Θεραπεύοντας και απελευθερώνοντας τους φόβους μας.

Θεραπεύοντας και απελευθερώνοντας τους φόβους  μας
και ιδιαίτερα τους κρυμμένους φόβους μας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
με την Καίτη Τσώλη, 23/08/2019

Το θεωρώ πολύ σημαντικό να δουλέψουμε με τον εαυτό μας για να τον απελευθερώσουμε από τους φόβους μας, γιατί όλοι μας έχουμε  μέσα μας φόβους που χρειάζεται πρώτα να κατανοηθούν, για να μπορέσουν στην συνέχεια ν’ απελευθερωθούν. Μέσα μας νιώθουμε ότι ο κάθε φόβος μας είναι κάτι σκοτεινό που συνήθως απειλεί την ζωή μας, όμως το σκοτάδι είναι έλλειψη φωτός και το φως είναι γνώση. Δηλαδή οι περισσότεροι φόβοι μας υπάρχουν από έλλειψη γνώσης, από άγνοια.
Όπως μας λέει ο δάσκαλος της μαγνητικής Υπηρεσίας Κρύων, οι φόβοι μας είναι φαντάσματα, μαύρες φούσκες, που εμείς δημιουργήσαμε για να μπούμε μέσα σ’ αυτούς, να τους δούμε, να τους ξεσκεπάσουμε και ν’ απελευθερωθούμε. Οι φόβοι μας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που δημιουργήσαμε για να εμπειραθούμε, γι’ αυτό εδώ στη Γη όλα είναι μεταμφιεσμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μας προκαλούν το φόβο.

Οι αναληφθέντες δάσκαλοι μας λένε ότι ο φόβος είναι βαθιά ριζωμένος μέσα μας και προέρχεται από τη στιγμή που σαν άγγελοι φύγαμε από την πρώτη δημιουργία και εισήρθαμε στην δεύτερη. Προέρχεται δηλαδή από τη στιγμή που περάσαμε το τοίχος της φωτιάς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν ενσαρκωνόμαστε να είμαστε ιδιαίτερα επιρρεπείς στο φόβο. Πολλοί φόβοι μας επίσης έχουν να κάνουν και με το πως ζήσαμε σε προηγούμενες ενσαρκώσεις και με το πώς ζούμε σήμερα. Υπάρχουν   μνήμες   αποθηκευμένες  στα   κύτταρά   μας από εμπειρίες που μας προκάλεσαν μεγάλο φόβο, όπως επίσης υπάρχουν και ενοχές για πράξεις  που σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας ήταν ανάρμοστες και φοβόμαστε ότι θα τιμωρηθούμε,  χωρίς  να το γνωρίζουμε  συνειδητά. Υπάρχουν λοιπόν μέσα μας αποθηκευμένοι πολλοί φόβοι και μερικοί απ’ αυτούς είναι ο φόβος της μοναξιάς, της απόρριψης, της αποτυχίας, της τιμωρίας, της εγκατάλειψης, του πόνου, της αρρώστιας κ.λ.π. και φυσικά ο πιο ισχυρός απ’ όλους είναι ο φόβος του θανάτου.
Κάποιοι από τους φόβους μας έχουν αποκαλυφθεί και έχουν έρθει ήδη στην αντίληψή μας, όμως υπάρχουν και πολλοί άλλοι φόβοι κρυμμένοι μέσα μας, όπως και πολλές φοβισμένες πτυχές που δεν τις έχουμε αναγνωρίσει και αφομοιώσει, οι οποίες μπλοκάρουν την ενέργειά μας. Εισχωρώντας βαθιά μέσα μας θα ξεσκεπάσουμε όλους τους φόβους μας, θα κατανοήσουμε γιατί βρίσκονται εκεί, τι  είναι αυτό που θέλουν να μας δείξουν και να μάθουμε για τον εαυτό μας και στην συνέχεια θα τους απελευθερώσουμε.

