“η εσωτερική μας γαλήνη” δάσκαλος Κουτχούμι & Καίτη Τσώλη, 17/ 11/ 2018

 

«η εσωτερική μας γαλήνη»
δάσκαλος Κουτχούμι &Καίτη Τσώλη

Λευκωσία Κύπρου,  17 Νοεμβρίου 2018

Namaste!  Σας χαιρετώ αγαπημένοι μου, εγώ είμαι ο δάσκαλος Κουτχούμι και σας καλωσορίζω σ’ αυτήν την υπέροχη συνάντηση της οικογένειας, εδώ στην όμορφη πόλη σας την Λευκωσία. Και για να κυριολεκτώ με την σημασία της λέξης Λευκωσία, Λευκωσία σημαίνει η λευκή ουσία, το λευκό Φως, το λευκό φως των Θεών.

Μαζί μας σήμερα είναι εδώ, ο δάσκαλος Ιλλαρίων, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Ραφαήλ, οι οποίοι επίσης έχουν μιαν ιδιαίτερη αγάπη για σας και για την Κύπρο. Ζητήσαμε από την Καίτη μας αυτή την επικοινωνία μαζί σας, όχι τόσο για τις πληροφορίες που πρόκειται να σας δώσουμε, αλλά περισσότερο για να μας νιώσετε κοντά σας,  να νιώσετε την αγκαλιά μας και την αγάπη μας, να νιώσετε την αγάπη του Πνεύματος και να νιώσετε ότι η πνευματική σας οικογένεια είναι πάντα μαζί σας.  Αγαπημένοι μου από την στιγμή που εσείς περάσατε στην αφύπνιση και στην ενθύμηση συνεργαζόμαστε και συμπορευόμαστε μαζί σας και είμαστε συνέχεια κοντά σας,  για να σας διευκολύνουμε με την εξέλιξή σας.  Κι έτσι σήμερα  που έχουμε την χαρά να είμαστε μαζί σας, έχουμε την ευκαιρία να σας μιλήσουμε και για τις ενέργειες της Κύπρου, για τις προγονικές σας ενέργειες και την επίδρασή τους σε σας. Και θα σας μιλήσουμε και για κάποια άλλα ενδιαφέροντα θέματα που σας  αφορούν και αφορούν  ολόκληρη την οικογένεια των ανθρώπινων αγγέλων.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια……
Αγαπημένοι μου η ιστορία της Κύπρου πάει πολύ πιο πίσω από τα 10.000 χρόνια και πολύ πιο μακριά στο παρελθόν από ότι σας μεταφέρουν οι ιστορικοί σας. Οι αρχαίοι αυτόχθονες Κύπριοι, αυτοί που κατοίκησαν πρώτοι το νησί σας, ήταν ένας όμορφος, ειρηνικός και φιλήσυχος λαός και ζούσαν εδώ απολαμβάνοντας τις χαρές που τους έδινε το νησί σας. Όταν στο νησί σας ήρθαν οι αρχαίοι Έλληνες, σχεδόν αμέσως μετά από τον «Τρωϊκό πόλεμο» 1200 με 1100 π.χ. (δεν ήταν έτσι ο Τρωικός πόλεμος όπως τον παρουσιάζουν οι ιστορικοί σας σας, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας αυτήν την στιγμή), μετά τον Τρωικό πόλεμο λοιπόν όταν ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ οι Αχαιοί, οι ιθαγενείς Κύπριοι τους καλοδέχτηκαν και έζησαν αρμονικά μαζί τους. Υιοθέτησαν τον πολιτισμό τους και τις θρησκείες τους και οι δυο φυλές αφομοιώθηκαν κι έγιναν μία.  Κι έτσι εσείς  φέρνετε μέσα σας τις ενέργειες των προγόνων σας, δηλαδή τις ενέργειες των αυτόχθονων Κυπρίων, ενός ειρηνικού λαού, αλλά και τις ενέργειες των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι ναι μεν έφεραν εδώ έναν υπέροχο πολιτισμό, μπορούμε όμως να πούμε ότι ήταν περισσότερο επιθετικοί και επεκτατικοί. Και αυτές αγαπημένοι μου είναι οι προγονικές σας ενέργειες, αλλά  με τις προγονικές σας ενέργειες αναμίχθηκαν επίσης και πολλές άλλες ενέργειες που εισήρθαν στο νησί σας, καθώς η Κύπρος είναι ένα υπέροχο και πανέμορφο νησί και πολλοί λαοί την επιβουλεύτηκαν και κατάφεραν να την υποδουλώσουν, όπως οι Άραβες, οι Γάλλοι, οι Ρωμαίοι, οι Φράγκοι, οι Ενετοί και κυρίως οι Οθωμανοί και οι Άγγλοι.  Όλες αυτές οι ενέργειες που όπως γνωρίζετε τώρα είναι διαφορετικές όψεις του εαυτού σας, ευθύνονται για την διαμόρφωσή σας.

