H KΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ,   Αdamus,   9-8-2014

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

LINDA: Η πρόσκληση, φυσικά αφορά την Τώρα στιγμή, θα αναπνεύσουμε σ’ αυτήν την Τώρα στιγμή μια συνειδητή αναπνοή. Αναπνέετε συνεχώς άλλα όταν σταματούμε έτσι στην Τώρα στιγμή, επιτρέπετε σ’ αυτή τη συνειδητή αναπνοή να ρέει.

Πρόκειται για την αναπνοή σας. Είναι η ανάσα σας. Κανείς δεν μπορεί να την πάρει για σας, μόνο εσείς μπορείτε να την πάρετε.

Αναπνεύστε βαθιά μέσα από την ψυχή σας. Όταν αναπνέετε, παρόντες στην Τώρα στιγμή, μπορείτε να αισθανθείτε την ψυχή σας να ρέει μαζί σας.

Αναπνεύστε και λάβετε. Πρόκειται για μια πολύ, πολύ ιδιαίτερη στιγμή – η αναπνοή μας, το Τώρα.

Σας καλώ να ρέετε και να ανοίξετε σ’ αυτήν την εμπειρία.

Πρόκειται για το θέμα της αφθονίας. Μπορείτε να ρέετε με αφθονία; Μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να αισθανθεί πραγματικά αυτή την εμπειρία; Νιώστε τον Adamus καθώς κινείται κοντά, εδώ για τον καθένα ξεχωριστά, αν το επιλέξουμε.

Αναπνεύστε και ανοίξτε όλες σας τις αισθήσεις. Και η μουσική θα παίζει, και σας προσκαλώ απλά να επιτρέψετε στην αναπνοή και στην ενέργεια να ρέουν μαζί με σας και με την μουσική.

Αναπνεύστε.

Αναπνεύστε και αισθανθείτε. Αναπνεύστε και ανοίξτε στην εμπειρία.

Αναπνεύστε. Αναπνεύστε.

(H μουσική είναι «Ο Κόσμος στα Χέρια σας» από το PremiumBeat.com)

ADAMUS: Είμαι αυτό που Είμαι, ο Adamus της Κυρίαρχης και Ελεύθερης Περιοχής.

Καλώς ήρθατε στην Κλινική της Αφθονίας. Καλώς ήρθατε σ’ αυτή την ανθρώπινη συγκέντρωση για να αντιμετωπίσετε αυτό που θεωρείτε ότι είναι ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα – η αφθονία, τα χρήματα, τα δώρα, το λαμβάνειν.

Έχω μια ένσταση και μια ενόχληση σχετικά με τα εργαστήρια που αφορούν την αφθονία και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν έχω κάνει κανένα μέχρι τώρα. Η ενόχληση είναι επειδή τα περισσότερα από αυτά είναι διανοητικά. Σήμερα, τώρα, θα μιλήσουμε για πολλές έννοιες, θέματα, φιλοσοφίες, αλλά όλα αυτά στην πραγματικότητα σας αποσπούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ναι, να ακούτε τις λέξεις, όμως συνεχώς θα ανακινούμε κάποια ενέργεια. Θα αλλάξουμε κάποια συνειδητότητα, επειδή το επιτρέπετε. Οι λέξεις, και πάλι, έχουν ενδιαφέρον, αλλά το πραγματικό δυναμικό αυτού που συμβαίνει εδώ είναι η επιλογή σας, η προθυμία σας να κινηθείτε πέρα από αυτές.

Ενώ τα λέμε αυτά, γύρω στο 18 τοις εκατό από σας που ακούτε ή είστε πραγματικά εδώ, θέλετε στ’ αλήθεια να κινηθείτε έξω από το ζήτημα της έλλειψης. Και υπάρχουν πολλοί από σας που απλά το σκέφτεστε. Μπορώ να νιώσω την διανοητική ενέργεια. Μπορώ να νιώσω τη σκέψη. Έχετε χαθεί στις ίδιες σας τις σκέψεις. Έτσι πρόκειται να σας ζητήσω αμέσως τώρα να κάνετε μια επιλογή είτε να βγείτε έξω από αυτή την συνειδητότητα της έλλειψης, να προχωρήσετε έξω από αυτή την μπλοκαρισμένη ενέργεια, είτε απλά να αποχωρήσετε. Αποσυνδεθείτε. Αποχωρήστε τώρα, γιατί αλλιώς… θα μπούμε σε μια ενδιαφέρουσα και βαθιά συνειδητότητα και ενέργεια, αλλά αν δεν είστε πραγματικά σίγουροι, αν απλά κάνετε μια δοκιμή, αν θέλετε να δείτε αν πρόκειται για κάποιο καινούργιο κόλπο ή παιχνίδι, θα σας πληγώσει, γιατί θα λάβετε αρκετή πληροφόρηση που θα προκαλέσει κάποια εσωτερική κίνηση της συνείδησης και επίσης εσωτερική κίνηση του νου και του σώματος, και θα πληγωθείτε. Και θα σας φοβίσει. Ίσως ακόμη και να αρρωστήσετε λίγο, ή περισσότερο, ακόμη να μπερδευτείτε και να μπλοκάρετε περισσότερο από ποτέ.

Έτσι πριν προχωρήσουμε σας ζητώ να ρίξετε μια ειλικρινή ματιά στον εαυτό σας. Είστε πράγματι έτοιμοι να προχωρήσετε πέρα από αυτή την μπλοκαρισμένη ενέργεια; Είστε έτοιμοι να προχωρήσετε πέρα από όλες τις ζωές τις γεμάτες έλλειψη; Είστε έτοιμοι να προχωρήσετε πέρα από την αντίληψη της «απλής επάρκειας;» Είστε έτοιμοι να παραδώσετε τον εαυτό σας;

Πάρτε ένα λεπτό για να αισθανθείτε μέσα σ’ αυτό.

(παύση)

Αμέσως ο νους λέει «Ω ναι, ναι! Είμαι απελπισμένος. Θέλω απελπισμένα για να προχωρήσω.» Αλλά, τούτου λεχθέντος, αν έχετε αυτή τη στιγμή κάποια έλλειψη στη ζωή σας, υπάρχει κάποιος λόγος. Της επιτράπηκε να σας υπηρετήσει. Δεν βρίσκεται εδώ εξαιτίας κάποιου εξωτερικού λόγου. Δεν βρίσκεται εδώ εξαιτίας κάποιας κυβερνητικής συνομωσίας, δεν βρίσκεται εδώ επειδή είστε ηλίθιοι. Για κανέναν από αυτούς τους λόγους. Βρίσκεται εδώ επειδή με κάποιο τρόπο σας εξυπηρετεί.

Οπότε ρίξτε μια ματιά στο πώς σας έχει εξυπηρετήσει αυτή η έλλειψη, πώς έχει εξυπηρετήσει κάθε κομμάτι της ζωής σας.

Ξέρω ότι αρχικά θα πείτε «Όχι, όχι, όχι. Είμαι πραγματικά έτοιμος και αυτή η ενέργεια δεν με εξυπηρετεί και δεν είναι δική μου.» Όμως την υιοθετήσατε. Την επιτρέψατε. Βρίσκεται εκεί. Της επιτρέψατε να υπάρχει μαζί σας. Της επιτρέψατε να γίνει ένα στοιχείο που υπερισχύει στην καθημερινή σας ζωή.

Σας εξυπηρετεί. Σας εξυπηρετεί, ίσως όχι με τον πιο ευχάριστο τρόπο, αλλά σε κάποιο επίπεδο σας εξυπηρετεί απόλυτα. Πώς; Γιατί;

Νιώστε το, χωρίς διανοητική σκέψη, αισθανθείτε μέσα σ’ αυτή την έλλειψη, πώς σας εξυπηρετεί.

(παύση)

Και περισσότερο από οτιδήποτε, πώς θα νιώθατε αν δεν την είχατε στην ζωή σας;

(παύση)

Θα μιλήσουμε για την αφθονία σήμερα, και πολλοί από σας έχετε πει «Ναι, ναι. Αυτό είναι κάτι που μ’ αρέσει. Έχω κάποιους λογαριασμούς να πληρώσω. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήθελα να κάνω.» Όμως, ουσιαστικά, οι περισσότεροι από σας δεν έχετε κάνει μια συνειδητή επιλογή.

Οι περισσότεροι από σας λέτε «Δεν μου αρέσει αυτή η έλλειψη.» Λοιπόν αυτή δεν είναι μια συνειδητή επιλογή. Αυτή είναι η έκφραση μιας κριτικής ή μιας δυσαρέσκειας γενικά και με πολύ ασυνείδητο τρόπο.

Η καθαρή, συνειδητή επιλογή γίνεται στην Τώρα στιγμή. Τώρα αμέσως, ακριβώς εδώ. Επιβεβαιώνοντας στον εαυτό σας ότι είστε έτοιμοι να λάβετε τα δώρα που η ζωή, η ενέργεια και εσείς πρέπει να του προσφέρετε χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς αμφιβολίες ή ενστάσεις, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς κρατήματα, χωρίς οποιαδήποτε επιφύλαξη «Επιλέγω την αφθονία.» Τελεία και παύλα. Αυτό είναι. Δεν είναι το «Λοιπόν, έτσι νομίζω» και το «αν μόνο είχα χίλια δολάρια». Τίποτα απ’ αυτά φίλοι μου. Μια από καρδιάς παθιασμένη επιλογή είναι τόσο απλή όσο το να πείτε «Επιλέγω την αφθονία. Έχω αφθονία.» Και δεν πρόκειται για κάτι διανοητικό.

Επί τη ευκαιρία θα μάθετε, θα ανακαλύψετε ότι η αφθονία αφορά την Τώρα στιγμή. Δεν υπάρχει αφθονία στο παρελθόν και δεν υπάρχει αφθονία στο μέλλον. Αφορά μόνο την Τώρα στιγμή.

Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι αποθηκεύουν αφθονία για το μέλλον. Γι αυτό βάζουν χρήματα στην τράπεζα ή επενδύουν στο χρηματιστήριο, αλλά ουσιαστικά δεν την φέρνουν ποτέ στο Τώρα τους.

Έχουμε ένα ζήτημα που αναφύεται πολύ συχνά. Υπάρχουν αυτοί οι πλούσιοι άνθρωποι που έχουν τόσα χρήματα στην τράπεζα και που κάποιοι από σας τους ζηλεύουν. Όμως το θέμα είναι, έχουν πραγματική αφθονία; Απλά επειδή έχουν πολλά χρήματα στην τράπεζα δεν σημαίνει ότι ζουν την αφθονία με χαρά. Έχουν τοποθετήσει την αφθονία τους στο μέλλον και δεν την βιώνουν τώρα.

Υπάρχουν κάποιοι που είχαν αφθονία στο παρελθόν, πολλές καλές αναμνήσεις από πράγματα που συνέβαιναν τότε, ακόμη και στιγμές που βίωναν περισσότερη αφθονία. Όμως αφορούσε το παρελθόν και ζουν σ’ αυτό το παρελθόν ενώ η Τώρα στιγμή τους είναι γεμάτη ελλείψεις. Εξακολουθούν να αναφέρονται στο παρελθόν, στην ιστορία αντί να λαμβάνουν το δώρο τις δικής τους αφθονίας στην Τώρα στιγμή.

Έτσι εδώ που έχουμε ένα ενδιαφέρον σημείο θα ζητήσω από την αγαπητή Linda να γράψει σ’ αυτόν τον ενδιαφέροντα μηχανικό πίνακα της (ένα iPad). Πέταξαν τον πίνακα μου, το παραδοσιακό χαρτί και τον πίνακα, και τον αντικατέστησαν με ένα ηλεκτρονικό πίνακα. Ω, μου αρέσει η τεχνολογία.

LINDA: Θέλεις το χαρτί;

ADAMUS: Όχι, αυτό σου δίνει κάτι για να συγκεντρώνεσαι. (κάποια γέλια) Και της αρέσει.

LINDA: Πράγματι μου αρέσει.

ADAMUS: Λοιπόν ας το βάλουμε και αυτό στην οθόνη.n

Έτσι η αφθονία βρίσκεται στην Τώρα στιγμή. Είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο – η αφθονία στην Τώρα στιγμή. Δεν είναι στο παρελθόν. Δεν είναι στο μέλλον.

Έχω κάποια ένσταση για τα εργαστήρια της αφθονίας επειδή γενικά γίνονται από ανθρώπους που δεν έχουν πραγματική αφθονία, τουλάχιστον στην Τώρα στιγμή. Γίνονται από ανθρώπους οι οποίοι είναι και οι ίδιοι απελπισμένοι για αφθονία. Άρα τι κάνουν; Στήνουν μια τάξη για την αφθονία για να βγάλουν λίγα δολάρια και μετά να χρεοκοπήσουν.

Οι περισσότερες τάξεις για την αφθονία είναι διανοητικές. Διανοητικές. Εστιάζουν σε πράγματα όπως ο οραματισμός ή οι δηλώσεις που προέρχονται από το νου. Υπάρχει λίγο ή καθόλου πάθος στα πράγματα που προέρχονται από το νου. Γι αυτό δεν έλκουν ενέργεια.

Υπάρχει ο Νόμος της Έλξης. Είναι ενδιαφέρον. Είναι ένα καλό βήμα. Αλλά περιορίζεται από την ίδια του την πρακτική, επειδή είναι μια διανοητική άσκηση, θα έλξει διανοητικά πράγματα.

Η πραγματική αφθονία προέρχεται από το πάθος. Επόμενο σλάιντ. Πάθος. Το πάθος για ζωή έλκει ενέργεια. Και αυτό είναι που θα κάνουμε σε αυτή την Κλινική της Αφθονίας.

Έχουν υπάρξει τόσο πολλά μαθήματα για την αφθονία που κάποιοι από σας έχετε πάρει κατά κάποιο τρόπο αποτελέσματα, κάποια καλή μέρα. Μικρά αποτελέσματα, όμως ζείτε πράγματι την αφθονία από τότε; Η αφορούσε τη μέθοδο ή το σύστημα κάποιου άλλου;

Σήμερα και πάλι θα περάσουμε μέσα από την πληροφορία, όμως πραγματικά σας αποσπώ για να μπορέσετε να αισθανθείτε την αφθονία στην ψυχή σας, για να μπορέσετε να πάτε πέρα από τις ψευδαισθήσεις για τα χρήματα και την ίδια την αφθονία, ώστε να μπορείτε να συγχωρείτε.

Είχαμε μια υπέροχη συνεδρία χθες που αφορούσε το ProGnost. Μιλούσαμε για επερχόμενα παγκόσμια γεγονότα, αλλά φτάσαμε στο σημείο να μιλήσουμε για τη συγχώρεση – να συγχωρείτε τον εαυτό σας, να επιτρέπετε στο παρελθόν να φύγει, όλα όσα το αφορούν. Ούτε το 80 τοις εκατό τους παρελθόντος, ούτε το90 τοις εκατό, αλλά το 100 τοις εκατό. Και κάποιοι θα λέγατε ότι πρόκειται για μια μορφή άρνησης, αλλά σας λέω ότι είναι απελευθέρωση μπλοκαρισμένης ενέργειας ώστε να μπορέσετε να αισθανθείτε αυτό που πραγματικά συνέβη στο παρελθόν.

Την στιγμή που συγχωρείτε τον εαυτό σας, απελευθερώνετε τον εαυτό σας από παρανοήσεις και ψευδαισθήσεις για όλα όσα αφορούν το παρελθόν, τότε εισέρχεστε σε μια στιγμή και ένα χώρο και μια συνειδητότητα συγχώρεσης, βρίσκεστε σε έναν χώρο προσφοράς στον εαυτό σας, λήψης όλων των δώρων που έχει να προσφέρει η ζωή. Είναι τόσο απλό.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή καθώς μπαίνουμε στο πρώτο μέρος της συζήτησης μας.

Οι περισσότεροι από σας είστε εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους πληροφορίες, αλλά για τους νέους θα κάνω μια επανάληψη – πολύ σημαντική, μερικά βασικά στοιχεία για την ενέργεια και τη συνείδηση.

