“Ο Σκοπός της Εξέλιξής μας” – Αρχάγγελος Μιχαήλ

Ο σκοπός της εξέλιξής μας

Αρχάγγελος Μιχαήλ & Καίτη Τσώλη, Άρτα 13/08/2014

(Η ανώτερη επικοινωνία δόθηκε στην Άρτα, σε μια συνάντηση ανθρώπινων αγγέλων που κάνουν τώρα την αφύπνισή τους (εκτός από λίγες εξαιρέσεις),    και πολλές από τις πληροφορίες που δόθηκαν μας είναι γνωστές, αλλά καλά είναι να τις διαβάσουμε όλοι, για την εν-θύμηση).

      Καλωσορίσατε αγαπημένοι μου, καλωσορίσατε στην ανοιχτή αγκαλιά της οικογένειάς μας. Είμαι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ κι είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να βρίσκομαι εδώ μαζί σας, να βρίσκομαι εδώ ανάμεσά σας. Μαζί μας σ’ αυτή την υπέροχη συνάντηση της οικογένειας, όπου οι ενέργειές μας αγκαλιάστηκαν και αλληλοεπιδρούν μέσα στο Φως και στην αγάπη, μαζί μας βρίσκεται ο Αρχάγγελος Ραφαήλ, ο δάσκαλος Κουτχούμι και ο Άγιος Γερμανός. Και θα βρισκόμαστε συνέχεια κοντά σας σε όλες αυτές τις συναντήσεις που συνδημιουργήσαμε  μαζί και των οποίων  την ενέργεια έχω την τιμή ν’ ανοίγω σήμερα, εγώ ο Μιχαήλ ο μεγάλος σας αδερφός.
      Αγαπημένοι μου είμαστε εδώ για να σας εξηγήσουμε κάποια πράγματα που αφορούν, αλλά και διευκολύνουν της εξέλιξή σας. Γιατί εκείνο που πραγματικά θέλει το Πνεύμα για σας, είναι η διαδικασία της εξέλιξής σας να γίνεται μ’ έναν απλό, εύκολο και λιγότερο επώδυνο τρόπο. Το Πνεύμα είναι απλό, πολύ απλό και απευθύνεται στον καθένα σας, γιατί όλοι είστε το Πνεύμα.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια……
      Θέλουμε να θυμάστε ποιοι είστε, θέλουμε να θυμάστε την καταγωγή σας. Προέρχεστε κατ’ ευθείαν από την καρδιά της μητέρας-πατέρα Θεού, είστε κομμάτια Θεού και η Πηγή σας βρίσκεται στον πρώτο κύκλο της δημιουργίας. Εσείς είστε αυτοί που δημιουργήσατε αυτό το Σύμπαν και πριν καταλήξετε να ενσαρκωθείτε στη Γη όλοι σας κάνατε πολλά ταξίδια και κατοικήσατε σε πολλούς πλανήτες αυτού του Σύμπαντος, όμως να θυμάστε πάντα ότι η καταγωγή σας είναι η Πηγή. Έχουμε λόγους που σας το τονίζουμε αυτό σήμερα.
      Όταν φύγατε από την Πηγή σας καταφέρατε να δημιουργήσετε νέες ενέργειες και κάνατε το θαύμα στη Γη πέρα από κάθε πρόβλεψη κι αυτή την στιγμή όλο το Σύμπαν έχει στρέψει την προσοχή του σε σας και σας θαυμάζει, γιατί ενώ το Πνεύμα έθεσε στην διάθεσή σας συγκεκριμμένη ποσότητα ενέργειας για να εμπειραθείτε, εσείς καταφέρατε να επεκτείνετε την ενέργεια, επεκτείνοντας τον εαυτό σας και να δημιουργήσετε νέα ενέργεια. Πως το κάνατε αλήθεια αυτό; Εσείς δεν έχετε καν επίγνωση για το θαύμα που κάνετε στη Γη και στο Σύμπαν και ξέρετε κάτι αγαπημένοι μου; Είστε τα πρότυπα και όλοι οι άγγελοι σας θαυμάζουν και θέλουν να κάνουν το ταξίδι που κάνατε και κάνετε κι εσείς στη Γη. Όλοι οι άγγελοι θέλουν να ενσαρκωθούν και να έχουν την εμπειρία σας στη Γη. Γι’ αυτό αυξάνεται συνεχώς ο πληθυσμός της Γης, γιατί όλο και περισσότεροι καινούργιοι άγγελοι ενσαρκώνονται συνεχώς στον πλανήτη.
