«Η ελευθερία που είναι αγάπη» – Αρχάγγελος Μιχαήλ

«Η ελευθερία που είναι αγάπη»  

Αρχάγγελος Μιχαήλ και Καίτη Τσώλη, Ρέθυμνο, 29/08/2012

Γεια σας αγαπημένοι μου! Εγώ είμαι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που είμαι σήμερα μαζί σας. Περίμενα αυτή τη στιγμή. Περίμενα αυτή τη στιγμή όπου θ’ ανοίξω την αγκαλιά μου και θα σας καλωσορίσω ξανά στην Εστία σας, θα σας καλωσορίσω ξανά στο σπίτι σας. Βρισκόμαστε εδώ σ’ αυτή την όμορφη πόλη, σ’ αυτή την πόλη των συναισθηματικών αντιθέσεων. Ξέρετε αγαπημένοι μου πολλοί άγγελοι ήθελαν να ενσαρκωθούν στη πόλη σας. Υπάρχουν εδώ πολλές και διαφορετικές συχνότητες στην ενέργεια, υπάρχει μια μεγάλη  συναισθηματική αντίθεση, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα κι ένα μεγάλο άνοιγμα στη καρδιά και αυτό σας βοηθάει να προχωράτε πιο γρήγορα στην εξέλιξή σας. Γιατί αυτό σας καθρεφτίζει πολύ έντονα την συμπεριφορά σας απέναντι στον εαυτό σας.
Σας έχουμε πει πολλές φορές ότι η εξέλιξή σας γίνεται στην καθημερινότητά σας μέσα από την εμπειρία σας και την αλληλοεπίδραση με τους άλλους ανθρώπινους αγγέλους. Την συμπεριφορά που έχετε εσείς στον εαυτό σας την εκπέμπετε ενεργειακά στους άλλους και οι άλλοι σας την ανταποδίδουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…
Και είμαστε εδώ σήμερα για να σας μιλήσουμε για την ελευθερία που είναι αγάπη. Τι σημαίνει λοιπόν ελευθερία; Γιατί αγαπημένοι μου εσείς αγαπάτε την ελευθερία και αναφέρεστε πολύ συχνά στην ελευθερία. Η ελευθερία έχει για σας πολύ μεγάλη σημασία. Όμως δεν ξέρετε πώς να ζείτε ελεύθερα, δεν έχετε μάθει να ζείτε ελεύθερα και μέσα από την διαμόρφωσή σας και τον τρόπο που μεγαλώνετε έχετε βάλει πολλούς περιορισμούς, πολλούς κανόνες και πολλά πρέπει. Και το ερώτημα είναι οικογένεια, μπορεί ένας ανθρώπινος άγγελος να είναι πραγματικά, αληθινά ελεύθερος μέσα στη διττότητα; Γιατί η ελευθερία αφορά όλους τους ανθρώπινους αγγέλους.