Συνείδηση

Κατ’ αρχάς το επόμενο σλάιντ, το επόμενο σχέδιο. Ας παρακολουθήσουμε πώς το φτιάχνει. Πρώτα απ’ όλα έχουμε αυτό που ονομάζεται συνείδηση. Το συμβολίζουμε με ένα κύκλο γύρω από μια τελεία. Η Linda θα – ναι, τι καλλιτεχνικό ταλέντο, ένας ενδιαφέρον κύκλος (ο Adamus γελά με το σχέδιο της Linda)

Αυτό είναι το σύμβολο της συνείδησης. Είστε εσείς. Η τελεία στο κέντρο δείχνει την Πηγή, το Εγώ Είμαι, την καταγωγή σας. Ο εξωτερικός κύκλος αναπαριστά την επέκταση της ψυχής σας που κάνατε μέσω όλων των εμπειριών και των ζωών. Πολύ απλό.

Το ενδιαφέρον σχετικά με τη συνείδηση, επί τη ευκαιρία, είναι η επίγνωση. Δεν είναι η  ευφυΐα, δεν είναι η σκέψη, είναι η επίγνωση, η αντίληψη.

Αυτή η συνείδηση – εσείς – δεν περιέχει απολύτως καμία ενέργεια. Υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση σε σχέση με σας ως ενεργειακό ον. Είστε συνείδηση. Και όταν συνδέετε αυτή τη συνείδηση, αυτόν τον πυρήνα, όταν μπορείτε να πάρετε τις σκέψεις του παρελθόντος και ακόμη και την έννοια της ενέργειας και να επιστρέψετε την συνείδηση, αυτό είστε εσείς. Αυτό είναι το πάθος. Αυτή είναι η πηγή.

Έτσι λοιπόν σας παρακαλώ να πάρετε ένα λεπτό για να αισθανθείτε μέσα στον εαυτό σας ως όντα της συνείδησης.

Έχετε ένα σώμα, έχετε έναν νου και ενώνονται από μια πλειάδα δυναμικών, όλα όσα φέρνουν την ενέργεια. Αλλά δεν είστε ενέργεια, δεν είστε το σώμα σας ούτε ο νους σας. Είστε συνείδηση. Αυτό είναι όλο.

Η συνείδηση δεν γνωρίζει χρόνο. Οι συνείδηση δεν γνωρίζει στοιχεία, γεγονότα και πρόσωπα. Δεν της χρειάζεται. Η ψυχή σας, η συνείδηση σας απογυμνώνεται από τις λεπτομέρειες – το χρόνο, τον τόπο και οτιδήποτε άλλο – και αποστάζει τη σοφία από κάθε εμπειρία που έχετε. Άσχετα με το αν νομίζετε ότι είστε καλοί ή κακοί, η ψυχή δεν ενδιαφέρεται. Αποστάζει την σοφία και πίνει αυτήν την χρυσή σταγόνα νέκταρ της ύπαρξης της και αγαλλιάζει. Αααχ!

Ανεξάρτητα με το τι πιστεύετε για την εμπειρία ή για το τι έχετε κάνει, η ψυχή δεν ενδιαφέρεται. Είναι μόνο σοφία.

Ενέργεια

Επόμενο, η ενέργεια. Η ενέργεια σας περιβάλλει. Η ενέργεια δημιουργήθηκε από το πάθος της ψυχής, από την ίδια τη συνείδηση. Την συμπύκνωσε. Την συμπίεσε. Την έστυψε τόσο δυνατά, κάτω από τεράστια πίεση, την υπέροχη πίεση του πάθους, που δημιούργησε αυτό το πράγμα που ονομάζεται ενέργεια. Και έστειλε αυτή την ενέργεια έξω, στην δημιουργία, για να σας υπηρετήσει. Εσείς δημιουργήσατε την ενέργεια.

Δεν είναι πλέον συνείδηση. Είναι ενέργεια, και βρίσκεται παντού. Μην σκέφτεστε με τους όρους αυτής της φυσικής διάστασης, αλλά σκεφτείτε με τους όρους όλων των διαστάσεων. Υπάρχει ενέργεια παντού. Υπάρχει ενέργεια που συνδέεται μαζί σας με μοναδικό τρόπο, με την ψυχή σας, που είναι μόνο δική σας, που δεν μπορεί ποτέ να απομακρυνθεί από κάποιον άλλο άνθρωπο ή θεό ή οποιοδήποτε άλλο ον. Ποτέ. Είναι δική σας. Είναι ο πυρήνας της ενέργειας σας.

Υπάρχουν και άλλα επίπεδα ενέργειας – κοσμική ενέργεια, κρυσταλλική ενέργεια και τελικά Γήινη ενέργεια – αλλά όλες προέρχονται από την ίδια πηγή – το πάθος της ψυχής για την εμπειρία.

Φέρνετε την ενέργεια μέσα στην πραγματικότητα σας – τη χρησιμοποιείτε για να εκφράσετε την πραγματικότητα σας – συνεχώς, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει. Ακόμη και όταν νιώθετε ότι έχετε πεσμένη ενέργεια, εξακολουθείτε να φέρνετε ενέργεια. Είστε σαν μαγνήτης που έλκει ενέργεια, όχι μέσω των σκέψεων σας, αλλά μέσω του πάθους σας.

Το πάθος σας γενικά είναι πολύ διαφορετικό από τις σκέψεις σας. Όταν θα κάνουμε το νέο ενημερωμένο εργαστήριο για το πάθος[1] – να το βάλεις αυτό στη λίστα Linda – θα μιλήσουμε για τη διαφορά μεταξύ σκέψης και πάθους, και θα δείτε ότι είναι πολύ, πολύ διαφορετικά. Γι αυτό και μερικές φορές ενώ σκέφτεστε ότι η ζωή σας πρέπει να πάρει έναν δρόμο, στην πραγματικότητα πηγαίνει αλλού, και αναρωτιέστε γιατί. Λέτε, «Πρέπει να ήταν θέλημα Θεού», ή απαίτηση των αστεριών, ή του οτιδήποτε, άλλων ανθρώπων. Όχι. Πρόκειται απλά για την διαφορά μεταξύ της ανθρώπινης σκέψης και του πάθους της ψυχής που δημιουργεί αυτές τις διαφορές στη ζωή σας. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συνεδρία. Θα χρεώσουμε γι αυτή. (κάποια γέλια)

Πολύ ωραίο καλλιτεχνικό σχέδιο, αγαπητή Linda.

LINDA: Προσπαθώ! Μαθαίνω. Μαθαίνω πώς να το χρησιμοποιώ αυτό.

ADAMUS: Λοιπόν υπάρχει παντού ενέργεια. Η ενέργεια στον πυρήνα της είναι ελεύθερη. Βρίσκεται παντού. Κάποιοι λένε ότι υπάρχει ένα Ενοποιημένο Πεδίο ενέργειας, και κατά κάποιο τρόπο υπάρχει. Βρίσκεται παντού. Βρίσκεται στον αέρα γύρω σας. Βρίσκεται στο σώμα σας. Αλλά όταν σκέφτεστε την ενέργεια, έχετε την τάση να σκέφτεστε την φυσική ενέργεια. Και στον πυρήνα της φυσικής ενέργειας – ή αυτού που χρησιμοποιείτε σ’ αυτόν τον πλανήτη όταν σκέφτεστε την ενέργεια και τα καύσιμα – σκέφτεστε τη φωτιά.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ενεργοποιείται αυτός ο πλανήτης και είναι πολύ παράξενο, και πολύ παλιό και είναι καιρός να αλλάξει αυτό. Φωτιά. Η φωτιά είναι η ενέργεια. Καίτε πράγματα για να δημιουργήσετε ενέργεια για να κινήσετε τα οχήματα σας, για να τροφοδοτήσετε τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σας, για να πάρετε ηλεκτρισμό μέσα από σύρματα. Πράγματα καίγονται, και αν δεν καίονται συγκρούονται, συντρίβονται ή εκρήγνυνται. Αυτή είναι η ενέργεια σ’ αυτόν τον πλανήτη και είναι αρχαϊκή.

Θα κοιτάξετε πίσω, είτε σ’ αυτή τη ζωή είτε πέρα απ’ αυτή, και θα πείτε «αυτό είναι κάπως παράξενο, που εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τη φωτιά, κάτι που κάνουμε για εκατομμύρια χρόνια, αλλά συνεχίζει να είναι η βασική μας ενέργεια.»

Είναι μια ενδιαφέρουσα μεταφορά. Είναι ένα ενδιαφέρον σύμβολο των καιρών και σύμβολο της συνείδησης της ανθρωπότητας. Συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε τη φωτιά στην ίδια σας τη ζωή, με κάποιο τρόπο. Στις εμπειρίες της ζωής σας συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε εκρήξεις και συγκρούσεις για να παράγετε ενέργεια στη ζωή σας. Είναι τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα σας, δεν μπορείτε καν να σκεφτείτε κάτι άλλο. Και μέχρι να το αναφέρω εδώ, οι περισσότεροι από σας δεν είχατε συνειδητή επίγνωση γι αυτό. Κάπως σαν «Ω, σωστά. Πρέπει να συνθλίψουμε πράγματα για να δημιουργήσουμε καινούρια.» Όχι δεν πρέπει!

Η ενέργεια δεν χρειάζεται τη σύγκρουση. Χρειάζεται απλά τη συνείδηση να την προσκαλέσει. Δεν χρειάζεται να κάψει. Δεν χρειάζεται να συνθλίψει ή να συντρίψει. Όπως έχουμε συζητήσει σχετικά και σε κάποιες από τις πρόσφατες συναντήσεις μας, η φωτιά του πάθους της ψυχής δεν είναι καυτή φωτιά. Είναι ψυχρή φωτιά[2]. Όμως τελικά θα ανακαλύψετε ότι τα πράγματα δεν χρειάζεται να καούν για να δημιουργήσετε ενέργεια.

Η ενέργεια έλκεται από το πάθος της ψυχής, στο οποίο πολύ, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν πραγματικά πρόσβαση. Πατούν πάνω στο δράμα. Πατούν πάνω στο φόβο και περιστασιακά στη χαρά, αλλά πολύ σπάνια έχουν πρόσβαση στο πάθος της ψυχής. Το πραγματικό πάθος της ψυχής έχει καλυφθεί. Έχει υπνωτιστεί. Είναι προγραμματισμένο. Έχει καταπιεστεί τόσο πολύ και έχει ξεχαστεί, και είναι πραγματικά δύσκολο να επανέλθει. Όταν όμως συμβεί, δεν θα είστε πια οι ίδιοι. Όταν συμβεί, θα έχετε τόσο πολύ ενέργεια που δεν θα ξέρετε τι να κάνετε μ’ αυτήν.

Επί τη ευκαιρία, μια ερώτηση ήρθε από κάποιον, και δεν πρόκειται να απαντώ σε όλες τις τηλεπαθητικές σας ερωτήσεις. Όμως ρωτήσατε «Τι είναι η Νέα Ενέργεια; Αν η Παλιά Ενέργεια καίει και φλέγεται και συντρίβει, τι είναι η Νέα Ενέργεια;»

Λοιπόν, βρίσκεται γύρω σας, και η Νέα Ενέργεια είναι φως. Μηνσκεφτείτε μια ηλεκτρική λάμπα, όμως η Νέα Ενέργεια είναι φως. Αλλά πρέπει να το συνδυάσετε με το σκοτάδι, το φως με το σκοτάδι. Και δεν μιλώ για τις μεταφυσικές σας σκοτεινές δυνάμεις ή οτιδήποτε τέτοιο. Μιλώ γι αυτή την αρχή, αυτή τη φυσική του κοσμικού φωτός. Βρίσκεται παντού. Δεν είναι το φως του ήλιου ή το φως των λαμπών. Η ενέργεια που ενεργοποιείται από το πάθος γίνεται φως και έρχεται μέσω των διαστάσεων και έρχεται μέσω του κόσμου. Και όσο πλησιάζει όλο και πιο κοντά σ’ αυτόν τον πλανήτη, βασικά συσσωρεύεται ή συμπυκνώνεται. Αλλά εν τέλει συνεχίζει να είναι φως.

Και αυτή είναι η πραγματική ενεργειακή πηγή. Βρίσκεται παντού γύρω σας. Αλλά πρέπει να συνδυαστεί με το σκοτάδι για να δημιουργήσει το αποτέλεσμα της αληθινής ενέργειας. Βρίσκεται τριγύρω. Είναι ελεύθερη. Δεν χρειάζεται να καεί. Είναι εύκολη. Οι φυσικοί δεν την βλέπουν ακόμη. Δεν κατανοούν ακριβώς το δυναμικό του φωτός, επειδή εξετάζουν κυρίως το ορατό φως ή το φως που εμπίπτει στο γνωστό φάσμα της επιστήμης. Όμως πέρα από αυτό, σε μια υψηλότερη συχνότητα, θα μπορούσαμε να πούμε, βρίσκεται το πραγματικό φως. Και αυτό είναι ενέργεια, και βρίσκεται παντού.

Αλλά ας επιστρέψουμε στο σημείο – η ενέργεια βρίσκεται παντού γύρω σας. Είναι – θα το πω με απλοποιημένο τρόπο –ουσιαστικά βρίσκεται και σε αρνητική και σε θετική μορφή. Αυτό δεν σημαίνει καλό ή κακό. Πρόκειται απλά για δυο διαφορετικές δυνάμεις.

Την φέρνει το πάθος – έρχεται σ’ αυτή τη Γη από το πάθος της ανθρωπότητας, έρχεται στη ζωή σας από το πάθος της ίδιας σας της ψυχής – και έρχεται σε διαφορετικές αναλογίες θετικών και αρνητικών σωματιδίων. «Σωματίδια» – δεν είναι η σωστή λέξη, αλλά είναι η καλύτερη που μπορώ να βρω. Και ρέει μέσα στη ζωή σας, ρέει μέσα στο σώμα σας, ρέει μέσα στην πραγματικότητα σας, και εκδηλώνει πράγματα όπως χρήματα και αυτοκίνητα και φαγητό και σκέψη και συχνότητα και δόνηση και οτιδήποτε άλλο βλέπετε μέσα στην πραγματικότητα σας.

Αυτό το φως έρχεται σ’ αυτό που θα μπορούσα να θεωρήσω ως την πυκνότερη διάσταση ολόκληρης της δημιουργίας – μεγάλο κατόρθωμα να το φέρνετε εδώ. Μεγάλο κατόρθωμα να την παρακολουθούμε καθώς έρχεται από τις άλλες διαστάσεις στην καθαρή μορφή του φωτός, συγκεντρώνοντας τώρα τα θετικά και τα αρνητικά σωματίδια, και να κατεβαίνει μέσα σ’ αυτή την πολύ πυκνή διάσταση και να μετατρέπεται σε νερό και χώμα και αέρα και σε όλα τα άλλα πράγματα – πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο.

Είναι σημαντικό να δείξουμε τώρα τις αρχές της ενέργειας για να κατανοήσουμε την αφθονία. Να θυμάστε ότι είστε συνείδηση, ότι δεν είστε ενέργεια. Δεν είστε αυτό το σώμα, ούτε αυτός ο νους. Είστε συνείδηση, και κατά τη δεύτερη συνεδρία μας σήμερα που θα εισέλθουμε στη συνείδηση και στο πάθος, θα σας επιτραπεί ίσως να το νιώσετε και πάλι. Αυτό θα αρχίσει να φέρνει πολύ ενέργεια και πολύ αφθονία.

Μια επιλογή

Αλλά ας επανέλθουμε στην αρχική ερώτηση, και δεν χρειάζεται να απαντήσετε φωναχτά, αλλά ας επανέλθουμε στην αρχική ερώτηση – έχετε πραγματικά δεσμευτεί για μια χαρούμενη, γεμάτη αφθονία ζωή; Είναι η πιο ειλικρινής σας επιλογή; Όχι μια επιλογή του νου, επειδή ολόκληρος ο νους σας λέει «ναι, Θεέ μου! Έχω τόσα προβλήματα και πρέπει να βρω χρήματα, και πρέπει να πληρώσω τους λογαριασμούς μου.» Όχι, όχι, όχι, όχι. Σπάτε πλάκα παίζοντας αυτό το παιχνίδι. Στ’ αλήθεια το κάνετε. Ω! πιστέψτε με το κάνετε.

