“Η Ψυχή μας” – Άγιος Γερμανός

3η Γιορτή της Ιόχρου Φλόγας και Εορτασμός του Wesak

Η Ψυχή μας

Άγιος Γερμανός & Καίτη Τσώλη, Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Σας χαιρετώ αγαπημένοι μου. Χαιρετώ την οικογένεια των ανθρώπινων αγγέλων, χαιρετώ την οικογένεια μου. Είμαι ο Άγιος Γερμανός και σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτή την ευκαιρία και την χαρά να είμαι εδώ μαζί σας και να σας αγκαλιάζω με την αγάπη μου. Σας ευχαριστώ επίσης που με τιμάτε σ’ αυτή την όμορφη διπλή γιορτή, την γιορτή της Ιόχρου φλόγας ή βιολετί ενέργειας που είναι το δώρο της 7ης ακτίνας στην ανθρωπότητα. Ένα δώρο που δίνει την δυνατότητα στην ανθρωπότητα να εξελιχθεί μ’ έναν τρόπο περισσότερο εύκολο και απλό και λιγότερο επώδυνο.
      Σήμερα επίσης είναι και η γιορτή του Βεσάκ, πολύ σημαντική επίσης, η οποία εορτάζεται σε κάθε πανσέληνο του Μαΐου, προς τιμή της γέννησης και της ανάληψης του Γκωτάμα Βούδα και συμβολίζει τη Φώτιση.  Και σε αυτές τις υπέροχες ενέργειες αυτής της διπλής γιορτής αγαπημένοι μου, εμείς σήμερα θα μιλήσουμε για τον εαυτό μας, θα μιλήσουμε για την ιερότητα του εαυτού μας και θα μιλήσουμε για την Ψυχή μας.
      Αγαπημένοι μου είμαστε όλοι μας έμψυχα όντα, αλλά τι ακριβώς είναι η Ψυχή μας; Σας ακούμε πολλές φορές να μας ρωτάτε, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της θεϊκότητας μας και της ψυχής μας. Υπάρχει διαφορά ; Όπως θα δείτε στη συνέχεια, δεν υπάρχει.. γιατί και η ψυχή μας είναι ο Θεός.
      Ο Θεός λοιπόν,  θέλοντας να κάνει την εργασία του επεκτάθηκε και δημιούργησε την ψυχή του. Στην ψυχή του, πέρασε όλες τις ιδιότητες του και την εμπότισε με αγάπη. Δηλαδή στο κέντρο της ψυχής σας, στον πυρήνα σας, υπάρχει η πρωτογενής ουσία σας η αγνή πρωτογενής ουσίας σας, αυτό που ονομάζεται θεϊκότητα, η οποία είναι καθαρή Αγάπη, χωρίς να υπάρχει καθόλου ενέργεια. Κι εδώ μπορούμε να πούμε, ότι αυτή είναι και η μοναδική διαφορά μεταξύ της θεϊκότητας σας και της ψυχής σας, γιατί η ψυχή σας εμπεριέχει ενέργεια, αλλά είναι τόσο υψηλής συχνότητας, που  είναι μη ανιχνεύσιμη. Οπότε η ψυχή σας είναι ο Θεός, αφού είναι η επέκταση του Θεού που είστε.
      Όταν εσείς αγαπημένοι μου αναφέρεστε στον ανώτερο εαυτό σας, αναφέρεστε στην ψυχή σας. Η ψυχή σας είναι ο αιώνιος αληθινός σας εαυτός. Η ψυχή σας, είναι το μέρος του εαυτού σας που δονείται υψηλοτέρα. Είναι πανέμορφη, είναι υπέρλαμπρη, είναι αγνή, είναι πολυδιαστασιακή και δεν έχει φύλο. Δηλαδή δεν είναι αρσενική ή θηλυκή, αλλά είναι και τα δυο ταυτόχρονα. Και η ψυχή σας, σας διαπερνάει ολοκληρωτικά. Βρίσκεται στα κύτταρα σας, στο DNA σας και μέσα από την εξέλιξη σας, διαμορφώνει την συνειδητότητα σας.

Παίρνουμε μια βαθειά αναπνοή εδώ οικογένεια..
