ας μιλήσουμε για την ενότητα! με την Καίτη Τσώλη, 29/6/2013

Ας μιλήσουμε για την ενότητα!
με την Καίτη Τσώλη, 29/6/2013

Ας μιλήσουμε για την ενότητα οικογένεια. Μπορώ να πω ότι το 2013 είναι ο χρόνος για να ενωθεί η οικογένεια.  Γιατί έζησα μια υπέροχη εμπειρία μέσα στην ενότητα τον Μάιο στην Κω και άλλη μια στην Αθήνα στις 22 με 23 Ιουνίου, με τον εορτασμό της Ιόχρου φλόγας.
Σ’ αυτές τις συναντήσεις μου με την οικογένεια, καταφέραμε πραγματικά ν’ ανοίξουμε διάπλατα τις αγκαλιές μας και τις καρδιές μας και να δώσουμε χώρο στην αγάπη και στη χαρά. Και  μέσα απ’ αυτές τις συναντήσεις κατάλαβα πολύ καλά ότι την θεϊκότητά μας την ενδιαφέρει μόνο η αγάπη. Και η αγάπη είναι η απάντηση σε όλα και για όλα.
Ναι είναι αυτό το υπέροχο που μας είπε ο Άγιος Γερμανός στην τελευταία του επικοινωνία: «ότι σε όλες τις ερωτήσεις που κάναμε ποτέ σε ολόκληρη την πορεία μας στη Γη, μία είναι η απάντηση, η απάντηση είναι η αγάπη, η απάντηση είναι, ο Θεός που είναι αγάπη. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν το παιχνίδι»! (από την Ανώτερη Επικοινωνία «Ανακαλύψτε την ομορφιά»). 
Όλα τα υπόλοιπα λοιπόν είναι της προσωπικότητας και πραγματικά αφορούν το παιχνιδάκι της Γης. Κι έτσι μέχρι τώρα η προσωπικότητα και το «εγώ» μας εστίαζε έντεχνα στις διαφορές, για να μπορεί να μας κρατάει διαχωρισμένους και διασπασμένους. Και όπως είπε η Άννα Αποστολίδου « αυτό το ναι μωρέ καλή-καλός είναι κι αυτός, αλλά εγώ το κάνω καλύτερα»! Κι αυτό το «η δική μου αλήθεια είναι καλύτερη», είναι πράγματι η απόδειξη με πόσο έξυπνο τρόπο η διττότητα παίζει μαζί μας το παιχνίδι της. Και βέβαια για την κάθε προσωπικότητα, για το κάθε εγώ, η δική του αλήθεια είναι η καλύτερη. Και ακολουθούν και πολλά, πάρα πολλά άλλα. Όπως π.χ. πως μπορούμε να φανούμε και ν’ αποδείξουμε στους άλλους πόσο σπουδαίοι-σπουδαίες είμαστε.

Και βέβαια το Πνεύμα δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά, γιατί στα μάτια του Πνεύματος είμαστε όλοι ίσοι. Κι όπως έχω πει πολλές φορές οικογένεια, κανένας μας δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο Θεός. Μπορεί να μην είμαστε ίδιοι, αλλά είμαστε ίσοι. Και σαν κομμάτια Θεού που είμαστε, ας ενωθούμε.
Εάν χρειάζεται να μας απασχολεί κάτι σχετικά με την αλήθεια μας, είναι να είναι δική μας  αλήθεια και αυτή την αλήθεια να μας την έχει δώσει η εμπειρία μας και ο εαυτός μας και να μην είναι δανεισμένη από άλλους και απλά καταχωρημένη στο νοητικό μας. Και εάν η αλήθεια μας προέρχεται μέσα από την εργασία με τον εαυτό μας, η απόδειξη είναι  πόσο έχει ανοίξει την καρδιά μας στην αγάπη. Γιατί όταν η καρδιά μας ανοίγει στην αγάπη, τότε ανοίγει και στην ενότητα. Αυτά πάνε μαζί. Όταν σέβομαι και τιμάω τον εαυτό μου και την αλήθεια μου, τότε σέβομαι και τιμάω και την αλήθεια των συνοδοιπόρων μου, των συν-αγγέλων μου.
Σ’ αυτές τις συναντήσεις οικογένεια  πήγα με πολύ ανοιχτή καρδιά, αλλά και με μια διάθεση παρατήρησης για τον εαυτό μου. Πως μπορώ να βρίσκομαι μέσα στην ενότητα και να επιτρέπω στον εαυτό μου να υπάρχει μέσα στην θεϊκότητά του και στην απλότητά του και απλά να είναι αυτό που είναι, με ολοκληρωτική αποδοχή για μένα; Γιατί όταν αποδεχόμαστε ολοκληρωτικά τον εαυτό μας, τότε αποδεχόμαστε  τους πάντες και τα πάντα , γιατί όλα και όλοι είναι κομμάτια μας, γιατί όλα είναι ο εαυτός μας. Τότε αποδεχόμαστε και αγαπάμε μόνο, χωρίς καμιά διάθεση κριτικής στον εαυτό μας  και στους άλλους! Πάντα όλα έχουν να κάνουν με μας.
Και σ’ αυτές τις υπέροχες συναντήσεις μας οικογένεια ένιωσα ότι δεν έχει σημασία τι θα πούμε, πως θα το πούμε και τι θα κάνουμε. Ένιωσα ότι οτιδήποτε κι αν ειπωθεί, οτιδήποτε κι αν κάνουμε, εάν ειπωθεί και το κάνουμε με αγάπη, είναι απόλυτα κατάλληλο. Γιατί η αγάπη ξέρει μόνο ν’ αγαπάει.

