«Εξαρτήσεις» – Άγιος Γερμανός

«Εξαρτήσεις»

Άγιος Γερμανός & Καίτη Τσώλη, 23/10/2011

Γεια σας οικογένειά μου! Χαιρετάμε την οικογένειά μας και χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι σήμερα ξανά εδώ  μαζί σας. Εγώ είμαι ο Άγιος Γερμανός, ολόκληρος, αυτόνομος, ανεξάρτητος και κυρίαρχος και αυτό είναι που θέλω και για σας αγαπημένοι. Και είπα στην Καίτη μας ότι θέλω να σας πω πολλά σήμερα, αλλά εκείνη μου ζήτησε να είμαι πιο σύντομος και περισσότερο συνοπτικός. Κάθε φορά που είμαι μαζί σας θέλω να σας λέω πολλά, γιατί θέλω να έχω και την ευκαιρία να είμαι περισσότερο μαζί σας.
      Αγαπημένοι μου, αγαπημένοι μας, το ξέρω ότι το τελευταίο διάστημα ήταν δύσκολο για σας και πολλοί από σας το περάσατε κάπως άσχημα, γιατί εσείς κάνατε έναν επαναπροσδιορισμό στον εαυτό σας. Ω ναι εσείς φέρατε ξανά προκλήσεις στη ζωή σας, για να δείτε σε ποιο επίπεδο εξέλιξης βρίσκεστε και το κάνατε πάλι με τον παλιό και δύσκολο τρόπο και το κάνατε ξανά επώδυνο. Δεν χρησιμοποιήσατε τον καινούργιο τρόπο.
      Θα μπορούσατε να το κάνετε πολύ εύκολο οικογένεια, αρκεί εσείς να κάνατε μόνο μία ερώτηση στον εαυτό σας, αρκεί να κάνατε μόνο αυτή την μία ερώτηση.
-Μ’ αγαπάω; αγαπάω εγώ τον εαυτό μου; Έχω αναγνωρίσει στον εαυτό μου, ότι είμαι Θεός επίσης; Γιατί ο Θεός αγαπημένοι μου, είναι αγάπη!
      Και γνωρίζετε πολύ καλά, ότι εάν εσείς αναγνωρίσετε ποιοι είστε, εάν εσείς αγαπάτε τον εαυτό σας, τότε όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία. Δεν έχει καμία σημασία για τον Θεό που είστε, πως παίζετε το παιχνίδι στη Γη και με ποιον τρόπο το παίζετε. Ο Θεός που είστε ξέρει μόνο να σας αγαπάει και αρκεί εσείς να αναγνωρίσετε στον εαυτό σας, ότι είστε Θεοί επίσης. Και αγαπημένοι μας μιας και το συζητούσατε πριν, πόσο αλήθεια εσείς τολμάτε να εκθέσετε τον εαυτό σας; Πόσο τολμάτε αλήθεια να πείτε ότι ναι «είμαι αυτό που είμαι» και είμαι Θεός επίσης;