 Ας δούμε πρώτα τι μας λέει ο Δάσκαλος Κουτχούμι σχετικά με τους φόβους στην ανώτερη επικοινωνία «απελευθερώνοντας τους φόβους μας», γιατί είναι πολύ ενδιαφέροντα.
μεταφέρω ένα απόσπασμα:
«Όλοι αυτοί οι φόβοι οικογένεια, όλη αυτή η απώλεια της ενέργειάς σας εξ’ αιτίας του φόβου, συγκεντρώνονται και δημιουργείται ένα κέντρο  φόβου μέσα σας. Κι αυτό το κέντρο του φόβου μέσα σας βρίσκεται στο στομάχι σας. Δείτε το σαν μια σκοτεινή μπάλα. Συνήθως οικογένεια, όταν αναφέρεστε στο φόβο, αναφέρεστε σε μια σκοτεινή ενέργεια.     Όμως αγαπημένη μου οικογένεια όπως σας έχουμε πει το σκοτάδι είναι έλλειψη φωτός, άρα ο φόβος  προέρχεται από την έλλειψη φωτός σε όλα όσα δεν γνωρίζετε ακόμα. Δημιουργείτε λοιπόν αυτή την σκοτεινή μπάλα του φόβου, αυτή την σκεπτομορφή του φόβου, μια ημισυνείδητη οντότητα μέσα σας, ένα κέντρο φόβου το οποίο κατοικεί στο στομάχι σας. Γι’ αυτό όταν φοβάστε σφίγγετε το στομάχι σας, πρήζεται το στομάχι σας και πονάει το στομάχι σας, γιατί εκεί υπάρχει το κέντρο του φόβου σας. Υπάρχει μια κίνηση του φόβου μέσα σας, που την δημιουργεί αυτό το κέντρο του φόβου και εμφανίζεται με πάρα πολλές μορφές.
Όταν ενσαρκώνεστε και κατεβαίνετε στη Γη και σαν παιδάκια παίζετε και θέλετε να τα γνωρίσετε όλα και θέλετε να τα εξερευνήσετε όλα, οι γονείς οι οποίοι προσπαθούν να σας προστατεύσουν από τους κινδύνους, τους οποίους τους περισσότερους τους έχουν στο μυαλό τους, γιατί δεν είναι όλοι οι κίνδυνοι πραγματικοί, οι γονείς πιστεύουν ότι εάν σας φοβίσουν, θα μπορέσουν να σας βάλουν όρια, θα μπορέσουν να σας ελέγξουν. Οι γονείς εν αγνοία τους  χρησιμοποιούν τον φόβο για να βάλουν όρια στο παιδί τους και την στιγμή που το κάνουν αυτό ενεργοποιούν τον φόβο μέσα του και ανοίγουν μια ενεργειακή τρύπα στο ενεργειακό του σώμα και από εκείνη την στιγμή και μετά υπάρχει συνεχώς απώλεια ενέργειας εξ αιτίας του φόβου.
Όταν το παιδάκι πάει στο σχολείο και ο δάσκαλος επίσης κάνει πάλι το ίδιο, προσπαθεί να το ελέγξει και να το χειραγωγήσει, χρησιμοποιώντας πάντα το φόβο. Θα τιμωρηθεί, θα πάρει άσχημους βαθμούς, θα πάρει αποβολή κ.λ.π. Όλα αυτά συνεχίζουν να καταγράφονται και να ενισχύουν το φόβο του παιδιού και βέβαια το παιδί συνεχίζει να χάνει την ενέργειά του. Όταν αργότερα βγαίνετε στην κοινωνία και η κοινωνία κάνει το ίδιο, χρησιμοποιεί το φόβο σαν εργαλείο, για να σας ελέγξει και να σας χειραγωγήσει. Πάντα σας φοβίζουν για να σας ελέγχουν. 
-Ποιος νομίζετε ότι συντηρεί το φόβο μέσα σας οικογένεια;
Μα η σκέψη φυσικά, η σκέψη, η οποία είναι συνδεδεμένη με το χρόνο και την μνήμη. Λέτε «με πλήγωσες κι εγώ φοβάμαι να σ’ εμπιστευτώ»! Και η σκέψη σου ψιθυρίζει, «μην εμπιστεύεσαι κανέναν, γιατί όλοι θα σε πληγώσουν και θα σε πονέσουν»! Η σκέψη σου λέει «θυμάσαι που αρρώστησες; μπορεί να ξαναρρωστήσεις», σου λέει «θυμάσαι που απέτυχες; μην τολμήσεις να κάνεις τίποτα πάλι, γιατί θ’ αποτύχεις ξανά» κι έτσι βρίσκεστε συνεχώς σε μια κατάσταση φόβου και ανησυχίας. Επειδή φοβηθήκαμε στο παρελθόν, φοβόμαστε επίσης και για το μέλλον μας. Και βρίσκεστε όλοι σας μέσα σ’ ένα ατέλειωτο παιχνίδι φόβου, το οποίο όμως δεν είναι καθόλου παιχνίδι, γιατί ο φόβος δηλητηριάζει την ζωή σας». Δάσκαλος Κουτχούμι

