«Η θεϊκή μας φύση και οι ενέργειες» – Δάσκαλος Κουτχούμι και Καίτη Τσώλη

«Η θεϊκή μας φύση και οι ενέργειες»

δάσκαλος Κουτχούμι και Καίτη Τσώλη, Θεσσαλονίκη 16/09/2012

NAMASTE! Νάμαστε κι εμείς εδώ οικογένεια. Ερχόμαστε κάθε φορά κοντά σας με πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Εγώ είμαι ο δάσκαλος Κουτχούμι και θα σας μιλήσω σήμερα εκ μέρους του Πνεύματος, εκ μέρους της Πνευματικής σας οικογένειας.
      Αγαπημένοι μου πολλοί από εσάς βρίσκεστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή σας και είστε οι πρώτοι ανθρώπινοι άγγελοι που βιώνετε τον εαυτό σας μ’ έναν καινούργιο τρόπο, καθώς έχει πάρει τη θέση της μέσα σας η θεϊκότητά σας. Αυτό έχει φέρει κάποιες πολύ σημαντικές αλλαγές μέσα σας και στη συμπεριφορά σας. Και οι αλλαγές αυτές σας έχουν προβληματίσει.
      Κι είμαστε εδώ μαζί σας σήμερα, για να σας εξηγήσουμε όλα  αυτά τα καινούργια στοιχεία που αφορούν αυτές τις αλλαγές μέσα σας και στην συμπεριφορά του εαυτού σας, για να μην ανησυχείτε. Βρισκόμαστε πολλοί, πάρα πολλοί άγγελοι σήμερα κοντά σας, γιατί είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση, καθώς πρόκειται να σας μιλήσουμε για την θεϊκή σας φύση.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένειά μας….
      Σας έχουμε ξαναπεί αγαπημένοι μου, ότι κάθε φορά που εσείς ενσαρκώνεστε, έχετε ήδη σχεδιάσει όλες τις εμπειρίες που πρόκειται να βιώσετε στη Γη. Δηλαδή εσείς στις αγγελικές σφαίρες έχετε σχεδιάσει το πώς θα ζήσετε τη ζωή σας στη Γη και το πώς και το πότε θα πεθάνετε. Σκοπός σας είναι κάθε φορά, για κάθε σας ενσάρκωση, αυτές οι εμπειρίες που προσχεδιάσατε να σας οδηγήσουν  στην αφύπνισή σας και στην εξέλιξή σας. Υπάρχει δηλαδή το θεϊκό σας σχέδιο για κάθε σας ενσάρκωση και το θεϊκό σας σχέδιο προστατεύεται πάντοτε από τους πνευματικούς σας οδηγούς και πλήθος άλλων αγγέλων. Το δικαίωμα στην αλλαγή του θεϊκού σας σχεδίου, καθ’ όλη την πορεία σας στη Γη το έχετε μόνον εσείς και απολύτως κανένας άλλος.
      Όταν εσείς οικογένεια αφυπνίζεστε και εκφράζετε την πρόθεσή σας να εξελιχθείτε, τότε συμβαίνουν δύο πολύ μεγάλες αλλαγές και αναπροσαρμογές στο θεϊκό σας σχέδιο. Η πρώτη απ’ αυτές τις αλλαγές είναι η απαλλαγή σας από αυτό που εσείς ονομάζετε «κάρμα». Δηλαδή ο θεϊκός σας εαυτός αναλαμβάνει με συνοπτικές διαδικασίες να ολοκληρώσετε και ν’ απελευθερώσετε το «κάρμα» σας, το οποίο σας κρατούσε αλυσοδεμένους στη Γη και ήταν η αιτία να ενσαρκώνεστε και να ξαν-ενσαρκώνεστε μέχρι να το ισορροπήσετε. Στο διάστημα αυτό που εσείς δουλεύετε με πραγματικά συνοπτικές διαδικασίες, για την ολοκληρωτική απαλλαγή σας από το κάρμα, αυτό το διάστημα εσείς το βιώνετε επώδυνα, μέσα σε πολύ βαθιά θλίψη. Και σ’ αυτό το διάστημα πολλοί από σας, πραγματικά χάνετε την ισορροπία σας και βρίσκεστε σε αβεβαιότητα, γιατί οι περισσότεροι δεν έχετε επίγνωση γι’ αυτό που σας συμβαίνει.