      Πολλοί επιστήμονες και πολλές κυβερνήσεις ανησυχούν για την αύξηση του πληθυσμού της Γης, αλλά ο πληθυσμός θα συνεχίσει ν’ αυξάνεται, γιατί όλο και περισσότεροι καινούργιοι άγγελοι θα ενσαρκώνονται συνεχώς στο πλανήτη. Κι εσείς θα τους βοηθήσετε, εσείς θα τους μεταφέρετε την εμπειρία σας, έτσι ώστε ο δρόμος τους να είναι περισσότερο απλός και λιγότερο επώδυνος, γιατί για σας αγαπημένοι μου ήταν δύσκολος, πολύ δύσκολος κι επώδυνος.
      Και μην ανησυχείτε η Γη έχει αφθονία για όλους σας. Η Γη έχει αφθονία και μπορεί να θρέψει όλους τους ανθρώπινους αγγέλους της. Και όλα αυτά που ακούγονται για τις ελλείψεις, όπως π.χ. στην Αφρική, είναι σχέδια της ψυχής αυτών των αγγέλων, γιατί θέλουν να έχουν την εμπειρία της έλλειψης. Όπως σχέδια της ψυχής των αγγέλων είναι και οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις. Χρειάζεται να καταλάβετε ότι  μέσα από όλες αυτές τις εμπειρίες, η ψυχή σας συλλέγει γνώσεις και σοφία.
      Μέσα σε όλους αυτούς τους αιώνες που εμπειράθηκε η ψυχή σας στη Γη, σε όλες τις ποιότητες της ενέργειας, στις χαμηλότερες και στις υψηλότερες συχνότητες, τώρα η ψυχή σας έχει ωριμάσει. Και όταν οι ψυχές ολοκληρώνουν το σχέδιό τους στη Γη, τότε θέλουν να ελευθερωθούν από το παιχνίδι της, θέλουν να ελευθερωθούν από την διττότητα και θέλουν να προχωρήσετε σαν ελεύθερες, αυτόνομες και κυρίαρχες υπάρξεις, γι’ αυτό σας προετοιμάζουν για την αφύπνισή σας. Και σ’ αυτήν την ενσάρκωση ήρθατε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για ν’ αφυπνισθείτε.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια….
     -Με ποιο τρόπο δουλεύει η ψυχή σας;
Στο ενεργειακό σας σώμα υπάρχει ένα κέντρο αντίληψης. Αυτό το κέντρο αντίληψης, αντιστοιχεί στον δεξί σας ώμο στο βιολογικό σας σώμα και σε όλους αυτούς τους αιώνες των ενσαρκώσεών σας στη Γη, αυτό το κέντρο  διαμορφώνει την προσωπικότητά σας και την πραγματικότητά σας στην τρίτη διάσταση, εκεί  όπου όλα προσπαθείτε να τα διευθετήσετε με το μυαλό και τη λογική. Σ’ αυτό το κέντρο αντίληψης έχουν αγκιστρωθεί όλες οι ενέργειές σας.  Και αυτό το κέντρο αντίληψης αγαπημένοι μου χρειάζεται να μετατοπιστεί, γιατί όταν αυτό  μετατοπιστεί,  τότε οι ενέργειές σας απελευθερώνονται, όλες οι ενέργειές σας που όταν βρίσκονται σ’ αυτή την θέση περιορίζουν την αντίληψή σας και βρίσκονται σε ανισορροπία.
      Όταν λοιπόν αυτό το κέντρο αντίληψης μετατοπιστεί προς τ’ αριστερά, δηλαδή προς το μέρος της καρδιάς σας, τότε οι ενέργειες απελευθερώνονται και ισορροπούν, η καρδιά σας ανοίγει κι εσείς αλλάζετε την αντίληψή σας και  την συνειδητότητά σας. Οι Ινδιάνοι Σαμάνοι γνωρίζουν αυτό το κέντρο αντίληψης. Το ονομάζουν μάλιστα κέντρο συναρμογής ή συναρμολόγησης κι έχουν βρει πολλές τεχνικές για να το μετατοπίζουν. Όταν όμως αυτό το κέντρο μετατοπίζεται απότομα, τότε υπάρχει κατάρρευση της προσωπικότητας κι είναι επικίνδυνο, γιατί χάνετε την ισορροπία σας. Γι’ αυτό η ψυχή σας φροντίζει να μετατοπίζετε αργά, να μετατοπίσετε σιγά-σιγά αυτό το κέντρο αντίληψης. Η ψυχή σας δουλεύει με την κάθε ενέργεια ξεχωριστά κι έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, να χάσετε την ισορροπία σας. Άλλωστε την ψυχή σας την ενδιαφέρει η ολοκληρωτική κατανόηση της κάθε ανισόρροπης ενέργειας και ο μετασχηματισμός της σε  αγάπη και φως.