Κι έτσι εμείς από την παιδική μας ηλικία, μπαίνουμε στην διαμόρφωση και κτίζουμε έναν εαυτό κλεισμένο μέσα στα πρέπει και στα θέλω των άλλων και κρύβουμε και ξεχνάμε τον αληθινό μας εαυτό, αυτό που είμαστε, γιατί σαν παιδιά  φοβόμαστε αρχικά ότι δεν θα μας αγαπάνε οι γονείς μας και μετά ότι δεν θα είμαστε αποδεκτοί από την κοινωνία. Και σε όλη μας την ζωή κουβαλάμε αυτήν την εικόνα που διαμορφώσαμε από παιδιά, γιατί φοβόμαστε  ότι εάν δείξουμε τον αληθινό μας εαυτό, οι άλλοι θα μας απορρίψουν. Δηλαδή ο φόβος ήταν ο αρχικός λόγος που κρύψαμε τον αληθινό μας εαυτό και φορέσαμε έναν ψεύτικο που δεν μας ανήκει. Κι έτσι χάσαμε κάθε επαφή με τον αληθινό μας εαυτό και φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι μας μαζί του, φοβόμαστε να τον νιώσουμε μέσα μας, να τον κοιτάξουμε κατάματα, γιατί νιώθουμε ότι τον προδώσαμε. Κι έτσι προέκυψε και ο φόβος της μοναξιάς.
 Και φυσικά πιστέψαμε και όλες τις περιοριστικές  πεποιθήσεις που μας μεταφέρανε, όπως π.χ. τι είναι καλό και τι είναι κακό. Και όταν νιώθουμε ότι κάναμε κάτι κακό σχετικά με τις πεποιθήσεις μας, νιώθουμε ενοχές και πίσω από τις ενοχές κρύβεται ο φόβος της τιμωρίας, φοβόμαστε ότι θα τιμωρηθούμε σ’ αυτήν ή στην άλλη ζωή, γιατί το καλό και το κακό εμπεριέχει την κόλαση και τον παράδεισο.
Όλοι προσπαθούν να μας ελέγξουν χρησιμοποιώντας το φόβο. Και επιτρέπουμε στον εργοδότη να μας ελέγχει, γιατί υπάρχει ο φόβος της απόλυσης, και αν απολυθούμε τότε θα έχουμε πρόβλημα επιβίωσης κι αν δεν μπορούμε να επιβιώσουμε τότε θα πεθάνουμε. Η πολιτεία  επίσης έφτιαξε νόμους για να μπορεί να μας ελέγχει με τον φόβο της τιμωρίας εάν τους παραβούμε, αλλά και η εκκλησία το ίδιο. Εάν παραβούμε τους κανόνες της που έφτιαξε για να μας ελέγχει, τότε θα μας τιμωρήσει ο Θεός ή το λιγότερο δεν είμαστε καλοί χριστιανοί και θα τιμωρηθούμε στην κόλαση.   Επιτρέπουμε επίσης στον σύζυγο ή στην σύζυγο να μας ελέγχουν, γιατί υπάρχει ο φόβος του χωρισμού και στην συνέχεια ο φόβος της μοναξιάς.
 Και πίσω από όλα τα ψέματα που λέμε είναι κρυμμένος ο φόβος, διαφορετικά δεν θα λέγαμε ψέματα.  Ένα παιδί θα πει ψέματα γιατί φοβάται την τιμωρία και η φίλη μας θα μας πει ψέματα γιατί φοβάται την κριτική μας. 

Οι περισσότεροι φόβοι μας διαλύονται κατά την διαδικασία της εξέλιξής μας, γιατί κερδίζουμε μια καινούργια συνειδητότητα που είναι επίγνωση. Όταν  π.χ.  εμείς έχουμε αποδεχτεί και εκτιμάμε   τον εαυτό μας και δεν μας ενδιαφέρει η εκτίμηση και η αποδοχή των άλλων, τότε εξαφανίζεται και ο φόβος για την απόρριψή τους. Όταν εμείς ανακλύπτουμε ότι δεν υπάρχει καλό και κακό, τότε δεν υπάρχουν και οι ενοχές «για το κακό», οι οποίες  εμπεριέχουν και κρύβουν τον φόβο της τιμωρίας.
Πίσω λοιπόν από οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή μας βρίσκεται κρυμμένος ο φόβος και πίσω από όλους τους φόβους κρύβεται ο φόβος του θανάτου και αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος μας.

