Το Θαύμα της Ύπαρξής μας! με την Καίτη Τσώλη, 20/4/2017

Το Θαύμα της Ύπαρξής μας!

με την Καίτη Τσώλη, 20/4/2017


Συνήθως οικογένεια όταν μιλάμε για θαύμα, εννοούμε κάτι πολύ όμορφο, πνευματικό ή υλικό που μας συμβαίνει και δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε με την λογική της τρίτης διάστασης. Οι περισσότεροι ανθρώπινοι άγγελοι που βρίσκονται στην τρίτη διάσταση πιστεύουν ακόμα, ότι κάποιος Θεός έξω απ’ αυτούς ή κάποιος άγιος θα κάνει κάποιο θαύμα για λογαριασμό τους. Και συνήθως περνάει η ζωή τους περιμένοντας αυτό το θαύμα που θ’ αλλάξει την ζωή τους και την πραγματικότητά τους, χωρίς να βλέπουν το θαύμα της ίδιας τους της Ύπαρξης που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Όπως είπε ο Αϊνστάιν, μπορούμε να επιλέξουμε να τα βλέπουμε όλα σαν ένα θαύμα στην ζωή μας  ή μπορούμε να τα βλέπουμε, σαν τίποτα να μην είναι θαύμα. Και είναι γεγονός βέβαια ότι όσο βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στο κουτάκι του δικού μας μικρόκοσμου, μ’ ένα μυαλό που μας ελέγχει συνεχώς, είναι  γεγονός ότι είναι δύσκολο να δούμε ότι η Ύπαρξή μας και η ίδια μας η ζωή είναι από μόνη της ένα θαύμα!

Όσο δουλεύουμε όμως με την εξέλιξή μας και αλλάζουμε την αντίληψή μας, αρχίζουμε να κατανοούμε ότι το θαύμα είμαστε εμείς και ότι η ίδια μας η Ύπαρξη είναι ολόκληρη ένα θαύμα. Και επειδή δεν μπορώ να συμπεριλάβω όλα τα θαύματα που μας αφορούν γιατί είναι πάρα πολλά, γι’ αυτό θ’ αναφερθώ ενδεικτικά σε μερικά απ’ αυτά.
Κατ’ αρχήν με τον τρόπο που εκφράστηκε η Ύπαρξή μας στην Γη είναι ένα θαύμα.  Η γέννησή μας και η αναπνοή μας, ένας μηχανισμός που κρατάει μέχρι την στιγμή που θα φύγουμε από την Γη, είναι ένα θαύμα. Θαύμα είναι ότι κάποια χημικά στοιχεία ενώθηκαν μεταξύ τους,  όπως ο άνθρακας, το υδρογόνο, το οξυγόνο και το άζωτο και δημιούργησαν τα κύτταρά μας.  Τα ηλεκτρόνιά μας, τα οποία κινούνται γύρω από τον πυρήνα των κυττάρων μας και καθορίζουν την δόνησή μας, ανάλογα με την ταχύτητα που κινούνται, είναι επίσης ένα θαύμα. Και είναι θαύμα που μπορούμε να νιώθουμε έναν μεγάλο πλούτο διαφορετικών συναισθημάτων. Αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί η βιολογία μας και το DNA  μας είναι επίσης ένα θαύμα, που αιώνες τώρα  οι επιστήμονες προσπαθούν να το εξηγήσουν.

Η φύση που μας περιβάλλει είναι ένα θαύμα. Ενώθηκαν κι εδώ κάποια χημικά στοιχεία μεταξύ τους, έγιναν κάποιες χημικές ενώσεις και δημιουργήθηκε μια ζωντανή φύση, τα ζώα, τα πουλιά, τα δέντρα, το νερό  κ.λ.π. μια ποικιλία και μια ομορφιά που εκφράστηκε μέσα από την διαφορετικότητα.
Θαύμα είναι και οι  εποχές που εναλλάσσονται στην Γη με διαφορετικές θερμοκρασίες και διαφορετικές εκφράσεις της φύσης  και ιδιαίτερα η εποχή της Άνοιξης, όπου όλη η φύση ανασταίνεται και ξαναγεννιέται. Και θα μπορούσα να πω πολλά για το θαύμα της φύσης μας, αλλά ήδη υμνήθηκε και δοξάστηκε με πολλούς τρόπους από τους ποιητές μας και χιλιοτραγουδήθηκε επίσης πολλές φορές, από όλους τους λαούς της Γης.