      Η ψυχή σας, είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη σας και η ψυχή σας δημιουργεί τις εμπειρίες σας. Η ψυχή σας δημιουργεί τις μεταμφιέσεις και τους ρόλους σας. Για την ψυχή σας, όλα είναι ενέργειες. Γιατί η ψυχή σας είναι αυτή που δημιούργησε τις ενέργειες για να κάνει την εργασία της, Εν έργεια= εν έργω, το έργο του Θεού, το έργο της Ψυχής σας.
      Για την ψυχή σας λοιπόν, αγαπημένοι μου, όλα είναι ενέργειες, οπότε δεν υπάρχει καμία κριτική για το πώς εσείς παίζετε το παιχνίδι σας στη Γη. Εκείνο για το οποίο ενδιαφέρεται η ψυχή σας, είναι η γνώση και η σοφία που θα αποκομίσει μέσα από τις εμπειρίες σας. Και η ψυχή σας θέλει να εμπειραθεί.
Η ψυχή σας εμπειράται μ’ έναν τρόπο ολοκληρωτικό και εμπειράται σ’ όλες τις ποιότητες και τις συχνότητες της ενέργειας. Δηλαδή εμπειράται στην πυκνότερη, την χαμηλότερη  συχνότητα της ενέργειας, αυτή που εσείς ονομάζετε σκοτάδι, έως την υψηλότερη συχνότητα, αυτή που εσείς ονομάζετε Φως.
      Τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει ότι εάν εσείς, σ’ αυτή την ενσάρκωση παίζετε το ρόλο του θύματος σε μια άλλη στιγμή του τώρα σας, παίζετε το ρόλο του θύτη κι έτσι οι ρόλοι είναι πάντα ολοκληρωμένοι. Βέβαια εσείς δε μπορείτε ακόμα να το καταλάβετε καλά αυτό, γιατί υπάρχει η γραμμικότητα του χρόνου, αλλά έτσι είναι.
Αποφασίζει πάντα η ψυχή σας στη Γη ; Κάνει πάντα η ψυχή σας, τις επιλογές ;
Όχι, αγαπημένοι μου. Υπάρχει πάντα η ελεύθερη βούληση, δηλαδή εσείς στην ανθρωπινότητά σας, πολλές φορές κάνετε διαφορετικές επιλογές. Κι αυτές οι επιλογές κάποιες φορές πραγματικά σας βοήθησαν κι έχει προσαρμόσει και η ψυχή σας το σχέδιό της πάνω σε αυτές τις επιλογές, άλλες φορές όμως, αυτές οι διαφορετικές ανθρώπινες επιλογές σας βύθισαν στο σκοτάδι.
      Αγαπημένοι μου θέλουμε να νιώσετε βαθειά μέσα στην ύπαρξη σας, ότι όταν εμείς μιλάμε για την ψυχή σας, μιλάμε για σας. Εσείς Είστε, δε μιλάμε για κάτι έξω από εσάς, που αποφασίζει για σας. Εν τούτοις, η ψυχή σας σέβεται πάντα την ελευθερία σας. Εάν εσείς σαν άνθρωποι θέλετε να κάνετε διαφορετικές επιλογές ή να παίξετε διαφορετικά το παιχνίδι σας, η ψυχή σας το σέβεται απόλυτα, χωρίς να παρεμβαίνει.
      Η ψυχή σας, σας αγαπά πέρα από κάθε μέτρο και είναι ενιαία κι αδιαίρετη, η ψυχή σας είναι μία και είναι αιώνια. Η ψυχή σας είναι αυτή που ενώνει όλα τα κομμάτια σας, όλες τις πτυχές σας όπου κι αν βρίσκεστε και όλες τις ενσαρκώσεις σας, όταν βρίσκεστε στη Γη ή όλα τα πολυδιαστασιακά σας κομμάτια, αν βρίσκεστε σε διαφορετικές διαστάσεις. Και όλα συμβαίνουν στο τώρα σας.

Παίρνουμε μια βαθειά αναπνοή εδώ οικογένεια..
