“Ο τρόπος που εκφράζεται η θεϊκότητά μας στη Γη, Δυνατότητες και δυναμικά”

Ο τρόπος που εκφράζεται η θεϊκότητά μας στη Γη.
Δυνατότητες και δυναμικά ( το ύψιστο δυναμικό μας)
(σεμινάριο)

 με την Καίτη Τσώλη, 28/11/2019

Πως εκφράζεται ο εαυτός μας στη Γη;
Πως εκφράζεται η θεϊκότητά μας;
Η θεϊκότητά μας εκφράζεται στο εδώ και τώρα και στο τώρα μας δεν μετράει ο γραμμικός χρόνος για μας, γιατί το τώρα μας είναι το άχρονο και όταν βρισκόμαστε στο άχρονο σταματάμε να μεγαλώνουμε και να γερνάμε.

Η γραμμικότητα του χρόνου είναι αποτυπωμένη στα κύτταρά μας και την δημιουργήσαμε εμείς σαν ανθρώπινοι άγγελοι, γιατί θέλαμε να έχουμε στην Γη μια γραμμική καταγραφή της ιστορίας μας και της εμπειρίας μας.   
 Όταν επανερχόμαστε στο τώρα μας, όταν ζούμε την κάθε στιγμή μας και είμαστε ξύπνιοι και συνειδητοί, τότε η γραμμικότητα δεν μπορεί να μας επηρεάσει και δεν έχει καμιά δύναμη επάνω μας.       
Όμως γιατί γερνάμε;Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι που μας οδηγούν στα γεράματα.

Ο πρώτος λόγο
ς είναι η πεποίθηση που έχουμε, ότι θα γεράσουμε. Και αυτή την πεποίθηση την δημιουργούμε από παιδιά. Η πεποίθηση λέει, ότι εμείς τώρα είμαστε παιδιά, μετά είμαστε έφηβοι, μετά ενήλικες, μεσήλικες, μετά τα εβδομήντα μας άντε και καλά γεράματα κι ύστερα περιμένουμε το θάνατο.  Αυτήν την πεποίθηση που την έχουμε μέσα μας από παιδιά, πρέπει να την απελευθερώσουμε, γιατί γερνάμε επειδή το πιστεύουμε ότι θα γεράσουμε. Γι’ αυτό παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή και απελευθερώνουμε την πεποίθηση, ότι ντε και καλά εμείς πρέπει να γεράσουμε. Είμαστε άγγελοι μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους και μπορούμε να ζήσουμε πάνω στον πλανήτη όσο μας αρέσει και χωρίς να χρειαστεί να γεράσουμε.        