      Αλλά αγαπημένοι μας χρειάζεται να περάσετε από αυτό το στάδιο, για να μπορέσετε να προχωρήσετε στη συνέχεια, στην ολοκληρωτική θεραπεία του εαυτού σας και στην απελευθέρωσή σας από τη διττότητα. Ο δάσκαλος της μαγνητικής υπηρεσίας Κρύων, σας προσκάλεσε να ζητήσετε συνειδητά από το Πνεύμα την καρμική σας απαλλαγή, γιατί ότι κάνετε συνειδητά έχει ιδιαίτερη αξία για σας και ενισχύει τη συνειδητότητά σας. Η καρμική απαλλαγή όμως έτσι κι αλλιώς ισχύει για τον κάθε ανθρώπινο άγγελο που μπαίνει σε διαδικασία εξέλιξης.
      Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή στο θεϊκό σας σχέδιο οικογένεια, όταν μπαίνετε σε διαδικασία εξέλιξης είναι να παρατείνετε τη ζωή σας στη Γη. Δηλαδή εάν εσείς είχατε σχεδιάσει να φύγετε και να τερματίσετε την παρούσα σας ενσάρκωση (να πεθάνετε), ο θεϊκός σας εαυτός θέλοντας να σας δώσει την ευκαιρία να προχωρήσετε  με την εξέλιξή σας και την απελευθέρωση του εαυτού σας, κάνει για σας αυτή τη μεγάλη αλλαγή και δίνει παράταση απ’ αόριστον στην παρούσα σας ενσάρκωση, μέχρι τη στιγμή που εσείς  μπορείτε να επιλέξετε συνειδητά, εάν θέλετε να παραμείνετε ή να φύγετε από τον πλανήτη.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…..
      Και θέλουμε αγαπημένοι μου σήμερα να σας εξηγήσουμε μ’ έναν πολύ εύκολο και απλό τρόπο τη φύση του θεϊκού σας εαυτού και επίσης θα σας εξηγήσουμε πως λειτουργεί, πως δημιουργεί ο  θεϊκός σας εαυτός, επεκτείνοντας τον εαυτό του.
      Σκεφθείτε έναν κύκλο και το θεϊκό σας εαυτό στο κέντρο του κύκλου. Εσείς, σαν άνθρωπος αρχικά βρίσκεστε στη περιφέρεια του κύκλου. Σας έχουμε ξαναπεί ότι ο Θεός που είστε, η θεϊκή σας φύση δεν είναι ενέργεια. Ο Θεός είναι αγάπη και η αγάπη δεν είναι ενέργεια, η αγάπη απλά είναι. Η ενέργεια, εν-έργο όπως λέει και η ίδια η λέξη δεν είναι ο Θεός, αλλά οι δημιουργίες του Θεού. Ο Θεός δεν είναι και δεν μπορεί να είναι έργο. Όλα στο Σύμπαν είναι ενέργειες, όλα στο Σύμπαν είναι δημιουργίες του Θεού και ο Θεός εμποτίζει όλες του τις δημιουργίες με την ελευθερία που είναι αγάπη!
