επίγνωση……..
Μέχρι σήμερα όλες τις επιλογές μας τις κάναμε επηρεασμένοι από το μυαλό και την λογική και το μυαλό μας είναι βουτυγμένο μέσα στην ψευδαίσθηση και στην αμφιβολία.  Κι έτσι και οι επιλογές που κάναμε σε σχέση με τον εαυτό μας και όλα όσα θέλαμε να δημιουργήσουμε ήταν μέσα στην αβεβαιότητα και την αμφιβολία. Τώρα όμως αποφασίζουμε συνειδητά και τις εντολές στον εαυτό μας, δεν τις δίνει πια το μυαλό μας, αλλά τις δίνει η συνειδητότητά μας, οπότε είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί σχετικά με τον εαυτό μας και τις δημιουργίες μας……
και από τον δάσκαλο Κουτχούμι.
“Στην 3η διάσταση το μυαλό σας είχε τον έλεγχο του εαυτού σας κι έδινε τις εντολές στον εαυτό σας και βέβαια αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ανισορροπία μέσα σας, γιατί το μυαλό σας ήταν επηρεασμένο από παλιές περιοριστικές πεποιθήσεις και από το συλλογικό ασυνείδητο.  Στην ουσία δεν μπορούσατε να λειτουργήσετε σαν ισορροπημένοι δημιουργοί…….
Τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, γιατί όταν η συνειδητότητά σας παίρνει την σκυτάλη κι αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού σας, τότε είναι εκείνη που  δίνει τις εντολές στον εαυτό σας.
Η συνειδητότητά σας γνωρίζει πως ακριβώς θα φέρει σε ισορροπία στον εαυτό σας, γνωρίζει τι ακριβώς χρειάζεστε και γνωρίζει τα θέλω σας, μ’ έναν τρόπο πολύ ξεκάθαρο. Όταν είστε συνειδητοί, είστε οι απόλυτοι δημιουργοί, γιατί η συνειδητότητά σας δημιουργεί με αμεσότητα  και κάνει όλη την εργασία για σας.  Χρειάζεστε μόνον την συνειδητότητά σας και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και έχει ήδη συμβεί, χωρίς να κάνετε τίποτα περισσότερο”. 

(για να βοηθάμε τους νεώτερους, αλλά και για να μην ξεχνιόμαστε κι εμείς…………). 

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email