Είμαστε η αγάπη! με την Καίτη Τσώλη, 25/12/2011

Είμαστε η αγάπη
από την Καίτη Τσώλη, 25/12/2011

Λέμε πολλά λόγια για την αγάπη…….μιλάμε πως θα φτάσουμε στην αγάπη και τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό. Κι όμως είμαστε ήδη η αγάπη. Η αγάπη είναι η ουσία μας, είναι η πηγή μας. Και το μόνο που χρειάζεται είναι αυτό το ολοκληρωτικό, το βαθύ κοίταγμα, με την προσοχή μας και την συνειδητότητά μας ολοκληρωτικά στραμμένη στην καρδιά μας.
Και είναι αυτή μια ιερή στιγμή σιωπής, όπου και το μυαλό μας την σέβεται και οπισθοχωρεί. Και σ’ αυτή την ιερότητα, η διττότητα αντιλαμβάνεται την αδυναμία της να παρέμβει.

Και τότε καταλαβαίνεις ότι τίποτα, μα τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Ότι το παιχνίδι της διττότητας με όποιον τρόπο και να παίζεται και όποιον ρόλο και να παίζει, δεν μπορεί ν’ αγγίξει και ν’ ακουμπήσει αυτή την ιερότητα της αγάπης.
Η αγάπη ήταν πάντοτε εκεί και είναι πάντα εκεί, μέσα στην καρδιά μας και μας περιμένει. Μας περιμένει υπομονητικά και μας αγαπάει απεριόριστα, χωρίς να μας κρίνει,  γιατί η αγάπη αναγνωρίζει μόνο τον εαυτό της, γιατί η αγάπη αναγνωρίζει μόνο την αγάπη και ξέρει μόνο ν’ αγαπάει.

Και όταν πια ανοίξουμε ορθάνοιχτα αυτή την πόρτα της καρδιάς, τότε η αγάπη ξεχύνεται και μας αγκαλιάζει ολοκληρωτικά. Τότε όλη μας η ύπαρξη, με το κάθε μας κύτταρο τραγουδάει μόνο ένα σκοπό. Το σκοπό της αγάπης. Αλλά είναι τόσο πλούσιος, υπέροχος, εκστατικός και πολύχρωμος αυτός ο σκοπός. Τόσο που τα συμπεριλαμβάνει όλα, τα αγκαλιάζει όλα και αγκαλιάζει ολόκληρη την δημιουργία. Και ότι έρχεται στην αντίληψή μας καθρεφτίζεται μόνο μέσα από την αγάπη και δεν μπορείς πια να το δεις και να το νιώσεις διαφορετικά. Όλα τα βλέπεις και τα νιώθεις μέσα από το πρίσμα της αγάπης, μ’ αυτό το μοναδικό βαθύ κοίταγμα, όπου αγκαλιάζεται από το νιώθω, αλλά είναι πέρα από οποιοδήποτε συναίσθημα. Και είναι πέρα και από αυτό που πίστευες και γνώριζες μέχρι σήμερα για την αγάπη.

Και από αυτή την στιγμή και μετά σε οτιδήποτε κι αν συμβαίνει και στο καθετί, όποια μεταμφίεση κι αν έχει, εσύ βλέπεις και νιώθεις την αγάπη και αντιλαμβάνεσαι χωρίς καμία αμφιβολία πια, ότι όλα όσα σου συνέβησαν, οι προκλήσεις, οι δυσκολίες, η θλίψη, ο πόνος και όλα όσα συμβαίνουν, όλα γίνονται για να ανοίξουμε μέσα μας την πόρτα της αγάπης.
Όλα έγιναν και γίνονται γι’ αυτή την μοναδικά υπέροχη στιγμή που εμείς θ’ ανοίξουμε αυτή την ιερή πόρτα στην καρδιά μας και η αγάπη θα πλημμυρίσει ξανά την ύπαρξή μας. Γιατί η αγάπη είναι ο Θεός, γιατί  η αγάπη είναι ο Χριστός και οτιδήποτε ειπώθηκε, οτιδήποτε κάναμε ή κάνουμε για να την προσεγγίσουμε, εκείνη την στιγμή νιώθεις ότι όλα ήταν μια ψευδαίσθηση, ένα παιχνίδι, ένα αστείο. Και μόνο όταν την συναντάς, καταλαβαίνεις πόσο εύκολο και απλό είναι. Γιατί ήταν και είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας, ήταν και είναι πάντα μέσα μας κι εμείς ψάχνουμε……
Και ναι είναι μαγικά, γιατί από την στιγμή που την ανακαλύπτεις, η πληρότητα που νιώθεις είναι τόσο μεγάλη…… είναι η ολοκλήρωση και η πληρότητα που συνοδεύεται από μια βαθιά γαλήνη και την απόλυτη βεβαιότητα, ότι είσαι εκεί που ήθελες πάντα να είσαι, ότι είσαι στην εστία σου, ότι είσαι στη Πηγή σου.   Και τότε είναι που νιώθεις μ’ έναν απόλυτο τρόπο, ότι τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Και ξαφνικά νιώθεις ότι δεν έχεις πια καμιά επιθυμία και το μόνο που θέλεις είναι απλά να είσαι… απλά να είσαι, να υπάρχεις και να εκφράζεις αυτό που είσαι, απλά να είσαι και ν’ αγαπάς………
Ιερή είναι μόνον η αγάπη, τίποτα άλλο. Και η αγάπη είναι ο Θεός! Και ο Θεός είμαστε εμείς. Οπότε ο εαυτός μας αξίζει και δικαιούται την απόλυτη τιμή και τον  σεβασμό μας, γιατί είναι η αγάπη και είναι ιερός.

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email