Tα παιδιά μας, οι νέοι κρυστάλλινοι άγγελοι! με την Καίτη Τσώλη, 2/6/2013

Tα παιδιά μας, οι νέοι κρυστάλλινοι άγγελοι!
με την Καίτη Τσώλη, 2/6/2013

 Θέλω να μιλήσω για τους νέους ανθρώπινους αγγέλους οικογένεια, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο άνοιγμα στην ενέργειά τους τελευταία. Όλο και περισσότεροι νέοι ανθρώπινοι άγγελοι αφυπνίζονται. Είναι η καινούργια γενιά των ανθρώπινων αγγέλων, είναι η κρυστάλλινη γενιά των αγγέλων και μέσα από την δική μας εργασία, τους ανοίξαμε τον δρόμο για να ενσαρκωθούν και να έρθουν στη Γη.
Κι εκείνο που παρατηρούμε αμέσως σ’ αυτούς τους υπέροχους αγγέλους, είναι το μεγάλο άνοιγμα στην καρδιά τους και γενικά είναι πολύ ανοιχτοί στο να επιτρέπουν, να αποδέχονται και να κατανοούν.  Κι αυτό σημαίνει ότι θα προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα στην απελευθέρωση του εαυτού τους,  απ’ ότι εμείς.
Γιατί οι ενέργειες σήμερα τους βοηθάνε πολύ περισσότερο. Οι ενέργειες σήμερα είναι ήδη ανοιχτές και ελαφριές, ενώ για μας τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, γιατί κάναμε το άνοιγμα και οι ενέργειες ήταν πολύ πιο βαριές, πιο δύσκολες και δυσνόητες και δεν γνωρίζαμε καν πώς να τις διαχειριστούμε. Επίσης τώρα η «διαμόρφωση» και εννοώ τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, δεν είναι τόσο σφιχτή όσον αφορά τον έλεγχο και τις πεποιθήσεις, όσο ήταν για την γενιά μας και ακόμα χειρότερα για τις προηγούμενες γενιές.
Αυτή η νέα γενιά αυτών των υπέροχων ανθρώπινων αγγέλων, είναι τα παιδιά μας και έχουν έρθει με ήδη υψηλά την δόνησή τους, για να συνεχίσουν την εργασία μας.

Και ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο είναι για να μοιραστώ τις δικές μου κατανοήσεις (και μέσα από την δική μου εμπειρία σαν μητέρα) σχετικά με την συμπεριφορά μας σ’ αυτά τα υπέροχα κρυστάλλινα παιδιά μας, γιατί βλέπω πολλούς συνοδοιπόρους από την «οικογένεια» να δυσκολεύονται.
Τα παιδιά μας οικογένεια είναι άγγελοι όπως είμαστε κι εμείς κι έτσι είναι κατάλληλο να τα βλέπουμε. Είναι περισσότερο έτοιμα από εμάς, κι ίσως το ταξίδι της εξέλιξής τους να είναι πιο εύκολο, αλλά ενσαρκώθηκαν στη Γη, για  να εμπειραθούν και να σμιλέψουν την ψυχούλα τους. Ήρθαν για να βιώσουν τις ενέργειες της διττότητας, να εμπειραθούν μέσα απ’ αυτές, για να κερδίσουν την ελευθερία τους. Γι’ αυτό χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι κι αυτοί οι άγγελοι θα παίξουν με την διττότητα, κι αυτοί οι άγγελοι θα περάσουν μέσα από την διττότητα, για να την γνωρίσουν και να εμπειραθούν με τις αντίθετες,  διχαστικές και περιοριστικές ενέργειές τις και να προχωρήσουν στην απελευθέρωση του εαυτού τους. Θέλουν κι αυτοί να έχουν την ευκαιρία, όπως την είχαμε κι εμείς, για να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους και να επαναπροσδιορίσουν και την αγάπη για τον εαυτό τους.

