με οδηγό την θηλυκή μας ενέργεια! Καίτη Τσώλη, 14/12/2017


Η ισορροπία της αρσενικής και της θηλυκή μας ενέργειας
(με οδηγό την θηλυκή μας ενέργεια).
(σεμινάριο)

 Καίτη Τσώλη, 14/10/2019

Μέσα μας υπάρχουν  δυο βασικές, πολύ σημαντικές και αρχέτυπες ενέργειες, η αρσενική και η θηλυκή. Στην Ταοϊστική παράδοση τις συναντούμε την θηλυκή  Γιν και την αρσενική Γιανκ.  Οι δυο αυτές ενέργειες είναι θεμελιώδεις και βρίσκονται μέσα σε όλους τους ανθρώπινους αγγέλους (δίδυμη φλόγα) ανεξάρτητα εάν είναι άντρες ή γυναίκες, όμως μπορούμε να πούμε ότι η θηλυκή ενέργεια εκφράζεται μέσα από τις γυναίκες και η αρσενική ενέργεια μέσα από τους άντρες. Επειδή οι δυο αυτές ενέργειες βρίσκονται μέσα σε όλους μας και τα περισσότερα προβλήματα σύγκρουσης και διχασμού μέσα μας και στις σχέσεις μας προκαλούνται από τον διαχωρισμό αυτών των δύο ενεργειών, γι’ αυτό χρειάζεται ν’ αποδεχθούμε, να συμφιλιώσουμε και να ενώσουμε μέσα μας το αρσενικό μας με το θηλυκό μας, για να σταματήσουν οι εσωτερικές  μας συγκρούσεις και κατ’ επέκταση και οι εξωτερικές και να βρούμε μέσα μας την ισορροπία μας.  

