“Η απομυθοποίηση” – Δάσκαλος Ιλλαρίων

Η απομυθοποίηση

Δάσκαλος Ιλλαρίων & Καίτη Τσώλη, 5/3/2014

      Σας καλωσορίζουμε αγαπημένοι μας σ’ αυτήν την όμορφη συνάντηση της οικογένειας. Ο καθένας από σάς που διαβάζει αυτή την στιγμή τα μηνύματα του Πνεύματος βρίσκεται εδώ μαζί μας. Είμαι ο δάσκαλος Ιλλαρίων και μαζί με τον δάσκαλο Κουτχούμι, είμαστε σήμερα  κοντά σας, για να σας αγκαλιάσουμε με την αγάπη μας και να σας φέρουμε στην ενθύμηση της αληθινής σας καταγωγής, στην ενθύμηση του αληθινού σας εαυτού, καθώς βρίσκεστε σ’ αυτό το σημείο κλειδί της ολοκληρωτικής αναγνώρισης και της γείωσης του «ποιοι είστε» και  της μετάβασης σε καινούργιες διαστάσεις. Σε διαστάσεις  πολύ πιο πέρα από την τρίτη, διαστάσεις με υψηλότερες συχνότητες που εσείς μέσα από την εργασία με τον εαυτό σας, τις φέρατε μέσα σας, τις φέρατε στη Γη και αρχίζουν να γειώνονται και να δημιουργούν την καινούργια πραγματικότητα της ελευθερίας που είναι αγάπη.
      Και σ’ αυτό τον παρόντα χρόνο οικογένεια που διανύουμε γραμμικά, εσείς  τα βλέπετε όλα γύρω σας ν’  αποκαλύπτονται, τα βλέπετε όλα να ανατρέπονται και  ν’ αναποδογυρίζουν, για να μπορέσουν στην συνέχεια να έρθουν ξανά στην ισορροπία τους μ’ έναν καινούργιο τρόπο. Γιατί αγαπημένοι μου ακριβώς αυτό συμβαίνει. Όταν αλλάζουν οι ενέργειες κινούνται, αναποδογυρίζουν, δημιουργούν μια χαώδη κατάσταση και φαίνονται ότι καταρρέουν, αλλά αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι ότι μετασχηματίζονται σε καινούργιες και επανέρχονται  στην ισορροπία τους, ελεύθερες κι απαλλαγμένες απ’ οτιδήποτε παλιό και περιττό, απ’ οτιδήποτε ψεύτικο και απ’ οτιδήποτε εμπεριέχει έλεγχο και κακοποίηση. Γι’ αυτό εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, για όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας ή συμβαίνουν στη χώρα σας και στη Γη γενικότερα.
      Να έχετε την επίγνωση, ότι όλα ανατρέπονται μέσα από την δική σας εργασία. Ανατρέψατε πρώτα τον εαυτό σας, αλλάξατε πρώτα τον εαυτό σας και όλη αυτή η εργασία που κάνατε απλά μεταφέρεται και έξω από εσάς και όλα ανατρέπονται για ν’ αλλάξουν.  Και καθώς αγαπημένοι μας οι πρώτοι ανθρώπινοι άγγελοι άρχισαν ήδη να ισορροπούν στις ανώτερες και υψηλότερες συχνότητες της ελευθερίας που είναι αγάπη, στις υψηλές συχνότητες της χριστικής αγάπης, εμείς βλέπουμε τις αλλαγές να επιταχύνονται, ακόμα κι αν δεν το βλέπετε εσείς. Όλα εξαρτώνται από εσάς, όλα εξαρτώνται από την εργασία των ανθρώπινων αγγέλων, γιατί εσείς οδηγείτε τις αλλαγές και τις εξελίξεις που συμβαίνουν αυτή την στιγμή στη Γη.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…..
      Και σήμερα θα σας επισημάνουμε ακόμα κάποια μικρά, άλλα απαραίτητα θέματα που χρειάζεται  να στρέψετε περισσότερο την προσοχή σας, για να έχετε τα παραπάνω αποτελέσματα όσο αυτό γίνεται πιο γρήγορα. Γιατί αγαπημένοι μου, η απόσπαση της προσοχής είναι αυτό που σας καθυστερεί ακόμα. Και η διττότητα, όσο εσείς αποσπάτε την προσοχή σας, κάνει ότι μπορεί  παίζοντας το παιχνίδι της με όλους τους τρόπους, προσπαθώντας να σας κρατάει ακόμα μέσα στο φόβο και στην σύγκρουση, για να κρατάτε χαμηλά την δόνησή σας και να μπορεί να σας ελέγχει. Γιατί την στιγμή που εσείς θα σταθεροποιηθείτε στις υψηλότερες συχνότητες, τότε εκείνη γνωρίζει πολύ καλά ότι θα χάσει το παιχνίδι της ολοκληρωτικά.
      Και η διττότητα οικογένεια σ’ αυτό το σημείο εκμεταλλεύεται  την αντίσταση  που υπάρχει ακόμα από τον ανθρώπινο εαυτό σας στο καινούργιο και στο διαφορετικό και σ’ αυτή την αντίσταση επίσης  με συνήγορο πάντα το μυαλό σας, βρήκε την  ευκαιρία να πάρει τον έλεγχο, σε πολλούς από σας, αυτή η πτυχή της αυτολύπησης, αυτή η πτυχή σας που νιώθει αδικημένη και σας εμποδίζει ν’ αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας, σας εμποδίζει να πιστέψετε ότι είστε Θεοί δημιουργοί. Αγαπημένοι μου αναπνεύστε την, παρατηρείστε την και αποδεχτείτε την. Γιατί όσο εσείς την παρατηρείτε, τότε την ξεσκεπάζετε. Και όταν την ξεσκεπάζετε και βλέπετε το παιχνίδι της, τότε εκείνη δεν μπορεί πια να σας ελέγχει και σταδιακά παραιτείται από τον έλεγχο,  απελευθερώνει την ενέργειά σας και ενώνεται με τον εαυτό σας.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…..
      Είναι η στιγμή σας της απομυθοποίησης των πάντων. Θα τ’  απομυθοποιήσετε όλα. Όλα σε όσα μέχρι τώρα δίνατε αξία. Θ’ απομυθοποιήσετε αρχικά το παιχνίδι και τους ρόλους σας και  θα επιτρέψετε να αναδυθεί ο ιερός, αιώνιος αληθινός εαυτός σας. Θ’ απομυθοποιήσετε επίσης τους δασκάλους. Και μάλιστα επειδή οι περισσότεροι από εσάς αγαπημένοι μου και ιδιαίτερα οι μπροστάρηδες παίζετε τον ρόλο του δασκάλου και φέρνετε ακόμα «το σύνδρομο του δασκάλου» και από προηγούμενες ενσαρκώσεις, θα σας κακοφανεί η απομυθοποίηση και η αμφισβήτηση που θα εισπράξετε από τους ανθρώπινους αγγέλους που θεωρείτε μαθητές σας. Είχατε μάθει να νοιάζεστε και να παίρνετε την ευθύνη τους για πολλούς αιώνες. Αλλά είναι κατάλληλη η απομυθοποίηση, είναι απόλυτα κατάλληλη γιατί όλοι είστε συνάγγελοι, όλοι είστε ίσοι. Και αυτό οικογένεια θα είναι ένα μάθημα, πολύ σημαντικό για σας.
      Γιατί όταν εσείς αναγνωρίζετε αγαπημένοι μου ποιοι είστε, όταν εσείς νιώθετε και βλέπετε τον εαυτό σας σαν άγγελο, τότε έτσι βλέπετε και όλους τους άλλους. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς βλέπετε εσείς τον εαυτό σας. Και σ’ αυτή την αναγνώριση του αληθινού εαυτού σας, θα κατανοήσετε ταυτόχρονα πολύ καλά ότι ο καθένας επίσης είναι άγγελος και τον φροντίζει η θεϊκότητά του, τον φροντίζει το Πνεύμα και πραγματικά δεν σας χρειάζεται με τον τρόπο που εσείς το πιστεύατε πριν. Εκείνο που χρειάζεται ο καθένας είναι ο εαυτός του, είναι η θεϊκότητά του και σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο αδύναμος από εσάς. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να σταματήσετε να νοιάζεστε για τους άλλους, γιατί η απεξάρτηση είναι απαραίτητη για την εξέλιξή σας, όπως είναι απαραίτητη η  ολοκληρωτική σας απελευθέρωση απ’ όλες τις πεποιθήσεις  σας που κρατάτε και σας κρατάνε ακόμα στον έλεγχο.