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι βιώνουμε την τρίτη διάσταση και την διττότητα, χάνουμε σταδιακά από παιδιά την ενέργειά μας.Και την χάνουμε καθώς η ανθρώπινη οικογένεια  μας χειραγωγεί, το σχολείο μας ελέγχει και η εκκλησία και η κοινωνία μας θέλουν  υποταγμένους και συμβιβασμένους. Και  χάνουμε επίσης την ενέργειά μας όταν η ανησυχία, ο φόβος και η σκέψη μας κρατάνε καθηλωμένους, όταν οι σχέσεις μας πληγώνουν, όταν μας απορρίπτουν και χάνουμε την ενέργειά μας και με πολλούς άλλους τρόπους επίσης. Εδώ απλά είπαμε μερικά παραδείγματα. Από παιδιά λοιπόν χάνουμε την ενέργειά μας κι έρχεται η στιγμή που μένουμε άδειοι και χωρίς ενέργεια, που μένουμε  αδύναμοι και σταφιδιασμένοι και στραγγισμένοι από ενέργεια κι έτσι καταλήγουμε να γερνάμε και να αρρωστένουμε. Το βλέπουμε ότι κάθε φορά που έχουμε απώλεια ενέργειας αρρωστένουμε, ενώ αντίθετα όταν η ενέργειά μας είναι ανεβασμένη, τότε είμαστε χαρούμενοι και νιώθουμε πληρότητα μέσα μας.          
Με την εργασία που κάνουμε στην παρούσα μας ενσάρκωση  για την εξέλιξή μας και καθώς απελευθερώνουμε τον εαυτό μας, το εκπληκτικό που συμβαίνει είναι ότι εμείς  απελευθερώνουμε την ενέργειά μας και την παίρνουμε πίσω. Δηλαδή  κάθε φορά που απελευθερώνουμε μια πεποίθηση ή έναν φόβο ή έναν περιορισμό, απελευθερώνουμε επίσης και την ενέργειά μας η οποία ήταν δεσμευμένη, εγκλωβισμένη μπορούμε να πούμε σ’ αυτήν την πεποίθηση ή τον φόβο. Γι’ αυτό όσο δουλεύουμε με τον εαυτό μας σταδιακά απελευθερώνουμε συνεχώς την ενέργειά μας και την ξανακερδίζουμε πίσω κι έρχεται κάποια ευλογημένη στιγμή που ο εαυτός μας απελευθερώνετε πλήρως και ο ενεργειακός μας ιστός, η ενέργειά μας αποκαθίσταται. Οπότε εμείς δεν θα γεράσουμε, γιατί εμείς αντί να είμαστε αδύναμοι και να καταλήγουμε γέροι, γινόμαστε όλο και πιο ενδυναμωμένοι, καθώς παίρνουμε πίσω την ενέργειά μας.   

Και ας δούμε στην συνέχεια πως εκφράζεται ο εαυτός μας στη Γη, κάνοντας ταυτόχρονα και μια άσκηση –θεραπεία:      
Οραματιζόμαστε τον εαυτό μας (την θεϊκότητά μας) στο κέντρο ενός κύκλου. Για να το καταλάβουμε βλέπουμε τον εαυτό μας στο κέντρο του κύκλου, σαν έναν φωτεινό ήλιο που απλώνει ταυτόχρονα τις ακτίνες του (ενσαρκώσεις μας) στην περιφέρεια του κύκλου. Η περιφέρεια του κύκλου είναι η Γη και στην περιφέρεια του κύκλου παίζεται το παιχνίδι της Γης. Οπότε ο εαυτός μας από το κέντρο του κύκλου άπλωσε τις ακτίνες του ταυτόχρονα, (δηλαδή ενσαρκώθηκε) σε ολόκληρη την περιφέρεια του Κύκλου. Άρα όλες οι ενσαρκώσεις μας υπάρχουν στο τώρα μας, και το παρελθόν ή το μέλλον είναι μια ψευδαίσθηση της γραμμικότητας του χρόνου. Η κάθε ενσάρκωσή μας στην περιφέρεια του κύκλου παίζει έναν διαφορετικό ρόλο, γιατί ο εαυτός μας ήθελε να έχει μιαν ολοκληρωμένη εμπειρία στη Γη.  Αυτό σημαίνει ότι παίζουμε όλους τους ρόλους ταυτόχρονα στην περιφέρεια του κύκλου, παίζουμε π.χ. τον ρόλο του πλούσιου και του φτωχού, του καλού και του κακού, του θύτη και του θύματος κ.λ.π. 