      Εσείς όπως είπαμε βρίσκεστε στην περιφέρεια του κύκλου και σε μια τώρα στιγμή ο θεϊκός σας εαυτός εκφράστηκε και δημιούργησε πολλές ενσαρκώσεις ταυτόχρονα, δηλαδή δημιούργησε ενέργειες. Καθώς σας δημιούργησε ο θεϊκός σας εαυτός σαν ενέργεια και ενσαρκωθήκατε, έβαλε μέσα σας μέρος της ουσίας του, μπορούμε να πούμε ότι έβαλε μια σπίθα από την ουσία του. Όσο εσείς παίζετε το παιχνίδι σας και βιώνετε τις εμπειρίες σας στη περιφέρεια του κύκλου, εκεί όπου υπάρχει η διττότητα, ο Θεός παραμένει παρατηρητής στο κέντρο του κύκλου και περιμένει μέχρι τη στιγμή που αυτή η σπίθα του μέσα σας θ’ ανάψει κι εσείς θα ενθυμηθείτε. Όταν εσείς ενθυμηθείτε, όταν εσείς κατανοήσετε ότι είστε Θεοί, τότε δεν έρχεται ο Θεός στη περιφέρεια του κύκλου, αλλά πηγαίνετε εσείς στο κέντρο του κύκλου, δηλαδή σας τραβάει ο Θεός στο κέντρο του κύκλου. Στο κέντρο του κύκλου οικογένεια και στην ένωση με τον θεϊκό σας εαυτό, υπάρχει ισορροπία και αρμονία. Όλες οι ενέργειες ισορροπούν στο κέντρο του κύκλου, όλες οι ενέργειες ισορροπούν στο μηδέν. Γι’ αυτό στο κέντρο του κύκλου, καθώς αρχίζετε να βιώνετε τη θεϊκή σας φύση, αρχίζετε να καλείτε στην ισορροπία όλες σας τις ενέργειες που βρίσκονται στη περιφέρεια και ενώνεστε με όλες τις ενσαρκώσεις σας, όλες σας τις πτυχές και όλα τα κομμάτια σας. Σας είπαμε ότι είστε οι σημαιοφόροι της ψυχής σας, είστε αυτοί που θεραπεύετε, ενώνετε και ολοκληρώνετε τον εαυτό σας και τραβάτε μέσα σας όλες σας τις ενέργειες. Όταν εσείς ενώσετε και ολοκληρώσετε τον εαυτό σας και ενωθείτε με όλες σας τις ενέργειες και τις φέρετε στο κέντρο του κύκλου, τότε η περιφέρεια του κύκλου εξαφανίζεται και υπάρχετε μόνο εσείς στο κέντρο σας, σαν Θεοί, σαν ανθρώπινοι άγγελοι.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένειά μας….
       Και όταν φτάσετε σ’ αυτό το σημείο αγαπημένοι μας, δεν ισχύει πια το θεϊκό σας σχέδιο. Το θεϊκό σας σχέδιο απενεργοποιείτε πλήρως, γιατί έχετε φύγει από την γραμμικότητα του χρόνου και την διττότητα και είστε άμεσοι Θεοί δημιουργοί. Δημιουργείτε την κάθε στιγμή στο τώρα σας, χωρίς σχέδια και ατζέντες. Και σ’ αυτό το σημείο εμείς η «οικογένειά» σας λέμε ότι τα καταφέρατε και απελευθερώσατε ολοκληρωτικά τον εαυτό σας και πανηγυρίζουμε. Πανηγυρίζουμε κάθε φορά που ο καθένας από εσάς, ο κάθε ανθρώπινος άγγελος τα καταφέρνει. Και εάν μας βλέπατε αυτή την στιγμή θα βλέπατε πόσο συγκινημένοι και χαρούμενοι είμαστε που τα καταφέρατε.
      Καθώς εσείς οικογένεια θ’ αρχίσετε να βιώνετε τον εαυτό σας μ’ έναν καινούργιο τρόπο σαν ανθρώπινοι άγγελοι και όταν πια το τιμόνι του εαυτού σας το κρατάει ο Θεός, τότε αλλάζει ολοκληρωτικά η συμπεριφορά σας και σταματάει για σας αυτό που γνωρίζατε μέχρι σήμερα σαν εξωτερική δράση.