Όσοι θέλετε να ασχοληθείτε με «πνευματικές εργασίες» όπως τις ονομάζετε, γιατί για μας δεν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, όσοι θέλετε ν’ ασχοληθείτε με σεμινάρια, ενεργειακές θεραπείες ή να γράψετε βιβλία ή οτιδήποτε άλλο αφορά την εξέλιξη μέσα από την εμπειρία σας, να το κάνετε επειδή αυτό σας δίνει χαρά  και για απολύτως κανέναν άλλο λόγο.  Γιατί αυτό αφορά το δημιουργικό σας μέρος και είναι απαραίτητο να εμπεριέχει ελευθερία. Είναι απαραίτητο να εμπεριέχει την γνώση και την ελευθερία, ότι όλοι είστε ίσοι και συνάγγελοι και απλά μεταφέρετε την εμπειρία σας. Θα πετάξετε οικογένεια από πάνω σας οτιδήποτε νιώθετε ότι σας ελέγχει. Ο εαυτός σας δεν μπορεί πια να δεχθεί κανέναν έλεγχο.
      Πολλοί από εσάς επίσης, που μέχρι σήμερα  δουλεύετε με ομάδες θ’ αποχωρίσετε από τις ομάδες σας. Και αυτό είναι απόλυτα φυσικό. Γιατί συνήθως στις ομάδες δημιουργείται πάντοτε μια ιεραρχία και υπάρχει έλεγχος. Κι εσείς θέλετε πίσω την δύναμή σας. Ναι μέχρι τώρα όλα ήταν κατάλληλα και όλα είναι ευλογημένα, γιατί όλα είναι εμπειρίες δικές σας, που σας έφεραν μέχρι εδώ, αλλά εσείς τώρα θέλετε πίσω την  ενέργειά σας και θέλετε πίσω την δύναμή σας και την θέλετε μέσα σας, οπότε θα νιώσετε ότι δεν είναι πια για σας. Είναι η στιγμή οικογένεια που θα προχωρήσετε σαν αυτόνομες, ανεξάρτητες και ελεύθερες υπάρξεις, Θεοί επίσης. Αυτός είναι ο σκοπός της εξέλιξής σας, δεν υπάρχει άλλος σκοπός.
      Όταν αγαπημένοι μου αναγνωρίζετε ολοκληρωτικά ποιοι είστε και δίνετε την αξία σας στον εαυτό σας, τότε δεν βάζετε κανέναν πάνω από τον εαυτό σας και με τους άλλους συναγγέλους σας θεωρείτε ότι είστε ισάξιοι και προχωράτε δίπλα-δίπλα, πιασμένοι χέρι-χέρι. Κανένας πάνω από εσάς και κανένας κάτω από εσάς. Όλοι ισάξιοι. Και επειδή η καρδιά σας έχει ανοίξει διάπλατα κι έχετε επιτρέψει να ενωθείτε με τις καρδιές όλων, θα νιώθετε άμεσα την καρδιά επίσης του καθενός που θα βρίσκετε κοντά σας. Ναι θα μοιράζεστε αγάπη, τρυφερότητα, στοργή και χαρά μέσα στην ενότητα.

Βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια….
      Αρχίσατε να κατανοείτε την σημαντικότητα του εαυτού σας. Αρχίσατε να κατανοείτε ότι το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά είναι ο εαυτός σας. Και ο εαυτός σας είναι αυτός που έχει την ευθύνη να σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργείσετε στη Γη μια πραγματικότητα ελευθερίας και χαράς.
      Η ανάληψη της ευθύνης στον εαυτό, είναι από τα σημαντικότερα μαθήματα που χρειάσθηκε να μάθετε και αποδείχθηκε ότι σας δυσκόλεψε. Γιατί από την στιγμή που εσείς αναλαμβάνετε ολοκληρωτικά την ευθύνη του εαυτού σας, από την στιγμή που το νιώθετε, το πιστεύετε και το γειώνετε μέσα σας ολοκληρωτικά, αυτή είναι η μαγική στιγμή που όλα λύνονται.  Γιατί αυτήν την ευλογημένη στιγμή κατανοείτε ταυτόχρονα ότι είστε δημιουργοί και ότι μπορείτε. Μπορείτε να δημιουργείτε και να ξε-δημιουργείτε. Να δημιουργείτε καινούργιες πραγματικότητες και να ξε-δημιουργείτε τις παλιές με ευκολία, απλότητα και χάρη, σαν αιώνιο Θεοί δημιουργοί που είστε.
      Θα κατανοήσετε την σημαντικότητα του εαυτού σας και της αγάπης για τον εαυτό σας. Θα κατανοήσετε ότι μέσα από εσάς εκφράζεται το Ένα, εκφράζεται το Όλον και ότι η ενότητα είναι μέσα σας. Αγαπώντας τον εαυτό σας, αγαπάτε τους άλλους και ολόκληρη την δημιουργία. Και αγαπημένοι μου θα συνεχίσετε να εξελίσσεστε με τον καινούργιο τρόπο της νέας ενέργειας. Θ’ αναγνωρίσετε τον δάσκαλο μέσα σας και ότι χρειάζεστε, εργαλεία ή οποιαδήποτε πληροφόρηση για την εξέλιξή σας, θα φροντίζει να σας τα δίνει και να τα φέρνει κοντά σας συγχρονιστικά, την στιγμή ακριβώς που εσείς τα χρειάζεστε. Θα παίρνετε πληροφόρηση και εργαλεία από πολλές διαφορετικές πηγές που θα φέρνει στην διάθεσή σας το Πνεύμα, ακριβώς σαν τις μέλισσες που συλλέγουν το μέλι από πολλά άνθη. Αλλά πάντα η σημαντικότητα είναι στις απαντήσεις και στις κατανοήσεις του κυρίαρχου εαυτού σας, η σημαντικότητα είναι στην πληροφόρηση του Θεού εαυτού σας.
      Θ’ απομυθοποιήσετε επίσης κι εμάς τους αναληφθέντες δασκάλους και τους αγγέλους γενικότερα, γιατί μας προσεγγίζατε πάντοτε με δέος, μας θεωρούσατε ανώτερους από σας και υπήρχε απόσταση μεταξύ μας. Θα καταλάβετε και θα το νιώσετε βαθιά μέσα σας τώρα ότι όλοι είμαστε Ένα. Ότι όλοι είμαστε ίσοι και είμαστε οικογένεια και ότι κι εμείς για να εξελιχθούμε και να αναληφθούμε περάσαμε μέσα από όλα όσα περνάτε αυτή την στιγμή κι εσείς. Κανένας δεν μπορεί να προχωρήσει στην ανάληψη, εάν πρώτα δεν έχει περάσει μέσα από όλες αυτές τις ενέργειες που έχετε περάσει και περνάτε κι εσείς. Εάν κάποιος δεν έχει διαχειριστεί και δεν έχει μετασχηματίσει τις χαμηλότερες συχνότητες της ενέργειας, κανένας, μα κανένας όποιος κι αν είναι αυτός, δεν μπορεί να φτάσει στην ανάληψη.