Επί τη ευκαιρία, αν υπάρχει κάτι στη ζωή σας – ξέρω ότι κάποιοι θα θυμώσετε μαζί μου αλλά αν υπάρχει κάτι στη ζωή σας, είτε είναι έλλειψη χρημάτων, είτε έλλειψη φίλων, αρρώστια ή οτιδήποτε άλλο – είναι εκεί επειδή το θέλατε να είναι. Το ξέρω, ω, κάποιοι με βλαστημάτε τώρα, αλλά το θέλατε να είναι. Αλλιώς δεν θα ήταν!

Αυτή είναι μια από τις πιο απλές αρχές της πνευματικής ύπαρξης. Αν είναι εκεί πρέπει να το θελήσατε. Και λέτε «Μα όχι, δεν το θέλω αυτό.» Λοιπόν στην ουσία το θέλετε, γιατί δεν θέλετε την εναλλακτική. Έτσι βαλθήκατε μέσα σε κάτι που μπορεί να είναι λίγο άβολο. Δεν θέλετε την εναλλακτική. Δεν θέλετε την πραγματική αφθονία. Γιατί; Επειδή πρέπει να ξυπνήσετε. Δεν θέλετε στ’ αλήθεια πραγματική υγεία. Γιατί; Επειδή δεν θα μπορούσατε να είστε… μπορώ να χρησιμοποιήσω κακές λέξεις;

EDITH: Όχι.

ADAMUS: Όχι. Σ’ ευχαριστώ Edith.(κάποια γέλια) Λοιπόν δεν θα μπορούσατε να είστε ένας καταραμένος άρρωστος πια. Πώς ήταν αυτό; Ήταν αρκετά απαλό;

Ναι. Δεν θα μπορούσατε να είστε ένα καταραμένο θύμα πια. Ναι, ναι, ναι. Ξέρω ότι λέτε «Όχι, μα δεν είναι δικό μου λάθος.» Ναι, ουσιαστικά αν βρίσκεται στη ζωή σας εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Η τουλάχιστον δεν πρέπει να αντιμετωπίσετε την εναλλακτική.

Πώς θα ήταν αν η ζωή είχε πραγματική αφθονία και ήταν πραγματικά εύκολη; Πώς θα ήταν αν είχατε τεράστια αποθέματα ενέργειας; Πώς θα ήταν;

Δεν εννοώ ότι δεν θα μπορούσατε να παίζετε πια παιχνίδια. Δεν θα μπορούσατε να είστε πια θύμα. Δεν θα μπορούσατε πια να τριγυρίζετε με τη νοοτροπία «εγώ ο καημενούλης.» Δεν θα είχατε καμία δικαιολογία. Θα έπρεπε να γίνετε ο ενσωματωμένος Master.

LINDA:Μμμ.

ADAMUS: Θα έπρεπε να είστε ζωντανός Θεός. Αυτό δημιουργεί μεγάλη πίεση. Αλλά δεν είναι πραγματική. (ο Adamus γελά)

Έτσι πριν προχωρήσουμε, θέλω να πάω στο τέλος. Θέλω να το κάνω αυτό. Αντί να κάνουμε αυτή τη γραμμική διαδικασία, ας πάμε στο τέλος.

LINDA: Καινούριο σλάιντ;

ADAMUS: Όχι ακόμη. Μου αρέσει αυτό το σλάιντ. Είναι τόσο καλλιτεχνικό (γέλια). Είναι αγόρι ή κορίτσι;

LINDA: Ήμουν έτοιμη…. Διαβάζεις πραγματικά το μυαλό μου! Δεν είμαι σίγουρη…

ADAMUS:… Υπάρχουν υπαινιγμοί ότι είναι αγόρι.

LINDA:…Σταμάτησα λίγο νωρίς. Θέλεις να είναι αγόρι;

ADAMUS: Αν μπορούμε να το δείξουμε στην οθόνη για λίγο. (γέλια, καθώς στην οθόνη εμφανίζεται το σχέδιο της Linda). Ας το βγάλουμε από την οθόνη. (περισσότερα γέλια)

Μια στιγμή αλήθειας

Είστε προγραμματισμένοι σε μια γραμμική πραγματικότητα – σήμερα, αύριο, μεθαύριο – και στην πρόοδο των πραγμάτων. Όμως η πραγματική ζωή, πέρα από τη συνείδηση της Γης, δεν μοιάζει με αυτή. Δεν είναι καθόλου έτσι. Δεν υπάρχει χρόνος. Μπορείτε να πάτε στο τέλος και μετά να ξαναγυρίσετε στην αρχή. Το αποκαλώ το Αποτέλεσμα του Μέρλιν. Βασικά λέμε «Ας πάμε στο σημείο που αυτή η Κλινική έχει ολοκληρωθεί, εκεί όπου κάτι σας έχει αγγίξει βαθιά, εσείς έχετε αγγίξει τον εαυτό σας βαθιά.» Προσπαθώ να σας εμπνεύσω λίγο, αλλά μπερδεύεστε περισσότερο από ποτέ.

Κάτι σας έχει πραγματικά αγγίξει. Κάτι σας έκανε πραγματικά κλικ, και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι ήρθε η ώρα – η ώρα να ζήσετε με αφθονία, η ώρα να βγείτε από το καταραμένο το κεφάλι σας, η ώρα να σταματήσετε να σκέφτεστε την αφθονία και η ώρα να σταματήσετε να δημιουργείτε δικαιολογίες για την αφθονία, η ώρα να σταματήσετε να επιτρέπετε σε άλλους ανθρώπους να επηρεάζουν την έλλειψη της αφθονίας, η ώρα να σταματήσουν όλα αυτά. Τα έχετε ξεφορτωθεί.

Πάρτε ένα λεπτό. Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή.

Έχουμε τελειώσει. Όλα έχουν γίνει. Είχατε αυτή τη στιγμή που σας άγγιξε βαθιά, που ελπίζατε ότι θα την είχατε. Και το αστείο είναι, ότι δεν χρειάζεται να προκύψει σ’ αυτή την Κλινική. Μπορεί να προκύψει μια βδομάδα αργότερα. Δεν έχει πραγματικά σημασία. Αλλά είχατε αυτή τη στιγμή που σας συγκίνησε βαθιά.

Το νιώθει το σώμα σας. Έχετε αυτές τις ανατριχίλες στο σώμα σας. Είστε σχεδόν εμβρόντητοι ή κατάπληκτοι για το πόσο απλό ήταν αλλά πόσο δύσκολο το είχατε κάνει. Ξαφνικά, όλα τα μέρη και τα κομμάτια μοιάζουν να μπαίνουν στη θέση τους. Ξαφνικά συνειδητοποιείτε πώς ζήσατε μια ζωή έλλειψης της αφθονίας και μοιάζει με φθαρμένο παλιό κοστούμι. Ήρθε η ώρα να το μεταποιήσετε. Ήρθε η ώρα να το χαρίσετε, τουλάχιστον την ενέργεια του, (να το αντικαταστήσετε)με κάτι άλλο.

Βρίσκεστε σε κρίσιμο σημείο τώρα, επειδή έχετε συνειδητοποίηση. Έχετε συνείδηση του ότι ίσως δεν είχατε διαύγεια πριν. Βρίσκεστε σε κρίσιμο σημείο, επειδή τώρα πρέπει να πάρετε αυτή την πραγματική απόφαση.

Έχετε την συνείδηση, τη συνειδητοποίηση ότι δεν το χρειάζεστε αυτό πια, αλλά κάτι σας κρατά πίσω. Φαίνεται ότι κάτι εξακολουθεί να σας κρατά, κάτι σαν λάστιχο, ένα μεγάλο λάστιχο, σαν ζώνη γύρω σας, και φαίνεται ότι σας τραβά προς τα πίσω. Είναι οι φωνές του παρελθόντος. Είναι οι φωνές της έλλειψης. Είναι οι φωνές της ενοχής. «Και αν αποκτήσω περισσότερα από τους άλλους ανθρώπους; Αν ζήσω στην αφθονία; Αν πρέπει να βγω από το εσωτερικό μου κέλυφος; Αν πρέπει να εμφανιστώ σαν πραγματικά ενσωματωμένος Master;»

Αυτά είναι τα θέματα που αντιμετωπίζετε τώρα. Τι να κάνετε;

Λοιπόν, θα είμαι μαζί σας εκείνη τη στιγμή, ανεξάρτητα από αν θα είναι τώρα ή αργότερα αυτή η στιγμή, και το μόνο που δεν θα σας επιτρέψω να κάνετε είναι να χρονοτριβείτε. Με άλλα λόγια να λέτε στον εαυτό σας «Ω! Τι υπέροχη στιγμή. Φαίνεται να έχω τόση διαύγεια. Όλα βρίσκονται εδώ. Έχω τη γνώση, αλλά τι να κάνω; Τι να κάνω;» Θα βρίσκομαι λοιπόν εκεί μαζί σας και θα σας πω «Πρέπει να πάρετε μια απόφαση αμέσως τώρα.» Μην λέτε πια «Δεν ξέρω.» Δεν δουλεύει. Μην λέτε πια «Θα το σκεφτώ.» Η σκέψη είναι απαίσια. Όχι άλλες χρονοτριβές. Ή θα το κάνετε ή όχι, και δεν μ’ ενδιαφέρει. Οι υπόλοιπες αγγελικές υπάρξεις δεν ενδιαφέρονται. Η οικογένεια σας δεν ενδιαφέρεται. Κανέναν δεν ενδιαφέρει η απόφαση που θα πάρετε. Μόνο εσάς.

Ακόμη και οι πτυχές σας, οι πτυχές της παλιάς σα ζωής, κατά κάποιο τρόπο δεν…, τελικά όντως ενδιαφέρονται, ουσιαστικά θα προσπαθήσουν να σας επηρεάσουν να το σκεφτείτε, επειδή κατανοείτε ότι αφού πάρετε αυτή την απόφαση να προχωρήσετε στην αφθονία, θα πρέπει να ενοποιηθούν μαζί σας. Δεν θα μπορούν να παίζουν πια τα παιχνίδια τους.Δεν μπορείτε να συνεχίζετε άλλο αυτό το παιχνίδι παντομίμας. Είναι ώρα να γίνετε πραγματικοί.

Έτσι βρισκόμαστε στην ώρα της αλήθειας, στην ώρα της απόφασης. Τι να κάνετε; Έχετε παγιδευτεί στη σκέψη. Είναι πολύ φυσικό να έχετε παγιδευτεί στη σκέψη. Βρίσκεστε σε σύγχυση. Είστε αβέβαιοι. Μοιάζει με «Ω, πήρα το μάθημα της αφθονίας, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Τι θα μου πει να κάνω; Τι θα πρέπει να κάνω τώρα;» Να σταματήσετε. Να πάρετε μια βαθιά αναπνοή και να αισθανθείτε το πάθος της ψυχής σας.

(παύση)

Αυτό θα σας δώσει την απάντηση ακριβώς τότε, το πάθος της ψυχής σας, και θα το νιώσετε. Δεν θέλω να βάλω λέξεις μέσα στο κεφάλι σας, αλλά θα νιώσετε την ψυχή να λέει «Θέλω να ζήσω. Θέλω να εμπειραθώ. Θέλω να πάω πέρα από το «μόνο τα αρκετά».» Και θα πάρετε μια βαθιά αναπνοή και θα πάρετε την απόφαση σας, είτε «βρίσκομαι στην αφθονία» είτε «θα πάω πίσω να παίξω το παλιό παιχνίδι λίγο ακόμα.» Αλλά σας παρακαλώ μη λέτε «Δεν ξέρω» ή «Θα το σκεφτώ.»

Είναι τόσο απλό εκείνη τη στιγμή, τόσο απλό όσο το να πείτε «επιλέγω την αφθονία.» Μπουμ!

Εντάξει, ας επανέλθουμε τώρα στο εδώ. Είναι τόσο απλό.

(Παρά)Νοήσεις

Ας μιλήσουμε τώρα για κάποιες από τις αντιλήψεις για την αφθονία – Linda, καινούριο σλάιντ –αντιλήψεις, και ουσιαστικά παρανοήσεις. Όμως πρόκειται για πράγματα που κρατάτε, πρόκειται για συστήματα πεποιθήσεων που είναι ριζωμένα. Δεν πρόκειται να τα πολεμήσουμε. Δεν θα προσπαθήσουμε να τα ξεπεράσουμε ή να παλέψουμε μαζί τους. Πρόκειται μόνο να συνειδητοποιήσουμε κάποια πολύ απλά συστήματα πεποιθήσεων.

Πρώτο στη λίστα. Αυτές είναι αντιλήψεις. (στη Linda) Βάλε τον τίτλο αντιλήψεις. Και – θα δηλώσω μερικές και μετά θα ζητήσω τη συμβολή σας – αντιλήψεις για τα χρήματα.

~ Τα χρήματα είναι Περιορισμένα

Μία από αυτές είναι ότι τα χρήματα ή η ενέργεια είναι περιορισμένα. Εννοώ, ότι έχετε ζήσει με αυτόν τον τρόπο. Έχετε ακούσει τους γονείς σας να λένε «δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να σου αγοράσουμε αυτό ή εκείνο. Δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να σε στείλουμε στο κολλέγιο. Πρέπει πάντα να αποταμιεύεις για μια δύσκολη στιγμή.»

Φαίνεται σαν να υπάρχει περιορισμός στην ενέργεια, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Υπάρχει, αυτή τη στιγμή περισσότερη ενέργεια στο χέρι μου – στο χέρι του Cauldre – για να τροφοδοτηθεί ολόκληρη αυτή η κοινότητα για μήνες, και είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι ολόκληρης της δημιουργίας. Μπορείτε να φανταστείτε το σύνολο της ενέργειας; Υπάρχει τόσο πολύ ενέργεια που αν όλα τα έμψυχα όντα σε ολόκληρη τη δημιουργία χρησιμοποιούσαν το μάξιμουμ που θα μπορούσαν να φανταστούν, θα χρησιμοποιούσαν ένα μικρό κομμάτι όλης της διαθέσιμης ενέργειας, επειδή η ενέργεια προέρχεται από το πάθος της ψυχής, και αυτό το πάθος της ψυχής είναι τόσο τεράστιο. Υπάρχει πάρα πολύ ενέργεια.

Δεν θα μπορούσατε ποτέ στη ζωή σας να χρησιμοποιήσετε την ποσότητα της ενέργειας που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Δεν θα μπορούσατε ποτέ στη ζωή σας να χρησιμοποιήσετε την ποσότητα της ενέργειας που θα έκανε ένα ελάχιστο, ελαχιστότατο σημαδάκι στην ενέργεια που είναι διαθέσιμη σ’ αυτόν τον πλανήτη. Οπότε, ξεπεράστε (αυτή την αντίληψη). Υπάρχει πολύ ενέργεια εκεί έξω, παντού.

Δεν πρόκειται ποτέ να πάρετε την ενέργεια από ένα άλλο άτομο ή να του αποστερήσετε την ενέργεια του. Υπάρχει αυτό το είδος της συνειδητότητας του μάρτυρα που κάποιοι από σας έχετε «αν χρησιμοποιήσω τόσο πολύ (ενέργεια) θα την στερήσω από κάποιον άλλο.» Όχι. Υπάρχει πολύ ενέργεια.