Εκτός όμως από τις παραπάνω ενέργειες, ο καθένα σας φέρνει μέσα του και  τις δικές του ιδιαίτερες ενέργειες που τις κουβαλάει από προηγούμενες ενσαρκώσεις και έχουν να κάνουν κυρίως με τις πεποιθήσεις σας. Και όλες αυτές οι ενέργειες,  διαίρεσαν και δίχασαν τον εαυτό σας και δημιούργησαν μέσα σας εσωτερικές συγκρούσεις. Οπότε εσείς καλείστε να  αποδεχθείτε και  να ενώσετε μέσα σας όλες αυτές τις διαφορετικές  ενέργειες, που είναι κομμάτια του εαυτού σας και όταν τις ενώσετε και τις αφομοιώσετε, τότε θα σταματήσουν και οι εσωτερικές σας συγκρούσεις και συγκρίσεις και θα έρθει η εσωτερική σας γαλήνη. Όλα είναι ο εαυτός μας και ο εαυτός μας είναι το Ολον και δεν διαιρείται.
Αγαπημένοι μου επιλέξατε να ενσαρκωθείτε σ’ αυτό το όμορφο νησί, γιατί αυτή η ποικιλία και η διαφορετικότητα των ενεργειών εξυπηρετούσε στην εξέλιξή σας, αλλά αυτός είναι μόνον ο ένας λόγος, γιατί  ο άλλος λόγος είναι η ιδιαίτερη αγάπη που έχετε γι’ αυτό το όμορφο μικρό κομμάτι της Γης. Όλοι σας όσοι βρίσκεστε εδώ έχετε κάνει και άλλες προηγούμενες ενσαρκώσεις στην Κύπρο και την αγαπάτε ιδιαίτερα και γι’ αυτό επιλέξατε να ενσαρκωθείτε ξανά, σ’ αυτήν την παρούσα ενσάρκωσή σας που είναι πολλή σημαντική για σας, γιατί εσείς είχατε σχεδιάσει την αφύπνισή σας.