Για ν’ αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας χρειάζεται να τους κοιτάξουμε κατάματα, γιατί πάντοτε προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τους φόβους μας. Όταν νιώθουμε φόβο το πρώτο που κάνουμε είναι να του ξεφύγουμε. Όταν όμως τους κοιτάξουμε κατάματα τότε θα δούμε ότι είναι φούσκες όπως μας λέει και ο δάσκαλος της μαγνητικής Υπηρεσίας Κρύων.
Βέβαια εκτός από τους πλασματικούς φόβους που μας τους δημιουργούν η διαμόρφωσή μας, οι πεποιθήσεις μας και η κοινωνία, υπάρχουν και οι πραγματικοί φόβοι της τρίτης διάστασης, όπως π.χ. εάν βάλω το χέρι μου στην φωτιά θα καώ κι αυτό είναι γεγονός, εάν σταθώ μπροστά από ένα αυτοκίνητο θα σκοτωθώ ή εάν πέσω από ένα γκρεμό επίσης θα τσακιστώ…..μέχρι να μάθω να πετάω. Όταν έρθω σ’ επαφή με ένα φίδι το βάζω στα πόδια, δεν κάθομαι να με τσιμπήσει.  Όμως οι πραγματικοί φόβοι σπάνια μας βασανίζουν, δεν τους αναμασάει το μυαλό μας και δεν χάνουμε ενέργεια μέσα απ’ αυτούς. Είναι απλά γεγονότα που τα γνωρίζουμε και  για τα οποία χρειάζεται να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να θεραπεύουμε τους φόβους μας.
Άσκηση-Θεραπεία:
Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή και συνδεόμαστε με το καρδιακό μας κέντρο. Νιώθουμε την αγκαλιά του εαυτού μας για να μην φοβηθούμε και φέρνουμε μέσα μας αρχικά τον πιο μεγάλο μας φόβο. Όταν νιώσουμε αυτό το σφίξιμο στο στομάχι το αποδεχόμαστε και εκφράζουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε και να επιτρέψουμε. Δεν προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τον φόβο μας και δεν αντιστεκόμαστε. Επιτρέπουμε να νιώσουμε τον φόβο μας, και τον αφήνουμε να μας κυριεύσει.  Όταν το κάνουμε αυτό θα δούμε ότι ο φόβος μας χάνει την δύναμη που ασκούσε επάνω μας. Στην συνέχεια μένουμε εκεί και τον κοιτάζουμε κατάματα για να μας αποκαλυφθεί και να μας πει γιατί βρίσκεται εκεί.
Εστιάζουμε ξανά στο καρδιακό μας κέντρο και από το καρδιακό μας κέντρο βλέπουμε να εκπέμπουμε έναν φωτεινό ήλιο. Βλέπουμε το φως του ήλιου να μας αγκαλιάζει ολοκληρωτικά. Τώρα στρέφουμε το φως του ήλιου στο στομάχι μας, εκεί που βρίσκεται η σκοτεινή μπάλα του φόβου μας και φωτίζουμε αυτήν την σκοτεινή μπάλα με τις ακτίνες του ήλιου μας, μέχρι την στιγμή που το φως του ήλιου μας θα την φωτίσει και θα την διαλύσει ολοκληρωτικά.
Αναπνέουμε επίσης βαθιά και νιώθουμε ότι η αναπνοή μας έρχεται μέσα από το στομάχι μας, γιατί με την αναπνοή μας θα πάρουμε πίσω την ενέργειά μας, την δική μας ενέργεια, την οποία είχε εγκλωβίσει ο φόβος  στο στομάχι μας.
και με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και ν’ απελευθερώσουμε όλους τους φόβους μας.
Με την θεραπεία που κάναμε δεν σημαίνει ότι θα απαλλαγούμε αμέσως από όλους τους φόβους μας, κάποιοι θα απελευθερωθούν άμεσα όμως κάποιοι άλλοι χρειάζεται πρώτα να κατανοηθούν. Μέσα από την θεραπεία αυτή όμως βάζουμε σε κίνηση την ενέργεια για να  αρχίσει να δουλεύει προς αυτήν την κατεύθυνση για την απελευθέρωση όλων των φόβων μας.

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email