Εμείς μπορούμε να δουλέψουμε συνειδητά στο τώρα μας με όλες τις ενσαρκώσεις μας. Εστιάζουμε αρχικά σε κάποιο σημείο της περιφέρειας του κύκλου, όπου νιώθουμε ότι βρίσκεται η παρούσα μας ενσάρκωση, δηλαδή η ενσάρκωση που ζούμε εμείς αυτήν την στιγμή. Η παρούσα μας ενσάρκωση, είναι αυτή που ανέλαβε την υποχρέωση να ενώσει όλες τις ενσαρκώσεις μας και να προχωρήσει στην αφύπνιση και στην ανάληψη. Έτσι αυτήν την στιγμή από την περιφέρεια του κύκλου (δηλαδή στο τώρα μας), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνειδητά κάποιες ενσαρκώσεις μας που μας εξυπηρετούν και να τις φέρουμε μέσα μας, έτσι ώστε να διευκολύνουμε την παρούσα μας ενσάρκωση.      
Γι’ αυτό καλούμε από την περιφέρεια του κύκλου μιαν ενσάρκωσή μας με υγιέστατη και δυνατή βιολογία, και με μια βαθιά αναπνοή την καλωσορίζουμε και της επιτρέπουμε να εισχωρήσει μέσα μας, της επιτρέπουμε να αφομοιωθεί με την παρούσα μας ενσάρκωση.        
Από την περιφέρεια του κύκλου καλούμε και μιαν άλλην ενσάρκωση, μιαν ενσάρκωσή μας της αφθονίας, γιατί θέλουμε αφθονία στην ζωή μας, χρειαζόμαστε τα χρήματα για να κάνουμε ευκολότερη την ζωή μας. Και να θυμόμαστε ότι και τα χρήματα είναι ενέργεια. Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή και επιτρέπουμε σ’ αυτήν την ενσάρκωση της αφθονίας να εισέρθει μέσα μας και να αφομοιωθεί επίσης με την παρούσα μας ενσάρκωση.
Από την περιφέρεια του κύκλου καλούμε με την ίδια διαδικασία οποιαδήποτε ενσάρκωση μας εξυπηρετεί και μας προωθεί σαν Υπάρξεις. Μιαν ενσάρκωση π.χ. ταξιδιάρα, αν μας αρέσουν τα ταξίδια ή εάν θέλουμε  καλούμε μιαν ενσάρκωση με κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, όπως του θεραπευτή, του μουσικού κ.λ.π.  και καλούμε μέσα μας οποιαδήποτε ενσάρκωση εμείς θεωρούμε ότι θα μας εξυπηρετήσει στην παρούσα μας ενσάρκωση.      
Μία σημαντική επίσης ενσάρκωση που χρειάζεται να καλέσουμε είναι αυτή που  θα ονομάζαμε μελλοντική και έχει ολοκληρώσει την εξέλιξή μας, δηλαδή έχει φωτιστεί. Είναι κι αυτή παρούσα στο τώρα μας. Οπότε την καλούμε και με μια βαθιά αναπνοή της επιτρέπουμε να εισχωρήσει μέσα μας και να αφομοιωθεί με την παρούσα μας ενσάρκωση. Κι έτσι όλα έχουν ήδη συμβεί.

Και αφού ολοκληρώσαμε την διαδικασία και αφομοιώσαμε συνειδητά τις ενσαρκώσεις που θέλουμε να μας ολοκληρώσουν και να μας εξυπηρετήσουν στην παρούσα μας ενσάρκωση παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή και στρέφουμε ξανά την προσοχή μας στο κέντρο του κύκλου, εκεί όπου βρισκόμαστε εμείς σαν Θεοί,  σαν απόλυτοι και αιώνιοι δημιουργοί. Και βλέπουμε την θεϊκότητά μας να καλεί από την περιφέρεια του κύκλου  στο κέντρο του, όλες τις ενσαρκώσεις μας και να ενώνεται μαζί τους. Και όταν η ένωση ολοκληρωθεί, τότε η περιφέρεια του κύκλου εξαφανίζεται και μένουμε εμείς στο κέντρο του κύκλου σαν απόλυτοι Θεοί δημιουργοί. Όλες οι ενέργειες ισορροπούν στο κέντρο του κύκλου, όλες οι ενέργειες ισορροπούν στο μηδέν.   
Κι αυτή είναι η μοναδική και αιώνια αλήθεια. Υπάρχουμε μόνον εμείς σαν Θεοί δημιουργοί και όλα τα υπόλοιπα είναι πραγματικότητες που δημιουργούμε και μπαίνουμε μέσα και παίζουμε. Και σ’ αυτήν την θέση του Θεού δημιουργού, σ’ αυτήν την θέση του είμαι αυτό που είμαι, σ’ αυτήν την θέση της ύψιστης δόνησής μας εκφράζουμε  την πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε κάτι που θέλουμε πολύ, για να έχουμε μιαν άμεση υλοποίηση τις επόμενες μέρες. Εκφράζουμε την πρόθεσή μας και το αφήνουμε με εμπιστοσύνη στην θεϊκότητά μας, χωρίς να ασχοληθούμε περισσότερο, για να μην μπει στη μέση το μυαλό μας και προσπαθήσει να το ελέγξει.  