Όταν φύγαμε από την Πηγή, οδηγός μας ήταν η θηλυκή μας ενέργεια, δηλαδή ανέλαβαν να μας οδηγούν οι γυναίκες, εκπρόσωποι της Θεάς και η θηλυκή μας ενέργεια ήταν η κυρίαρχος ενέργεια. Στην συνέχεια όμως πολλές γυναίκες, εκπρόσωποι της Θεάς, έκαναν κακή χρήση της ενέργειας, απαξίωσαν την αρσενική τους ενέργεια και οι άγγελοι επιδόθηκαν στο κλέψιμο της ενέργειας μεταξύ τους, γιατί πίστευαν ότι αν κλέψουν την ενέργεια από τον άλλον θ’ αυξήσουν την δική τους ενέργεια και θα επιστρέψουν ξανά στην Πηγή. Με όλη αυτή την συμπεριφορά των αγγέλων η κατάσταση έφτασε σε ανισορροπία και η Θεά αποφάσισε να αποσύρει την κυριαρχία από την θηλυκή ενέργεια και να την παραδώσει στην αρσενική ενέργεια, στον Θεό. Όταν λοιπόν ο Θεός, που τον εκπροσωπούσαν οι άντρες, παρέλαβε την καθοδήγηση της ενέργειας, η  Θεά έκανε ένα βήμα πίσω και οι εκπρόσωποί της οι γυναίκες συμφώνησαν να σιωπήσουν. Κι έτσι οι γυναίκες σταμάτησαν να εκφράζονται κι αυτό προκάλεσε το μπλοκάρισμα στο λαιμό τους.  Οι άντρες επίσης πίστεψαν ότι για να διαχειριστούν την εξουσία που τους δόθηκε δεν πρέπει να νιώθουν και έκλεισαν την καρδιά τους κι αυτό προκάλεσε το μπλοκάρισμα στην καρδιά τους.   Κι ετσι τώρα οι γυναίκες καλούνται να ξεμπλοκάρουν το λαιμό τους με το να εκφράζουν ελεύθερα την αλήθεια τους  και οι άντρες να ξεμπλοκάρουν τη καρδιά τους, με το να επιτρέπουν
στον εαυτό  τους να νιώθει.           Ήρθε η ώρα να τα λύσουμε τώρα όλα αυτά τα προβλήματα, με αγάπη και συνεργασία μεταξύ μας και με την κατανόηση και την επίγνωση, ότι είμαστε ένα και είμαστε ισότιμα κομμάτια Θεού.
Θα  μιλήσουμε πρώτα για τις ιδιότητες και την σημαντικότητα των δυο ενεργειών μας και στην συνέχεια είναι απαραίτητο να τις συμφιλιώσουμε και να τις ενώσουμε μέσα μας, με αποδοχή και αγάπη.
-Η αρσενική μας ενέργεια δουλεύει με το νοητικό, ενώ η θηλυκή μας ενέργεια δουλεύει με την καρδιά και το συναίσθημα.
-Η ροή της αρσενικής μας ενέργειας κινείται με αργούς ρυθμούς, ενώ η ροή της  θηλυκής μας ενέργειας κινείται με ταχύτητα. Γι’ αυτό όλους τους προηγούμενους αιώνες η εξέλιξη με ηγέτη την αρσενική ενέργεια πήγαινε με  αργούς ρυθμούς, ενώ με τον καινούργιο αιώνα από το 2000 και μετά, τον 21ο αιώνα που ανέλαβε να μας οδηγεί η θηλυκή μας ενέργεια, όλοι μας παρατηρούμε τις ενέργειες να κινούνται με ταχύτητα.,
-Η αρσενική μας ενέργεια κινείται σε ευθείες γραμμές και γωνίες, δηλαδή από το σημείο Α στο σημείο Β, στο σημείο Γ και ξανά επιστροφή στο σημείο Α και της αρέσει το γνωστό και το οικείο, ενώ η Θηλυκή μας ενέργεια κινείται σε καμπύλες και  σπειροειδώς και  της αρέσει η εξερεύνηση, της αρέσει το καινούργιο και το άγνωστο.
-Η αρσενική μας ενέργεια εστιάζει κάθε φορά σε συγκεκριμμένο στόχο, ενώ η θηλυκή μας ενέργεια επειδή γεννάει συνεχώς ιδέες, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σκόρπισμα της ενέργειάς μας.
-Η άρσενική μας ενέργεια εστιάζεται στην δύναμη και στην υπευθυνότητα, ενώ η θηλυκή μας ενέργεια εστιάζεται στην δημιουργία και στην αγάπη. Η θηλυκή μας ενέργεια γεννάει και δημιουργεί.
-Η αρσενική μας ενέργεια σπρώχνει την ενέργεια, ενώ η θηλυκή μας ενέργεια  επιτρέπει.

Η θηλυκή μας ενέργεια λειτουργεί με την καρδιά και πάει πολύ πιο πέρα από το μυαλό, πάει πέρα από τη δύναμη, πάει πέρα από το γνωστό και πάει πέρα από την τρίτη διάσταση και την διττότητα. Κι έτσι μαθαίνοντας να δουλεύουμε με την καρδιά και τα συναισθήματά μας, μαθαίνουμε να δουλεύουμε με την θηλυκή μας ενέργεια. Στην συνέχεια όπως μας λέει και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ «η ιερή μας καρδιά (θηλυκή ενέργεια) ενώνεται με τον Ιερό μας Νου (αρσενική) και ο εαυτός μας ισορροπεί».
Πάντοτε στην ιστορία της ψυχής μας, έπαιρνε το τιμόνι του εαυτού μας η μία από τις δυο αυτές ενέργειες και από την στιγμή που η Θεά παρέδωσε  το τιμόνι στο Θεό, για πολλούς αιώνες μέχρι σήμερα, την κυριαρχία του εαυτού μας την είχε η αρσενική μας ενέργεια. Ακόμα και οι γυναίκες όσες φορές ενσαρκωθήκαμε σαν εκπρόσωποι της Θεάς, της θηλυκής μας ενέργειας (βιολογικά) γνωρίζαμε μόνον έναν τρόπο να εκφραζόμαστε, αυτόν της αρσενικής μας ενέργειας, γιατί είχαμε πάντα σαν πρότυπο την αρσενική μας ενέργεια.
Εμείς σήμερα θα ενώσουμε πρώτα τις δυο ενέργειες μέσα σας  και στην συνέχεια θα δώσουμε το τιμόνι για να μας οδηγεί η θηλυκή μας ενέργεια.