Θ’ ανακαλύψετε ότι βαριέστε πολλά από τα πράγματα που πριν σας ενδιέφεραν στη Γη. Ειδικά θα βαριέστε όλα αυτά τα παλιά και επαναλαμβανόμενα πράγματα που απασχολούσαν την καθημερινότητά σας. Πολλοί από εσάς θ’  αφήσετε πίσω σας ακόμα και τις δουλειές σας, ακόμα και πολλές σχέσεις σας. Αγαπημένοι μου εκτός από την συμπεριφορά σας, θα δείτε ν’ αλλάζουν πολλές συνήθειες, και θ’ αλλάξει ακόμα και η διατροφή σας.  Και θα απλοποιήσετε πάρα πολύ τη ζωή σας και όλα γύρω σας θα τα θέλετε απλά και λιτά, γιατί ο Θεός είναι πολύ απλός.
      Θα βαριέστε επίσης με όλο αυτό το δράμα. Θα βλέπετε  τους άλλους ανθρώπινους αγγέλους να συγκρούονται μέσα στη διττότητα και πραγματικά εσείς θα βαριέστε. Όμως ακριβώς επειδή περάσατε κι εσείς μέσα από αυτό θα έχετε αυτή την κατανόηση, την υπομονή και την συμπόνια για όλους τους αγγέλους που παίζουν μ’ αυτό τον τρόπο τον ανθρώπινο ρόλο τους. Για ένα διάστημα θα περάσετε από μια κατάσταση αδιαφορίας και θα νιώσετε ότι δεν υπάρχει πια πάθος, θα νιώσετε ότι χάσατε το πάθος σας.
      Είναι όμως αγαπημένοι μου πάρα πολύ προσωρινή αυτή η κατάσταση. Γιατί καθώς εσείς γειώνετε όλο και περισσότερο την φυσική σας κατάσταση σαν ανθρώπινοι άγγελοι, θ’ αρχίσουν να εμφανίζονται στη ζωή σας πολλές δυνατότητες και θ’ αρχίσουν να εμφανίζονται και ν’ ανακαλύπτετε πολλά ταλέντα σας, που πολλά απ’ αυτά δεν υποψιαζόσασταν καν ότι υπήρχαν. Και τότε το πάθος σας θα επιστρέψει ανανεωμένο και με μεγαλύτερη ένταση.
      Εκεί που πριν οικογένεια εσείς τρέχατε όλο το 24ωρο για να προλάβετε όλα αυτά που εσείς είχατε δημιουργήσει σαν θέματα και προβλήματα, τώρα ξαφνικά θ’ ανακαλύψετε ότι έχετε πάρα πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, γιατί δεν θα υπάρχουν πια θέματα. Και όπως είπαμε δεν θα υπάρχει εξωτερική δράση, καμία προσπάθεια. Το μόνο που θα κάνετε είναι ν’ ανταποκρίνεστε στους συγχρονισμούς που θα έρχονται να σας συναντήσουν, καθώς εσείς θ’ αφεθείτε με εμπιστοσύνη στη ροή της ενέργειας, καθώς εσείς αφήνεστε μ’ εμπιστοσύνη στη θεϊκότητά σας.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένειά μας….
      Επίσης οικογένεια θα ανακαλύψετε ότι έχετε μεγάλα κενά στη μνήμης σας, και δεν χρειάζεται ν’ ανησυχήσετε ούτε γι’ αυτό,  γιατί ο Θεϊκός σας εαυτός  δεν χρησιμοποιεί τη μνήμη. Έχει επίγνωση του εαυτού του και όλα τα βλέπει και τ’ αντιμετωπίζει κάθε φορά σαν καινούργια. Ένα κατάλληλο παράδειγμα είναι, όπως ακριβώς όταν παίζει ένα παιδί με το παιχνίδι του. Είναι το παιδί, το παιχνίδι του και η χαρά του παιχνιδιού. Δεν παρεμβάλλεται απολύτως τίποτα, καμία άλλη ενέργεια. Γι’ αυτό ο Ιησούς Χριστός σας έλεγε πολύ συχνά, όλα να τα βλέπετε με τα καθαρά και αθώα  μάτια ενός μικρού παιδιού. Γιατί ο Θεός έτσι βλέπει.