Αγαπημένοι μου όλες αυτές οι ποικίλες και διαφορετικές ενέργειες δίχασαν και διαίρεσαν το νησί σας και είστε εσείς αυτοί που θα φέρετε τις αλλαγές στο νησί σας, εσείς είστε αυτοί που θα εδραιώσετε την  ενότητα, την ειρήνη και την αγάπη στο νησί σας, αφού πρώτα τα εδραιώσετε μέσα σας. Εξαρτάται λοιπόν πάντα από εσάς. Γι’ αυτό φροντίστε να είστε  εσείς περισσότερο «ζουμεροί» συναισθηματικά, περισσότερο ευσπλαχνικοί και συμπονετικοί, γιατί ο διχασμός και το μίσος στεγνώνει τις καρδιές και αντίστοιχα στεγνώνει και το νησί σας.  Θυμηθείτε ποιοι είστε και φέρτε στην επιφάνεια τις ενέργειες των αρχαίων προγόνων σας, των αυτόχθονων Κυπρίων που ήταν ένας όμορφος και ειρηνικός λαός, φέρτε στην επιφάνεια την εσωτερική τους γαλήνη και την χαρά τους να ζουν όμορφα και ειρηνικά την κάθε τώρα στιγμή τους στο νησί.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…..
Για την ολοκλήρωση της Ύπαρξής σας, χρειάζεται να έχετε απελευθερώσει την ενέργειά σας και η ενέργειά σας να έχει επιστρέψει σε σας. Και αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπινους αγγέλους που εξελίσσονται. Πολλοί έχετε αγκιστρώσει την ενέργειά σας έξω από σας, σε ανθρώπους ή καταστάσεις ή αντικείμενα και τώρα είναι η ώρα να απελευθερώσετε την ενέργειά σας, αλλά για να γίνει αυτό είναι πολύ σημαντικό  να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από την τάση σας να κατέχετε. Όταν νιώθετε ότι κατέχετε είστε σκλαβωμένοι, γιατί η τάση σας  να κατέχετε δημιουργεί προσκόλληση, ενώ όταν δεν κατέχετε, είστε ελεύθεροι. Όταν νιώθετε ότι δεν κατέχετε, τότε δεν έχετε και τίποτα να χάσετε.  Βέβαια μέσα στην διττότητα το εγώ μας είναι αυτό που θέλει να κατέχει, το εγώ μας είναι αυτό που λέει «αυτό είναι δικό μου». Εμείς δεν σας λέμε εδώ να παραιτηθείτε ως προς αυτά (π.χ. από τις περιουσίες σας) γιατί είναι δικές σας δημιουργίες, όμως αυτό που σας λέμε είναι να αλλάξετε την στάση σας ως προς αυτά. Όλα όσα δημιουργείτε και τα φέρνετε στην πραγματικότητά σας, είναι για να σας εξυπηρετήσουν, είναι αυτά που χρειάζεστε για να ζείτε άνετα πάνω στην Γη, και έτσι χρειάζεται να τα βλέπετε, χωρίς να προσκολλιέστε  σ’ αυτά, γιατί όταν προσκολλιόμαστε τότε δημιουργούμε εξαρτήσεις, εγκλωβίζουμε τον εαυτό μας και αγκιστρώνουμε και εγκλωβίζουμε την ενέργειά μας.

Και υπάρχει επίσης ακόμα έντονα σε πολλούς από σας  η πεποίθηση ότι χρειάζεται να φροντίσουμε για το αύριο. Πολλές φορές ενώ έχουμε ένα πλήρες τώρα, το περιορίζουμε και κάνουμε οικονομίες, γιατί ανησυχούμε για το αύριο. Έχουμε την τάση να συσσωρεύουμε και να  αποθηκεύουμε αγαθά, ακόμα και γνώση, σαν ένα γεμάτο τσουβάλι που το παραγεμίζουμε, ενώ η αγάπη θέλει ελευθερία, θέλει άδειο το χώρο μέσα σας, άδειο από όλα αυτά που συσσωρεύετε και από όλα τα παλιά. Στην εξέλιξη ξεφορτώνουμε τον εαυτό μας, δεν τον φορτώνουμε. Η εξέλιξη λειτουργεί αφαιρετικά κι αυτό  σημαίνει ότι χρειάζεται ν’ απελευθερώσετε τον εαυτό σας από όλα αυτά που συσσωρεύσατε και αποθηκεύσατε μέσα σας, για να μείνει καθαρή η Ύπαρξή σας χωρίς επιπρόσθετα, έτσι ώστε ν’ απελευθερώσετε όλο τον χώρο μέσα σας και να κυριαρχήσει η αγάπη. Να είστε τολμηροί και αποφασισμένοι και να μην διστάζετε ν’ αφήσετε πίσω σας όλα όσα νιώθετε ότι σας βαραίνουν πλέον και όλα όσα δεν σας δίνουν χαρά. Σε καμία περίπτωση να μην διαπραγματεύεστε τον εαυτό σας και να είστε απόλυτοι μ’ αυτό. Αυτή την φορά ήρθατε στην Γη, για να ζήσετε ελεύθεροι μέσα στην  αγάπη, στη ηρεμία και στην χαρά.  Μετά από χίλιες και πλέον ενσαρκώσεις που έχετε κάνει πάνω στον πλανήτη και όλα όσα έχετε περάσει, νιώστε ότι το αξίζετε και το δικαιούστε και διεκδικήστε το. Εμπιστευθείτε τον εαυτό σας και διεκδικήστε το δικαίωμά σας να ζείτε πάνω στη Γη, έτσι όπως θέλετε να ζείτε και όπως σας αρέσει. Εξαρτάται μόνον από εσάς πιστέψτε το.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…..
Αγαπημένοι μου όταν εσείς εκφράσατε την πρόθεσή σας να εξελιχθείτε, αυτό που στην ουσία κάνατε ήταν ότι καλέσατε το φως να εισέρθει μέσα σας. Και το φως πρώτα γκρεμίζει και μετά κτίζει. Το φως λοιπόν όταν το καλέσατε ανέλαβε να γκρεμίσει όλες τις ψευδαισθήσεις μέσα σας και να σας οδηγήσει στην αλήθεια σας,  ανέλαβε να φωτίσει όλα τα σκοτάδια σας και επειδή το φως δεν περιορίζεται, ανέλαβε επίσης να σας βγάλει από όλα τα κουτάκια σας και όλους τους περιορισμούς σας και έσπρωχνε σταδιακά τα όριά σας  μέχρι εσείς ν’ αποδεχθείτε  την κάθε διαφορετικότητα μέσα στην δημιουργία, μέχρι ν’ αποδεχθείτε ότι η δημιουργία είστε εσείς και η δημιουργία  είναι αυτό που είναι, έτσι ακριβώς όπως είναι.