~ Τα χρήματα είναι η Ρίζα του Κακού

Άλλη μια αντίληψη, ή για να το πω καλύτερα, παρανόηση. Η ενέργεια είναι η ρίζα κάθε κακού. Ποιος το λέει αυτό; Πολύ απλό. Οι άνθρωποι που θέλουν να ελέγχουν. Οι άνθρωποι που πλούτισαν λέγοντας το. (κάποια γέλια)

LINDA: Η ενέργεια είναι κακή;

ADAMUS: Τα χρήματα είναι η ρίζα όλου του κακού. Τα χρήματα είναι η ρίζα όλου του κακού που τοποθετήθηκε μέσα στον εγκέφαλο σας. Είναι μια υπνωτιστική επικάλυψη που απλά την πιστέψατε. Ακόμα και αν δεν το θυμάστε, ακόμα και αν δεν το σκέφτεστε συνειδητά, τα χρήματα είναι η ρίζα του κακού. Ήταν οι πλούσιοι που το κυκλοφόρησαν αυτό. Πολύ έξυπνοι, αυτοί οι πλούσιοι άνθρωποι, ή οργανισμοί ή ομάδες ή εκκλησίες ή οτιδήποτε άλλο, που το είπαν αυτό επειδή, «Αν όλοι είχαν στην κατοχή τους πράγματα θα ήθελαν να πάρουν και τα δικά μου, και δεν θα ήμουν πια πλούσιος. Δεν θα βρισκόμουν στην κορυφή. Γι αυτό θα πω ότι τα χρήματα είναι η ρίζα όλου του κακού.» Όμως δεν είναι.

Τα χρήματα, η αφθονία είναι απλά δώρα προς τον εαυτό σας. Απλά το να δίνετε στον εαυτό σας, και να μην νιώθετε εγωιστές γι αυτό.

Ο αληθινός Master της Νέας Ενέργειας, ο αληθινός δάσκαλος της Νέας Ενέργειας θα έπρεπε να έχει ευρύτατη αφθονία, θα έπρεπε να έχει ένα ωραίο αυτοκίνητο που να μην κλατάρει. Δεν χρειάζεται να έχετε μια RollsRoyce με σοφέρ, αν και δεν είναι κακό, αλλά τουλάχιστον να έχετε ένα αυτοκίνητο που να μην κλατάρει. Θα έπρεπε να είσαστε ικανοί να αγοράζατε καινούριο αυτοκίνητο κάθε χρόνο, κάθε δύο χρόνια, κάθε τρία χρόνια. Δεν θα έπρεπε να οδηγείτε σαράβαλα.

Σκεφτείτε το μ’ αυτόν τον τρόπο. Σκεφτείτε το. Έχετε ευθύνη, επειδή δηλώσατε ότι θέλετε να είστε ενσωματωμένος Master. Θα είστε Πρότυπο για τους άλλους. Θα κοιτάζουν εσάς. Θα κοιτάζουν το παράδειγμα που δίνετε. Θα κοιτάζουν για να δουν αν είστε αληθινοί. Και αν εμφανίζεστε με ένα χτυπημένο, σκουριασμένο, μπαρουτοκαπνισμένο αυτοκίνητο που κάνει πολύ θόρυβο, θα τους αποτρέψει σίγουρα, επειδή δεν είναι αυτό που φιλοδοξούν να έχουν.

Τα ρούχα. Το φαγητό. Ένα όμορφο σπίτι. Θα είναι σκληρό να ζείτε σαν ενσωματωμένος Master σ’ αυτόν τον κόσμο της Παλιάς Ενέργειας. Υπάρχουν πολύ τραχιές δονήσεις εκεί έξω, και θα γίνουν χειρότερες. Οι επόμενοι λίγοι μήνες θα είναι πραγματικά σκληροί. Θέλετε ένα σπίτι που να μπορείτε να πάτε – ή διαμέρισμα, ή οποιοδήποτε είδος σπιτιού – με φυσικό περιβάλλον, με μια όμορφη αυλή και να είναι όλο δικό σας να μπορείτε να φυτέψετε, να σκάψετε, να κάνετε ότι θέλετε. Θα το χρειαστείτε για την αναζωογόνηση σας.

Αν ζείτε σε ένα θορυβώδες διαμέρισμα, με θορυβώδεις γείτονες, δεν μπορείτε να βρείτε θέση να παρκάρετε και οι σπιτονοικοκύρηδες δεν αναλαμβάνουν τις επισκευές, αυτό σας εξαντλεί. Σας εκτροχιάζει. Σας ρίχνει πίσω σ’ ένα πολύ παλιό δυναμικό. Θέλω λοιπόν να έχετε ένα όμορφο σπίτι – ένα πολύ όμορφο σπίτι – με ωραία έπιπλα, γιατί όταν θα έρχομαι για επίσκεψη δεν θέλω να κάθομαι σε καμιά παλιά, βρώμικη πολυθρόνα. Τα παλιά πράγματα κουβαλούν πολύ Παλιά Ενέργεια και παλιές δονήσεις. Και δεν μου αρέσει αυτό. Ναι, θα το καταλάβετε πότε θα στέκομαι έξω από την πόρτα. Είναι απλά ώρα να πάρετε καινούρια έπιπλα.

Πρέπει να έχετε χρήματα ώστε να μπορείτε στη στιγμή να καλέσετε μια αεροπορική εταιρία και να κλείσετε ένα εισιτήριο πρώτης θέσης για οποιουδήποτε, επειδή το χρειάζεστε. Το φως σας χρειάζεται κάπου στον κόσμο, κάπου ακόμη και κάτω στο δρόμο. Πρέπει να είστε σε θέση να ταξιδεύετε άνετα. Δεν υπερβάλω. Όλοι πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν πρώτη θέση, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν το θέλουν. Θα έπρεπε να ταξιδεύετε με έναν τρόπο που ταιριάζει σε έναν Master.

~ Οι Δάσκαλοι (Masters) είναι Φτωχοί 

Σας παρακαλώ – επόμενη παρανόηση, επί τη ευκαιρία, είναι ότι ο Δάσκαλος είναι φτωχός. Ο Δάσκαλος δεν έχει υλικά αγαθά επειδή αυτά τα πράγματα είναι κακά. Αμφιβάλλω. Αμφιβάλλω. Εγώ είχα αρκετά παλάτια. Όχι απλά διαμερίσματα, όχι απλά ένα καλυβάκι κάπου. Δεν ζούσα σε καλύβια. Είχα κάστρα και υπηρέτες και ήμουν περήφανος που είχα υπηρέτες.

Μαντέψτε. Μόνο ο Master μπορεί να είναι σε υπηρεσία. Όλοι οι άλλοι είναι μόνο υπηρέτες, εννοώ ότι ο Master βρίσκεται στο πιο αληθινό επίπεδο υπηρεσίας χωρίς πρόγραμμα, με ολοκληρωτική ευσπλαχνία, αλλά στο πιο αληθινό επίπεδο. Και ο Master επιτρέπει όλες οι ενέργειες να τον υπηρετούν. Θα πρέπει να το γράψετε αυτό. (στη Linda) Αυτό δεν είναι παρανόηση.

LINDA: Σε καινούριο σλάιντ;

ADAMUS: Σίγουρα.

Το έχω ξαναπεί στις ομάδες μας, ο Master επιτρέπει στις ενέργειες να τον υπηρετούν. Αυτός είναι ο ορισμός της χάρης[3] – να επιτρέπετε στις ενέργειες να σας υπηρετούν. Εγώ είχα υπηρέτες. Ήμουν περήφανος γι αυτό. Τους πλήρωνα καλά. Τους συμπεριφερόμουν εξαιρετικά καλά. Ήταν τυχεροί μόνοπου βρίσκονταν στην παρουσία μου, και αυτό δεν είναι αστείο. Και θέλω να αρχίσετε να το νιώθετε αυτό. Ήταν τυχεροί που βρίσκονταν στην παρουσία μου, επειδή συνεχώς, όπως θα κάνετε κι εσείς, ακτινοβολώ το φως της αγάπης, της συμπόνιας, της ισορροπίας.

Έτσι, ναι. Όλοι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί σας είναι ευλογημένοι. Γίνεται μια αυτόματη ευλογία. Ούτε καν χρειάζεται να κάνετε κάτι, απλά να βρίσκονται μπροστά σας.

Λοιπόν, αγαπημένοι μου φίλοι, θέλετε να έχετε αφθονία. Είναι αλήθεια, θα το πω, μια απαίτηση του καινούριου ενσωματωμένου Master.

Όλη αυτή η ιστορία για τον Master, τον guru που δεν κατέχει τίποτα, αφορούσε μια εποχή που έχει φύγει, που έχει περάσει. Και κάποιοι από αυτούς είχαν δεχθεί μια πρόκληση… ένιωθαν ότι οι χαρές της ζωής αποτελούσαν απόσπαση.

Υπήρχε τότε μια συνειδητότητα πως οτιδήποτε στον φυσικό κόσμο είναι κακό, πως το σώμα είναι κακό, και αφορούσε όλα τα πράγματα όπως το φαγητό και η αφόδευση και το σεξ και όλα τα άλλα πράγματα. Έτσι υπήρξε μια άρνηση του σώματος. Όμως ο καθένας από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων και των Κουτχούμι και Βούδα και όλων των υπολοίπων – συνειδητοποίησαν τελικά ότι το σώμα υπάρχει για να αγαπιέται και να ολοκληρώνεται και να είναι πηγή ικανοποίησης. Δεν υπάρχει για να το αρνείστε. Τα αγαθά του κόσμου υπάρχουν για να τα ευχαριστιέστε.

Κάποιοι από εσάς έχετε βιώσει σε προηγούμενες ζωές μεγάλο πλούτο, και είχατε καταχραστεί τη δύναμη, και νιώσατε πραγματικά ένοχοι γι αυτό. Ήσασταν μεγάλοι καταχραστές. Δεν επρόκειτο για τα χρήματα. Επρόκειτο για τη δύναμη σας. Ίσως τα χρήματα να ήταν δύναμη στο παιχνίδι της δύναμης, και τώρα έχετε κλείσει τη ροή των χρημάτων επειδή φοβάστε ότι θα τα καταχραστείτε.

Σας λέω τώρα ότι δεν πρόκειται να το κάνετε ακόμη και αν το προσπαθήσετε. Απλά δεν μπορείτε. Όταν φτάνετε σε κάποιο σημείο συνειδητότητας, δεν μπορείτε πλέον να γίνετε καταχραστές. Είναι προσβλητικό. Είναι φριχτό. Δεν θα θέλατε να το κάνετε. Θα αποκτήσετε πολύ αφθονία και θα την μοιραστείτε – όχι από ενοχή, θα την μοιραστείτε απλά επειδή –θα συνεχίσει να ρέει. Και δεν πρόκειται να την καταχραστείτε. Έχετε πολύ υψηλή συνειδητότητα τώρα για πράγματα όπως η δύναμη. Η δύναμη είναι μια ψευδαίσθηση[4]. Δεν χρειάζεστε τη δύναμη. Η δύναμη είναι για ανθρώπους που δεν συνειδητοποιούν ότι περιέχουν ήδη τα πάντα.

~ Απαιτείται ευφυΐα

Άλλη παρανόηση για την αφθονία, ή ας πούμε απλά για τα χρήματα. Πρέπει να είστε ευφυείς. Πρέπει να έχετε υψηλή μόρφωση. Πρέπει να προέρχεστε από καλή οικογένεια και πρέπει να καταλαβαίνετε από οικονομικά. Καθόλου. Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, της τελευταίας μου ζωής ως Άγιος Γερμανός, παρακολούθησα Μυστικιστικές Σχολές όταν ήμουν πολύ νέος, αλλά τότε δεν υπήρχε πολύ απ’ αυτή που θα ονομάζαμε κανονική εκπαίδευση. Έμαθα μαθηματικά, αλλά κυρίως κοσμικού επιπέδου, όχι του γήινου κοσμικού επιπέδου. Δεν διδάχτηκα καθόλου οικονομικά.

Ποτέ στην ζωή μου ως Άγιος Γερμανός δεν είχα κάποια δουλειά.Τι φριχτό! Τι σιχαμένο! (κάποια γέλια) Πραγματικά. Αηδιαστικό. Δεν μπορούσα να το φανταστώ και μερικές φορές αστειεύομαι – αλλά αυτό δεν είναι τέτοιου είδους αστείο – για μένα, η επιτομή της μετριότητας είναι το να έχετε επαγγελματική κάρτα, εργασιακό τίτλο, ότι είστε ένα στέλεχος μεσαίου επιπέδου. Δουλεύετε σε θάλαμο. Είστε ένα μεσαίου επιπέδου στέλεχος. Ω, Θεέ μου, νόμιζα ότι η κρυστάλλινη φυλακή μου για 100.000 χρόνια[5] ήταν δύσκολη. Αλλά πιστεύω ότι ένα μεσαίου επιπέδου στέλεχος κολλημένο σε ένα θάλαμο είναι πολύ χειρότερο. (κάποια γέλια)

Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα μια δουλειά. Ποτέ δεν δούλεψα για κανέναν. Όχι γιατί υπάρχει κάτι κακό με τις δουλειές.., λοιπόν ναι, κατά κάποιο τρόπο υπάρχει. Θα καταλήξετε να δουλεύετε για τον εαυτό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάτε αύριο να παραιτηθείτε από τις δουλειές σας, αλλά θα το κάνετε. Όταν η συνείδηση σας, σας περιβάλλει, θα καταλήξετε να γίνετε το αφεντικό σας.

Ποτέ δεν είχα μια δουλειά, όμως είχα πολλά χρήματα, πάρα πολλά χρήματα. Πρώτη φορά το λέω αυτό, αλλά ουσιαστικά δεν θυμάμαι από πού προέρχονταν αυτά τα χρήματα. Είναι πολύ παράξενο. Ήμουν τότε, σε σημερινούς όρους δισεκατομμυριούχος, πολύ-δισεκατομμυριούχος. Δεν δούλευα. Δεν θυμάμαι από πού έρχονταν τα χρήματα. Δεν χρωστούσα σε κανέναν. Υποθέτω πως οι άνθρωποι μου έδιναν χρήματα ή αντικείμενα. Δεν θυμάμαι. Αλλά δεν τους χρωστούσα. Δεν ήμουν σκλάβος τους. Δεν θυμάμαι αν μου έδιναν τεράστια χρηματικά ποσά. Δεν είχα κανέναν να διαχειρίζεται τα χρήματα μου, αλλά πάντοτε βρίσκονταν εκεί. Οδηγούσα υπέροχες άμαξες. Γιατί όχι; Είχα τα καλύτερα άλογα. Λάτρευα τα άλογα. Γεύματα, έτρωγα κυρίως βρώμη με μέλι και ξηρούς καρπούς, αλλά μπορούσα να δίνω τεράστιες δεξιώσεις, και έκανα μεγάλα πάρτι με το καλύτερο γαλλικό κρασί. Μόνο γαλλικό κρασί.

Όμως δεν ήξερα από πού προέρχονταν τα χρήματα μου. Δεν μπορούσα καν να παρακολουθήσω τα κτήματα μου σε όλη τους την έκταση, την περιουσία μου. Ένιωθα μια μικρή ενοχή γι αυτό. Και εσείς θα νιώθατε ενοχή. Αμέσως θ’ αρχίζατε να βάζετε όρια λέγοντας «Ε, λοιπόν, μπορώ να έχω μόνο δύο κάστρα, και πρέπει να ξέρω τα ονόματα όλων όσων με υπηρετούν. Ω! δεν μπορώ να έχω υπηρέτες.» Ναι. Μπορείτε! Ονομάστε τους υπαλλήλους, είναι το ίδιο πράγμα. Αλλά να τους φέρεστε καλά, εννοείται. Να τους φέρεστε καλά. Να τους πληρώνετε καλά. Να τους πληρώνετε πραγματικά, πραγματικά καλά.

Έτσι, αγαπητοί φίλοι…

LINDA:Ακούγεσαι σαν τον Forest Gump. (Ο Adamus γελά)

ADAMUS: Δεν χρειάζεται να έχετε εκπαίδευση, ευφυΐα, οικονομικό υπόβαθρο. Ουσιαστικά υπάρχει ένα μικρό εμπόδιο επειδή γίνεστε πολύ διανοητικοί σε σχέση μ’ αυτό. Περιορίσατε τον εαυτό σας πριν καν ξεκινήσετε. Σταματήσατε τη ροή. Δεν το χρειάζεστε αυτό. Δεν έχει σημασία αν δεν αποφοιτήσατε από το Λύκειο. Δεν έχει σημασία αν δεν ξέρετε τίποτα από επιχειρήσεις.