Πάρτε βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια….
Και προτείνουμε να μιλάτε με τον θεϊκό σας εαυτό και να μιλάτε μαζί μας και εάν μπορείτε θέλουμε να μας μιλάτε δυνατά. Μιλήστε μαζί μας με τον ίδιο τρόπο που μιλάτε και μεταξύ σας. Και ξέρετε γιατί αγαπημένοι μας; γιατί εμείς είμαστε εσείς και εκείνη την στιγμή που μιλάμε και υπάρχει αυτή η σύνδεση και η αμεσότητα μεταξύ μας, εκείνη την στιγμή εσείς γκρεμίζετε τα πέπλα. Γι’ αυτό ν’ αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε εκφράσεις, όπως εμείς είμαστε εδώ κι εσείς από την άλλη πλευρά, ούτε εκφράσεις εμείς εδώ κι εσείς εκεί πάνω. Ούτε πάνω, ούτε κάτω είμαστε. Είμαστε εδώ μαζί σας, είμαστε εδώ παρόντες και εξαρτάται  πάντα από σας, να γκρεμίσετε όλα τα πέπλα που υπάρχουν ανάμεσά μας. Γι’ αυτό γκρεμίστε όλα τα πέπλα που υπάρχουν ανάμεσά μας τώρα οικογένεια. Μιλήστε μας. Μιλήστε πρώτα στην θεϊκότητά σας και όταν μας μιλάτε να το κάνετε δυνατά, όχι γιατί δεν ακούμε τις σκέψεις σας, σας ακούμε έτσι κι αλλιώς, αλλά γιατί όταν μας μιλάτε δυνατά, εσείς είστε περισσότερο συνειδητοί.
      Κι έτσι λοιπόν αγαπημένοι μας, εν όψει της νέας κρυστάλλινης πύλης που ανοίγει στην Πέμπτη διάσταση με την ευθυγράμμιση του 11-11-11, και καθώς ένας ενεργειακός κύκλος εξέλιξης ολοκληρώνεται για σας και ένας καινούργιος ανοίγει, εσείς επαναπροσδιορίσατε τον εαυτό σας. Θέλατε να δείτε που βρίσκεστε και το κάνατε πάλι με τον δύσκολο τρόπο.
      Δεν χρειάζεται αγαπημένοι μου, δεν χρειάζεται. Βρίσκεστε ήδη στην Πέμπτη διάσταση, ναι, βρίσκεστε στην Πέμπτη διάσταση κάθε φορά που εσείς αναγνωρίζετε ποιοι είστε και μένετε συνειδητά στην τώρα στιγμή σας.
      Καθώς ανοίγει η νέα κρυστάλλινη πύλη του 11-11-11 και σηματοδοτεί έναν νέο  κύκλο εξέλιξης για σας, εμείς από τον άλλο μήνα θα έχουμε να κουβεντιάσουμε πάρα πολλά, θα κουβεντιάσουμε για το πώς εσείς μπορείτε να ζείτε και να λειτουργείτε σαν Θεοί, σαν ανθρώπινοι άγγελοι πάνω στη Γη. Θα σας εξηγήσουμε επίσης ποια είναι τα καινούργια εργαλεία, τα οποία βρίσκονται ήδη στην διάθεσή σας και με ποιο τρόπο εσείς μπορείτε να τα χρησιμοποιείσετε, για να σας διευκολύνουν. Σας έχουμε πει και άλλη φορά οικογένεια, ότι στην ουσία αυτό που κάνουμε είναι να σας εξηγούμε τις δικές σας ενέργειες, σας εξηγούμε πάντα τα δικά σας καινούργια βήματα, γιατί εσείς είστε αυτοί που ανοίγετε το δρόμο, εσείς είστε αυτοί που επιλέγετε ποια δυναμικά θα χρησιμοποιήσετε και με ποιες ενέργειες θα δουλέψετε.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…
Και είναι ώρα να μιλήσουμε για το θέμα μας, καθώς ο δάσκαλος Κουτχούμι που είναι πάντα μαζί σας με σκουντάει, για να τελειώνω με την πολυλογία μου. Και μαζί μας λοιπόν σήμερα είναι ένας πολύ εκλεκτός καλεσμένος μας που τον αγαπάτε ιδιαίτερα. Είναι ο δάσκαλος της ηλεκτρομαγνητικής Υπηρεσίας Κρύων, ο οποίος σας τιμάει βαθιά και σας αγαπάει πέρα από κάθε μέτρο. Σας χαιρετάει, ανοίγει την αγκαλιά του σε σας και χαίρεται πάρα πολύ που έχει αυτή την ευκαιρία να είναι σήμερα εδώ μαζί σας. Κι έτσι λοιπόν οικογένεια το σημερινό μας θέμα, είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον, αλλά και παρανοημένο, παρεξηγημένο θα έλεγα από σας  και είναι οι εξαρτήσεις.
-Και τι σημαίνει εξάρτηση οικογένεια;
Εξάρτηση σημαίνει ότι βρίσκομαι υπό τον  έλεγχο κάποιου ανθρώπου, κάποιας ουσίας, κάποιας κατάστασης ή αντικειμένου. Εξάρτηση σημαίνει υποταγή, υποδούλωση και σημαίνει επίσης έλλειψη αυτονομίας. Και η εξάρτηση οικογένεια είναι εθισμός.
-Και τι είναι εθισμός;
Εθισμός, είναι η επανάληψη μιας συνήθειας, η οποία γίνεται πεποίθηση.

Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ….
Και για να προχωρήσουμε με τις εξαρτήσεις και για να σας εξηγήσουμε γιατί υπάρχουν εξαρτήσεις στη ζωή σας, χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω στο γραμμικό σας χρόνο, χρειάζεται να πάμε στις πρώτες ενσαρκώσεις σας στη Γη.
      Όταν εσείς οικογένεια αρχίσατε να ενσαρκώνεστε στη Γη, δεν πολλαπλασιαζόσασταν με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε σήμερα. Δηλαδή δεν γεννιόσασταν σαν μωρά και ο πολλαπλασισμός σας σαν ανθρώπινο είδος γινόταν με έναν διαφορετικό τρόπο. Με αυτόν τον αρχικό τρόπο όμως, εσείς δεν ξεχνούσατε ποιοι είστε, και υποφέρατε πάρα πολύ όταν βρεθήκατε μέσα σε ένα ανθρώπινο σώμα. Το Πνεύμα σας υπέφερε πάρα πολύ και ένιωθε εγκλωβισμένο και φυλακισμένο, μέσα σ’ ένα βιολογικό σώμα. Και δεν μπορούσατε αγαπημένοι μου να μείνετε για πολύ μέσα στην βιολογία σας, όντως ελεύθεροι Θεοί, δεν μπορούσατε να μείνετε μέσα σ’ ένα τόσο περιορισμένο σώμα. Και φεύγατε, αποχωρούσατε πολύ γρήγορα από τη Γη. Αυτό όμως δεν εξυπηρετούσε το αγγελικό σας σχέδιο που ήταν να παραμείνετε στον πλανήτη και να παίξετε στο παιχνίδι της Γης, ένα παιχνίδι που οι ίδιοι δημιουργήσατε για να αποκομίσετε εμπειρίες και να ανεβάσετε  την ενέργειά σας.
      Γι’ αυτό καθώς επιστρέφατε στις αγγελικές σφαίρες, καταλάβατε ότι έπρεπε να βρείτε έναν άλλο τρόπο, έναν τρόπο που θα σας βοηθούσε να μπορείτε να παραμένετε πολύ περισσότερο στην βιολογία σας και στον πλανήτη. Κι έτσι κάνατε ξανά επαναπροσδιορισμούς. Και βρήκατε πραγματικά έναν καινούργιο τρόπο να πολλαπλασιάζεστε και να ενσαρκώνεστε στη Γη, έναν τρόπο, όπου εσείς θα γεννιέστε σαν μωρά και θα έχετε την ευκαιρία σταδιακά, καθώς μεγαλώνετε, να συνηθίζετε στην βιολογία σας, αλλά και μέσα από την διαμόρφωση, να μπορείτε ν’ αποδέχεστε την ζωή σας στη Γη. Και σ’ αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά δημιουργήθηκε η ιδέα της εξάρτησης. Γιατί μ’ αυτόν τον καινούργιο τρόπο γέννησης που επινοήσατε, είσαστε απόλυτα εξαρτημένοι από τους γονείς σας.