      Ο Θεός αγαπημένοι μου γνωρίζει ότι στο Σύμπαν όλα κινούνται. Γνωρίζει ότι ποτέ μια στιγμή δεν επαναλαμβάνεται, ποτέ μια στιγμή δεν είναι ίδια με μια άλλη και πάντα η κάθε στιγμή είναι καινούργια. Τίποτε δεν είναι το ίδιο, γι’ αυτό δεν χρησιμοποιεί ποτέ τη μνήμη, δεν προσδιορίζει και δεν περιορίζει. Ο Θεός ποτέ δεν επαναλαμβάνεται. Και δεν ασχολείται καθόλου με πράγματα που εμπεριέχουν μνήμη και επανάληψη, δεν ασχολείται με όλα αυτά που δεν προσθέτουν στην ερευνά του, στην κατανόησή του και στο παιχνίδι του που του δίνει χαρά και που υπάρχει περιπέτεια.
      Γι’ αυτό μην πείτε θέλω να πάρω το πτυχίο μου κι εγώ είμαι Θεός και θα βάλω το Θεό να μελετήσει και ν’ απομνημονεύσει. Ξεχάστε το! Ζητείστε αν θέλετε από το Θεό ένα αυτοκίνητο, είναι άμεσος δημιουργός και θα σας το δώσει, αλλά μην του ζητήσετε στη συνέχεια να μάθει οδήγηση, δεν θα το κάνει!

Όμως εσείς βρίσκεστε στη Γη και υπάρχουν κάποια πράγματα που τα χρειάζεστε και χρειάζεται κάποιες φορές να χρησιμοποιήσετε και την μνήμη σας. Θέλετε να μάθετε μια ξένη γλώσσα π.χ. και ο Θεός δεν απομνημονεύει.
      Ποιος δίνει πάλι την λύση οικογένεια; Ο Θεός φυσικά, ο Θεός που είστε. Κι εδώ είναι που ο Θεός χρησιμοποιεί την ενέργεια για να τον εξυπηρετήσει.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή οικογένεια….
      Εδώ λοιπόν ο Θεϊκός σας εαυτός  αγαπημένοι μου  δημιουργεί τις πτυχές για να σας εξυπηρετήσουν. Πως δημιουργεί τις πτυχές ο Θεός; Διαθέτει και χρησιμοποιεί μέρος της ενέργειας. Μπορείτε δηλαδή να δημιουργήσετε μια πτυχή, εκφράζοντας απλά και μόνο την πρόθεσή σας και το σκοπό που θέλετε να σας εξυπηρετήσει. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια πτυχή για να μάθετε να οδηγείτε, μια άλλη πτυχή για να μάθετε μια ξένη γλώσσα και μια άλλη για ν’ απομνημονεύσει ότι χρειάζεται να μάθετε για να πάρετε το πτυχίο σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές πτυχές. Τώρα βέβαια δεν χρειάζεται να μπείτε σε προβληματισμούς πως και τι, έτσι κι αλλιώς αυτό το κάνει ο Θεϊκός σας εαυτός, αλλά σας λέμε να το κάνετε με επίγνωση για να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο συνειδητοί δημιουργοί.
      Οι πτυχές οικογένεια όταν δημιουργούνται μ’ έναν υγιή και ισορροπημένο τρόπο, μπορούν να διεκπεραιώσουν την εργασία για την οποία τις δημιουργήσατε και όταν ολοκληρώσουν την εργασία τους, η ενέργειά τους απελευθερώνετε και επιστρέφει ξανά σε σας, χωρίς εσείς να χρειαστεί να κάνετε κάτι παραπάνω. Η φύση της ενέργειας είναι να επιστρέφει πάντα στη Πηγή της.