      Αγαπημένοι μου οι περισσότεροι από σας ολοκληρώσατε τον κύκλο της εξέλιξής σας στη Γη, κάνατε χίλιες και πλέον ενσαρκώσεις. Και όταν εσείς ολοκληρώνετε αυτόν τον κύκλο εξέλιξης στη Γη, τότε η ψυχή σας αποφασίζει για την αφύπνιση σας, δηλαδή, δεν είναι καθόλου τυχαία η ενσάρκωση που αφυπνίζεστε. Η ψυχή σας είναι αυτή που δημιουργεί τον τρόπο και τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε εσείς ν’ αφυπνιστείτε. Και η αφύπνιση για σας οικογένεια, είναι η παρούσα σας ενσάρκωση. Κι αυτή η ενσάρκωση είναι τόσο πολύ σημαντική για την ψυχή σας,  ώστε εμείς σας ονομάζουμε, σημαιοφόρους της ψυχής σας.
      Και θα με ρωτήσετε..
-μα δάσκαλε, εάν εμείς όντως ολοκληρώσαμε τον κύκλο της εξέλιξής μας στη Γη, τότε γιατί σ’ αυτήν εδώ την ενσάρκωση υποφέραμε τόσο πολύ ;
Πραγματικά υποφέρατε, γιατί σε αυτή την ενσάρκωση εσείς χρειάζεται να ισορροπήσετε τη δόνηση σας. Θα σας εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε μ’ αυτό. Σ’ αυτή την ενσάρκωση φέρατε μέσα όλα τα κομμάτια σας, όλες τις ενσαρκώσεις σας. Όλες τις ενσαρκώσεις σας οι οποίες είχαν εμπειραθεί σε διαφορετικές συχνότητες κι είχαν εντελώς διαφορετικές δονήσεις.. κι εσείς χρειάστηκε να ενώσετε όλα αυτά τα κομμάτια σας και  όλες αυτές τις διαφορετικές δονήσεις χρειάστηκε να τις ισορροπήσετε, στην υψηλότερη δόνηση της συχνότητας του Φωτός που είναι Αγάπη. Όμως για να το καταφέρετε αυτό, έπρεπε να έχετε επίγνωση, που σημαίνει δηλαδή, ότι  χρειάστηκε να περάσατε ξανά μέσα απ’ όλες αυτές τις ενέργειες, τις κυριότερες ενέργειες με τις οποίες εμπειραθήκατε στη Γη.
      Γιατί χρειαζόταν η επίγνωση;  Μα φυσικά, για να κτίσετε μια καινούργια συνειδητότητα. Γιατί η συνειδητότητα είναι κυρίως επίγνωση. Επίσης οικογένεια, εσείς είστε αυτοί που προσφερθήκατε- υπέροχες ψυχές- αλλάζοντας πρώτα την δική σας συνειδητότητα και κτίζοντας μια καινούργια συνειδητότητα, ν’ αλλάξετε και τη συνείδηση της Γης, να δημιουργήστε μια νέα συνείδηση για τη Γη. Αγαπάτε πάρα πολύ αυτόν τον πλανήτη, που υπήρξε το σχολείο σας.
      Αυτό που  σας λέμε δηλαδή εδώ, είναι ότι στην ουσία, σ’ αυτήν την ενσάρκωση κάνατε μια επανάληψη εφ’ όλης της ύλης, για όλες τις ενσαρκώσεις σας, για όλη την πορεία σας στη Γη, όπως ακριβώς κάνετε κι όταν πάτε να δώσετε εξετάσεις στο σχολείο. Όμως εδώ, την επανάληψη δεν την κάνατε για να εξεταστείτε, άλλωστε η ψυχή σας σας αγαπάει πέρα από κάθε μέτρο και δεν σας εξετάζει, ούτε σας κρίνει, αλλά αυτή την επανάληψη οικογένεια την κάνατε, για την επίγνωση και την ισορροπία της δόνησης.