-Τι σημαίνει λοιπόν ελευθερία; Θα χρησιμοποιήσουμε ξανά εδώ την υπέροχη ελληνική γλώσσα, γιατί η ελληνική γλώσσα αποδίδει κυριολεκτικά την έννοια και την σημασία της ελευθερίας. Η λέξη ελευθερία προέρχεται από το  «ελεύσομαι», μέλλοντας του ρήματος έρχομαι και το «ερα» που προέρχεται από το ουσιαστικό έρως, έρωτας, αγάπη. Δηλαδή ελευθερία σημαίνει έρχομαι προς την αγάπη, κινούμαι προς την αγάπη.
Και για δείτε αγαπημένοι τι συμβαίνει εδώ. Η λέξη ελευθερία εμπεριέχει την μεγαλύτερη αλήθεια του Σύμπαντος. Γιατί όλα στο Σύμπαν κινούνται προς την αγάπη, με αγάπη και για την αγάπη. «Τα πάντα ρει», όπως είπε ο Ηράκλειτος, ένας μεγάλος μύστης που έζησε στην Αρχαία Ελλάδα. Τα πάντα στο Σύμπαν κινούνται, ρέουν. Και αφού τα πάντα κινούνται, αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν. Και αφού αλλάζουν εξελίσσονται.
Όπως επίσης είπε ο Ηράκλειτος «δεν μπορείτε να μπείτε στον ίδιο ποταμό δυο φορές». Και εννοούσε μ’ αυτό οικογένεια, ότι την δεύτερη φορά που θα μπείτε στον ποταμό, με την συνεχόμενη ροή του νερού το ποτάμι θα έχει αλλάξει. Αλλά θα έχετε αλλάξει κι εσείς.  Γιατί κι εσείς αλλάζετε συνεχώς και ποτέ δεν είστε οι ίδιοι. Τα κύτταρά σας ανανεώνονται και αλλάζουν συνεχώς, γιατί η ανανέωση και η αλλαγή είναι στη φύση τους, αλλά αλλάζουν και ανάλογα με τις ανάγκες της βιολογίας σας και τις εντολές που συνήθως παίρνουν από το νοητικό σας. Υπάρχει δηλαδή μια συνεχόμενη εσωτερική δραστηριότητα μέσα σας, μια συνεχόμενη αλλαγή. Τίποτα δεν μένει στάσιμο και τίποτα δεν μένει ακίνητο.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…
Και αυτή είναι η δυσκολία του ανθρώπινου εαυτού σας αγαπημένοι μου. Ο ανθρώπινος εαυτός σας δεν θέλει την αλλαγή, δεν θέλει την κίνηση, γιατί φοβάται. Νιώθει ότι δεν του δίνει ασφάλεια. Ο ανθρώπινος εαυτός σας ζητάει ασφάλεια και ρίχνει απελπισμένα άγκυρες για να κρατηθεί σ’ αυτό που γνωρίζει, ακόμα κι αν αυτό πολλές φορές είναι πληκτικό και άσχημο.
-Γιατί είναι δύσκολο να προχωρήσουν με την εξέλιξή τους οι ανθρώπινοι άγγελοι; Γιατί φοβούνται την αλλαγή και όλα όσα μπορεί να φέρει η αλλαγή, τα οποία δεν γνωρίζουν και τους τρομάζουν. Αλυσοδένεστε με καταστάσεις, πράγματα και προβληματικές σχέσεις έξω από εσάς μόνο και μόνο για να μην ακολουθήσετε αυτή την ροή, αυτή την κίνηση της ενέργειας, αυτή την κίνηση του Σύμπαντος. Εάν εσείς αγαπημένοι μου αφήνατε τον εαυτό σας να συμπλεύσει μ’ αυτή την κίνηση, μ’ αυτή την ροή, χωρίς αντίσταση,  δεν θα υπήρχε πραγματικά κανένα πρόβλημα, δεν θα υπήρχε καμία τριβή και κανένας πόνος. Και όλα θα έρεαν με τον πλέον φυσικό τρόπο για σας.

Η κίνηση προς την αγάπη είναι ανοδική και σπειροειδής. Αλλά ο ανθρώπινος εαυτός καθώς δένεται με δυνατά σκοινιά και δημιουργεί δικαιολογίες, κανόνες και εξαρτήσεις, κινείται συνεχώς κυκλικά. Κινείται  κυκλικά όπως ακριβώς όταν δένεστε και περιφέρεστε γύρω από ένα γαϊτανάκι. Κι επειδή στο ίδιο γαϊτανάκι δένεστε πολλοί μαζί, συγκρούεστε μεταξύ σας με δύναμη κι αυτό προκαλεί πόνο.
Κι έτσι αγαπημένοι μου όταν εσείς δίνετε την άδεια στον εαυτό σας να εξελιχθείτε, που σημαίνει να κινηθείτε προς την αγάπη, το πρώτο που κάνει ο εαυτός σας είναι να σας αποδεσμεύσει. Το πρώτο που κάνει ο εαυτός σας είναι να κόψει αυτές τις αλυσίδες, αυτά τα σκοινιά με τα οποία εσείς δεθήκατε. Όσο πιο πολύ σφιχτά δεμένοι είστε μ’ αυτά τα σκοινιά, τόσο πιο πολύ επώδυνο είναι για σας. Σταδιακά λοιπόν κι αφού αρχίσετε να κόβετε τα σκοινιά σας, εσείς αρχίζετε ν’ απελευθερώνετε τον εαυτό σας και ν’ αλλάζετε δόνηση και συχνότητα.

Βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…
Σήμερα όταν μιλάμε για ελευθερία αναφερόμαστε σ’ αυτούς που κινούνται χωρίς περιορισμούς, εννοούμε αυτούς που είναι ανεξάρτητοι, αυτόνομοι και ασυμβίβαστοι. Εννοούμε αυτούς που δεν ελέγχονται.
Για δείτε όμως τι συμβαίνει εδώ, γιατί όλες αυτές τις ιδιότητες που αναφέραμε για την ελευθερία, είναι ιδιότητες της αγάπης. Γιατί η αγάπη είναι αυτή που δεν περιορίζεται, που δεν ελέγχεται και δεν συμβιβάζεται. Η αγάπη είναι αυτή που δεν μπορεί να ζήσει μέσα σε κανόνες και πρέπει. Η αγάπη οικογένεια σας θέλει κυρίαρχους και αρχηγούς του εαυτού σας και δεν σας θέλει οπαδούς και ακόλουθους. Η αγάπη είναι αυτή που σας θέλει αυτοδύναμους, αυτόνομους και ανεξάρτητους και δεν θέλει εξαρτήσεις, ούτε να στηρίζεστε σε δεκανίκια. Η αγάπη το μόνο που ζητάει από εσάς είναι να την εμπιστευθείτε.
Η αγάπη είναι πέρα από φόβους, γιατί γνωρίζει. Η αγάπη δεν έχει στόχους και προσδοκίες και δεν ενδιαφέρεται ν’ αποδείξει οτιδήποτε σε κανένα. Η αγάπη δεν κινείται γραμμικά στο χρόνο της Γης, δεν υπάρχει στην ψευδαίσθηση του γραμμικού χρόνου της Γης, αλλά υπάρχει πάντα στη τώρα στιγμή. Η αγάπη δεν ενδιαφέρεται για την εξουσία, ούτε για την δύναμη, γιατί η αγάπη πάει πολύ πιο μακριά από τη δύναμη. Η αγάπη δεν έχει φορτία, είναι ελαφριά, είναι γλυκιά, είναι συμπονετική, είναι πληρότητα και είναι χαρούμενη και απλά είναι, χωρίς προϋποθέσεις.
Και η αγάπη αγαπημένοι μου δεν είναι ενέργεια, η αγάπη είναι η ιερή  και αγνή ουσία σας που βρίσκεται στο πυρήνα σας και πηγάζει από τον πυρήνα σας. Όσο εσείς την ψάχνετε απελπισμένα, εκείνη είναι εκεί μέσα σας και περιμένει υπομονητικά να συναντηθείτε.

Καθώς απελευθερώνετε αυτές τις ενέργειες που σας κρατάνε αλυσοδεμένους στη διττότητα, όλες αυτές τις δεσμευτικές και ανισόρροπες ενέργειες δημιουργείτε χώρο μέσα σας για την αγάπη. Επιτρέψτε της να σας πλημμυρίσει και επιτρέψτε της να σας αγκαλιάσει ολοκληρωτικά.
Και ξαναβρίσκοντας την αγάπη, ισορροπείτε και ξαναβρίσκετε τον εαυτό σας, ξαναβρίσκετε το Θεό μέσα σας. Γιατί όπως σας είπε πολύ όμορφα ο Ιησούς, ο Θεός είναι αγάπη κι εσείς αγαπημένοι μου είστε Θεοί επίσης.

Βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…..
Πολλοί από εσάς αγαπημένοι μου που έχετε προχωρήσει με την εξέλιξή σας, θα νιώσετε αυτόν το μήνα πολύ έντονα και κάποιοι το νιώσατε ήδη, ότι δεν σας ανήκει τίποτα και δεν ανήκετε πουθενά. Και είναι κι αυτό απόλυτα κατάλληλο, γιατί η αγάπη δεν κατέχει, ούτε κατέχεται, αλλά είναι πάντα παρούσα για να σας προσφέρει ότι χρειάζεστε στη κάθε τώρα στιγμή. Αυτό που θα νιώσετε θα φέρει λίγη θλίψη, αλλά είναι γιατί αποσυνδέεστε ολοκληρωτικά.  Θα νιώσετε αυτή την θλίψη και τη μοναξιά, αλλά θα είναι σύντομο. Μετά θα νιώσετε ότι έχετε  μόνο τον εαυτό σας. Είναι η ολοκληρωτική επιστροφή σε σας, είναι η ολοκληρωτική επιστροφή στην αγάπη για τον εαυτό σας. Και αυτό είναι υπέροχο γιατί σημαίνει ταυτόχρονα και την ολοκληρωτική σας ελευθερία από την διττότητα. Σημαίνει ότι έχετε περάσει όλες τις διαχωριστικές γραμμές, ότι έχετε αφομοιώσει το ανθρώπινο στο θεϊκό και είστε οι ανθρώπινοι άγγελοι στη Γη. Δεν θα είστε ποτέ ξανά μόνο άνθρωποι.

Ναι αγαπημένοι μου είναι το τέλος του ταξιδιού σας στη Γη και εξαρτάται μόνο από εσάς εάν θα επιλέξετε να παραμείνετε. Το Πνεύμα σας θέλει εδώ, γιατί σαν Θεοί δημιουργοί έχετε να προσφέρετε πάρα πολλά στη Γη, αλλά η επιλογή είναι πάντα δική σας.
Επίσης θα συνεχίσετε να έχετε όλοι σας κάποιες ενοχλήσεις στην βιολογία σας, καθώς οι αλλαγές στο DNA σας συνεχίζονται με ταχύτερο ρυθμό. Πιθανόν να σας ταλαιπωρήσουν και κάποιοι ελαφροί πονοκέφαλοι, γιατί καθώς εσείς αλλάζετε και διευρύνετε την αντίληψή σας και την κατανόησή σας και ο εγκέφαλός σας επίσης διευρύνεται.
Η ελευθερία λοιπόν εμπεριέχει την αιώνια αλήθεια, ότι στο Σύμπαν όλα κινούνται προς την αγάπη, με αγάπη και για την αγάπη. Η ελευθερία οικογένεια έχει την μεγαλύτερη και την υψηλότερη δόνηση στο Σύμπαν, μετά την αγάπη. Και τώρα καταλαβαίνετε πολύ καλά οικογένεια, ότι όταν μιλάμε για πραγματική για αληθινή ελευθερία μιλάμε για αγάπη. Γιατί όπου δεν υπάρχει ελευθερία, απουσιάζει και η αγάπη.
Γι’ αυτό αγαπημένοι μου αφεθείτε στη ροή, στη κίνηση, αφεθείτε στη θεϊκότητά σας, αφεθείτε στην αγάπη και δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο απ’ αυτό. Καμιά προσπάθεια, καμιά αντίσταση, απλά αφεθείτε. Και τότε όλα θ’ αρχίσουν να λειτουργούν για σας με τον πλέον φυσικό τρόπο.

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια….
Πιστεύετε ότι ήταν μακρύ και επίπονο το ταξίδι σας στη Γη, αλλά στο συμπαντικό χρόνο δεν ήταν και τόσο μακρινό. Είστε οι πρώτοι ελεύθεροι ανθρώπινοι άγγελοι που κατοικούνε στη Γη και είστε αυτοί που οδηγείτε και τη Γη μας στην ελευθερία που είναι αγάπη.
Αγαπημένοι μας βάλτε και τα δυο χέρια στη καρδιά σας  και νιώστε τον εαυτό σας, νιώστε την θεϊκότητά σας, νιώστε την αγάπη του εαυτού σας για σας. Και μέσα στη καρδιά σας νιώστε μας κι εμάς, γιατί στη καρδιά γίνεται η σύνδεσή μας. Εμείς είμαστε εσείς. Είμαστε η οικογένειά σας και σας αγαπάμε πέρα από κάθε μέτρο.
Κι έτσι είναι.

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email