Κανένας συμβιβασμός ! με την Καίτη Τσώλη, 19/03/2013

Κανένας συμβιβασμός !
με την Καίτη Τσώλη, 19/03/2013 

Συμβιβαζόμαστε ακόμα οικογένεια;
Η εξέλιξη είναι εμπειρία και τον εαυτό μας τον απελευθερώνουμε μόνο μέσα από τις εμπειρίες μας και χρειάζεται να κατανοήσουμε πολύ καλά τι σημαίνει ελευθερία. Δεν απελευθερώνουμε τον εαυτό μας μόνο με λόγια περί εξέλιξης, ελευθερίας και αγάπης. Η ελευθερία του εαυτού μας επιτυγχάνεται μόνο μέσα από τις εμπειρίες μας, τελεία και παύλα. Χρειάζεται ν’ απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από όλους τους περιορισμούς μας και απ’ όλα τα παλιά πρότυπα και τους κανόνες της διττότητας και χρειάζεται να είμαστε αποφασισμένοι να βιώσουμε την ελευθερία μας, να είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε ελεύθεροι! 
Γιατί όπως λέει και ο Adamus Saint Germain:
“Σε αυτό το πράγμα για την ελευθερία – δεν υπάρχει κανένα “εάν”, “και”, και “αλλά”. Είναι ή δεν είναι. Είναι  αυτό το  απλό. Όταν δέχεστε την ελευθερία σας χωρίς εάν, και, αλλά ή δεν ξέρω, όταν το κάνετε, εξωφρενικά, τολμηρά, θαρραλέα, αυτή είναι η στιγμή που ενσωματώνετε το Πνεύμα μέσα σας. Η τελική συγχώνευση, η τελική συμφιλίωση. Σε εκείνη την στιγμή  ποτέ, ποτέ, ποτέ ξανά δεν θα  βάλετε το Πνεύμα έξω εκεί, επάνω εκεί, πέρα εκεί, ή οπουδήποτε αλλού, εκτός από μέσα στον εαυτό  σας”.

Δεν υπάρχει λοιπόν στην ελευθερία κανένα εάν, και, αλλά ή δεν ξέρω! Ή είμαστε ελεύθεροι ή δεν είμαστε!
Η εργασία με τον εαυτό μας αλλάζει την αντίληψή μας και όταν αλλάζουμε την αντίληψή μας, τότε αλλάζουμε και την συνειδητότητά μας. Αυτό όμως σημαίνει ότι έχουμε αλλάξει στάση και συμπεριφορά απένταντι στον εαυτό μας και απέναντι στους άλλους, σημαίνει ότι έχουμε απελευθερωθεί κι έχουμε πάει στο καινούργιο, έχουμε περάσει σε νέα δόνηση και στις υψηλότερες συχνότητες του Φωτός.
Γι’ αυτό οικογένεια χρειάζεται να παρατηρήσουμε εδώ τον εαυτό μας, για να δούμε πως του συμπεριφερόμαστε;
-Συμβιβαζόμαστε ακόμα; Επιτρέπουμε ακόμα στους άλλους να μας χειραγωγούν και να μας ελέγχουν;
Γιατί αν το επιτρέπουμε, τότε αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν έχουμε ακόμα απελευθερώσει τον εαυτό μας και οι άλλοι ανθρώπινοι άγγελοι μας καθρεφτίζουν, ότι εμείς ακόμα χειραγωγούμε κι ελέγχουμε τον εαυτό μας. Και βέβαια εδώ χρειάζεται αποδοχή και όχι κριτική στον εαυτό μας, αλλά χρειάζεται επίσης επίγνωση και παρατήρηση. Αυτό που θέλει ο εαυτός μας από εμάς είναι η ολοκληρωτική μας ελευθερία από το παιχνίδι της διττότητας. Κι αυτό σημαίνει κανένας συμβιβασμός.
-Ναι, θα μου πείτε ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Ναι, δεν είναι εύκολο.
-Θα μου πείτε ότι χρειάζεται να θυσιάσουμε πολλές ανθρώπινες επιθυμίες, σχέσεις και γενικά μια οικεία βολεμένη ζωή, όπου επαναλαμβανόμαστε συνεχώς με τον ίδιο παλιό τρόπο που μάθαμε, με  την διαμόρφωσή μας, τα πρέπει και τους κανόνες. Ναι βεβαίως έτσι είναι. Αλλά εμείς είμαστε αυτοί που επιλέξαμε να εξελιχθούμε. Εμείς είμαστε αυτοί που μιλάμε για την ελευθερία που είναι αγάπη.