Άσκηση: Ένωση και ισορροπία της αρσενικής και της θηλυκής μας ενέργειας.
Στρέφουμε την προσοχή μας στο καρδιακό μας κέντρο, παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή και συνδεόμαστε με την θεϊκότητά μας….. και “είμαι αυτό που είμαι”. Δεξιά του καρδιακού μας κέντρου βλέπουμε την αρσενική μας ενέργεια σε ένα γαλάζιο χρώμα και αριστερά του καρδιακού μας κέντρου βλέπουμε την θηλυκή μας ενέργεια σε ένα ροζ χρώμα. Παίρνουμε κι άλλη μια βαθιά αναπνοή και βλέπουμε τις δυο ενέργειές μας να ενώνονται στο καρδιακό μας κέντρο. Τις βλέπουμε να εισχωρεί η μία μέσα στην άλλη και να γίνονται ένα. Το γαλάζιο χρώμα ενώνεται με το ροζ χρώμα και από αυτήν την ένωση προκύπτει ένα καινούργιο χρώμα, το βιολετί. Αυτήν την στιγμή με αυτόν τον απλό τρόπο ενώσαμε και ισορροπήσαμε μέσα μας τις δυο βασικές και πολύ σημαντικές ενέργειές μας.
(Να επισημάνω εδώ ότι όταν κάνουμε μιαν ενεργειακή θεραπευτική άσκηση, δεν σημαίνει ότι αμέσως λύνουμε ένα πρόβλημα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει βαθιά ανισορροπία μέσα μας, σημαίνει όμως και είναι πολύ σημαντικό αυτό, ότι με την θεραπευτική άσκηση βάλαμε σε κίνηση την ενέργεια να δουλέψει προς  την κατεύθυνση της θεραπείας και ταυτόχρονα εκφράσαμε την πρόθεση για την επίλυση της ανισορροπίας μας ή του μπλοκαρίσματος. Εάν βέβαια είμαστε έτοιμοι, τότε η θεραπεία συμβαίνει και την στιγμή που την κάνουμε),

Ισορροπούμε λοιπόν μέσα μας τις δυο ενέργειες, αρσενική και θηλυκή, αλλά δίνουμε το τιμόνι της καθοδήγησης του εαυτού μας στην θηλυκή μας ενέργεια, το  δίνουμε στην Θεά. Και η θεά πάντα επιτρέπει.
Η θεά λοιπόν επιτρέπει. Και «επιτρέπω» σημαίνει δίνω την άδεια στον εαυτό μου, δίνω την ελευθερία στον εαυτό μου να είναι αυτό που είναι και αφήνομαι με εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, αφήνομαι στην ροή της ενέργειας, χωρίς ν’ αντιστέκομαι και χωρίς να σπρώχνω την ενέργεια. Κι έτσι «επιτρέπω» στις ενέργειες μέσα μου να επαν-ισορροπήσουν. Δηλαδή  απλά επιτρέπω στον εαυτό μου να είναι αυτό που είναι και να βρίσκεται στην φυσική του κατάσταση. Και όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βρίσκεται στην φυσική του κατάσταση, τότε ο εαυτός μας βρίσκεται στην ισορροπία του.