Ένα μεγάλο θαύμα είναι επίσης οικογένεια που μέσα μας κατοικεί μια υπέρλαμπρη ψυχή, γεμάτη αγάπη και μας ωθεί ν’ ανεβούμε στις υψηλότερες συχνότητες του φωτός, που είναι το μεγαλύτερο θαύμα της αγάπης. Και όσοι δύσπιστοι μας λένε ότι δεν πιστεύουν στην ψυχή τους γιατί δεν την βλέπουν,  θα τους απαντήσουμε, ότι ούτε τον αέρα που αναπνέουμε και μας δίνει ζωή τον βλέπουμε, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει.
Και η εξέλιξή μας, η αλλαγή του εαυτού μας, η μετάβασή μας από το γνωστό στο άγνωστο και στο καινούργιο, είναι επίσης ένα θαύμα. Είναι θαύμα η αλλαγή στην αντίληψή μας, η οποία έχει την ικανότητα ν’ αλλάζει μέσα μας τις ενεργειακές δομές και ν’ αλλάζει την ποιότητα των κυττάρων μας. Και είναι πολλά ακόμα τα θαύματα που δεν τα βλέπουμε και αφορούν την Ύπαρξή μας.

Και ο δάσκαλος Κουτχούμι με τον Αρχάγγελο Ραφαήλ, στην ανώτερη επικοινωνία «Εσείς είστε το Θαύμα», μας το επισημαίνουν μ’ έναν υπέροχο τρόπο.
«Πρόκειται να εκπλαγείτε πολύ ευχάριστα, όμως μην στρέψετε ξανά την προσοχή σας έξω από εσάς και περιμένετε να δείτε θαύματα όπως τα έχετε στο μυαλό σας. Όχι δεν θα δείτε ούτε μεγαλειώδη φώτα, ούτε φωτεινές υπάρξεις από την άλλη πλευρά, ούτε θα  περιφέρεστε να θεραπεύετε τους άλλους, έτσι όπως σας το μετέφερε η θρησκεία σας ότι έκανε ο Ιησούς. Αν θυμάστε, ο Ιησούς σε μια άλλη εποχή, κάθε φορά που θεράπευε κάποιον πάντα του έλεγε: «άνθρωπε η πίστη σου σ’ έσωσε», εν ολίγοις του έλεγε, ότι ο ίδιος έσωσε τον εαυτό του.
Όχι δεν θα δείτε θαύματα όπως τα έχετε στο μυαλό σας και δεν τα χρειάζεστε όλα αυτά. Άλλωστε δεν ήρθατε γι’ αυτό εδώ, εσείς ήρθατε εδώ για να κάνετε το μοναδικό και το μεγαλύτερο θαύμα. Ένα θαύμα που δεν ξανασυνέβη ποτέ σε ολόκληρη την δημιουργία. Κι αυτό το θαύμα το έχετε κάνει ήδη, γιατί αυτό το θαύμα είναι η αλχημεία μέσα σας. Το μεγαλύτερο θαύμα αγαπημένοι μου το κάνατε μέσα σας κι είστε εσείς. Το μεγαλύτερο θαύμα είναι η αγάπη και η αγάπη είναι ο Θεός κι είστε εσείς».

Και η καθημερινότητά μας επίσης είναι ένα θαύμα οικογένεια, αρκεί να μπορούμε να το δούμε και να μην μένουμε κολλημένοι στο μυαλό μας και στις παγίδες του. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να   δούμε ότι το Θαύμα είναι μέσα μας κι είμαστε εμείς. Και το θαύμα γεννάει την ευγνωμοσύνη και η ευγνωμοσύνη φέρνει το θαύμα!
Εάν  λοιπόν αρχίσουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας σαν αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή σαν ένα θαύμα, τότε όλα μέσα μας και έξω μας θα τα βλέπουμε επίσης σαν ένα θαύμα και  τότε μόνον θαύματα θα προσελκύουμε στην ζωή μας και το  θαύμα θα γίνει η καθημερινότητά μας. Και το μεγαλύτερο θαύμα οικογένεια, είναι ότι όλο αυτό το θαύμα το δημιουργήσαμε εμείς, γιατί εμείς είμαστε οι Θεοί δημιουργοί.

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email