      Κι έτσι λοιπόν αγαπημένοι μου η ψυχή σας δουλεύει αργά και σταθερά μαζί σας και δημιουργεί τις κατάλληλες εμπειρίες, έτσι ώστε ν’ αντιληφθείτε, να  μάθετε ποια είναι η κατανόηση της κάθε ενέργειας και να έχετε την ευκαιρία να την ισορροπήσετε. Κάθε φορά όμως (και θέλω να το επισημάνω αυτό), που εσείς αντιστέκεστε στην εμπειρία, που εσείς δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη, δεν αποδέχεστε τον εαυτό σας και δεν του επιτρέπετε να νιώσει αυτό που θέλει να νιώσει και δεν αφομοιώνετε την κατανόηση της κάθε εμπειρίας, τότε η ψυχή σας επαναλαμβάνει ξανά την εμπειρία. Πιθανόν λίγο διαφοροποιημένη, αλλά έχει πάντα το ίδιο καθρέφτισμα. Και την επαναλαμβάνει συνέχεια, μέχρι εσείς να έχετε την κατανόηση και να κάνετε την αλλαγή μέσα σας.
      Θα σας δώσω εδώ ένα παράδειγμα. Εάν εσείς π.χ. έχετε έλλειψη αυτοεκτίμησης και εάν μέσα από την εμπειρία που σας καθρεφτίζει την έλλειψη της αυτοεκτίμησης, εσείς δεν κατανοήσετε και δεν την αλλάξετε σε εκτίμηση για τον εαυτό σας, τότε η εμπειρία θα επαναλμβάνεται και θα εισπράττετε συνέχεια  απόρριψη (αυτό δηλαδή που οι ίδιοι δίνετε στον εαυτό σας), μέχρι να το κατανοήσετε, να το αλλάξετε και ν’ αρχίσετε να εκτιμάτε τον εαυτό σας. Η ψυχή σας οικογένεια είναι πολύ υπομονητική μαζί σας, δεν βιάζεται και φυσικά δεν σας κρίνει. Εμείς όμως σήμερα, σας το επισημαίνουμε αυτό, για να μην το κάνετε δύσκολο και ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας. Για να επιτρέπετε στον εαυτό σας να νιώθει χωρίς αντιστάσεις. Γιατί αγαπημένοι μου το συναίσθημα είναι αυτό που σας βοηθάει στον μετασχηματισμό της ενέργειας, το συναίσθημα είναι  ο προσωπικός σας πλούτος για τον καθένα σας εδώ στη Γη και μέσα από το συναίσθημα απογειώνεστε, λυτρώνεστε και απελευθερώνεστε.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια……
      Σε όλη αυτή την διαδικασία, ο κύριος σαμποτέρ της εξέλιξής σας είναι το μυαλό σας, γιατί καθώς βλέπει ότι εσείς αρχίζετε ν’ αφυπνίζεστε και ν’ αλλάζετε, φοβάται ότι θα χάσει τον έλεγχο του εαυτού σας, τον οποίο είχε για πολλούς αιώνες. Και  σ’ αυτή την περίπτωση το πρώτο που κάνει, είναι να σας βάλει να νιώσετε αμφιβολίες για την αλήθεια σας. Θα ας βάλει σ’ ένα είδος εσωτερικής σύγκρουσης για το τι είναι αληθινό και θα προσπαθήσει να σας πείσει ότι όλα είναι μια ψευδαίσθηση.
      Εάν εσείς παρ’ όλα αυτά ακούσετε την καρδιά σας και το μυαλό σας βρει πολύ αποφασισμένους να προχωρήσετε, τότε είναι αρκετά έξυπνο και θα φανεί ότι συμμαχεί μαζί σας. Θα βρει άλλους τρόπους για ν’ αποσπάσει την προσοχή σας. Θα σας πείσει ν’ απασχολείτε τον εαυτό σας, να τον απασχολείτε με πολλά πνευματικά θέματα και θα βρεθείτε να είστε πάρα πολύ απασχολημένοι, έξω απ’ τον εαυτό σας. Θα τρέχετε σε οτιδήποτε θεωρείτε πνευματικό, σε σεμινάρια, σε άλλους δασκάλους κ.λ.π. για να παίρνετε τις απαντήσεις σας. Κι  αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι  δεν είναι καλό, γιατί είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφο να παίρνετε και να μοιράζεστε πληροφορίες μεταξύ σας οικογένεια, αλλά δεν αρκεί μόνον αυτό. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που συμβαίνει, είναι ότι εσείς συγκεντρώνετε πάρα πολλές πνευματικές γνώσεις στο μυαλό σας, αλλά δεν δουλεύετε καθόλου με τον εαυτό σας, δεν δουλεύετε καθόλου μέσα σας.