 Δυνατότητες και δυναμικά
Οι δυνατότητές μας είναι απεριόριστες, όπως απεριόριστο είναι και τα Σύμπαν. Όμως ανάλογα με τις συχνότητες που βρισκόμαστε κάθε φορά και  οι δυνατότητές μας υπόκεινται στους δικούς μας περιορισμούς. Κάθε φορά επιτρέπουμε και φέρνουμε σε μας τόσες δυνατότητες, οι οποίες είναι ανάλογες των δυναμικών που δημιουργούμε και υπάρχουν ακόμα πεποιθήσεις και περιορισμοί, που μέχρι τώρα μας εμποδίζουν να ανοιχτούμε ολοκληρωτικά στο εύρος των δυνατοτήτων μας. Ζητάμε π.χ. αφθονία, αλλά εάν εμείς νιώθουμε ότι δεν την αξίζουμε, ή εάν νιώθουμε ότι με το να έχουμε χρήματα, είμαστε λιγότεροι πνευματικοί, τότε τα χρήματα δεν θα έρθουν σε μας.

Οι δυνατότητές μας λοιπόν είναι ανάλογες των δυναμικών που εμείς δημιουργούμε.
-Πως δημιουργούμε τα δυναμικά μας οικογένεια;
Τα δυναμικά μας τα δημιουργούμε ανάλογα με το που στρέφουμε εμείς την προσοχή μας και είναι ανάλογα επίσης με τις συχνότητες που βρισκόμαστε εμείς κάθε φορά. Στην διττότητα τα δυναμικά μας ήταν πολύ χαμηλά, γιατί βρισκόμασταν σε χαμηλές συχνότητες. Στην διττότητα είχαμε συνεχώς στραμμένη την προσοχή μας στο παιχνίδι, είχαμε δηλαδή στραμμένη την προσοχή μας έξω από τον εαυτό μας. Και βέβαια εκεί οι δυνατότητές μας και τα δυναμικά μας ήταν περιορισμένα. Κι έτσι μέσα στην διττότητα τα δυναμικά μας είχαν ελάχιστες αλλαγές.
Κατά την διάρκεια της εξέλιξής μας τα δυναμικά μας αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα. Κάτι που ισχύει αυτή την στιγμή, την άλλη στιγμή δεν ισχύει, γιατί εμείς εν τω μεταξύ έχουμε ανεβάσει την δόνησή μας, έχουμε αλλάξει συχνότητα κι έτσι έχουμε αλλάξει και τα δυναμικά μας και στην προκειμένη περίπτωση της συνεχής αλλαγής, δεν ισχύουν οι προβλέψεις.       