      Πάντοτε δημιουργούσατε πτυχές, απλά δεν το γνωρίζατε συνειδητά. Όμως καθώς οι πτυχές σας φρόντιζαν να σας εξυπηρετήσουν στο παρελθόν, συναντούσαν το δικό σας μπλοκάρισμα, τους περιορισμούς σας και την δική σας ανισορροπία και κατέληγαν κι εκείνες μπλοκαρισμένες, αναποτελεσματικές και ανισόρροπες και για να επιστρέψουν σε σας χρειαζόταν να θεραπεύσετε τον εαυτό σας. Όσοι έχετε κάνει αυτή την θεραπεία στον εαυτό σας, δηλαδή έχετε φέρει μέσα σας κι έχετε αποδεχθεί όλες τις ανισσόροπες πτυχές σας κι έχετε απελευθερώσει την ενέργειά σας,  τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε πτυχές σαν συνειδητοί Θεοί δημιουργοί και να τις χρησιμοποιήσετε για  όπου και για όσο θέλετε, για να σας εξυπηρετήσουν.
Θα έχετε έτσι κι αλλιώς άμεση πληροφόρηση από την θεϊκότητά σας και θα γνωρίζετε τι να κάνετε στη κάθε τώρα στιγμή σας, χωρίς να χρειάζεται  καθόλου να το σκέπτεστε. Ο θεϊκός σας εαυτός γνωρίζει τις ανάγκες σας, γνωρίζει τί χρειάζεστε και το μόνο που θέλει από εσάς είναι να τον εμπιστευτείτε. Όλα θα έρχονται σε σας συγχρονιστικά μ’ έναν εύκολο, απλό και άμεσο τρόπο.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένειά μας…
      Και καθώς εσείς αγαπημένοι μου βιώνετε αυτή την καινούργια σας κατάσταση ύπαρξης σαν ανθρώπινοι άγγελοι και θ’ αλληλοεπιδράτε σε πολλές διαστάσεις ταυτόχρονα, θ’ ανοίγεστε όλο και περισσότερο σε πολύ περισσότερες δυνατότητες και σε όλο και υψηλότερα δυναμικά. Σαν Θεοί, σαν ανθρώπινοι άγγελοι θα βρίσκεστε στην 5η διάσταση, γιατί ο θεϊκός σας εαυτός μπορεί και λειτουργεί από την 5η διάσταση και πάνω. Θα χρησιμοποιεί όμως τον ανθρώπινο εαυτό σας κάθε φορά που θα χρειάζεται να αλληλοεπιδράσει με την τρίτη διάσταση. Και όπως σας είπαμε οι διαστάσεις δεν είναι γραμμικές, δεν βρίσκονται η μία πάνω στην άλλη, αλλά εισχωρούν η μία μέσα στην άλλη. Κι εσείς αγαπημένοι μου μπορείτε να υπάρχετε σε πολλές διαστάσεις ταυτόχρονα, γιατί είστε πολυδιαστασιακά όντα.
      Και την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε ξανά θα σας πούμε πολύ περισσότερα για τις δημιουργικές σας ικανότητες, τις απεριόριστες δυνατότητές σας και τα δυναμικά σας.

Αγαπημένοι μας βάλτε και τα δυο χέρια στη καρδιά σας  και νιώστε τον εαυτό σας, νιώστε την θεϊκότητά σας, νιώστε την αγάπη του εαυτού σας για σας. Και μέσα στη καρδιά σας νιώστε μας κι εμάς, γιατί στη καρδιά γίνεται η σύνδεσή μας. Εμείς είμαστε εσείς κι είμαστε Ένα. Είμαστε η οικογένειά σας και σας αγαπάμε πέρα από κάθε μέτρο.
Κι έτσι είναι.         

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email