      Δουλειά με τον εαυτό σας κάνετε, όταν εσείς βιώνετε την κάθε εμπειρίας σας, όταν εσείς δουλεύετε με την καθημερινότητά σας, όταν εσείς εισέρχεστε μέσα στον εαυτό σας, όταν εσείς δίνετε χρόνο να μείνετε μόνοι με τον εαυτό σας, όταν εσείς ζητάτε και παίρνετε τις απαντήσεις από τον εαυτό σας, γιατί όλες οι απαντήσεις είναι μέσα σας.

      Κι αν με ρωτήσετε ποιος είναι ο σκοπός της εξέλιξής σας οικογένεια, γιατί σας ακούμε να μας ρωτάτε πολλές φορές, θα σας απαντήσουμε ως εξής. Ο σκοπός της εξέλιξής σας είναι να σώσετε, ν’ απελευθερώσετε τον εαυτό σας από την διττότητα και να εξελίξετε τον εαυτό σας, Να μάθετε ν’ αγαπάτε τον εαυτό σας, Και να ενεργοποιήσετε μέσα σας την θεϊκότητά σας, για να μπορείτε να προχωρήσετε σαν ελεύθερες, αυτόνομες και κυρίαρχες υπάρξεις, για να μπορείτε να προχωρήσετε σαν ανθρώπινοι άγγελοι και σαν δημιουργοί.
      Ναι αγαπημένοι μου αυτός είναι ο σκοπός της εξέλιξής σας και γι’ αυτό βρίσκεστε στη Γη και γι’ αυτό ενσαρκωθήκατε. Κι είστε εσείς αυτοί που θ’ αλλάξετε όλες αυτές τις ενέργειες στη Γη, αλλάζοντας τον εαυτό σας. Και καθώς είστε δημιουργοί θα δημιουργήσετε μια όμορφη πραγματικότητα πρώτα για σας και μετά όλοι μαζί, μέσα από την ενότητα θα δημιουργήσετε μια επίσης όμορφη και διαφορετική πραγματικότητα για τη Γη.
      Μέσα από τον καθένα σας εκφράζεται το Όλον, ολόκληρη η δημιουργία, οπότε αλλάζοντας τον εαυτό σας αλλάζετε την δημιουργία, χωρίς να χρειάζεται επίσης να τρέχετε έξω από εσάς για να σώσετε τους άλλους.  Γιατί κι αυτό απόσπαση προσοχής είναι. Να θυμάστε ότι και οι άλλοι έχουν την ψυχή τους κι έχουν έναν Θεϊκό Εαυτό που τους φροντίζει. Άλλωστε οικογένεια δεν μπορείτε να σώσετε τους άλλους αν δεν έχετε σώσει πρώτα τον εαυτό σας.
      Να είστε υπομονητικοί με τον εαυτό σας, να είστε υπομονητικοί με τον ανθρώπινο εαυτό σας, γιατί έχει κάνει πολλά, έχει κάνει πάρα πολλά για σας, γιατί για δείτε που σας έχει φέρει και που βρίσκεστε αυτή την στιγμή. Αξίζει την ευγνωμοσύνη σας, αξίζει την αγάπη σας, αξίζει την κατανόηση και την στοργή σας και εάν δεν τα δώσετε εσείς αυτά στον εαυτό σας, κανένας άλλος έξω από εσάς δεν πρόκειται να σας τα δώσει.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή οικογένεια…..
      Και βάζουμε και τα δυο μας χέρια στη καρδιά. Και στη καρδιά σας νιώστε ποιοι είστε, νιώστε την θεϊκότητά σας, νιώστε την αγάπη του εαυτού σας για σας και νιώστε την αγάπη ν’ απλώνεται και ν’ αγκαλιάζει τα πάντα. Και μέσα στη καρδιά σας νιώστε μας κι εμάς, γιατί εμείς είμαστε εσείς κι εσείς είμαστε εμείς κι είμαστε η οικογένειά σας. Είμαστε συνέχεια κοντά σας και σας αγαπάμε πέρα από κάθε μέτρο.
Κι έτσι είναι.

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email