      Πολλές φορές, αγαπημένοι μου, μας ρωτάτε.. εάν όταν εσείς υποφέρετε, εάν όταν εσείς περνάτε δύσκολα και περνάτε επώδυνα, καθώς διαχειρίζεστε μια εμπειρία, μας ρωτάτε εάν και η ψυχή σας πονάει και υποφέρει. Όχι, αγαπημένοι μου, η ψυχή σας δε πονάει, γιατί η ψυχή σας τα βλέπει όλα μέσα από τα μάτια της αγάπης και η αγάπη δεν είναι ποτέ επώδυνη. Αυτό θα το καταλάβετε κι εσείς όταν αγαπήσετε τον εαυτό σας ολοκληρωτικά. Όμως αυτό δε σημαίνει, ότι η ψυχή σας δεν συμμετέχει. Η ψυχή σας είναι πάντα μαζί σας, είναι μέσα σας, είναι εσείς και σας αγκαλιάζει με την Αγάπη της. Σας ενδυναμώνει και σας σπρώχνει κάθε φορά να βγείτε έξω απ’ όλα τα τρυπάκια σας.

Παίρνουμε μια βαθειά αναπνοή εδώ οικογένεια..
      Σήμερα θέλουμε να θίξουμε κι ένα άλλο θέμα, που είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια οι πεποιθήσεις τόσων αιώνων και η διαμόρφωσή σας, δικαιολογεί πραγματικά αυτό το θέμα για το οποίο πρόκειται να μιλήσουμε.
-Έχουμε το δικαίωμα οικογένεια, να παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις άλλων ψυχών; Είναι κατάλληλο να παρεμβαίνουμε ;
Ναι, δεν υπάρχει καμία κριτική για οτιδήποτε κάνουμε, όμως χρειάζεται να  γνωρίζουμε ότι  Όχι, δεν έχουμε το δικαίωμα να παρεμβαίνουμε.
      Όπως είπαμε και παραπάνω, εσείς ολοκληρώσατε την πορεία σας στη Γη και προχωρήσατε στην αφύπνιση και στη φώτιση, όμως δεν είναι όλες οι ψυχές έτοιμες για την ελευθερία. Υπάρχουν ψυχές, που ενσαρκώθηκαν πολύ αργότερα από εσάς και υπάρχουν κι άλλες ψυχές που θέλουν να παραμείνουν ακόμα μέσα στο παιχνίδι και να εμπειραθούν, για τους δικούς τους λόγους. Γι’ αυτό όταν τους μιλάτε για όλα αυτά τα θέματα της εξέλιξης, αντιστέκονται και σας κοιτάζουν περίεργα. Μην προσπαθείτε λοιπόν να τους πείσετε,  δεν είναι έτοιμοι. Για ένα πράγμα να είστε βέβαιοι,  ότι όταν θα είναι έτοιμοι, η ψυχή τους θα βρει τον τρόπο και τον δρόμο για την αφύπνιση, όπως ακριβώς τον βρήκε και η δική σας η ψυχή. Και τότε, πολλοί απ’ αυτούς θα έρθουν σε σας για να τους βοηθήσετε και να τους διευκολύνετε,  γιατί προηγηθήκατε στην εξέλιξη. Μην τρέχετε λοιπόν να τους σώσετε, γιατί δεν είναι κατάλληλο και το μόνο που καταφλερνετε είναι να σκορπίζετε την ενέργειά σας.
       Επίσης υπάρχει κι ένα άλλο θέμα, αγαπημένοι μου, και αφορά τις ψυχές που έχουν επιλέξει να φύγουν από τον πλανήτη. Συνήθως αυτές οι ψυχές πριν φύγουν δημιουργούν και μια α-σθένεια, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μεγάλο άλμα συνειδητότητας. Κι αυτές τις δύσκολες στιγμές οικογένεια, χρειάζεται πραγματικά απόλυτος σεβασμός στην επιλογή που έκανε η  ψυχή.
      Εσείς όμως, επειδή πιστεύετε μέσα από την διαμόρφωση σας, ότι το καλύτερο γι’ αυτή την ψυχή είναι να την θεραπεύσετε και να παραμείνει στη Γη, γι’ αυτό, αυτό που κάνετε είναι ότι στέλνετε  όλοι μαζί θεραπευτική ενέργεια, για να την σώσετε. Και χρειάζεται αγαπημένοι μου απόλυτος σεβασμός, στην επιλογή της κάθε ψυχής..