Και ποια είναι η φυσική κατάσταση του εαυτού μας οικογένεια;
Η ελευθερία του εαυτού μας είναι η φυσική μας κατάσταση. Επιτρέπουμε δηλαδή στον εαυτό μας να υφίσταται, να υπάρχει με τον τρόπο που εκείνος επιλέγει και θέλει, χωρίς κριτική και χωρίς ενοχές. Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να υπάρχει με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και ολοκληρωτικά ελεύθερο. Τότε και μόνον τότε, μέσα στην απόλυτη ελευθερία του, ο εαυτός μας βρίσκεται στην ισορροπία του.
 Αφού επιτρέψουμε στον εαυτό μας να υπάρχει μέσα στην ελευθερία του και τον αποδεχθούμε ολοκληρωτικά, ακριβώς όπως είναι, του επιτρέπουμε βεβαίως και να νιώθει όπως επιλέγει και θέλει, να νιώθει όλα του τα συναισθήματα, χωρίς απαγορευτικά, αντιστάσεις και κριτική για το πώς νιώθει. Τα συναισθήματά μας είναι ο προσωπικός μας πλούτος, τα συναισθήματά μας είναι η προσωπική μας λίμνη, όπου εμείς βουτάμε και κολυμπάμε μέσα μας και βγαίνουμε μετασχηματισμένοι. Γιατί μέσα από τα συναισθήματά μας μετασχηματίζεται η ενέργεια, μέσα από την καρδιά και τα συναισθήματά μας.

Κι εάν εμείς επιτρέψουμε στον εαυτό μας να είναι αυτό που είναι και τον σεβαστούμε, γιατί περί σεβασμού προς τον εαυτό μας πρόκειται, τότε αυτόματα θα σεβαστούμε και όλους τους άλλους ανθρώπινους αγγέλους. Θα σεβαστούμε το δικαίωμά τους να υπάρχουν με τον τρόπο που εκείνοι επιλέγουν και θα σεβαστούμε την ελευθερία τους. Θα σεβαστούμε και θ’ αποδεχθούμε την διαφορετικότητά τους, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε και στον εαυτό μας,  γιατί οι άλλοι ανθρώπινοι άγγελοι είναι ο εαυτός μας. Κι έτσι θα σταματήσουν να  υπάρχουν μέσα μας  διαχωριστικές ενέργειες.

Η φυσική μας κατάσταση και η ισορροπία μας επίσης είναι να είμαστε υγιείς. Γι’ αυτό παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή  και δίνουμε την άδεια στον εαυτό μας να αναπνεύσει και να επιτρέψει στην υγεία μας να εισέρθει μέσα μας. Πάντα χρειάζεται να λειτουργούμε συνειδητά και να δίνουμε την άδεια στον εαυτό μας, γιατί οποιοδήποτε θέμα έχουμε με την υγεία μας, είναι ανισορροπία στις ενέργειές μας.  Εάν λοιπόν εμείς εμπιστευθούμε τον εαυτό μας και επιτρέψουμε, τότε οι ενέργειες θα επανισορροπήσουν και η υγεία μας θ’ αποκατασταθεί.
Η φυσική μας κατάσταση είναι να έχουμε αφθονία.  Βαθιά αναπνοή και επιτρέπουμε στην αφθονία μας να εισέρθει μέσα μας.  Και όταν μιλάμε για αφθονία δεν εννοούμε μόνο τα χρήματα, αλλά εννοούμε και τις σχέσεις μας και οτιδήποτε άλλο θέλουμε στη ζωή μας και μας φέρνει χαρά, δηλαδή η αφθονία μας σε όλα τα επίπεδα. Οτιδήποτε θέλουμε το Πνεύμα μας θέλει να το έχουμε σε αφθονία. Γι’ αυτό επιτρέπουμε στην αφθονία σας να εισέρθει και αφήνουμε τις ενέργειες να επανισορροπήσουν, χωρίς ν’ αντιστεκόμαστε και χωρίς να μπαίνει το μυαλό στη μέση και να δημιουργεί προσδοκίες και ψευδαισθήσεις.

