ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
(Βιωματικό σεμινάριο)

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου  2017 και ώρα 5.30 μμ.
με την Καίτη Τσώλη

Α μέρος: Η καταλληλότητα της «βοήθειας»! Πότε βοηθάμε πραγματικά τους άλλους;
Β μέρος: α) Θύμος αδένας! Η σημαντικότητα του θύμου αδένα και η ενεργοποίησή του.
β) Τι σημαίνει πνευματική διαμόρφωση. Η απελευθέρωση του εαυτού μας από την πνευματική μας διαμόρφωση.

Α μέρος: Η καταλληλότητα της «βοήθειας»! Πότε βοηθάμε πραγματικά τους άλλους;
Έχουμε την πεποίθηση ότι χρειάζεται να βοηθάμε όλους τους ανθρώπινους αγγέλους που θεωρούμε ότι την χρειάζονται. Αυτό μας το δίδαξε η εκκλησία και αυτό το πιστεύουμε όλοι μας, χωρίς να σκεφτούμε εάν είναι  πάντα κατάλληλο να βοηθάμε και αν τους βοηθάμε πραγματικά ή εάν δεν  παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις της ψυχής τους. Υπάρχουν επίσης ανθρώπινοι άγγελοι, οι οποίοι με το πρόσχημα ότι χρειάζονται την βοήθειά μας έρχονται κοντά μας, για να μας κλέψουν ενέργεια.
Σ’ αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε την καταλληλότητα της βοήθειας, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να βοηθάμε και είναι χρήσιμη η βοήθειά μας.
Διάλειμμα

Β μέρος: α) Θύμος αδένας. Θα μιλήσουμε για την σημαντικότητα του θύμου αδένα και θα τον ενεργοποιήσουμε με θεραπευτικές ασκήσεις,  Ο θύμος αδένας είναι όργανο του ανοσοποιητικού μας συστήματος και βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το καρδιακό μας κέντρο και πίσω από το στέρνο. Στο θύμο αδένα βρίσκονται τα Τ-λεμφοκύτταρα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά ο θύμος αδένας έχει και μια άλλη πολλή σημαντική λειτουργία, να ελέγχει  την ροή στην ενέργειάς μας και να καθορίζει την αύξηση ή την μείωσή της. Όταν ο θύμος αδένας επηρεάζεται από κάποια αιτία, όπως συναισθήματα χαμηλής συχνότητας, θυμός, άγχος κ.λ.π. τότε συρρικνώνεται και ατροφεί, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε και να χάνουμε την ζωντάνια μας. Όταν ο θύμος αδένας είναι ενεργός  ρυθμίζει την ζωτικότητά μας και ο οργανισμός μας δεν γερνάει.

β) ) Τι σημαίνει πνευματική διαμόρφωση. Η απελευθέρωση του εαυτού μας από την πνευματική μας διαμόρφωση. Όταν απελευθερώνουμε τον εαυτό μας από την κοινωνική μας διαμόρφωση, πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα και δημιουργούμε μια άλλη διαμόρφωση, ένα καινούργιο κουτάκι και  μπαίνουμε μέσα. το ονομάζουμε μάλιστα πνευματικό και βάζουμε πολλούς κανόνες, για το πως «πρέπει να είμαστε» για να είμαστε πνευματικοί. Θα σκίσουμε το πνευματικό μας κουτάκι για ν’ απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από όλα του τα κουτάκια!

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και συμπεριλαμβάνει  θεραπευτικές ασκήσεις οι  οποίες θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ, αλλάξαμε διεύθυνση
:
Νέα
Δ/νση: Ινστιτούτο Σαββαϊδου Μαρία “Zen Beaute
Μητροπόλεως 82 (1ος όροφος), Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες: Καίτη Τσώλη, τηλ. 6976828051
Δημήτρης Σαββαϊδης, τηλ. 6944692021
 

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email