Γι’ αυτό εδώ χρειάζεται να εξετάσουμε τις προτεραιότητές μας. Θέλουμε πραγματικά την εξέλιξη και την ελευθερία μας; Γιατί αν τη θέλουμε τότε χρειάζεται να δούμε πότε συμβιβαζόμαστε και με ποιο τρόπο συμβιβαζόμαστε, να δούμε πότε και γιατί επιτρέπουμε στους άλλους να μας χειραγωγούν και να μας ελέγχουν και να κλέβουν την ενέργειά μας. Γιατί όταν συμβιβαζόμαστε πάντοτε έχουμε απώλεια ενέργειας.
-Συμβιβαζόμαστε για συναισθηματικούς λόγους, επειδή π.χ. δεν θέλουμε να χάσουμε κάποια πρόσωπα από τη ζωή μας και νιώθουμε εξάρτηση απ’ αυτά;
-Συμβιβαζόμαστε, επειδή υπάρχουν κάποιοι ανθρώπινοι συμφεροντολογικοί λόγοι;
-Συμβιβαζόμαστε γιατί ακόμα ζητάμε αναγνώριση, αποδοχή και αγάπη από τους άλλους και πιστεύουμε ότι οι άλλοι θα εκπληρώσουν τα όνειρά μας και τις προσδοκίες μας;
Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που συμβιβαζόμαστε, τουλάχιστον ας αναρωτιόμαστε κάθε φορά, ας παρατηρούμε τον εαυτό μας, και ας τον αποδεχόμαστε, μέχρι την μεγάλη στιγμή που να είμαστε έτοιμοι να πούμε, ΟΧΙ άλλο πια. ΚΑΝΕΝΑΣ συμβιβασμός για τον εαυτό μου. Γιατί αγαπημένοι μου όταν φτάσουμε στο σημείο ν’ αγαπάμε  άνευ όρων τον εαυτό μας, τότε δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα και δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο για τον εαυτό μας από την ολοκληρωτική μας ελευθερία!

Δηλαδή  αποδέχομαι και αγαπάω τον εαυτό μου και ναι αποδέχομαι ότι και οι άλλοι είναι άγγελοι και είναι κομμάτια του εαυτού μου, αλλά γνωρίζω, έχω επίγνωση ότι παίζουν το παιχνίδι τους εδώ στη Γη. Αποδέχομαι ότι είναι ελεύθεροι να παίζουν το παιχνίδι τους όπως τους αρέσει, αλλά δεν τους επιτρέπω να παίζουν το παιχνίδι τους εις βάρος μου και να με ελέγχουν. Και δεν θέλω άλλο να παίξω μαζί τους αυτό το παιχνίδι της διττότητας, γιατί επιλέγω την ελευθερία μου. Κι αυτό είναι το απόλυτο δικαίωμά μου! Επιλέγω να μοιράζομαι μόνο σχέσεις αγάπης και χαράς μέσα στην ελευθερία και να συν-δημιουργώ με ίσους όρους.
 Εμείς είμαστε αυτοί οικογένεια που αλλάζοντας τον εαυτό μας θ’ αλλάξουμε κι αυτήν την πραγματικότητα του συμβιβασμού και του ελέγχου. Και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα περισσότερο, από το ν’ αλλάξουμε τον εαυτό μας, ν’ αλλάξουμε στάση απέναντι στον εαυτό μας και να σταθούμε όρθιοι, αυτόνομοι και ανεξάρτητοι. Να σταθούμε ελεύθεροι. Γιατί ότι κάνουμε εμείς σαν εργάτες του φωτός και ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε, αυτό καθρεφτίζουμε και στους άλλους και αυτό μεταφέρουμε και ενεργειακά. Γι’ αυτό χρειάζεται να γειώσουμε εμείς πρώτοι μια καινούργια πραγματικότητα ελευθερίας, για να μεταφερθεί στην συνέχεια ενεργειακά και ν’ αλλάξει την πραγματικότητα της Ελλάδας και της Γης.