Μία από τις πιο σημαντικές  ιδιότητες της θηλυκής μας ενέργειας είναι η ευαισθησία. Κι εμείς καθώς ξεχάσαμε την θηλυκή μας ενέργεια , ξεχάσαμε και την ευαισθησία μας, ξεχάσαμε δηλαδή να είμαστε ευαίσθητοι. Και όπως μας λέει ο δάσκαλος Κουτχούμι:
«η ευαισθησία οικογένεια είναι μια τόσο όμορφη θηλυκή ενέργεια, πολύ εκλεπτυσμένη, πολύ σμιλεμένη ενέργεια και ντελικάτη. Η ευαισθησία είναι ομορφιά κι ευγένεια. Η ευαισθησία είναι η ικανότητά μας ν’ αντιδράμε με αμεσότητα στα εσωτερικά και εξωτερικά μας ερεθίσματα και διευρύνει την αντίληψή μας και την διαίσθησή μας. Η ευαισθησία συνδέεται με την αγάπη και με την συγκίνηση που φέρνει η χαρά και η συμπόνια. Και δεν μιλάμε για την συμπόνια στις χαμηλές συχνότητες που σημαίνει ότι παίρνω τον πόνο του άλλου και συμπάσχω και μπαίνω στο τρυπάκι της αυτολύπησης, όχι-όχι δεν έχει καμιά σχέση μ’ αυτό, μιλάμε για την συμπόνια στην υψηλή της συχνότητα, που είναι αποδοχή, κατανόηση και αγάπη για την οικογένεια.          Η ευαισθησία έχει τρυφερότητα, έχει στοργή και έχει αγκαλιά. Έχει μια μεγάλη αγκαλιά και είναι συνδεδεμένη με την αλήθεια μας, έχει να κάνει μ’ αυτό το άμεσο κοίταγμα, όπου ο Θεός κοιτάζει στα μάτια το Θεό. Έχει αυτό το άμεσο βαθύ κοίταγμα της αλήθειας κι έχει την αγάπη και την χαρά του Πνεύματος».
Και έτσι παίρνουμε και πάλι μια βαθιά αναπνοή οικογένεια και αναπνέουμε την ευαισθησία μας. Επιτρέπουμε στην ευαισθησία μας να εισέρθει και να κατοικήσει ξανά μέσα μας.

 Κι έτσι λοιπόν η φυσική μας κατάσταση είναι η ελευθερία  και η εξέλιξή μας είναι η ελευθερία που είναι αγάπη. Χωρίς την ελευθερία δεν υπάρχει εξέλιξη και δεν υπάρχει αγάπη. Η ελευθερία προηγείται της αγάπης, γιατί η ελευθερία είναι αυτή που μας οδηγεί στην αγάπη. Και η ίδια η έννοια της λέξης ελευθερία μας παραπέμπει στην αγάπη, γιατί η λέξη ελευθερία, όπως έχουμε ξαναπεί προέρχεται από το ρήμα ελεύσομαι (μέλλοντας του ρ. έρχομαι) και το ουσιαστικό έρα (έρωτας, αγάπη) Η λέξη ελευθερία λοιπόν σημαίνει έρχομαι προς την αγάπη, κινούμαι προς την αγάπη.
Μπορούμε πραγματικά να είμαστε ελεύθεροι ευθύς εξ αρχής; Ναι θα μπορούσαμε εάν αποδεχόμασταν τον εαυτό μας ολοκληρωτικά έτσι ακριβώς όπως είναι και του επιτρέπαμε να νιώθει και να εκφράζεται ελεύθερα, χωρίς να τον κρίνουμε.
-Μα θα μου πείτε αν αποδεχτούμε τον εαυτό μας έτσι ακριβώς όπως είναι, δεν υπάρχουν μέσα μας ανισόρροπες και μπλοκαρισμένες ενέργειες;
Και βέβαια υπάρχουν, όμως  εκείνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι, ότι όσες κι αν είναι οι ανισόρροπες ενέργειες μέσα μας, όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας έτσι ακριβώς όπως είναι, τότε όλες οι ενέργειες μέσα μας ψάχνουν να βρουν την ισορροπία τους, γιατί αυτό είναι στην φύση τους. Όταν όμως παρεμβαίνουμε και μπαίνουμε στη μέση, τότε αντί να βοηθάμε, τις μπλοκάρουμε.