Είναι ένα μεταβατικό στάδιο προσαρμογής, γιατί εσείς σαν μικρά παιδιά δεν χάνετε εντελώς την μνήμη σας για το ποιοι είστε, γι’ αυτό τα μικρά παιδιά βλέπουν ακόμα τους αγγέλους, βλέπουν ακόμα την αγγελική τους οικογένεια. Παράλληλα όμως ενώ εξαρτιέστε απόλυτα από τους γονείς σας, έχετε και τις ζεστές αγκαλιές των γονιών σας και ειδικά της μητέρας σας, έτσι ώστε να νιώθετε την αγάπη της Πηγής σας. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα έτσι, γιατί στη συνέχεια μπήκαν πολλά καρμικά θέματα στη μέση, αλλά ο αρχικός τρόπος που το σχεδιάσατε ήταν αυτός. Να έχετε την αγκαλιά, την προστασία και την αγάπη των γονιών, έτσι ώστε να προσαρμοστείτε σταδιακά στο παιχνίδι της Γης και να μπορέσετε να συνηθίσετε την βιολογία σας μεγαλώνοντας, για να μπορείτε να παραμείνετε στη Γη.
      Και ενώ εσείς οικογένεια περιμένατε, καθώς μέχρι την εφηβεία θα ξεχνούσατε ποιοι είστε, ενώ λοιπόν περιμένατε να εξελιχθούν τα πράγματα φυσιολογικά, δηλαδή ν’ απεξαρτηθείτε από τους γονείς σας και ν’ αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα της Γης, εν τούτοις αγαπημένοι μου δεν έγινε έτσι. Στην εφηβεία σας συνεχίζετε να νιώθετε αυτό το κενό μέσα σας, συνεχίζετε να νιώθετε αυτό το ανικανοποίητο και αυτή την αίσθηση ότι δεν ανήκετε εδώ, ότι δεν είναι για σας αυτή η πραγματικότητα της Γης, ότι δεν είναι για σας αυτό το σκληρό παιχνίδι που παίζεται στη Γη. Κι έτσι έπρεπε ξανά να κάνετε κάτι, να δημιουργήσετε πάλι μια επιπλέον ενέργεια, η οποία θα μπορέσει να σας βοηθήσει και να σας δημιουργήσει την επιθυμία να παραμείνετε στον πλανήτη. Και σ’ αυτό το σημείο εσείς  οικογένεια δημιουργήσατε μία ακόμα ενέργεια, μία ενέργεια η οποία λειτουργεί σαν  άγκυρα και μπορεί να σας κρατάει στην βιολογία σας και στη Γη.

-Τι ακριβώς όμως είναι αυτή, η ενεργειακή άγκυρα της εξάρτησης;
Είναι ένα ηλεκτρικό σύστημα που συνδέει το μυαλό σας με το συναισθηματικό σας κέντρο και ονομάζεται κέντρο ευχαρίστησης. Και για να μπορείτε να παραμείνετε στη Γη, ενεργοποιείτε αυτό το ηλεκτρικό σύστημα και δίνετε στον ανθρώπινο εαυτό σας ευχαρίστηση. Όταν ανακαλύψετε ότι κάτι ενεργοποιεί το κέντρο της ευχαρίστησής σας, τότε το επαναλαμβάνετε και εθίζεστε σ’ αυτό, γιατί αυτή είναι η άγκυρά σας. Είναι έκπληξη αυτό για σας αγαπημένοι μου; Ναι είναι. Και όμως οικογένεια αυτό το σύστημα εν τέλει αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό.

Βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…
Ο καθένας σας λοιπόν που δεν του άρεσε ή δεν του αρέσει η πραγματικότητα της Γης, βρήκε κάτι που να ενεργοποιεί το κέντρο ευχαρίστησής του και έστρεψε την πρόσοχή του σ’ αυτό. Κι έτσι εσείς είστε εθισμένοι και εξαρτημένοι. Και δεν είναι εθιστικές ούτε οι ουσίες, ούτε οι συνήθειες, αλλά είναι αυτές που ενεργοποιούν το κέντρο ευχαρίστησης. Δεν έχει τίποτα εθιστικό η νικοτίνη ή το οινόπνευμα ή αυτές οι ουσίες που ονομάζετε ναρκωτικά. Αυτές όμως ενεργοποιούν το κέντρο της ευχαρίστησης και σας δημιουργούν ψευδαισθήσεις. Σας δημιουργούν την ψευδαίσθηση, ότι η πραγματικότητα της Γης είναι πιο όμορφη και περισσότερο υποφερτή. Κι έτσι εσείς θέλετε να βρίσκεστε συνεχώς σ’ αυτή την κατάσταση της ψευδαίσθησης  και η διαμονή σας στη Γη όταν δεν την αντέχετε, γίνεται για σας περισσότερο ενδιαφέρουσα. Και όταν μπείτε σ’ έναν εθισμό, βρίσκεστε ολοκληρωτικά κάτω από τον έλεγχο του εθισμού σας και δεν μπορείτε να διανοηθείτε ότι μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτόν.
      Υπάρχει και άλλος λόγος βέβαια που εσείς οδηγείτε τον εαυτό σας στον εθισμό. Είναι στο σχέδιο της ψυχής σας. Εσείς θέλετε να εμπειραθείτε σ’ αυτές τις συχνότητες του εθισμού και της εξάρτησης. Συνήθως οι εθισμοί σας οδηγούν στις πολύ χαμηλές συχνότητες της Γης κι εσείς θέλετε να τις γνωρίσετε, θέλετε να έχετε την εμπειρία. Και στην συνέχεια μετράτε τις δυνάμεις σας σαν οντότητες και θέλετε να δείτε πως μπορείτε αφού αφομοιώσετε τα δώρα, να ενδυναμώσετε και να βγείτε στο Φως. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο να βγείτε απ’ αυτές τις εξαρτήσεις και πολλές φορές παρασύρεστε σ’ αυτές τις συχνότητες και επαναλαμβάνετε πολλές ενσαρκώσεις μέσα σ’ αυτές,  μέχρι να καταφέρετε να απεξαρτηθείτε.