Αγαπημένοι μου μην νιώθετε άσχημα. Είναι ότι πιο όμορφο σας συμβαίνει. Ναι είναι η ώρα της απομυθοποίησης των πάντων, σε όλα όσα πριν δίνατε αξία, σε άλλους δασκάλους ή Θεούς έξω από εσάς και είναι η στιγμή της θαυμαστής ανάδυσης του κυρίαρχου, αιώνιου, ιερού  Θεού μέσα σας.
      Θα έρθετε επίσης στην απόλυτη κατανόηση, ότι κανένας, μα κανένας δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία δύναμη επάνω σας. Ότι κανένας δεν μπορεί να σας αγγίξει, ούτε να σας προκαλέσει, ούτε να σας μειώσει ή να σας στεναχωρήσει και να σας κλέψει ενέργεια. Εάν συνέβαινε μέχρι σήμερα, είναι γιατί εσείς δίνατε την άδεια και το επιτρέπατε. Θα νιώθετε συνέχεια την προστασία του Πνεύματος. Θα βρίσκεστε την κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεστε στον ασφαλή σας χώρο, απόλυτα προστατευμένοι, ακόμα κι αν όλα γύρω σας γκρεμίζονται.
      Δεν έχει καμία εξουσία επάνω σας ούτε ο θάνατος.  Θα φύγετε από τον πλανήτη την στιγμή που εσείς θα το αποφασίσετε συνειδητά. Ναι θα κατανοήσετε ότι η μεγαλύτερη χαρά του Πνεύματος, είναι αυτή την στιγμή να βρίσκεστε στη Γη και να κάνετε όλη αυτή την εργασία που κάνετε, γιατί αλλάζετε τη Γη, αλλάζετε το Σύμπαν και  φέρνετε μέσα σας και μαζί σας την Πηγή.

Βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια….
      Καθώς θα εκφράζετε αυτό που πραγματικά είστε, καθώς θα εκφράζετε τον αληθινό σας εαυτό, θ’ ανακαλύψετε και την απλότητα του Πνεύματος. Το μυαλό και το εγώ σας μέσα στην διττότητα απέδιδαν σπουδαιότητα σε ότι ήταν δύσκολο και περίπλοκο. Κι εσείς το πιστέψατε ότι η διαδικασία της εξέλιξης είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Και αφού το πιστέψατε το κάνατε με τον δύσκολο τρόπο και αυτή η δύσκολη διαδικασία εξέλιξης που επιλέξατε σας καταπόνησε και σας κούρασε.  Το γνωρίζουμε ότι όλοι σας λίγο πολύ αυτή την στιγμή νιώθετε κουρασμένοι αγαπημένοι μου.
      Όμως τώρα καταλάβατε ότι θα μπορούσε να γίνει μ’ ένα πιο απλό και λιγότερο επώδυνο τρόπο, εάν δεν υπήρχε αντίσταση και σύγκρουση μέσα σας, εάν εσείς δεν πιστεύατε ότι πρέπει να είναι κάτι δύσκολο για να είστε αυτό που αληθινά είστε. Και αυτή την κατανόηση ότι όλα μπορούν να γίνουν μ’ ένα πιο εύκολο τρόπο μπορείτε να την μεταφέρετε τώρα στους καινούργιους αγγέλους που αφυπνίζονται. Χρειάζεται να καταλάβουν ότι το Πνεύμα είναι απλό και ότι η σπουδαιότητα και το μεγαλείο βρίσκεται στην απλότητα. Και στην απλότητα του Πνεύματος, εσείς ανακαλύπτετε αγαπημένοι μου το δικό σας μεγαλείο.
      Και από εδώ και στο εξής, έτσι θα συνεχίσετε την εξέλιξή σας. Γιατί η εξέλιξη δεν σταματάει. Είστε τα Πρότυπα. Είστε  η ελευθερία που είναι αγάπη, είστε ο Θεός και αυτό θα καθρεφτίζετε και στους άλλους ανθρώπινους αγγέλους. Θα απολαμβάνετε τον εαυτό σας  και ο τρόπος της εξέλιξής σας θα είναι εσωτερικός, χωρίς εξωτερικά καθρεφτίσματα. Θα είναι βαθύτερος, θα εξελίσσεστε μέσα στην χαρά, χωρίς να χρειάζεστε πια το πόνο. Ναι μπορείτε να εξελιχθείτε υπέροχα μέσα στην ηρεμία και στην χαρά. Απλά θα επιτρέπετε στον εαυτό σας να ολοκληρώνει την εσωτερική δράση της κάθε ενέργειας, χωρίς αντιστάσεις και συγκρούσεις, έτσι απλά με την αναπνοή σας, έτσι απλά με την επίγνωση. Κι αυτός θα είναι ο καινούργιος τρόπος εξέλιξης.

Σ’ αυτό τον καινούργιο τρόπο εξέλιξης θα σας βοηθήσει και το ότι εσείς αλλάξατε την σχέση σας με το χρόνο, μέσα από την αλλαγή της αντίληψής σας γι’ αυτόν. Γιατί μένοντας στο τώρα σας το μυαλό σας δεν μπορεί να πάρει τον έλεγχο και να σας φέρει μνήμες από εμπειρίες που σας πόνεσαν , αλλά ούτε μπορεί πια να σας βάζει στις ανησυχίες και στις αμφιβολίες του αύριο. Κι έτσι θ’ ανακαλύψετε ότι το τώρα σας είναι ελεύθερο. Θ’ ανακαλύψετε ότι  το τώρα σας εμπεριέχει αγάπη και χαρά. Κι εσείς μπορείτε να εξελίσσεστε με χαρά μένοντας στο τώρα σας και στην ροή της ενέργειας.
      Και σ’ αυτό οικογένεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η απομυθοποίηση της σοβαρότητας του εαυτού σας. Όσο περισσότερο έχετε επίγνωση κι είστε συνειδητοί, τόσο πιο πολύ απομυθοποιείτε τον εαυτό σας και γίνεστε οι παρατηρητές του εαυτού σας. Και όσο εσείς είστε περισσότερο συνειδητοί, τότε ανεβάζετε όλο και υψηλότερα την δόνησή σας και βρίσκεστε όλο και πιο συχνά και πιο σταθερά στις υψηλότερες διαστάσεις. Και στις υψηλότερες διαστάσεις αγαπημένοι μου όλα είναι ανάλαφρα, γιατί όλα τα έχει αγκαλιάσει η ελευθερία που είναι αγάπη. Και η αγάπη είναι πολύ ελαφριά, είναι πολύ ελαφριά και θαυματουργή. Κι εσείς είστε αγάπη!
      Σας αγαπάμε πέρα από κάθε μέτρο. Σας αγαπάμε κι είμαστε συνέχεια κοντά σας, γιατί είμαστε εσείς. Οι καρδιές μας έχουν ενωθεί στην αγάπη κι έχουν γίνει μία καρδιά οικογένειά μας. Όλοι μας έχουμε ενωθεί στην αγάπη και στην αγκαλιά του Πνεύματος.
Να θυμάστε ότι αυτή την φορά ενσαρκωθήκατε στη Γη, για να ζήσετε με χαρά και να το απολαύσετε.
Κι έτσι είναι.

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email