Ξέρετε κάτι; Η αφθονία δεν γνωρίζει από επιχειρήσεις. Η συνείδηση δεν δίνει δεκάρα για τις επιχειρήσεις. Δεν χρειάζεται να έχετε τέτοιο υπόβαθρο.

Υπάρχουν αυτοί που θα σας πουν τι να κάνετε – «για να βγάλεις χρήματα πρέπει να δουλέψεις σκληρά.» Είναι μια ακόμη προσθήκη στη λίστα μας. Δεν χρειάζεται να δουλέψετε σκληρά! Ίσως να θέλετε να δουλέψετε σκληρά. Δεν χρειάζεται να δουλέψετε σκληρά. Πιθανόν να χρειαστεί να κάνετε κάτι, με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να κάθεστε συνεχώς στον θρόνο σας μέσα στο κάστρο. Δηλαδή θα μπορούσατε, αλλά θα ήταν κάπως βαρετό. Θα θελήσετε να σηκωθείτε, και να κάνετε μια προσπάθεια να μπείτε στην άμαξα σας, ή στο ωραίο σας αυτοκίνητο, και να οδηγήσετε, εκτός κι αν έχετε σοφέρ.

Άλλες παρανοήσεις για τα χρήματα, ποιες είναι; Ποιες είναι μερικές από τις παρανοήσεις σας;

Η Πνευματικότητα πρέπει να είναι Δωρεάν

Πώς θα σας φαινόταν αν αυτός που κάθεται ακριβώς μπροστά σας τώρα – συνδέονταν με αυτούς για τους οποίους μιλήσαμε πριν –και  αν κάνετε πνευματική δουλειά δεν πρέπει να την χρεώνετε.

LINDA:Ωωω!

ADAMUS: Είναι απαίσιο! Είναι αηδιαστικά απαίσιο. Και ποιος το λέει αυτό; Πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου χρήματα και θέλουν να τραφούν από σας. Αυτό το ρητό «Πρόκειται για πνευματική δουλειά. Πρέπει να είναι δωρεάν.» Αμφιβάλλω. Θα έπρεπε να είναι το ό,τι πιο ακριβό υπάρχει σ’ αυτόν τον πλανήτη. Θα έπρεπε να είναι ό,τι ακριβότερο και θα έπρεπε να τους κάνετε να το θέλουν τόσο πολύ που να εκδηλώσουν τα χρήματα με ένα θαύμα.

Γνωρίζω ότι πολλοί από σας έχετε πρόβλημα να εκδηλώσετε αρκετά χρήματα έστω για ένα γεύμα μερικές φορές. Αλλά όμως αν υπάρχει κάποιο μάθημα που θέλετε να παρακολουθήσετε, είναι πραγματικά παράξενο. Ξαφνικά τα χρήματα βρίσκονται, και  «Πώς εμφανίστηκε αυτό; Από πού προήλθε αυτό;» και κάνετε το μάθημα. Σταματήσατε να το νιώθετε; Είναι το πάθος! Λέτε «Ω! πρέπει να κάνω αυτό το μάθημα!» Είναι ένας μικρός εθισμός, ένα είδος αρρώστιας ότι πρέπει να κάνετε αυτό το μάθημα. Όχι δεν πρέπει. Όχι. Αλλά τουλάχιστον σας δείχνει κάτι. Με λίγο πάθος, μπορείτε να εκδηλώσετε. Αλλά μετά γυρνάτε πάλι στα παλιά πρότυπα.

Η πνευματικότητα – δεν μ’ ενδιαφέρει τι είναι, πνευματικότητα ή ότι άλλο κάνετε, αν είστε ξυλουργός ή λογιστής ή οτιδήποτε – χρεώστε κάτι γι αυτό. Οτιδήποτε και αν κάνετε με χρέωση, τώρα, αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας, σας παρακαλώ διπλασιάστε τις τιμές πριν να τελειώσουμε σήμερα. Σας παρακαλώ διπλασιάστε τις τιμές. «Ω! πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό», λέτε. «Οι άνθρωποι με το ζόρι πληρώνουν.» Ε, τότε έχετε λάθος πελάτες. Πραγματικά έχετε τους λάθος ανθρώπους που θέλουν τις υπηρεσίες σας. Και γίνεται πολύ τροφοδοσία εδώ[6], και σκέφτεστε ότι πρέπει να είστε φτηνοί αλλιώς να τα παρατήσετε. Τότε έχετε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά ν’ αλλάξουν. Θέλουν μόνο να τραφούν με την ενέργεια σας.

Γίνετε ρεαλιστές σχετικά μ’ αυτό. Δεν σας αγαπούν. Θέλουν απλά να τραφούν από σας. Και σας λένε «Είσαι ο καλύτερος δάσκαλος που είχα ποτέ. Αν δεν υπήρχες εσύ δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να σταθώ σ’ αυτόν τον πλανήτη» Ει! Αφού σας κουράσουν, σας εξαντλήσουν θα πάνε παρακάτω στον επόμενο φτηνό διευκολυντή και θα τον αποστραγγίξουν και αυτόν, και μετά στον επόμενο και στον επόμενο. Και θα έχουν ξεχάσει το όνομα σας μέχρι το τέλος της ημέρας.

Διπλασιάστε τις χρεώσεις σας, αποκτήστε λίγη αυτοεκτίμηση, και μετά ξαναδιπλασιάστε τις. Και τότε θα ανακαλύψετε ότι ξαφνικά έλκετε – μεγάλη λέξη, έλκετε – τους σωστούς ανθρώπους, και θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν γι αυτό. Και ξαφνικά θα έχετε αφθονία και ξαφνικά θα γίνετε καλύτερος δάσκαλος και ξαφνικά θα μπορείτε να τους δώσετε ακόμα καλύτερες συμβουλές και δεν θα χρειαστούν χρόνια και χρόνια θεραπείας. Μπορείτε να τους μεταμορφώσετε, αν είναι πρόθυμοι να κάνουν μια μεταμόρφωση – σναπ! Έτσι απλά.

Και μετά κάποιος θα αρχίσει να παραπονιέται και να λέει «σου πήρε μόνο πέντε λεπτά για να αλλάξεις τη ζωή μου, αλλά χρέωσες δυο χιλιάδες δολάρια.» Και εσείς θα πείτε «Ναι, την επόμενη φορά θα είναι δέκα χιλιάδες» (κάποια γέλια)

~ Σημαίνει Απληστία

Υπάρχει κάποιο δυναμικό σ’ αυτό, αλλά δεν έχει καθόλου να κάνει με την απληστία. Πρόκειται για ακόμη μια αντίληψη – πρέπει να είστε άπληστοι αν θέλετε χρήματα. Είστε ένας άπληστος άνθρωπος. Δεν είστε. Είστε ένας σοφός άνθρωπος. Είστε ένας άνθρωπος που απολαμβάνει τη ζωή. Αν οι άλλοι δεν επιλέγουν την αφθονία, δεν επιλέγουν να χαίρονται τη ζωή, είναι δικό τους θέμα, όχι δικό σας. Εσείς επιλέγετε να χαίρεστε τη ζωή.

Ίσως και να πρόκειται για μια από τις τελευταίες ζωές, ίσως η τελευταία, για πολλούς από σας σ’ αυτόν τον πλανήτη. Αν ήμουν εσείς, και ήμουν, θα ήθελα να είχα αφθονία. Θα ήθελα να ταξιδέψω. Θα ήθελα ένα όμορφο σπίτι. Θα ήθελα να μπορώ να κάνω φιλανθρωπίες όποτε θέλω. Θα ήθελα να μπορώ να κάνω πολυτελή πάρτι για τους φίλους μου. Θα ήθελα να τα κάνω όχι επειδή ήμουν άπληστος ή επειδή ήμουν αλαζόνας. Αλλά θα ήθελα να τα κάνω επειδή  α) αυτή είναι η τελευταία μου ζωή σ’ αυτόν τον πλανήτη, και β) θέλω να αφήσω ένα λαμπρό παράδειγμα μιας ζωής γεμάτης αφθονία για τους άλλους που ακολουθούν.

Ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή.

Θα πάρουμε μια αναπνοή και θα πάμε πίσω να μιλήσουμε για πρότυπα και θα μπούμε στο πάθος της ψυχής.

Είμαι πάντα-παρόν και έχω παντοτινή αφθονία.

Και επί τη ευκαιρία, πρέπει να το αναφέρω. Μου είναι λίγο δύσκολο – πρέπει να το πω – όταν με φωνάζετε, όταν με καλείτε στο σπίτι σας και δεν είναι τόσο καλαίσθητο όσο θα ήθελα να είναι.

Έτσι μ’ αυτό, Είμαι ο Adamus, σε υπηρεσία.

LINDA: Σας παρακαλώ, πάρτε απλά μερικές βαθιές αναπνοές και αφεθείτε στη ροή της συνείδησης, η ενέργεια του Adamus ρέει σ’ εμάς, ρέει για τον κάθε έναν από μας.

Απλά πάρτε αυτήν την αναπνοή, μείνετε στη ροή. Απλά επιτρέψτε στην ενέργεια να κινείται και να ρέει με μάθε αναπνοή.

Και έτσι είναι. Σας ευχαριστώ.

 

 

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

LINDA: Καλώ τον καθένα από μας να παραμείνει στην ροή αυτής της Τώρα Στιγμής, στην αναπνοή. Η βαθιά και συνειδητή αναπνοή είναι ροή. Είναι η ροή της ενέργειας, η ροή του αέρα, της ζωής, όλων όσων ο καθένας από μας είναι.

Σας παρακαλώ, σ’ αυτή την Τώρα Στιγμή, είτε βρίσκεστε σ’ αυτό το δωμάτιο, είτε βρίσκεστε οπουδήποτε ακούγοντας, ανεξάρτητα από το πού είστε, αναπνεύστε σ’ αυτή την Τώρα στιγμή, επειδή το μόνο που έχει σημασία είναι η αναπνοή μας και αυτή η Τώρα στιγμή, πάντα.

Έτσι αναπνεύστε και αφεθείτε στη ροή. Αναπνεύστε και καλέστε τον Adamus κοντά αν το επιλέξετε.

Αναπνεύστε με όλο σας το είναι, ανοίγοντας και ξεδιπλώνοντας αυτήν την εμπειρία, σ’ αυτή την Τώρα στιγμή.

Αναπνεύστε.

 

ADAMUS: Είμαι αυτό που Είμαι, ο αιώνιος Adamus.

Ας συνεχίσουμε την Κλινική της Αφθονίας μας. Ας επιστρέψουμε στις αντιλήψεις, ή καλύτερα σ’ αυτές τις παρανοήσεις. Linda θα σε χρειαστούμε στο tablet και πάλι.

LINDA: Ω, ευχαρίστηση μου!

ADAMUS:Μιλήσαμε για τη συνείδηση και για το γεγονός ότι είστε συνείδηση, δεν είστε ενέργεια. Μιλήσαμε για το γεγονός ότι υπάρχει παντού ενέργεια και σας περιβάλλει. Η ενέργεια δεν αφορά απλά αντικείμενα της φύσης ή αντικείμενα που εκρήγνυνται. Αλλά υπάρχει ενέργεια σε μορφές για τις οποίες δεν έχετε καν συνείδηση. Όμως σας υπηρετεί. Είναι εκεί, πάντα διαθέσιμη.

Έλκεται από το πάθος σας. Έλκεται στη ζωή σας από το πάθος σας. Στην πραγματικότητα δεν σας δίνεται από τους άλλους. Δεν υπάρχει Αγγελικό Συμβούλιο Αφθονίας που να αποφασίζει αν αξίζετε ή όχι. Ο Θεός ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται έτσι κι αλλιώς, συγνώμη, αλλά δεν ενδιαφέρεται, αν έχετε αφθονία ή όχι. Και η ψυχή σας – στ’ αλήθεια δεν ενδιαφέρεται με τον ανθρώπινο τρόπο, επειδή για την ψυχή, βρίσκεστε σε μια πλούσια εμπειρία, ανεξάρτητα από το ποια είναι.

Άλλη μια Παρανόηση

Η επόμενη και τελευταία παρανόηση και ίσως η πιο σημαντική, για σας που το σκέφτεστε, είναι όταν λέτε «Δεν έχω αφθονία.»

LINDA:Μμμμ.

ADAMUS: Εντελώς πραγματική (παρανόηση). Έτσι αυτό το «Δεν έχω αφθονία» (στη Linda) Το ακούω από τόσο πολλούς από σας, να το λέτε με διαφορετικούς τρόπους «Δεν έχω χρήματα. Δεν έχω αυτό. Δεν έχω το άλλο.» Όμως αυτό που στ’ αλήθεια λέτε είναι «Δεν έχω αφθονία,» και γι αυτό, αυτό ακριβώς έλκετε.

Ουσιαστικά έλκετε μια αφθονία ελλείψεων. Σκέφτεστε με όρους αφθονίας και ίσως πλούτου ή αγάπης ή φιλίας ή ανάλογα πράγματα, υλικά αγαθά. Αλλά ο καθένας από σας έχει αφθονία. Ίσως όχι με τον πιο άνετο τρόπο για έναν άνθρωπο, αλλά ο καθένας από σας έχει αφθονία.

Έχω αυτούς που έρχονται σε μένα, μου μιλούν τη νύχτα, ή ενώ οδηγούν, ή απλά βλασφημούν και λένε «Adamus, δεν έχω δουλειά. Δεν έχω αφθονία.» Και εγώ τους λέω – αλλά μερικές φορές δεν ακούν καλά – τους λέω «Έχετε ένα τεράστιο απόθεμα αφθονίας. Έχετε αφθονία χρόνου, ιδιαίτερα σε σχέση μ’ αυτούς που δουλεύουν και πρέπει να δουλεύουν για συγκεκριμένο αριθμό ωρών. Τι εννοείτε δεν έχετε αφθονία; Είστε εντελώς ελεύθεροι. Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στη δουλειά συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα. Έχετε ολόκληρη την ημέρα ελεύθερη για τον εαυτό σας. Αυτό είναι τεράστια αφθονία.»

Ουσιαστικά, το πράγμα που θα θεωρούσα το πιο σημαντικό αυτήν την εποχή. Ο χρόνος. Και όλοι όσοι δεν δουλεύουν έχουν μπόλικο χρόνο.

Υπάρχουν αυτοί που λένε «Adamus, έχω κάποια ασθένεια, έχω κάποια αρρώστια ή ανικανότητα.» έχετε αφθονία ελλείψεων φυσικής υγείας, μια τεράστια αφθονία. Τι εμπειρία να έχετε τόση αφθονία σε θέματα υγείας. Ίσως δεν είναι αυτό που θέλετε πια. Ίσως κουραστήκατε απ’ αυτό. Αλλά σας ρωτώ – και δεν σας αρέσει πάντα – «Μπορεί να το χρησιμοποιείτε αυτό ως δικαιολογία.» Ω, τρελαίνεστε μαζί μου σχετικά μ’ αυτό.

Έχετε αφθονία – είτε πρόκειται για αφθονία αγάπης από τους άλλους, είτε για αφθονία μη αγάπης από τους άλλους. Μια αφθονία αγάπης από τον εαυτό σας ή ίσως μια αφθονία μη αγάπης από τον εαυτό σας. Αλλά ότι κι αν είναι, είναι αφθονία. Έχετε μπόλικη απ’ αυτή. Ίσως μια αφθονία πόνου, μια αφθονία αμφιβολίας και σύγχυσης, αλλά πάντοτε έχετε αφθονία.

Οπότε ας ξεφορτωθούμε αυτό το «Δεν έχω αφθονία.» ή «Δεν είμαι πλούσιος» ή «Δεν έχω πολύ ενέργεια.» Ω, όχι, όχι, όχι. Έχετε πολύ ενέργεια. Έχετε πολύ αφθονία, και ίσως είναι ελευθερία χρόνου ή έλλειψη υπευθυνότητας. Πολλοί από σας που δεν κάνετε τίποτα και παραπονιέστε γι αυτό, δεν έχετε και πολύ υπευθυνότητα. Μπορείτε να κάνετε αυτό που θέλετε.