Το φως αγαπημένοι μου είναι γνώση, είναι συνειδητότητα και είναι η αγάπη σε δράση. Και καθώς το φως τα φώτισε όλα, η αγάπη εισήρθε και εγκαταστάθηκε απαλά. γλυκά και τρυφερά μέσα σας και άνοιξε τα εσωτερικά σας μάτια. Δεν λέμε ότι τα καταφέρατε όλοι, όμως πολλοί από εσάς τα έχετε καταφέρει και οι υπόλοιποι που βρίσκεστε στην διαδικασία θα τα καταφέρετε επίσης στην δική σας κατάλληλη στιγμή.
Και καθώς κοιτάξατε με τα εσωτερικά σας μάτια, με τα μάτια της αγάπης τον εαυτό σας και την ζωή σας, αναθεωρήσατε όλα όσα πιστεύατε μέχρι σήμερα, όλα όσα τα προβάλλατε σαν αληθινά στην ζωή σας. Όλα πια τα βλέπετε διαφορετικά. Βλέπετε διαφορετικά την κάθε εμπειρία που ζήσατε. Εκεί που πριν βλέπατε τον πόνο, την θλίψη και την αδικία, τώρα βλέπετε την σοφία και την αγάπη και αρχίσατε να βλέπετε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες. Κοιτάζοντας την ζωή σας  κι αυτό που ονομάζετε παρελθόν σας με τα καινούργια σας μάτια, θα δείτε ότι ζήσατε μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωή, μια ζωή γεμάτη εμπειρίες και συναισθήματα και θα νιώσετε ότι σε ολόκληρη την πορεία σας στην Γη, σας οδηγούσε πάντα η αγάπη μεταμφιεσμένη, με σκοπό να σας ελευθερώσει από το παιχνίδι της Γης και να σας φέρει εδώ που είστε.

Όταν αγαπημένοι μας δείτε ότι η αγάπη του εαυτού σας είναι πάντοτε παρούσα σε όλα όσα σας συμβαίνουν και το αντιληφθείτε αυτό, τότε θα νιώσετε πολύ βαθιά ευγνωμοσύνη για τον εαυτό σας, θα νιώσετε πολύ βαθιά ευγνωμοσύνη για όλα όσα ζήσατε και για όλες τις εμπειρίες σας που σας οδήγησαν εδώ που βρίσκεστε. Θα νιώσετε  οικογένεια πόσο πολύ βαθιά  αγαπιέστε από τον Εαυτό σας. Θα νιώσετε πόσο πολύ βαθιά αγαπιέστε από το Πνεύμα και θα κατανοήσετε επίσης πολύ βαθιά, ότι όλα στη Γη μέχρι σήμερα δούλευαν για σας και όλα σας έσπρωχναν με την συμπεριφορά τους βαθύτερα μέσα σας, για να μάθετε ν’ αποδέχεστε και ν’ αγαπάτε εσείς τον εαυτό σας.