δάσκαλος Κουτχούμι: Γι’ αυτό κι εμείς αποφεύγουμε να κάνουμε προβλέψεις, γιατί εμείς αγαπημένοι μου σας μιλάμε διαβάζοντας και γνωρίζοντας τα δυναμικά σας σ’ αυτήν την τώρα στιγμή σας και βάσει αυτών των δυναμικών εμείς σας προτείνουμε προς τα πού να στρέψετε την προσοχή σας, με τέτοιο τρόπο ώστε να προχωρήσετε για να συναντήσετε το ύψιστο δυναμικό σας. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να κάνετε εσείς αυτό το ολοκληρωτικό άλμα στον εαυτό σας και για τον εαυτό σας, το πλέον καθοριστικό και οριστικό βήμα και να εισέρθετε στην υψηλότερη συχνότητα του εαυτού σας που είναι το ύψιστο δυναμικό σας. Και είστε πολλοί από σας που το έχετε ήδη δημιουργήσει, που είστε έτοιμοι ενεργειακά και το βλέπετε μπροστά σας.  Και θέλουμε σήμερα που βρισκόμαστε εδώ μαζί, σήμερα που βρίσκεστε μέσα στην αγκαλιά μας και στον ασφαλή σας χώρο και εάν εσείς το επιλέγετε και το επιτρέπετε να κάνετε αυτό το βήμα και να εισέρθετε στο ύψιστο δυναμικό σας, εκεί που βρίσκετε η ελευθερία σας που είναι  αγάπη κι εκεί που βρίσκετε η ολοκλήρωσής σας και η πληρότητά σας. Μέσα σ’ αυτό το δυναμικό εσείς είστε ανεξάρτητες, αυτόνομες και κυρίαρχες υπάρξεις, είστε Θεοί επίσης, Θεοί δημιουργοί και είστε οι ανθρώπινοι άγγελοι που περπατάνε στη Γη.

      Γι’ αυτό θέλουμε να δείτε μπροστά σας το ύψιστο δυναμικό σας σαν μια τεράστια λευκόχρυση φωτεινή μπάλα που δεν έχει όρια και επεκτείνετε απεριόριστα. Είναι απεριόριστη κι εσείς βλέπετε το φως της και πάρτε αυτή την απόφαση να εισέρθετε μέσα στην λευκόχρυση φωτεινή μπαλα. Για όσους δεν νιώθετε έτοιμοι επιλέξτε να το κάνετε αυτό κάποια άλλη στιγμή. Αρκεί η πρόθεσή σας και η απόφασή σας και αυτό βέβαια ισχύει και για όσους διαβάζουν αυτή την στιγμή αυτά που σας λέμε, γιατί σ’ αυτή τη συνάντηση, σ’ αυτή την τώρα στιγμή όλοι είστε παρόντες.

   Και για όσους το έχετε επιλέξει εισερχόμαστε τώρα μέσα στο λευκόχρυσο φως, μέσα στο ύψιστο δυναμικό σας. Είναι τόσο απλό, τόσο απλό…. Και νιώστε, νιώστε ποιοι είστε…Βρίσκεστε μέσα στην αγάπη του Χριστού, του Χριστού που είστε, βρίσκεστε μέσα στην αγάπη του Πνεύματος και της οικογένειάς σας, βρίσκεστε μέσα στην υγεία σας και στην αφθονία σας, βρίσκεστε μέσα στην ελευθερία σας και στη γαλήνη σας και βρίσκεστε μέσα στην ενότητα. Γιατί αγαπημένοι μου τώρα είναι που κάνατε το ολοκληρωτικό σας άνοιγμα και επιτρέπετε σε όλες τις δυνατότητες να έρθουν μέσα για σας. Θα εκπλαγείτε πολύ ευχάριστα. Οι δυνατότητές σας είναι απεριόριστες, όπως απεριόριστοι είστε κι εσείς.

      Και καθώς όλες οι δυνατότητες θ’ αρχίσουν να έρχονται μέσα για να σας εξυπηρετήσουν, επιλέξτε αυτές που αντανακλούν περισσότερο στο πάθος σας, επιλέξτε αυτές που σας δίνουν τη μεγαλύτερη χαρά, αυτές που εξυπηρετούν περισσότερο τη δημιουργικότητά σας. Και μαζί με τις δυνατότητές σας θ’ ανακαλύψετε επίσης ότι υπάρχουν και πολλά ταλέντα μέσα σας, πολλών των οποίων δεν είχατε καν επίγνωση ότι τα έχετε». 
δάσκαλος Κουτχούμι από την αν. επικοινωνία «δυνατότητες και δυναμικά»

 

 

 


 

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email