Ας ξεφορτωθούμε αυτή τη ρήση ότι δεν έχετε αφθονία. Έχετε μια τεράστια ποσότητα απ’ αυτή. Στην πραγματικότητα πρόκειται περισσότερο για το αν θέλετε να διοχετεύσετε αυτή την αφθονία. Θέλετε να οδηγήσετε αυτή την αφθονία στην ζωή σας; Και ως έμψυχο ον μπορείτε να το κάνετε. Θέλετε να εισέλθει αυτή η ενέργεια;

Και ξαναγυρίζω σε μια από τις αρχικές μου δηλώσεις. Αν υπάρχει κάποιο θέμα στη ζωή σας αυτή τη στιγμή πρέπει να σας εξυπηρετεί. Πρέπει να το θελήσατε εκεί, αλλιώς δεν θα βρισκόταν εκεί. Κανείς άλλος δεν το τοποθέτησε εκεί. Κανείς άλλος δεν σας εξαναγκάζει να αποδεχθείτε κάτι που νομίζετε ότι δεν το θέλετε.

Ώστε έχετε ένα τεράστιο απόθεμα αφθονίας, αλλά πού πρόκειται να την διοχετεύσετε; Πού πρόκειται να τοποθετήσετε αυτή την ενέργεια;

Αυτό σας φέρνει σε δύσκολη θέση και σας ακούω να λέτε «Μα Adamus, δεν καταλαβαίνεις.» Καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω ότι έχετε εμπλακεί σε κάποιου είδους ενδιαφέρον και βαθύ και συναισθηματικό παιχνίδι. Για αυτό είπα πριν, πώς θα ήταν αν η ζωή ήταν διαφορετική, αν είχατε πολλά χρήματα ή πολύ αγάπη ή πολύ υγεία; Τι θα έπρεπε να διώξετε; Τι θα έπρεπε να αλλάξετε στη ζωή σας; Και θέλετε στ’ αλήθεια να το κάνετε; Είστε στ’ αλήθεια πρόθυμοι να κάνετε το επόμενο βήμα;

Μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή ζωής. Μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να ξεφορτωθείτε όλα τα παράσιτα που βρίσκονται στη ζωή σας και τρέφονται από σας. Μιλώ για μέλη της οικογένειας σας και φίλους. Είναι αλήθεια. Μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε αυτό που αποκαλείτε ερωτική σας σχέση, που στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι καρμική – σε πολλές περιπτώσεις – μια καρμική σχέση, και πρόκειται για σχέση τροφοδοσίας και παιχνίδι εξουσίας.

Μπορεί να σημαίνει να ξεφορτωθείτε κάποια πράγματα. Και τότε είναι που συχνά συναντούμε κάποιο εμπόδιο στο δρόμο. Λέτε «Λοιπόν, όχι, θέλω αφθονία, αλλά δεν μπορώ να ξεφορτωθώ αυτά τα άλλα πράγματα. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί χωρίς εμένα;» Λοιπόν, θα πάνε τα τραφούν από κάποιον άλλο ή θα πάτε να τραφείτε από κάποιον άλλον.

Η Ερώτηση

Έτσι πραγματικά εμφανίζεται αυτό το ζήτημα. Έχετε πολύ αφθονία στη ζωή σας. Μπορεί να έχετε αφθονία στο δράμα. Μπορεί να έχετε αφθονία στην πλήξη, αλλά έχετε αφθονία. Τώρα, την έχετε τώρα.

Βλέπετε, δεν χρειάστηκε ποτέ να σας τη δώσω εγώ. Την έχετε ήδη. Τι θα κάνετε μ’ αυτήν;

Θα συνεχίσετε να παίζετε τα ίδια παιχνίδια; Θα συνεχίσετε να μου λέτε πως δεν έχετε χρήματα; Θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε θέματα υγείας ή ενέργειας ή όποια άλλα θέματα υπάρχουν στη ζωή σας; Θα συνεχίσετε να λέτε ότι πρέπει να φροντίσετε τα παιδιά, την οικογένεια, τον κόσμο, τα δελφίνια και όλα τα υπόλοιπα; Θα συνεχίσετε να εμφανίζετε δικαιολογίες ή θα οραματιστείτε ή θα επιτρέψετε κάτι καλύτερο ή διαφορετικό στη ζωή σας;

Αυτό γίνεται πάντα όταν φτάνουμε να συζητάμε / επιχειρηματολογούμε για την ονειρική μας κατάσταση. Κάνουμε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για αυτή, και πάντα λέω το ίδιο πράγμα. Λέω «Έχετε αφθονία. Τι θα κάνετε μαζί της; Πού θέλετε να την οδηγήσετε;» Και παίρνω αυτό «Δεν ξέρω.» Και φεύγω. Όταν σας ακούω να το λέτε απομακρύνομαι. Φεύγω. «Δεν ξέρω» ή «Άσε με να το σκεφτώ.» Μου το λέτε εδώ και τρεις ζωές και έχει αρχίσει να παλιώνει. Ή απλά πέφτετε σε μια κατάσταση σύγχυσης, αυτό το άδειο βλέμμα στα μάτια σας, και τότε πάλι φεύγω.

Όμως σας ρωτώ τώρα, ψυχή προς ψυχή, δημιουργός προς δημιουργό, έχετε αφθονία – απλά προσποιείστε ότι δεν έχετε, έχετε αφθονία σε οτιδήποτε – τι θα κάνετε μ’ αυτήν τώρα; Είστε πρόθυμοι να την ανακατευθύνετε, να την επαναδιοχετεύσετε, να φέρετε ένα νέο είδος ενέργειας;

Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά μ’ αυτό, και διασκεδάζω παρακολουθώντας όλες τις ενέργειες να ρέουν και να τρέχουν ολόγυρα τώρα. Είστε λίγο φουρκισμένοι επειδή συμβαίνουν πολλά πράγματα σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. «Ω, Θεέ μου, μ’ έχει στριμώξει στη γωνία.» Ε, το ζητήσατε.

Μια ιστορία

Επιτρέψτε μου να σας πω μια μικρή ιστορία από το επερχόμενο βιβλίο μου «Οι αναμνήσεις ενός Master.» Το βιβλίο δεν έχει γραφτεί ακόμη, ούτε δημοσιεύτηκε, ούτε καν το έχω σκεφτεί ακόμη πάρα πολύ, αλλά ήδη βρίσκεται εδώ. Βλέπετε, έχει ήδη γίνει, και τώρα του επιτρέπω να δημιουργηθεί μόνο του. Έτσι ας…

SART: Θα πάρουμε προμήθεια απ’ αυτό;

ADAMUS: Όχι προμήθειες! (ΟAdamus γελά)

SART: Είσαι σίγουρος;

ADAMUS: Θα σε χρεώσω διπλά για το βιβλίο. (περισσότερα γέλια)

Ας χαμηλώσουμε λίγο τα φώτα, καθώς διηγούμαι αυτή την καυστική ιστορία του Δάσκαλου και του μαθητή. Δεν χρειαζόμαστε μουσική, αλλά λίγο πιο αμυδρό φωτισμό.

Κατά κάποιο τρόπο βασίζεται σε πραγματική ιστορία.

Ο Δάσκαλος καθόταν δίπλα στην όμορφη λίμνη μια ζεστή και ηλιόλουστη μέρα, ψαρεύοντας. Του άρεσε να ψαρεύει επειδή αυτό του έδινε την ευκαιρία να βρίσκεται στη φύση και να εξασκεί τις φυσικές του ικανότητες στην αφθονία.Φαινόταν ότι τη στιγμή που έριχνε την πετονιά στο νερό, κάποιο ψάρι τσιμπούσε, αν και δεν υπήρχε κανένα δόλωμα στο αγκίστρι. Και απλά τραβούσε το ψάρι, θαύμαζε την ομορφιά του και φυσικά το ξαναέριχνε στη λίμνη. Γινόταν σχεδόν αβίαστα, αλλά για τον Δάσκαλο ήταν ένας υπέροχος τρόπος να βιώνει αυτό που έρχονταν προς το μέρος του.

Το ψάρι ήρθε προς αυτόν. Υπήρχε τέτοια έλξη που δεν χρειαζόταν καν να υπάρχει δόλωμα στο αγκίστρι. Καθώς απολάμβανε την ειρήνη και την ησυχία αυτής της όμορφης μέρας στην εξοχή, ξαφνικά άκουσε το θρόισμα των θάμνων πίσω του, γύρισε και είδε έναν από τους μαθητές του, τον Richard, να πλησιάζει απελπισμένος.

Ο Δάσκαλος πήρε μια βαθιά αναπνοή. «Εδώ είμαστε πάλι.» σκέφτηκε. «Είναι ο Richard.»

Ο Richard πλησίασε τον Δάσκαλο και είπε «Δάσκαλε! Δάσκαλε! Βρίσκομαι σε φριχτή κατάσταση. Παρά τα μαθήματα που έκανα, παρά όλες τις διδασκαλίες και το διάβασμα, βρίσκω τον εαυτό μου σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ. Έχω χρεοκοπήσει. Δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Το αυτοκίνητο μου το είναι στο συνεργείο και δεν έχω αρκετά χρήματα να το πάρω πίσω. Έχω καθυστερήσει στο δάνειο του σπιτιού μου, και κατά πάσα πιθανότητα θα το χάσω. Με το ζόρι έχω χρήματα για φαγητό. Δάσκαλε! Δάσκαλε! Τι να κάνω; Σε παρακαλώ, είμαι απελπισμένος, βοήθησε με. Πες μου κάτι. Δάσκαλε μοιράσου κάτι μαζί μου. Βρίσκομαι στα όρια. Νομίζω ότι θα περάσω τη γραμμή. Δεν θέλω να ζήσω άλλο!»

Ο Δάσκαλος πήρε μια βαθιά αναπνοή και γέλασε μέσα του – όχι εξωτερικά, φυσικά, αλλά γέλασε μέσα του – επειδή το είχε ακούσει αυτό τόσες πολλές φορές από τον Richard και από άλλους σαν τον Richard. Η στιγμή της απελπισίας, αλλά δυνητικά μια σημαντική στιγμή επειδή, αυτές τις στιγμές, οι άνθρωποι φαίνονταν να κάνουν τις μεγαλύτερες αλλαγές, ή όχι.

Έτσι ο Δάσκαλος είπε «Αγαπητέ Richard, πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να λύσεις τα προβλήματα σου; Πόσα χρήματα σου χρειάζονται;»

Και ο Richard πήρε μια βαθιά αναπνοή και είπε «Δάσκαλε! Χρειάζομαι μόνο πέντε χιλιάδες δολάρια.»

Και ο Δάσκαλος χωρίς καμιά έκφραση στο πρόσωπο του γέλασε μέσα του και είπε «Ηλίθιος οRichard, θα έπρεπε να έχει ζητήσει πενήντα χιλιάδες.» Αλλά είναι τόσο απελπισμένος στις σκέψεις του, και ακόμη και στη φαντασία του που ζήτησε μόνο πέντε χιλιάδες δολάρια.

Ο Δάσκαλος σώπασε για αρκετή ώρα, εσκεμμένα βεβαίως, παίζοντας τη δραματικήσκηνή με τον Richard, και πιο πολύ διασκεδάζοντας το, επειδή είδε στον Richard τον εαυτό του πριν από περίπου πέντε ζωές. Απελπισμένος, κατασπαραγμένος από τους άλλους ανθρώπους, εξακολουθούσε, παρά τα μαθήματα και τα σχολεία και το οτιδήποτε άλλο, να πιστεύει ότι τα πράγματα βρίσκονταν έξω απ’ αυτόν και όχι μέσα του.

Τελικά, ο Δάσκαλος είπε «Richard, θα σου δανείσω τα χρήματα. Θα σου δώσω τα χρήματα, πέντε χιλιάδες δολάρια.» Και ο δάσκαλος έψαξε μέσα στην τσέπη του, και αν και δεν είχε βάλει νωρίτερα χρήματα μέσα, όταν έβαλε το χέρι του μέσα, ξαφνικά βρήκε πέντε χιλιάδες δολάρια, ακριβώς όσα χρειαζόταν. Έτσι συμβαίνει με τους Masters.

Τώρα, αν είχε πράγματι βάλει τα χρήματα στην τσέπη του νωρίτερα σκοπίμως, επειδή γνώριζε ότι ο Richard θα ερχόταν, ή όχι, το είχε ξεχάσει, γιατί δεν είχε σημασία. Τα χρήματα βρίσκονταν εκεί. Ο Δάσκαλος δεν ήξερε καν από πού είχε αυτά τα χρήματα. Απλά βρίσκονταν εκεί, και δεν αναρωτιόταν.

Έτσι έδωσε τα χρήματα στον Richard, μετρώντας ανά εκατό δολάρια. Τα μάτια του Richard άνοιξαν διάπλατα. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Δάσκαλος του έδινε πραγματικά αυτά τα χρήματα. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι τώρα θα μπορούσε να πάει να λύσει τα προβλήματα του, να πληρώσει τους λογαριασμούς, να φτιάξει το αυτοκίνητο του.

Φυσικά, υποσχέθηκε πολλά πράγματα στον Δάσκαλο την ώρα της απελπισίας του. «Θα σου τα ξεπληρώσω, Δάσκαλε, με τόκο.» Ο Δάσκαλος γέλασε μέσα του, «Να που ο Richardλέει πάλι ψέματα.» Είπε «Ω, Δάσκαλε, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που μου έκανες.» Και ο Δάσκαλος ξαναγέλασε και είπε «Ναι, ναι, μόνο που μια από αυτές τις μέρες ή θα με ξεχάσεις ή θα με προδώσεις, αλλά δεν πειράζει.»

Ο Δάσκαλος τελείωσε το μέτρημα των χρημάτων στον Richard, και ο Richardέφυγε, με ένα με τα βίας αληθινό ευχαριστώ, ένα γνήσιο ευχαριστώ, αλλά έφυγε τρέχοντας. Ο Δάσκαλος γύρισε στο ψάρεμα του, τραβώντας το ένα ψάρι μετά το άλλο. «Είναι τόσο εύκολο,» σκέφτηκε, «όλη αυτή η ιστορία του ψαρέματος. Μοιάζει με τη ζωή. Έρχεται σε σένα. Παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι. Ρίχνεις πίσω το υπόλοιπο, αλλά δεν περιορίζεις ποτέ τον εαυτό σου.»

Έξι μήνες αργότερα, ο Δάσκαλος καθόταν έξω, σ’ ένα καφέ, απολαμβάνοντας και πάλι τον όμορφο καιρό πίνοντας ένα τριπλό macchiato καραμέλα (γέλια), με τρία κρουασάν σοκολάτα, επειδή ένας Master δεν κάνει δίαιτες. Ένας Master δεν ενδιαφέρεται για τέτοια πράγματα. Αυτά είναι για τους περιορισμένους ανθρώπους που νομίζουν ότι τους βλάπτουν. Ο Master μπορούσε να πιει πέντε καφέδες και να μην πειράζει, επειδή το σώμα του ανταποκρίνονταν πάντοτε σ’ αυτόν. Δεν είχε σημασία που εκεί υπήρχαν τόσες πολλές θερμίδες ή τόσο πολύ καφεΐνη ή του τι λένε οι επιστήμονες για τον καφέ και για τα υπόλοιπα. Ο Master είχε την κυριαρχία του σώματος του, της ενέργειας του, έτσι αυτό ανταποκρίνονταν σ’ εκείνον όπως έπρεπε.

Ενώ έπινε το υπέροχο ρόφημα του αυτή την όμορφη μέρα, έτυχε να στρέψει το βλέμμα του και να δει τον Richard να έρχεται. Έμοιαζε χάλια. Τα ρούχα του ήταν κουρελιασμένα. Τα μαλλιά του ήταν αχτένιστα. Είχε μια μακριά βρώμικη γενειάδα, φθαρμένα σανδάλια και βρώμικα πόδια. Ο Δάσκαλος σκέφτηκε «Αυτή δεν είναι εικόνα ενός Master», και φυσικά ο Richardδεν ήταν Master.