Και συχνά θ’ αναρωτιέστε: Γιατί οι εργάτες του φωτός δεν αλλάξαμε ακόμα την πραγματικότητα τη δική μας, αλλά και της Ελλάδας, ενώ λέμε ότι έχουμε ξεπεράσει τον κρίσιμο αριθμό; (333 ανθρώπινοι άγγελοι).
Ο Ιησούς Χριστός στην Ανώτερη Επικοινωνία «Τολμηροί, δεκτικοί και ευαίσθητοι» μας είπε ότι για ν’ αλλάξουμε την πραγματικότητα στην Ελλάδα αρκούν 18  εργάτες του φωτός που κρατάνε σταθερή την συχνότητα της ελευθερίας που είναι αγάπη.
«Και πολλοί από σας πιστεύετε ότι χρειάζετε να είστε πολλοί εργάτες του φωτός για ν’ αλλάξετε την υπάρχουσα πραγματικότητα. Όχι οικογένεια, δεν χρειάζετε να είστε πολλοί, γιατί η αντιστοιχία με το ανθρώπινο δυναμικό που είναι εγκλωβισμένο στη διττότητα, που είναι εγκλωβισμένο στο συλλογικό ασυνείδητο, η αντιστοιχία  σ’ αυτές τις συχνότητες του φωτός και της καθαρής αγάπης είναι καταλυτική και είναι ένας προς 700.000 ίσως και περισσότερο.
Σας φαίνεται απίστευτο; Σας φαίνεται απίστευτο, εάν σας πούμε ότι στην Ελλάδα που είναι μια μικρή χώρα, αρκούν 18 μόνο ανθρώπινοι άγγελοι από σας, εάν περάσουν σ’ αυτές τις υψηλές συχνότητες του φωτός και της καθαρής αγάπης, να κάνουν την μεγάλη αλλαγή και να ανατρέψουν τα πάντα μόνο σε μια στιγμή»;
Αυτό σημαίνει οικογένεια ότι ακόμα δεν υπάρχουμε οι 18 στην Ελλάδα που να έχουμε αποστασιοποιηθεί  πλήρως από το παιχνίδι της διττότητας. Δεν υπάρχουμε ακόμα οι 18 που να κρατάμε σταθερή την ισορροπία μας στις υψηλές συχνότητες του φωτός και της ελευθερίας που είναι αγάπη. Αυτό σημαίνει ότι η διττότητα συνεχίζει να μας τραβάει ακόμα μέσα κι  ανεβοκατεβάζουμε συνεχώς την δόνησή μας. Γιατί για ν’ αλλάξουμε την πραγματικότητα της Ελλάδας, χρειάζεται ν’ αλλάξουμε  εμείς πρώτα την δική μας πραγματικότητα, και να σταματήσουμε να συντηρούμε τα παλιά πρότυπα, τους παλιούς κανόνες και γενικότερα να σταματήσουμε να συντηρούμε το παιχνίδι της εκμετάλλευσης, της χειραγώγησης και του ελέγχου της διττότητας. Εμείς είμαστε τα καινούργια Πρότυπα.

Η διττότητα οικογένεια είναι αυτή που γνωρίζουμε και θα μας προκαλεί πάντα, ιδιαίτερα όσο βλέπει ότι χάνει το παιχνίδι της. Η διττότητα δεν αλλάζει, εμείς είμαστε αυτοί που αλλάζουμε κι εμείς είμαστε αυτοί που θα της πούμε το μεγάλο Όχι και θα περάσουμε στην ισορροπία μας. Θα περάσουμε στην ελευθερία μας και στην αγάπη.
Γι’ αυτό ας εξετάσουμε εδώ, εάν θέλουμε πραγματικά να είμαστε ελεύθεροι. Γιατί εάν το θέλουμε πραγματικά, τότε ας εξετάσουμε τις προτεραιότητες μας και πάντα με επίγνωση, με παρατήρηση και αποδοχή στον εαυτό μας για κάθε φορά που συμβιβαζόμαστε, μέχρι την στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στη διττότητα. Ας εμπιστευτούμε τον εαυτό μας και ας του επιτρέψουμε να μας οδηγήσει στην ελευθερία μας, στην ελευθερία  που είναι αγάπη!

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email