Οι εξαρτήσεις σας είναι πάρα πολλές και είναι ανάλογες με το τι ενεργοποιεί το κέντρο ευχαρίστησή σας. Εσείς συνήθως εξαρτήσεις θεωρείτε τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και την νικοτίνη. Όμως εξαρτημένος μπορεί να είναι κάποιος και από τα χρήματα. Του δίνει πολύ μεγάλη ευχαρίστηση το να έχει χρήματα και μπορεί να δουλεύει και να κακοποιεί τον εαυτό του ολόκληρη την ημέρα για να έχει χρήματα.
      Εξάρτηση επίσης μπορεί να είναι για πολλούς και η τροφή. Επειδή νιώθετε το στομάχι σας γεμάτο, νιώθετε έτσι πιο πλήρεις και σας κάνει να νιώθετε ότι καλύπτετε αυτό το ανικανοποίητο κενό μέσα σας.
      Πολλοί είναι εθισμένοι ακόμα και στην θλίψη. Μένουν μόνιμα στο τρυπάκι της θλίψης και της αυτολύπησης και δεν θέλουν να βγουν απ’ αυτό, γιατί πιστεύουν ότι αν βγουν δεν θα έχει κανένα νόημα η ζωή τους. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο αυτό, ακόμα και μέσα από την θλίψη ενεργοποιείτε το κέντρο ευχαρίστησης.
      Τελευταία βρήκατε κι ένα άλλο παιχνιδάκι οικογένεια και πολλοί έχετε εξαρτηθεί απ’ αυτό. Σας μιλάμε για το Internet. Το ίδιο το Internet δεν έχει κάτι άσχημο, κάθε άλλο. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο που μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για να κινείτε την ενέργεια και να έρχεστε σε επαφή, με όλους τους ανθρώπινους αγγέλους στη Γη. Όμως εσείς κολλήσατε σ’ αυτό και μέσα απ’ αυτό βρήκατε κι έναν τρόπο για να μπορείτε να ξεφεύγετε  από τον εαυτό σας. Επειδή τα τελευταία χρόνια είστε περισσότερο μοναχικοί και αυτό βέβαια το δημιουργήσατε για να έχετε την ευκαιρία να είστε περισσότερο με τον εαυτό σας, εν τούτοις εσείς βρήκατε πάλι τρόπο για να ξεφεύγετε, μέσα από το Internet.