ΟΔάσκαλοςφώναξε «Richard! Richard! Έλα εδώ ένα λεπτό. Να πιείς ένα καφέ.» ο Richard απάντησε «Μα, Εγώ, εγώ, δεν έχω καθόλου χρήματα. Δεν μπορώ να αγοράσω ένα φλιτζάνι καφέ.» Ο Δάσκαλος είπε «Τι κρίμα. Φαντάζομαι πως μπορείς να με βλέπεις να απολαμβάνω το δικό μου.»

Ο Δάσκαλος που του είχε δώσει μια φορά πέντε χιλιάδες δολάρια, κάποιος θα σκεφτόταν ότι  θα μπορούσε εύκολα να τον κεράσει και ένα φλιτζάνι καφέ, έστω και σκέτο. Αλλά ο Δάσκαλος είχε κουραστεί να παίζει το ίδιο παιχνίδι.

Ο Δάσκαλος είπε, «Τι έγινε Richard; Τι έγιναν τα χρήματα; Τι συνέβη στη ζωή σου;»

«Ω, Δάσκαλε ήταν φριχτό. Πήρα τα χρήματα και πήρα το αυτοκίνητο μου από το συνεργείο, αλλά μια βδομάδα αργότερα είχα ένα φριχτό ατύχημα, το αυτοκίνητο μου διαλύθηκε.» Και συνέχισε «Επί πλέον, βρισκόμουν στο μαγαζί μια νύχτα και μπήκαν κλέφτες, και πήραν τα περισσότερα από τα υπόλοιπα χρήματα. Και αυτά τα λίγα που απέμειναν έπρεπε να τα δώσω σ’ ένα φίλο που ήταν πολύ απελπισμένος, έτσι δεν μου έμεινε τίποτα.» Και συνέχισε «Ουσιαστικά, Δάσκαλε, είμαι περισσότερο χρεωμένος από πριν.»

Και είπε ο Richard«Δάσκαλε, θα μπορούσες ίσως – σε παρακαλώ, δεν θα σου ξαναζητήσω ποτέ, το υπόσχομαι – να μου δώσεις άλλα πέντε χιλιάρικα σήμερα. Θα σου τα επιστρέψω ευχαρίστως την Τρίτη.» Ω, αυτό είναι ανόητο. «Θα σου επιστρέψω ευχαρίστως σε έξι μήνες το υπόλοιπο όλων των χρημάτων, όλα τα χρήματα με τόκο, φυσικά, Δάσκαλε.»

Ο Δάσκαλος πήρε μια βαθιά αναπνοή και είπε. «Όχι Richard. Ήθελα να σου αποδείξω κάτι, και το έκανα. Και αυτό που σου έδειξα ήταν ότι έχεις ένα πρότυπο από το οποίο δεν είσαι διατεθειμένος να ξεφύγεις. Και αυτό το πρότυπο είναι η «απλή επάρκεια». Βρίσκεσαι σ’ αυτή τη συνειδητότητα του «επαρκούς» και ανεξάρτητα από το αν σου έδινα δέκα χιλιάδες δολάρια, ή πενήντα χιλιάδες δολάρια, θα μπορούσα να προβλέψω ότι θα ξανασυναντιόμασταν με τον ίδιο τρόπο, και θα ήσουν πάλι χρεοκοπημένος, και πάλι απελπισμένος, και θα προσπαθούσες και πάλι να τραφείς από μένα, λέγοντας και πάλι ψέματα στον εαυτό σου. Μια φορά ήταν αρκετή Richard. Όχι άλλο. Και ουσιαστικά, Richard, δεν μου χρωστάς μόνο πέντε χιλιάδες δολάρια συν τους τόκους, από πριν, αλλά μου χρωστάς και όλα τα μαθήματα που έχεις κάνει. Και δεν θέλω να σε ξαναδώ μέχρι να μου ξεπληρώσεις και την τελευταία δεκάρα.

Τέλος της ιστορίας. Ήταν αστεία. (Ο Adamus γελά). Οι Αναμνήσεις ενός Δασκάλου – πάντα με αστείο τέλος. (κάποια γέλια)

Είστε Έτοιμοι;

Όμως είναι η ζωή. Είναι η ζωή την οποία τόσο πολύ από σας ζήσατε, και ίσως εξακολουθείτε να ζείτε. Έχετε ένα πρότυπο, και εγώ έχω αυτό το ρητό, που κυριολεκτικά βρίσκεται αναρτημένο στον τοίχο των Μυστικιστικών Σχολών – «Δώστε σ’ ένα θύμα ένα εκατομμύριο δολάρια και δύο χρόνια αργότερα θα έχει ένα χρέος δύο εκατομμυρίων δολαρίων.» – επειδή πρόκειται για ένα πρότυπο. Είναι τροφοδοσία. Είναι έλλειψη υπευθυνότητας. Είναι η αφθονία της μη – αφθονίας. Είναι στασιμότητα στην ίδια ενέργεια. Δημιουργώντας συνεχώς δικαιολογίες. Ποτέ να μην κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Ποτέ να μην λέτε «τελείωσα μ’ αυτόν τον παλιό τρόπο.»

Τόσο πολλοί από σας θέλετε να κερδίσετε το λαχείο. Δόξα το Θεό δεν το έχετε κερδίσει, επειδή θα βρεθείτε σε δυο φορές χειρότερη θέση από αυτή που είστε σήμερα. Θα έρθετε σε μένα ακόμη πιο αξιολύπητοι από ποτέ ευχόμενοι να μην είχατε πάρει ποτέ αυτά τα χρήματα, επειδή έχετε ένα πρότυπο – ένα πρότυπο έλλειψης, ένα πρότυπο να μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να έχει ότι του αξίζει.

Η αφθονία είναι ένα θεόσταλτο δικαίωμα. Από τη στιγμή που το Πνεύμα σας έδωσε ταυτότητα, τον Εαυτό σας, έχετε ταυτόχρονα όλη την αφθονία και την ενέργεια που θα χρειαστείτε ποτέ. Αλλά τόσο πολλοί πιάνονται στην παγίδα της ενέργειας του θύματος, πιάνονται σ’ ένα παιχνίδι, πιάνονται στο γιατί δεν μπορούν να κάνουν πράγματα, σε περιορισμούς. Τόσο πολλοί είστε σαν τον Richard. Ακόμη και αν είχατε ένα εκατομμύριο δολάρια, θα τα χρησιμοποιούσατε για να καταστρέψετε τον εαυτό σας.

Έτσι αυτό που κάνετε είναι να μένετε σε μια συνειδητότητα του απλά επαρκούς. Καταστρέφετε τον εαυτό σας σιγά σιγά, αντί για μια και καλή. Καταστρέφετε τις φυσικές σας ικανότητες δημιουργίας, με καθυστερήσεις και αναβολές. Καταστρέφετε τη χαρά της ζωής που είναι το θεόσταλτο δικαίωμα σας, καθυστερώντας και περιορίζοντας και μετά δικαιολογώντας το, κατηγορώντας άλλους, μιλώντας για συνομωσίες, μιλώντας για τον «άνθρωπο.» Δεν υπάρχει κανένας άλλος άνθρωπος εκτός από σας που να σας καθυστερεί. Τίποτα. Δεν μ’ ενδιαφέρει η χώρα στην οποία ζείτε. Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι δυνατότητες που σας δόθηκαν, δεν μ’ ενδιαφέρει αν προέρχεστε από πλούσια ή φτωχή οικογένεια, αν είστε έξυπνοι ή ηλίθιοι. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει σημασία. Είναι όλα δικαιολογίες.

Δεν υπάρχει παρά ένα μόνο πράγμα που να έχει σημασία – ή είστε έτοιμοι να διοχετεύσετε την αφθονία στη ζωή σας μ’ έναν χαρούμενο τρόπο, με έναν τρόπο εκπλήρωσης, με έναν πλουσιοπάροχο τρόπο, ή θα συνεχίσετε να κατηφορίζετε στον δρόμο του μετά βίας επαρκούς με ένα σωρό δικαιολογίες.

Δεν πρόκειται για διανοητική εργασία. Δεν προέρχεται από το κεφάλι. Το έχετε ξαναπροσπαθήσει. Έχετε προσπαθήσει να το παλέψετε και να το εκβιάσετε. Έχετε  προσπαθήσει να υπνωτίσετε τον εαυτό σας ή να χρησιμοποιήσετε ψαλμούς ή κάθε είδους κόλπα για να φέρετε την αφθονία στη ζωή σας, και δεν δουλεύουν, ιδιαίτερα όταν έχετε πρότυπα, είστε σαν τον Richard, όταν λαμβάνετε κάτι μετά κυριολεκτικά οδηγείτε την ενέργεια ξανά στα παλιά σας πρότυπα.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος κατάρας όταν λαμβάνετε κάτι. Τι κάνετε; Το χρησιμοποιείτε ως ενέργεια για να συνεχίσετε να καταστρέφετε τη χαρά της ζωής. Παίρνετε λίγα χρήματα και τι κάνετε; Ξεγλιστράνε έξω απ’ τα χέρια σας ή τα χρησιμοποιείτε για να κακομεταχειριστείτε τον εαυτό σας. Ή τα δίνετε σε άλλους ανθρώπους σκεπτόμενοι ότι εσείς δεν αξίζετε. Τα αφήνετε να ξεγλιστρήσουν έξω από τη ζωή σας πίσω στο πρότυπο. Δόξα το Θεό δεν έχετε κερδίσει το λαχείο. Θα είχαμε μια εντελώς διαφορετικά δυσάρεστη, άσχημη ενέργεια να στέκεται εδώ. Ευχαριστείστε τουλάχιστον τον εαυτό σας που δεν έχετε λάβει τον πλούτο πριν να είστε στ’ αλήθεια έτοιμοι γι αυτό.

Και επανέρχομαι στην ερώτηση, είστε πραγματικά έτοιμοι; Πρόκειται ν’ αλλάξει η ζωή σας. Πρόκειται ν’ αλλάξουν οι σχέσεις σας. Πρόκειται ν’ αλλάξουν οι αντιλήψεις σας, τα πάντα.

Είστε έτοιμοι για πραγματική αφθονία; Επειδή, αν είστε θα υπάρξει, όπως ακριβώς το ψάρι έρχεται στον Master. Είναι τόσο εύκολο. Δεν υπάρχουν μαγικά κόλπα. Δεν υπάρχουν μυστικά σ’ αυτό. Δεν κουνιέται κανένα μαγικό ραβδί. Δεν υπάρχουν μαγικές φόρμουλες στην αφθονία. Είναι η συνειδητοποίηση ότι η ενέργεια βρίσκεται παντού. Δεν υπάρχει περιορισμός γι αυτήν. Είναι η συνειδητοποίηση ότι ήδη έχετε αφθονία, αλλά με παράξενο και μερικές φορές ανάποδο τρόπο, ακόμη και αφθονία του απλά επαρκούς.

Και σας κάνω για τρίτη φορά την ερώτηση. Είστε στ’ αλήθεια έτοιμοι για την αφθονία; Λέτε ότι είστε. Ονειρεύεστε χρήματα, αλλά θα γίνετε σαν τον Richard; Θα γίνετε αυτός στον οποίο θα δοθεί ένα εκατομμύριο και δυο χρόνια αργότερα θα χρωστάει δύο; Είστε έτοιμοι για τη χαρά της ζωής;

Φαίνεται σαν προφανής ερώτηση, αλλά μετά από τόσες ζωές προτύπων, μετά από τόσο μεγάλη κακοποίηση του εαυτού σας, μετά από τόσο περιορισμό, αναρωτιέμαι.

Όταν ξεκινήσαμε είπα ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό από όλους όσους βλέπετε ή ακούτε πρόκειται πραγματικά ν’ ανοίξετε και να δωρίσετε στον εαυτό σας. Οι υπόλοιποι εξακολουθείτε να παλεύετε με τα θέματα σας, να αναρωτιέστε αν αξίζετε, να σκέφτεστε ότι «Όχι, όχι, όχι Adamus, σου έχει ξεφύγει ο στόχος εδώ, γιατί υποτίθεται ότι θα μας έδινες μια φόρμουλα. Υποτίθεται ότι θα μας έδινες κάτι μαγικό.» Θα σας πω κάτι για να επικυρώσω την θέση μου, ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό από σας ουσιαστικά θα έρθει στην αφθονία, στον πλούτο.

Τα Κρυστάλλινα Σπήλαια

Μίλησα για τα κρυστάλλινα σπήλαια πέρυσι[7]. Υπάρχουν 21 κρυστάλλινα σπήλαια σ’ αυτόν τον πλανήτη γεμάτα με κρύσταλλα και την ενέργεια τους. Είναι πραγματικά. Βρίσκονται κάτω από τη γη. Δεν βρίσκονται εκεί για να πάτε και να πάρετε τα κρύσταλλα και να τα βάλετε στην τσέπη σας, αλλά για να πάτε εκεί και να γεμίσετε μ’ αυτή την ενέργεια της μαζικής αφθονίας, της απεριόριστης αφθονίας, διοχετεύοντας την οπουδήποτε θέλετε στη ζωή σας.

Πολύ λίγοι τα επισκεφθήκατε. Ήταν πολύ παράξενο. Νόμιζα ότι θα υπήρχαν χιλιάδες ή και περισσότεροι που θα έρχονταν σ’ αυτά τα κρυστάλλινα σπήλαια. Οι περισσότεροι από σας μόνο τα σκεφτήκατε. Οι περισσότεροι από σας δεν διαθέσατε πέντε λεπτά να κάτσετε κάτω, να με φωνάξετε, να μου πείτε «Πάμε. Είμαι έτοιμος Adamus, να επισκεφτώ τα κρυστάλλινα σπήλαια.» Να νιώσετε αυτή την ενέργεια της αφθονίας, να νιώσετε τη δύναμη της ενέργειας, που όμοια της δεν έχετε ξανανιώσει στη ζωή σας σ’ αυτόν τον πλανήτη. Πήρα μόνο λίγους, και από αυτούς λίγοι μόνο ήρθαν πραγματικά μαζί μου, μπήκαν πραγματικά μέσα στα σπήλαια και ένοιωσαν αυτή την ενέργεια, μόνο λίγοι από όλους τους λίγους που ήταν πραγματικά έτοιμοι να την φέρουν στη ζωή τους.

Οι υπόλοιποι το σκεφτήκατε. Οι υπόλοιποι σκεφτήκατε «Ω, τα κρυστάλλινα σπήλαια. Πού είναι η ταχυδρομική μου επιταγή;» Αυτό δεν είναι δέσμευση. Αυτό δεν είναι αλλαγή στα πρότυπα σας. Αυτό είναι το ίδιο με τα παλιά. Και δεν επρόκειτο να σας σύρω εκεί χωρίς να έχετε κάνει την επιλογή ότι είστε έτοιμοι.

Τα κρυστάλλινα σπήλαια βρίσκονται ακόμη εκεί. Δεν πρόκειται για μεταφορά. Είναι πολύ πραγματικά. Οι ενέργειες είναι πολύ πραγματικές. Θα σας βοηθήσουν να λάβετε οτιδήποτε επιλέξετε. Όμως η ερώτηση, για ακόμη μια φορά, είναι, είστε έτοιμοι;

Δεν θα το ανεχθώ – δεν θα ανεχθώ στις τάξεις μου – αυτούς που μένουν στην συνειδητότητα του «μόνο τα αρκετά.» Με άλλα λόγια του «Θέλω μόνο αρκετά για να πληρώνω τους λογαριασμούς μου και να περνάω.» Αυτό δεν λειτουργεί πια για έναν Master. Δεν θα το ανεχτώ.

Δεν θέλω κάποιος να μου ζητήσει να έρθει στα κρυστάλλινα σπήλαια για να μπορέσει να έχει μόνο τα επαρκή. Είναι ή όλα ή τίποτα. Δεν υπάρχει λίγο στον πλούτο. Το καταλαβαίνετε; Δεν υπάρχει λίγος πλούτος. Είναι όλα ή τίποτα.

Υπάρχει η αφθονία, υπάρχει η ενέργεια, ή υπάρχει η συνέχιση της ζωής στην συνεδητότητα του «απλά αρκετά.»