      Και θα σας πούμε εδώ τι ακριβώς κάνετε..  γιατί έχετε ναι, έχετε μεγάλη δύναμη! Η ανθρώπινη συνειδητότητα είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο Σύμπαν, κι όταν εσείς στέλνετε συλλογικά θεραπευτική ενέργεια για να μην φύγει αυτή η ψυχή, τότε αυτό που κάνετε, είναι όταν εκείνη προσπαθεί να φύγει, εσείς να την τραβολογάτε από πίσω να μείνει και πραγματικά δυσκολεύετε πάρα πολύ την εργασία της.
      Αγαπημένοι μου, εάν θέλετε να βοηθήσετε στείλτε αγάπη! Εάν θέλετε να βοηθήσετε δώστε αγάπη χωρίς να προδικάζετε το αποτέλεσμα, σύμφωνα με αυτό που εσείς πιστεύετε σύμφωνα με τις πεποιθήσεις σας, ότι είναι το καλύτερο για την ψυχή. Η κάθε ψυχή γνωρίζει πιο είναι το καλύτερο για εκείνη, αυτό είναι βέβαιο. Δώστε λοιπόν αγάπη. Ξέρετε, η Αγάπη δονείται στις υψηλότερες συχνότητες της Υπερψυχής και η αγάπη θα βοηθήσει την ψυχή, χωρίς να παρεμβαίνει στις επιλογές της, γιατί η αγάπη αγαπάει και γνωρίζει. Κι έτσι εάν η ψυχή έχει επιλέξει να φύγει, τότε θα τη βοηθήσει να φύγει μ’ έναν εύκολο τρόπο, αν όμως η ψυχή έχει επιλέξει να παραμείνει, τότε η αγάπη θα βοηθήσει να θεραπευτεί μ’ έναν εύκολο επίσης και γρήγορο τρόπο.
      Αγαπημένοι μου, όπως έχουμε πει και παραπάνω, αυτές είναι πεποιθήσεις αιώνων, αλλά εμείς σας δίνουμε αυτές τις πληροφορίες, για να έχετε περισσότερη επίγνωση. Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι όταν εσείς αναγνωρίσετε ποιοι είστε, και επιτρέπετε στον εαυτό σας να είναι αυτό που είναι, τότε πραγματικά θα το επιτρέπετε και στους άλλους. Θα επιτρέπετε στον καθένα να είναι αυτό που είναι, χωρίς να παρεμβαίνετε  στις αποφάσεις της ψυχούλας τους. Και θα έχετε για την κάθε ψυχή τον σεβασμό,  την αγάπη και την αποδοχή που θα έχετε πρώτα για την δική σας ψυχή. Ήδη οι περισσότεροι από εσάς, αρχίσατε να ισορροπείτε. Οι περισσότεροι, έχετε φτάσει σ’ αυτήν την υψηλή συχνότητα της ελευθερίας που είναι Αγάπη. Θα επιτρέπετε λοιπόν, στον καθένα να είναι αυτό που είναι, γιατί ο καθένας είστε εσείς, γιατί όλα είστε εσείς. Όλα έχουν να κάνουν με τον εαυτό σας, γιατί όλοι σας είστε το ΕΝΑ και όλοι σας καρδιές μου, όλοι σας αγαπημένοι μου, είστε μια υπέροχη, υπέρλαμπρη και αιώνια Υπερψυχή.

       Αγαπημένη μου οικογένεια βάλτε και τα δυο σας χέρια στην καρδιά, και νιώστε την ψυχή σας, νιώστε τον αιώνιο αληθινό σας εαυτό, νιώστε την αγάπη του εαυτού σας για σας και δώστε κι εσείς αγάπη στον εαυτό σας…
Και επιτρέψτε στον εαυτό σας ν’ απλωθεί και να επεκταθεί.. αγκαλιάστε όλη την Αθήνα με την αγάπη σας, αγκαλιάστε ολόκληρη την Ελλάδα , αγκαλιάστε ολόκληρη τη Γη..  και μέσα στην καρδιά σας νιώστε μας κι εμάς, γιατί εμείς είμαστε εσείς κι είμαστε οικογένεια σας.
Σας αγαπάμε πέρα από κάθε μέτρο κι είμαστε συνέχεια κοντά σας. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο σας.
Κι έτσι Είναι.

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email