Βαθιά αναπνοή εδώ ……….
Και υπάρχουν πολλές ακόμα εξαρτήσεις οικογένεια, αλλά εμείς εδώ ασχοληθήκαμε με αυτές που χρησιμοποιούνται περισσότερο από σας. Και περάσαμε όλοι μας, όλοι όσοι ζήσαμε στη Γη, περάσαμε μέσα  από αυτές τις εξαρτήσεις.
      Αν με ρωτήσετε εμένα τον Άγιο Γερμανό, ποια ήταν η εξάρτησή μου, τι  ενεργοποιούσε το δικό μου κέντρο ευχαρίστησης, θα σας πω ότι ήταν το σεξ οικογένεια. Αχ ναι μου άρεσε το σεξ, πραγματικά με κρατούσε στη Γη. Ξέρετε όμως, η ευχαρίστηση δεν είναι αγάπη κι έχανα πάρα πολύ από την ενέργειά μου, γιατί σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπεισέρχονται οι ενεργειακοί ιοί, υπάρχει σύγκρουση του αρσενικού με το θηλυκό, υπάρχει έλεγχος κι έτσι έχανα πάρα πολύ από την ενέργειά μου. Μέχρι που κατάλαβα οικογένεια ότι το σεξ μπορεί να είναι όμορφο μόνο όταν το μοιράζεσαι με αγάπη. Και μόνο όταν έχεις αγαπήσει αληθινά τον εαυτό σου μπορείς να μοιραστείς. Και ναι, τότε υπάρχει άλλη δόνηση, υπάρχει ομορφιά και έκσταση, τότε υπάρχει μαγεία.
      Ο Τοβίας επίσης ήταν εθισμένος στο αλκοόλ. Και όπως σας έχει δηλώσει και ο ίδιος ήταν ένας μεθυσμένος άγγελος. Δεν του άρεσε η πραγματικότητα που βίωνε στη Γη, γιατί γκρίνιαζε πάρα πολύ η γυναίκα του και κατέφυγε στο αλκοόλ. Αναγκάστηκε να το κόψει, υποχρεώθηκε να το κόψει, όταν μπήκε στη φυλακή.
      Ο Κουτχούμι ήταν εθισμένος στη φιλοσοφία. Σας φαίνεται απίστευτο; Κι όμως. Έψαχνε πάντα να βρει την ρίζα της κάθε ιδέας και αυτό τον απασχολούσε ακόμα και στον ύπνο του. Μέχρι που κατάλαβε τον εθισμό του και κατάλαβε ότι δεν ζούσε πραγματικά, δεν ζούσε αληθινά. Κατάλαβε ότι η ζωή δεν είναι φιλοσοφία, η ζωή είναι εμπειρία.  Η ζωή είναι εμπειρία και η εμπειρία είναι εξέλιξη. Και τότε τα άφησε όλα να πέσουν κάτω και ξεκίνησε από την αρχή.
Όπως βλέπετε αγαπημένοι μου όλοι μας, όλοι όσοι ενσαρκωθήκαμε στη Γη, περάσαμε μέσα από τις εξαρτήσεις.

Βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…..
Κι έτσι λοιπόν οι εξαρτήσεις είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σας πάνω στον πλανήτη Γη.
Πως απελευθερωνόμαστε από τις εξαρτήσεις μας οικογένεια; Πως βγαίνουμε από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις των εθισμών μας;
Ένας βίαιος τρόπος, μια απότομη διακοπή δεν βοηθάει πολύ. Γιατί όταν διακοπεί βίαια μια εξάρτηση, ένας εθισμός, τότε υπάρχει σύγκρουση μέσα μας και μεγάλες απώλειες ενέργειας. Σ’ αυτή την περίπτωση πέρα από το Σοκ της βιολογίας, παίρνει τον έλεγχο το μυαλό και δημιουργεί αυτό το στερητικό σύνδρομο. Κι εκείνο που συμβαίνει σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι αργά ή γρήγορα ο εθισμένος θα επιστρέψει στον εθισμό του, θα επιστρέψει στην ευχαρίστησή του.
-Και τότε ποια είναι η λύση οικογένεια;
Είναι πραγματικά λίγο δύσκολα τα πράγματα για όσους δεν είναι συνειδητοποιημένοι σχετικά μ’ αυτά τα θέματα, αλλά όχι όμως και για σας, τους εργάτες του φωτός, εάν έχουν μείνει ακόμα κάποιες εξαρτήσεις στη ζωή σας.  