Εκεί πού πηγαίνουμε ως Masters στην Νέα Ενέργεια, ως παραδείγματα για τους άλλους, ως κάποιοι που δημιουργούμε με ευκολία και χάρη, δεν υπάρχει χώρος για το απλά επαρκές ή το λίγο περισσότερο. Από αυτή την άποψη είστε ο Richard. Απλά το χρησιμοποιείτε. Πρόκειται να φέρετε περισσότερη ενέργεια στην μεγάλη μιζέρια της ζωής που είχατε μέχρι τώρα. Αν δώσετε περισσότερη ενέργεια – χωρίς αλλαγή στη συνειδητότητα – θα έχετε περισσότερη απελπισία, περισσότερες αρρώστιες, περισσότερα προβλήματα, περισσότερο δράμα, περισσότερα τροχαία, περισσότερα σκουπίδια.

Έτσι φτάνουμε στη στιγμή της αλήθειας εδώ στην Κλινική της Αφθονίας. Αν δεν είστε διατεθειμένοι να προχωρήσετε μπροστά, σας παρακαλώ βγείτε. Κλείστε το Internet, βγείτε έξω από την πόρτα ή ας προχωρήσουμε.

Merabh της Αφθονίας

Ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή καθώς ερχόμαστε στην merabh[8], με λίγη μουσική στο βάθος. (επιλογές από το PremiumBeat.com)

Μια Merabh είναι μια στιγμή αλλαγής της συνειδητότητας, αλλαγής της συνείδησης, σ’ αυτή την περίπτωση, πέρα από τον περιορισμό, έξω από την έλλειψη, μέσα στην μεγάλη αφθονία, διοχετευμένη στην υγεία του σώματος σας, διοχετευμένη στη σοφία, διοχετευμένη στην γνώση, διοχετευμένη στα χρήματα, φυσικά, σ’ ένα όμορφο σπίτι, ένα καλό αυτοκίνητο, πολλά αυτοκίνητα, χωρίς ενοχή, χωρίς ντροπή.

Ήρθε η ώρα. Το αξίζετε, όλοι σας.

Σας προειδοποιώ ακόμη μια φορά, μέσα από την καρδιά μου, από την ίδια μου την ύπαρξη, σας προειδοποιώ. Μην προχωρήσετε μ’ αυτό τώρα εκτός και αν έχετε δεσμευτεί πλήρως. Αλλιώς θα σας διαλύσει. Να έχετε περισσότερη ενέργεια στη ζωή σας κατευθυνόμενη στις ίδιες παλιές αηδίες, στην ίδια παλιά συνειδητότητα, θα σας διαλύσει. Θα πονέσετε. Θα κάνετε τον Richard να φαίνεται σαν αγγελούδι. Αυτό είναι μόνο για όσους είναι έτοιμοι.

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή.

Σ’ αυτή τη merabh της αφθονίας επιτρέπετε χωρίς να πιέζετε. Επιτρέπετε μια αλλαγή στη συνειδητότητα στην αφθονία – αφθονία που σας εξυπηρετεί καλά, ενέργεια που σας εξυπηρετεί καλά. Όχι άλλη έλλειψη, όχι άλλες δικαιολογίες, όχι άλλοι περιορισμοί.

Σ’ αυτή την merabhτης συνειδητότητας, η αλλαγή έρχεται και παίρνει μακριά κάθε παλιό όρκο που πήρατε για φτώχεια.

Σβήνει κάθε παλιά πεποίθηση που είχατε για τα χρήματα ή το να έχετε περισσότερα από τους άλλους ανθρώπους.

Σβήνει κάθε παλιά πεποίθηση για την ανάγκη να υποφέρετε ή να δουλεύετε σκληρά.

Σ’ αυτή την merabh η συνείδηση αλλάζει την παλιά αντίληψη για το πόσα χρήματα απαιτούνται.

Αλλάζει κάθε σκέψη που είχατε για το ότι πρέπει να είστε έξυπνοι ή να κατανοείτε τα οικονομικά. Δεν είναι αλήθεια.

Αυτή η merabh σβήνει αιώνες και ζωές με παλιές πεποιθήσεις, παλιές υπνωτικές επικαλύψεις.

Σβήνει τα πράγματα που σας περιόριζαν από την ευχαρίστηση της ζωής. Αυτά τα πράγματα δεν ήταν πραγματικά δικά σας. Αυτά τα πράγματα δεν σας ανήκαν.

Τώρα, σ’ αυτή τη merabh χωρίς την εξάσκηση δύναμης, χωρίς καμία σκέψη, επιτρέπετε σ’ αυτά τα πράγματα να εξαφανιστούν από την ύπαρξη σας, τα απελευθερώνετε στην καθαρή κατάσταση της ενέργειας ώστε να σας εξυπηρετήσουν στον πλούτο, στην ευμάρεια.

Σ’ αυτή τη merabh, δεν υπάρχει σκέψη με την έννοια να προσπαθήσετε να σκεφτείτε την αφθονία. Απλά την λαμβάνετε. Δεν προέρχεται από τον Θεό. Δεν προέρχεται από μένα. Την έχετε κληρονομήσει στην ψυχή σας. Είναι δική σας. Πάντοτε ήταν.

Βλέπετε, η αφθονία προέρχεται από το πάθος της ψυχής.

Η ψυχή σας, η συνείδηση σας – όχι οι σκέψεις ή ο νους σας, αλλά η ψυχή σας, η συνείδηση σας – έχει μεγάλο πάθος για ύπαρξη.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η αφθονία ξεκινά με τη συνειδητοποίηση ότι «Υπάρχω.»

Καθαρίστε όλες τις σκέψεις, όλη την αναταραχή του νου, κι εσείς γυρίστε πίσω στο πολύ απλό, στο απλό πάθος – «Υπάρχω.»

Αυτό είναι το αρχικό πάθος. Το πάθος όταν εγκαταλείψατε την Εστία[9] και συνειδητοποιήσατε ότι υπάρχετε. Το θαύμα, η πρώτη συνειδητοποίηση – «Υπάρχω. Είμαι. Είμαι αυτό που Είμαι.»

«Υπάρχω!» Αυτό δεν είναι σκέψη. Αυτό είναι βαθύς πάθος. Αυτή είναι μια συνειδητοποίηση – «Υπάρχω! Δόξα σοι, Υπάρχω. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.»

«Υπάρχω όχι εξαιτίας κάποιου άλλου. Υπάρχω ως κυρίαρχη ύπαρξη. Δεν οφείλω σε κανέναν, σε τίποτα. Υπάρχω.».

Είναι το τραγούδι της ψυχής, ένα τραγούδι που η ψυχή τραγουδούσε για χρόνια, περιμένοντας εσάς, τους ανθρώπους να το ακούσετε «Υπάρχω. Υπάρχω.»

Αυτό είναι το πάθος, φίλοι μου. Δεν είναι σκέψη, πεποίθηση ή μάντρα. Είναι βαθύ πάθος. Είναι το Kaikho[10], το πάθος, η εσωτερική φλόγα – «Υπάρχω.»

Είναι η αφύπνιση και η επαν-αφύπνιση – «Υπάρχω.»

(παύση)

Αυτή τη στιγμή της συνειδητοποίησης στο συναίσθημα της ψυχής, το «Υπάρχω,» πυροδοτεί, επαναφέρει όλες τις ενέργειες, τις δικές σας ενέργειες που ίσως ήταν κοιμισμένες για μεγάλο διάστημα, ενέργειες που είναι υπερδιαστασιακές, δεν εδρεύουν εδώ στη Γη, ενέργειες κοσμικές, ιερές, αγνές. Και είναι δικές σας.

Ξυπνούν, ενεργοποιούνται με το πάθος του «Υπάρχω. Είμαι ζωντανός. Υπάρχω.» Οι ενέργειες ξυπνούν και λένε, «Ήρθε η ώρα. Ας ευθυγραμμιστούμε με αυτή την ψυχή, με αυτό τον άνθρωπο. Ας ευθυγραμμιστούμε και ας αρχίσουμε τη δουλειά. Αγαπητέ άνθρωπε, αγαπητή ψυχή, εδώ είμαστε. Τι θέλεις να κάνουμε για σένα; Πώς μπορούμε να σε υπηρετήσουμε; Είμαστε οι ενέργειες σου. Είμαστε εδώ. Πώς μπορούμε να σε υπηρετήσουμε τώρα;»

(παύση)

Παίρνετε μια βαθιά αναπνοή και διατάζετε τις ενέργειες. Ναι, διατάζετε. Τις διατάζετε – «Υπηρετήστε με στην αφθονία. Υπηρετήστε με στη χάρη. Υπηρετήστε με στην ευκολία και στην χαρά. Υπηρετήστε με ενέργειες., σας διατάζω.»

Και μετά φεύγετε από τη μέση. Του επιτρέπετε να συμβεί. Όπως ακριβώς ο Δάσκαλος επέτρεπε στο ψάρι να έρθει στην πετονιά του, επιτρέπετε σ’ αυτές τις ενέργειες να σας έρθουν χωρίς σκέψη, χωρίς χειρισμούς, χωρίς υποθέσεις, χωρίς αμφιβολίες και αμφισβητήσεις, χωρίς να αναρωτιέστε πότε ή γιατί ή πώς ή αν. Απλά τους επιτρέπετε. Το θεωρείτε δεδομένο. Το ξέρετε. Το νιώθετε.

Ξεχάστε τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Το νοίκι σας. Ξεχάστε τους λογαριασμούς σας. Ξεχάστε όλα αυτά τα πράγματα. Σταματήστε να ανησυχείτε γι αυτά. Έχετε προστάξει τις ενέργειες και θα σας υπηρετήσουν. Μην νοιάζεστε αν είστε ο πιο αξιοκαταφρόνητος άνθρωπος πάνω στη Γη, εγώ δεν ενδιαφέρομαι για το παρελθόν σας, δεν ενδιαφέρομαι για ότι έχετε κάνει, γιατί αν είστε τόσο τολμηροίώστε να βρίσκεστε αυτή τη στιγμή και να νιώθετε το πάθος του Υπάρχω, αν είστε τόσο τολμηροί ώστε τα φώτα σας να λάμψουν και πάλι, το παρελθόν σας δεν έχει καμιά σημασία.

Φύγετε από τη μέση και επιτρέψτε σ’ αυτές τις ενέργειες να σας υπηρετήσουν στην χαρά, την ευκολία και τη χάρη.

(παύση)

Τους επιτρέπετε να ρέουν στη ζωή σας – μια ζωή γεμάτη με τόση ευκολία όση του Δάσκαλου. Μια ζωή που δεν δομείται γύρω από τη σκέψη, τα σχέδια, τις προσπάθειες, αλλά μια ζωή στην οποία διοχετεύονται οι υψηλότερες ενέργειες, οι καθαρότερες ενέργειες, οι πλουσιότερες ενέργειες.

«Υπάρχω – γι αυτό οι ενέργειες με υπηρετούν. Υπάρχω – γι αυτό αξίζω. Υπάρχω – γι αυτό δεν υπάρχει προσπάθεια. Υπάρχω πολύ πιο πέρα από τη ζωή του απλά επαρκούς. Είμαι αυτό που Είμαι.»

Και μετά βγάλτε το σκασμό. Βγείτε από τη μέση. Μην το σκέφτεστε άλλο πια. Περπατήστε ευτυχισμένα στο δρόμο της ζωής μυρίζοντας τον αέρα, αισθανόμενοι τη φύση και αναρωτηθείτε τι θα θέλατε να δημιουργήσετε μετά, γνωρίζοντας ότι θα συμβεί τη στιγμή που θα αποφασίσετε να το δημιουργήσετε. Μάλλον, ουσιαστικά το έχετε ήδη δημιουργήσει πριν από πολύ καιρό και τώρα απλά έρχεται στη ζωή σας.

Δώστε σ’ ένα Master ένα εκατομμύριο δολάρια και θα το μετατρέψει σε ένα δισεκατομμύριο και μετά σε άλλο ένα δισεκατομμύριο και μετά σε άλλο ένα.

Και αυτό είναι φυσικό αγαπητοί μου φίλοι. Αυτός είναι ο φυσικός τρόπος των πραγμάτων. Ο περιορισμός, η έλλειψη, αυτά είναι αφύσικα. Ας επιστρέψουμε στην φυσική κατάσταση, στην κατάσταση που έπρεπε να υπάρχει πάντα.

Ας βγούμε από την ψευδαίσθηση. Ας βγούμε από τον περιορισμό. Ας επιστρέψουμε στη ζωή του πλούτου και της χαράς.

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή.

Η Linda θα κάνει μερικές αναπνοές μαζί σας, να αναπνέετε απαλά για λίγα λεπτά. Και εγώ, ο Adamus, θα επιστρέψω στο ψάρεμα.

Είμαι αυτό, Είμαι αυτό που Είμαι, ο Master.

LINDA: Σας παρακαλώ, όπως συνέστησε ο Adamus, ας μείνουμε λίγα λεπτά περισσότερο.

Μείνετε στην ροή της αναπνοής. Μείνετε στην ροή της ενέργειας.

Συνεχίστε να αναπνέετε για τον εαυτό σας, βαθιά και με ένα τρόπο υποστηρικτικό, η ανάσα σας, η ζωή σας. Ο καθένας μας αναπνέει άφθονα, καθαρά.

Αναπνεύστε και ενσωματώστε. Ενσωματώστε αυτά τα συναισθήματα μέσα σας.

Αναπνεύστε και ενσωματώστε την ίδια σας τη γνώση.

Μείνετε με τη ροή, εισπνοή, εκπνοή. Η ζωή αναπνέει ζωή.

Αναπνεύστε την κυριότητα που ο καθένας μας κατέχει.

Αναπνεύστε, αισθανόμενοι ότι θέλετε να πάτε εκεί. Είναι η επιλογή σας. Είναι επιλογή σας.

Αναπνεύστε. Αναπνεύστε, μένοντας με το συναίσθημα, αναπνεύστε και επιτρέψτε, αναπνεύστε την ενέργεια της αφθονίας.

Αναπνεύστε αυτή την εμπειρία που ο καθένας από μας δημιούργησε εδώ, σ’ αυτή την Κλινική της Αφθονίας με τον Adamus.

Αν επιλέξετε να μείνετε, αν ο καθένας από μας επιλέξει να μείνει, είναι στο χέρι μας να μείνουμε μαζί της, να αναπνεύσουμε μαζί της, να ρέουμε μαζί της, να ζούμε μαζί της.
Σημείωση: ίσως θέλετε να στηρίξετε την επιλογή σας με τη Merabh της Αφθονίας του Adamus.

 

Μετάφραση : Ιωάννα Αποστολάτου                   ioannaapostolatou@gmail.com
TranslationIoanna Apostolatou

Review : Maria Grigoraki                              mariagrigoraki3@hotmail.com

[1]Βλ. το αρχικό εργαστήριο «Ανακαλύπτοντας το Πάθος σας» του Tobias.

[2] Περισσότερες πληροφορίες γι αυτό θα βρείτε στο «DreamWalkerLife» του Adamus.

[3] Για περισσότερες πληροφορίες δείτε Ahmyo: TheStateofDivineGrace (Η κατάσταση της Ιερής Χάρης)

[4]Βλ. το μήνυμα του Adamus “Farewell to Power” (Αποχαιρετισμός στη Δύναμη) στοYouTube

[5] Περισσότερες πληροφορίες για την Κρυστάλλινη Φυλακή του Adamus στο CrimsonCircleblog.

[6] Δωρεάν ηχογράφηση για τα Ενεργειακά Βαμπίρ: πληροφορία από το σεμινάριο Sexual Energies School.

[7] Τα κρυστάλλινα σπήλαια αναφέρθηκαν στο Shoud Μαρτίου 2013 και στο ταξίδι στο GrandCanyon.

[8] Βλ. το Γλωσσάρι του CrimsonCircle για τον ορισμό της “merabh”

[9] Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι από την Εστία διαβάστε στο «Το Ταξίδι των Αγγέλων»

[10] Για τον ορισμό του “Kaikho”, βλ. το γλωσσάρι του CrimsonCircle