 Μέσα από την εξέλιξή σας κερδίσατε την σοφία του δασκάλου, και όπως σας έχουμε ξαναπεί το κερδίσατε δεν σας το χάρισε κανένας, γιατί στην εξέλιξη τίποτα δεν χαρίζεται , στην εξέλιξη όλα κερδίζονται μέσα από την εργασία με τον εαυτό σας. Κερδίσατε λοιπόν την σοφία του δασκάλου και ένας συνειδητός και σοφός δάσκαλος γνωρίζει ποιες ενέργειες του ταιριάζουν και ποιες ενέργειες τον εξυπηρετούν, για να δημιουργήσει την πραγματικότητα που θέλει  και  να ζήσει μια χαρούμενη ζωή πάνω στη Γη. Εσείς είστε οι εντολείς της ενέργειας και η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας και εξαρτάται μόνον από εσάς.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια….
Αγαπημένοι μου αυτή την εποχή όλοι σας επαναπροσδιορίζετε τον εαυτό σας, όλοι σας νιώθετε ότι κλείνει ένας ενεργειακός κύκλος στην ζωή σας και ανοίγει ένας καινούργιος και λίγο πολύ όλοι σας νιώθετε την ανάγκη ν’ αλλάξετε την πραγματικότητά σας. Και αυτό είναι φυσικό γιατί μέσα σας έχουν αλλάξει όλα τα δεδομένα, έχει αλλάξει η κυτταρική σας δομή και έχει ενεργοποιηθεί το DNA σας. Έχει αναδυθεί μια καινούργια συνειδητότητα και είστε μια καινούργια Ύπαρξη,  οπότε χρειάζεται να ξαναγνωριστείτε με τον εαυτό σας, χρειάζεται να κάνετε ξανά αυτό το βαθύ κοίταγμα μέσα σας με τα καινούργια σας μάτια και να ξαναγνωριστείτε μαζί του, γιατί αυτή η καινούργια σας Ύπαρξη είναι η αληθινή σας Ύπαρξη και είστε εσείς.  Αφουγκραστείτε και νιώστε τον αιώνιο, αληθινό σας εαυτό, και αφεθείτε με εμπιστοσύνη ολοκληρωτικά στον εαυτό σας.
Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε και αφορούν την εξέλιξή σας και το παιχνίδι της Γης, σας έχουν δοθεί από τον εαυτό σας και από εμάς, γι’ αυτό δεν χρειάζεται να τρέχετε έξω από τον εαυτό σας για να μάθετε καινούργια πράγματα. Είστε ήδη καινούργιοι και από εδώ και στο εξής, οτιδήποτε χρειάζεται να γνωρίζετε, θα σας το δίνει ο εαυτός σας. Φροντίστε μόνον  να μην σκορπίζετε την ενέργειά σας. Όπως σας έχουμε πει εσείς ανοίγετε τους καινούργιους δρόμους και εσείς δημιουργείτε συνεχώς νέες ενέργειες.  Δώστε τα όλα στον εαυτό σας και περάστε σ’ αυτήν την κατάσταση της εσωτερικής σας γαλήνης. Και από αυτήν την κατάσταση της εσωτερικής σας γαλήνης, όπου η αγάπη είναι ο ρυθμιστής και ο διαχειριστής της ζωής σας, είστε ολοκληρωτικά ελεύθερες, κυρίαρχες και αυτόνομες Υπάρξεις, Θεοί επίσης, Θεοί δημιουργοί.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή οικογένεια…..
και βάζουμε και τα δυο μας χέρια στην καρδιά. Και στην καρδιά σας νιώστε την  Ύπαρξή σας, νιώστε την αλήθεια σας και νιώστε την αγάπη του εαυτού σας για σας και επιτρέψτε στην αγάπη να ενωθεί μεταξύ σας και να σας αγκαλιάσει εδώ μέσα όλους σας. Και μετά αφήστε την να απλωθεί και έξω από εδώ, να απλωθεί, να απλωθεί, να επεκταθεί  και ν’ αγκαλιάσει ολόκληρη την Κύπρο.
Και μέσα στην καρδιά σας αγαπημένοι μας νιώστε μας κι εμάς, γιατί εμείς είμαστε εσείς και είμαστε η οικογένειά σας.
Είμαστε πάντα κοντά σας και σας αγαπάμε πέρα από κάθε μέτρο.
Κι έτσι είναι.  Namaste

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email