Το δεύτερο που χρειάζεται και είναι κατάλληλο να γνωρίζουμε  για να είναι ο εαυτός μας ελεύθερος, είναι ν’ αναγνωρίσουμε ότι είμαστε Θεοί μεταμφιεσμένοι σε άνθρωπο. Οπότε εδώ στη Γη, στο παιχνίδι της Γης, παίζουμε έναν ανθρώπινο ρόλο και δεν έχει σημασία με ποιόν τρόπο παίζουμε, γιατί είναι πάντοτε ένας ρόλος που τον έχουμε δημιουργήσει οι ίδιοι, για να βιώσουμε την εμπειρία μας στην Γη. Κι εδώ χρειάζεται μια μετατόπιση, μια αλλαγή στην αντίληψή μας. Χρειάζεται να μετατοπιστεί η αντίληψή μας από το ανθρώπινο στο θεϊκό, γιατί  μόνον τότε το παιχνίδι και ο ρόλος μας στη Γη θα χάσει την σημασία του και θα μας  απελευθερώσει.
Δηλαδή  ελευθερία είναι η πλήρης αποδέσμευση του εαυτού μας, από όλα τα δεσμά του παιχνιδιού της Γης, απ’ όλα τα δεσμά της διττότητας.  Είναι η πλήρης και ολοκληρωτική αποστασιοποίηση και απεξάρτηση του εαυτού μας από οποιεσδήποτε ενέργειες τον δεσμεύουν και τον ελέγχουν, είτε αυτές οι ενέργειες αφορούν την Γη, είτε αφορούν τις άλλες σφαίρες.
Ο εαυτός μας χρειάζεται στην κυριολεξία να είναι μια ελεύθερη, αυτόνομη και κυρίαρχη Ύπαρξη με την δική του Πηγή ενέργειας. Να μην μπορεί καμία άλλη ενέργεια να τον επηρεάσει ή να τον παρασύρει ή να τον ελέγχει.          

Να μάθουμε λοιπόν να δουλεύουμε και με τις δυο ενέργειές μας και να επιτρέπουμε και στις δυο ενέργειές μας να είναι μέσα μας ενωμένες και αγαπημένες, να είναι ερωτευμένες και χαρούμενες. Και ο Αδάμ τώρα θέλει την Εύα του, γιατί μ’ αυτόν τον διαχωρισμό από την Εύα του ένιωθε πάντα ανολοκλήρωτος, ένιωθε μόνος, ένιωθε μέσα του αυτό το ανικανοποίητο κενό, ένιωθε δυστυχισμένος και ανεκπλήρωτος. Το τιμόνι όμως αυτή την φορά το δίνουμε στην θηλυκή μας ενέργεια, γιατί όπως είπαμε η θηλυκή μας ενέργεια, (η ελευθερία που είναι αγάπη) μας προχωράει στο άγνωστο και στο καινούργιο. Ο ρόλος της είναι να μας σπρώχνει συνεχώς πολύ βαθιά μέσα στην ύπαρξή μας και να εξερευνά το άγνωστο, όμως τις καινούργιες πληροφορίες που αποκομίζει από την εξερεύνηση του εαυτού μας, τις παραδίδει στην αρσενική μας ενέργεια, η οποία  μας τις εξηγεί, μας τις κάνει γνωστές, μας κρατάει σε ισορροπία και μας γειώνει.

 

 

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email