Και  ακριβώς αυτές τις στιγμές το παιχνίδι χάνει ολοκληρωτικά την σημασία του και χάνει την σημασία του και εκμηδενίζεται και το «εγώ» μας. Και το εκπληκτικό είναι ότι υπάρχει αυτή η υπέροχη αίσθηση ότι το «εγώ» μετασχηματίζεται ολοκληρωτικά στο «εγώ είμαι», και απλώνεται, απλώνεται και είναι υπέροχη αίσθηση ναι, το εγώ γίνεται το «εγώ είμαι» και αγκαλιάζει τα πάντα και τους αγκαλιάζει όλους και μετά ενώνεται και γίνεται το «εμείς είμαστε»!
Θεέ μου εκείνη την στιγμή νιώθεις την ενότητα σε όλο της το μεγαλείο. Νιώθεις ότι όλα είναι ο εαυτό σου και ο εαυτός σου είναι τεράστιος είναι τα πάντα. Και αγαπάς το κάθε τι ακριβώς όπως αγαπάς τον εαυτό σου. Και σε κάθε συνοδοιπόρο που αγκάλιαζα έβλεπα τον άγγελο, έβλεπα το Θεό, έβλεπα τον εαυτό μου, έβλεπα εμένα!

Αχ η αγάπη οικογένεια, η αγάπη κάνει το θαύμα και κάνει όλα τα θαύματα. Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη για το Πνεύμα, για όλους τους συν-αγγέλους μου που συνάντησα μεταμφιεσμένους εδώ στη Γη και μου έδωσαν την ευκαιρία να πάω βαθύτερα μέσα μου. Ευχαριστώ την εαυτό μου για όλες τις εμπειρίες που μου έδωσε και με οδήγησαν στο ν’ ανακαλύψω ποια είμαι, για όλες τις εμπειρίες που με οδήγησαν στην κατανόηση και στην ελευθερία μου, που με οδήγησαν στην ελευθερία που είναι αγάπη και στη χαρά! Τώρα για πρώτη φορά ξέρω τι σημαίνει αληθινή χαρά! Γιατί αυτή η χαρά προέρχεται από το ξεχείλισμα της αγάπης.
Και θεέ μου, αυτή η πληρότητα, αυτή η αγάπη κι αυτή η χαρά που ένιωσα, ναι αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί μπορεί να εκφραστεί μέσα στην ενότητα. Όταν στα μάτια σου καθρεφτίζεις το Θεό, τότε και τα μάτια του άλλου σου καθρεφτίζουν το Θεό και σ’ αυτό το κοίταγμα δεν υπάρχει τίποτε άλλο, δεν έχει την δύναμη και δεν μπορεί να παρεμβληθεί απολύτως τίποτα άλλο!

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου οικογένεια γιατί σ’ αυτές τις συναντήσεις υπήρξατε το καθρέφτισμά μου και εισέπραξα πολλαπλάσια τις αγκαλιές, την αγάπη και την χαρά που έδωσα. Και πιστεύω ότι τώρα η ενότητα μεταξύ μας θα επεκταθεί και θα συναντηθούμε και θ’ αγκαλιαστούμε όλοι μας, όλοι όσοι  ακόμα δεν έχουμε βρεθεί.. Ας γίνουμε ένα, αφού είμαστε το Ένα.
Και όπως είπε και ο Άγιος Γερμανός  «Είναι η ώρα για τους ανθρώπινους αγγέλους να ενωθούν και δεν είναι τυχαίο που βρίσκεστε εδώ σήμερα, όλοι μαζί ενωμένοι. Η συλλογική ενέργεια είναι πολύ περισσότερο αποτελεσματική και η δική σας συλλογική ενέργεια θα βοηθήσει όλους τους ανθρώπινους αγγέλους και τη Γη, αλλά θα βοηθήσει και την Ελλάδα σας»!

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email