ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ 

 

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ  
(Βιωματικό σεμινάριο)

Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ώρα 3.30 μμ. – 7.30 μμ.
με την Καίτη Τσώλη

Ενότητα 1η : α)Το εγώ μας και ο ανασταλτικός ρόλος του στην εξέλιξή μας.
β) Η κοινωνική μας διαμόρφωση και η πνευματική μας διαμόρφωση.
γ) Η σημαντικότητα της αποδοχής στον εαυτό μας.  Η αποδοχή δεν είναι συμβιβασμός.

Διάλειμμα 30 λεπτά
Ενότητα 2η : α) Η σχέση μας με τον εαυτό μας και οι σχέσεις μας με τους άλλους.
β)  Η απελευθέρωσή μας από την γραμμικότητα του χρόνου και ο τρόπος που εκφράστηκε ο εαυτός μας στη Γη.

Περισσότερα: α) Το εγώ μας και ο ανασταλτικός ρόλος του στην εξέλιξή μας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μία σχέση αποδοχής και συμφιλίωσης με το εγώ μας και χωρίς συγκρούσεις και άσκοπη σπατάλη ενέργειας να περάσουμε μ’ ένα ομαλό και ανώδυνο τρόπο από το εγώ στο εγώ είμαι.

Β) Η κοινωνική και πνευματική μας διαμόρφωση:
Η διαμόρφωσή μας είναι αρχικά ο τρόπος που μεγαλώσαμε. Είναι το «καλό παιδί» το οποίο συγκρούεται μέσα μας με το συναισθηματικό παιδί, που διεκδικεί τον εαυτό του και τα θέλω του. Κτίσαμε ένα κουτάκι και κλείσαμε μέσα τον εαυτό μας, εστιάζοντας σε πρέπει, κανόνες και σε συγκεκριμένες συμπεριφορές. Κι ενώ όταν μπήκαμε σε διαδικασία εξέλιξης προσπαθήσαμε να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από το κουτάκι της  «κοινωνικής μας» διαμόρφωσης μέσα στην διττότητα, μετά βάλαμε τον εαυτό μας σε ένα άλλο κουτάκι της «πνευματική μας» διαμόρφωσης με πρέπει και κανόνες, δηλαδή πως πρέπει να είμαστε, για να θεωρούμε τον εαυτό μας «πνευματικό» άτομο και χρειάζεται να σκίσουμε όλα τα κουτάκια της κάθε διαμόρφωσης και ν’ απελευθερώσουμε τον εαυτό μας, για να προχωρήσουμε σαν ανεξάρτητες, αυτόνομες και κυρίαρχες Υπάρξεις.

γ) Η σημαντικότητα της αποδοχής στον εαυτό μας:
Η αποδοχή για μας, η αποδοχή για τον εαυτό μας, χρειάζεται να εισχωρήσει πολύ βαθιά μέσα μας, να γκρεμίσει όλα τα όρια των περιοριστικών μας πεποιθήσεων, γιατί η αποδοχή μας οδηγεί στην αγάπη για τον εαυτό μας και στην ολοκληρωτική ενότητα του εαυτού μας.  Όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, χωρίς να τον κρίνουμε, τότε αποδεχόμαστε και όλους τους άλλους. Όμως η αποδοχή στους άλλους δεν σημαίνει ότι είναι ανοχή, ούτε συμβιβασμός, γιατί αν ήταν τότε δεν θα μιλούσαμε για ελευθερία.

Διάλειμμα 30 λεπτά

Ενότητα 2η: αΗ σχέση μας με τον εαυτό μας και οι σχέσεις μας με τους άλλους: Σκοπός της εξέλιξής μας είναι να μάθουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας, γι’ αυτό σ’ αυτό το σεμινάριο θα εισχωρήσουμε βαθύτερα μέσα μας για να δούμε εάν αγαπάμε τον εαυτό μας και με ποιον τρόπο του συμπεριφερόμαστε.  Ο εαυτός μας, μας συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο που του συμπεριφερόμαστε κι εμείς και οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους εξαρτώνται πάντα, από την σχέση που έχουμε εμείς με τον εαυτό μας.
Β) Η απελευθέρωσή μας από την γραμμικότητα του χρόνου και ο τρόπος που εκφράστηκε ο εαυτός μας στην Γη.
Χρειάζεται ν’ απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από την γραμμικότητα του χρόνου και να περάσουμε στο άχρονο, για να μπορούμε να είμαστε συνειδητοί στο εδώ και τώρα.      Η απελευθέρωση των πεποιθήσεων που μας οδήγησαν να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε γραμμικά σαν Υπάρξεις.
Ο εαυτός μας εκφράστηκε ταυτόχρονα στο άχρονο κι έτσι όλες οι ενσαρκώσεις μας στη Γη, υπάρχουν  στο τώρα μας.  Θα βιώσουμε και θα κατανοήσουμε τον τρόπο που εκφράστηκε ο εαυτός μας στο άχρονο και την ένωση του εαυτού μας με όλα μας του τα κομμάτια, που μας οδηγούν στην ολοκλήρωση και στην πληρότητα.  

 Το σεμινάριο είναι βιωματικό και συμπεριλαμβάνει  θεραπευτικές ασκήσεις οι  οποίες θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας.

Χώρος Διεξαγωγής: Γκαλερύ Τέχνης Δρώμενα, Γωνία Αρχ. Κυπριανού 53 & Αγίας Μαρίνας, Στρόβολος
(παρκινγκ δίπλα στη ΣΠΕ Στροβόλου ή κοντά στην εκκλησία Χρυσελεούσης

Πληροφορίες: Ελενίτσα Χρίστου 99418582,
Αντωνία Πηλαβάκη 99862253
Καίτη Τσώλη 0030 6976828051
(παρακαλούμε τηλεφωνήστε για κράτηση θέσης, βοηθά στην καλύτερη οργάνωση).

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email