Αυτό που κάνετε λοιπόν για ν’ απεξαρτηθείτε είναι, ότι αρχικά  αναγνωρίζετε την εξάρτησή σας, αναγνωρίζετε και αποδέχεστε τον εθισμό σας. Γιατί όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο δεν το δέχεστε. Δεν συμφιλιώνεστε μ’ αυτή την πλευρά του εαυτού σας, παρόλο που σε ολόκληρο το διάστημα του εθισμού σας ορίζει και κατευθύνει την ζωή σας. Λέτε συνεχώς ψέματα στον εαυτό σας και στους άλλους σχετικά με τον εθισμό σας και κάθε φορά που το κάνετε, είναι η τελευταία φορά. Αν ακούσετε έναν αλκοολικό, θα τον ακούσετε να λέει κάθε φορά, ότι είναι η τελευταία φορά που πίνει, όπως επίσης το ίδιο λέει κι κάποιος που παίρνει ναρκωτικά.
      Κάθε φορά είναι η τελευταία φορά και έχουν πείσει και τον εαυτό τους να λέει ψέματα. Γι’ αυτό να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, ν’ αποδεχθείτε αυτή την εθισμένη πτυχή σας και κυρίως να απενοχοποιήσετε τον εαυτό σας. Γιατί εσείς κρίνετε τον εαυτό σας σχετικά με τον εθισμό σας και νιώθετε μεγάλες ενοχές. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό να σταματήσετε να κρίνετε τον εαυτό σας και να τον απενοχοποιήσετε.
      Στραφείτε περισσότερο μέσα σας. Γιατί εάν εσείς αποσύρετε την προσοχή σας από τον εθισμό σας, ο εθισμός σας σταδιακά θ’ αρχίσει να υποχωρεί και κάποια στιγμή θ’ανακαλύψετε ότι δεν σας ενδιαφέρει πια, γιατί ο Θεός, γιατί η αγάπη θ’ αρχίσει να γεμίζει τα κενά σας και θα νιώθετε πλήρεις, χωρίς να χρειάζεστε να ενεργοποιείτε αυτά τα κέντρα ευχαρίστησης, τα οποία κι αυτά σταδιακά αποδυναμώνονται. Και να αναπνέετε οικογένεια, να αναπνέετε. Η συνειδητή αναπνοή θα σας βοηθήσει πάρα πολύ!

Όσο εσείς αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας, τότε καταλαβαίνετε ότι η ευχαρίστηση δεν είναι αγάπη και ότι είναι μόνο μια προσωρινή απόλαυση που σας δημιουργεί ψευδαισθήσεις και σας οδηγεί σε πολύ χαμηλές συχνότητες και συνήθως σας οδηγεί και στην κακοποίηση και χειραγώγηση του εαυτού σας. Γι’ αυτό αποδεχτείτε και απενοχοποιείστε μέσα σας αυτή την ταλαιπωρημένη και εθισμένη πτυχή σας. Αγαπημένοι μου να είστε υπομονετικοί, πολύ υπομονετικοί, στοργικοί και συμπονετικοί με τον εαυτό σας.
      Κι έτσι λοιπόν όπως βλέπετε αγαπημένοι μου για να παραμείνετε πάνω στον πλανήτη Γη και να παίξετε μέσα σ’ αυτό το παιχνίδι που δημιουργήσατε για την εμπειρία ψυχής σας, χρησιμοποιήσατε πολλούς τρόπους και πολλά τεχνάσματα. Και όλοι μας χρησιμοποιήσαμε αυτούς τους τρόπους και αυτά τα τεχνάσματα και κολυμπήσαμε στις ψευδαισθήσεις μέσα από τους εθισμούς μας. Όμως πόσο όμορφο είναι το ξύπνημα μετά; Γιατί όταν η αγάπη πάρει ξανά την θέση της μέσα σας, τότε δεν θα χρειάζεστε τεχνικές ευχαρίστησης για τον εαυτό σας, γιατί θα νιώθετε ολοκληρωμένοι, πλήρεις και χαρούμενοι.

Βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…..
Και αγαπημένοι μου ακουμπήστε και τα δυο σας χέρια στην καρδιά και νιώστε. Νιώστε την θεϊκότητά σας και νιώστε την αγάπη του εαυτού σας για σας. Και μέσα στην καρδιά σας νιώστε μας και μας, γιατί μέσα στην καρδιά γίνεται η σύνδεσή μας.
Σας αγαπάμε πέρα από κάθε μέτρο και είμαστε συνέχεια κοντά σας, γιατί είμαστε η οικογένειά σας, γιατί είμαστε τ’ αδέρφια σας, είμαστε οι φίλοι σας και είμαστε οι συνεργάτες σας.
Κι έτσι είναι.

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email