Επειδή πολλοί από εμάς είμαστε οι βιολογικοί γονείς τους, πολλές φορές μπαίνουμε στη μέση πιστεύοντας ότι τους βοηθάμε και μπλοκάρουμε την ενέργειά τους. Ναι, δεν μας αρέσει να περνάνε τα παιδιά μας μέσα από μια δύσκολη εμπειρία που τους προκαλεί πόνο. Όμως χρειάζεται να έχουμε την επίγνωση ότι τα παιδιά μας είναι μεταμφιεσμένοι άγγελοι που βρίσκονται εδώ για την δική τους εξέλιξη. Να έχουμε την επίγνωση ότι η ψυχή τους σχεδίασε για εκείνους τις κατάλληλες εμπειρίες, για να τα οδηγήσει να κάνουν τα απαραίτητα άλματα συνειδητότητας. Και μπορεί εμάς να μην μας αρέσουν οι εμπειρίες που βιώνουν και να θέλουμε να τα αποτρέψουμε, για να τα βοηθήσουμε και να τα προστατέψουμε, αλλά εδώ χρειάζεται να θυμόμαστε ποιοι είμαστε και ποιοι είναι και τα παιδιά μας και να μην μπαίνουμε καθόλου στη μέση, γιατί τους δημιουργούμε προβλήματα. Τα δυσκολεύουμε όταν προσπαθούμε να μπούμε στη μέση και παρεμβάλλουμε την ενέργειά μας. Γιατί όταν παρεμβάλλουμε την δική μας ενέργεια στην δική τους, εμποδίζουμε την ελεύθερη ροή στην ενέργειά τους και πιστέψτε το, τους το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο και περισσότερο επώδυνο.
Ούτε χρειάζεται να προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε οτιδήποτε, γιατί είναι η δική τους εμπειρία και χρειάζεται να έχουν την δική τους κατανόηση από τον εαυτό τους. Άλλωστε εάν προσπαθήσουμε να τους εξηγήσουμε εμείς, χωρίς να μας το ζητήσουν, το πιο πιθανό είναι να τους προκαλέσουμε την αντίδραση και την αντίσταση και ακόμα κι αυτό θα τους δυσκολέψει  περισσότερο.
Όσο μπορούμε ν’ απέχουμε, χωρίς να προσπαθούμε να επηρεάσουμε τις επιλογές τους  και να επιτρέπουμε να βιώνουν τις εμπειρίες τους, όπως τις έχουν σχεδιάσει. Να είμαστε μόνο παρατηρητές με απόλυτη, ολοκληρωτική αποδοχή, κατανόηση και αγάπη. Γιατί μόνον αυτά θέλουν από εμάς. Εάν χρειάζονται κάποιες πληροφορίες για όλα όσα βιώνουν, τότε θα έρθουν τα ίδια και θα μας ρωτήσουν. Και δεν χρειάζεται καν να μας ρωτήσουν, αφού  έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι παραλαμβάνουν ήδη ενέργειες από μας. Ενέργειες που εμείς τις έχουμε δουλέψει και μετασχηματίσει και οι οποίες τους βοηθούν να έρθουν πιο γρήγορα στην κατανόηση του εαυτού τους.

Το μόνο που χρειάζεται από εμάς είναι απόλυτος σεβασμός στις αποφάσεις της ψυχής τους, όποιες κι αν είναι αυτές και απόλυτος σεβασμός στο τρόπο που επέλεξαν να βιώσουν τις εμπειρίες τους.
Να μάθουμε να τους επιτρέπουμε να είναι σε κάθε περίπτωση ο εαυτός τους και να αναλάβουν την ευθύνη για τον εαυτό τους. Μόνον έτσι θα τους βοηθήσουμε να προχωρήσουν σαν ενδυναμωμένοι ανθρώπινοι άγγελοι.
Κι αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τους νέους κρυστάλλινους αγγέλους, αλλά ισχύει για ολόκληρη την «οικογένεια» των ανθρώπινων αγγέλων που αφυπνίζεται, ανεξαρτήτου ηλικίας. Νέοι και μεγαλύτεροι αυτά δεν έχουν καμία σημασία για την θεϊκότητά μας , αυτά ισχύουν μόνο για το παιχνίδι στη Γη.

Αρχικά λοιπόν «οικογένεια» υπάρχει αυτή η ανησυχία που έχουμε σαν γονείς, όταν βλέπουμε τα παιδιά μας να βιώνουν τις εμπειρίες τους και να  πονάνε και ταυτιζόμαστε με τον πόνο τους. Και εντάξει σ’ αυτή την περίπτωση έχουμε πάντα την κατανόηση και την αποδοχή σ’ αυτό το ανθρώπινο κομμάτι μας, που συνεχίζει ακόμα να παίζει το ρόλο του, σαν βιολογικός γονιός.
Στη συνέχεια όμως, όταν εμείς αλλάζουμε την αντίληψή μας και νιώθουμε-αναγνωρίζουμε «ποιοι είμαστε», τότε υπάρχει βέβαια μέσα μας η «συμπόνια» για τις δυσκολίες που περνάνε, αλλά δεν ταυτιζόμαστε πια, γιατί τους βλέπουμε κι αυτούς, όπως ακριβώς βλέπουμε τον εαυτό μας. Τους βλέπουμε σαν αγγέλους που εμπειρώνται στο παιχνίδι της Γης.
Και μετά υπάρχει μέσα μας αυτή η εσωτερική χαρά, γιατί εμείς πια μέσα από τις εμπειρίες τους βλέπουμε τα δυναμικά που αναπτύσσουν και τις δυνατότητες εξέλιξής τους που υπάρχουν.  Και ναι, υπάρχει βαθιά μέσα μας αυτή η χαρά! Και τότε λέμε, για δες, οι άγγελοί μας εξελίσσονται!
Και δεν είναι αυτό οικογένεια, το πιο εκπληκτικό, το πιο υπέροχο, το πιο θαυμαστό δώρο που κάνουν πρώτα στον εαυτό τους, στην θεϊκότητά τους και μετά σε όλους εμάς που τους αγαπάμε!

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email