«Το εγώ μας»! – Κουτχούμι, Saint Germain, Αρχάγγελος Μιχαήλ, Αρχάγγελος Ραφαήλ

«Το εγώ μας»!

Κουτχούμι, Saint Germain, Αρχ. Μιχαήλ, Αρχ. Ραφαήλ & Καίτη Τσώλη, 20/6/2010

Αναπνέουμε βαθιά,  για να μαζέψουμε την ενέργειά μας…. αναπνέουμε…..   αναπνέουμε…..
Αναπνέουμε την βιολετί ενέργεια οικογένεια και την νιώθουμε να περνάει πολύ βαθιά μέσα μας και βλέπουμε την ύπαρξή μας ολοκληρωτικά μέσα στο βιολετί χρώμα. Η βιολετί ενέργεια ή Ιόχρουν Φως  περνάει βαθιά μέσα μας και καθαρίζει και εξαγνίζει τα κύτταρά μας, καθαρίζει τα ηλεκτρόνια των κυττάρων μας από την μαύρη ουσία  που συσσωρεύετε ανάμεσά τους από «κακή» χρήση της ενέργειας και τα εμποδίζει να κινούνται με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα, η οποία ανεβάζει την δόνησή σας. Επιλέξτε να κάνετε συχνή χρήση της βιολετί ενέργειας, γιατί σας βοηθάει πάρα πολύ στην εξέλιξή σας, καθώς απελευθερώνει τα ηλεκτρόνια των κυττάρων σας, σας εξαγνίζει και ανεβάζει την δόνησή σας.
       Αναπνέουμε πάλι πολύ βαθιά οικογένεια και στρέφουμε την προσοχή μας στον ασφαλή μας χώρο που έχουμε επιλέξει και βρίσκεται στο καρδιακό μας κέντρο. Σ’ αυτό το χώρο μέσα μας, στο καρδιακό μας κέντρο εκφράζουμε την πρόθεση και ζητάμε να συνδεθούμε με την θεϊκότητά μας, ζητάμε να συνδεθούμε με τον Θεό, την Θεά που είμαστε, «εγώ είμαι αυτό που είμαι»! Ζητήστε από τον Θεό που είστε να τον νιώσετε μέσα σας,  να του το ζητήσετε ότι «θέλω να σε νιώσω» και επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει αυτή την συγκίνηση της σύνδεσης με την θεϊκότητά σας! Στην συνέχεια ζητήστε από τον Θεό- την Θεά που είστε να ενωθεί με τον ανθρώπινο εαυτό σας και ζητήστε από τον αληθινό, τον αιώνιο εαυτό σας καθοδήγηση. «Εγώ είμαι αυτό που είμαι» και αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα της εξέλιξής σας οικογένεια και σας ζητάμε να το κάνετε συχνά, πάρα πολύ συχνά, να το κάνετε συνέχεια μέχρι που αυτό να λειτουργεί αυτόματα μέσα σας! Και πιστέψτε ότι αυτή η στιγμή της σύνδεσης και της ένωσης, είναι η μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία του θεϊκού σας εαυτού! Πάντα αυτό περίμενε από σας, αυτή την μαγική στιγμή που θα ενωθεί μαζί σας, αυτή την μαγική στιγμή που θα ενωθεί με τον εαυτό του!

Γεια σας οικογένειά μου, γεια σας! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε και πάλι εδώ μαζί σας, για να τα πούμε. Εγώ είμαι ο δάσκαλος Κουτχούμι και είμαστε πάλι όλοι εδώ σήμερα για σας και σήμερα θέλουμε να μιλήσουμε λίγο πιο εκτεταμένα και να αναφερθούμε σε όλες αυτές τις ενέργειες που διαχειριστήκατε όλον αυτόν τον χρόνο. Θέλουμε να μιλήσουμε για όλα αυτά που μάθαμε μαζί, αλλά θα μιλήσουμε πρώτα για την ενέργεια του «εγώ» μας, γιατί με αυτήν την ενέργεια ολοκληρώνεται ένας κύκλος μαθημάτων, γι’ αυτήν την σαιζόν. Θα μιλήσουμε λοιπόν για την ενέργεια του «εγώ» μας, αυτό που εσείς ονομάζετε εγωισμό και θα δούμε ποια είναι η καταγωγή της, πως βρέθηκε στη ζωή σας και ποιος είναι ο ρόλος της. Η ενέργεια του «εγώ» είναι ένας πολύ μεγάλος βαθμός δυσκολίας,  για την εξέλιξή σας και όλους αυτούς τους αιώνες σε ολόκληρη την πορεία σας  στη Γη, πολλοί εργάτες του φωτός, πολλοί μεγάλοι δάσκαλοι συγκρούσθηκαν με το «εγώ τους». Κατάλαβαν σ’ ένα βαθύ επίπεδο του εαυτού τους, ότι για να προχωρήσουν με την εξέλιξή τους, έπρεπε να ξεπεράσουν το εγώ τους.
      Όμως εκείνο που δεν κατάλαβαν είναι ότι το «εγώ» τους είναι μια πτυχή του εαυτού τους και ότι δεν ήταν κατάλληλο να συγκρουσθούν μαζί του, γιατί η σύγκρουση φέρνει πάντα κι άλλη σύγκρουση και με την σύγκρουση σπαταλούσαν την ενέργειά τους κι έτσι τελικά όλους αυτούς τους αιώνες, εκείνο που έκαναν είναι ότι τάιζαν με την ενέργειά τους το εγώ τους και το ενδυνάμωναν ακόμα περισσότερο.     

Είμαστε όλοι εδώ λοιπόν όπως κάθε φορά, εγώ ο δάσκαλος Κουτχούμι, οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ, Ραφαήλ, Γαβριήλ, Ζακχιήλ και οι δάσκαλοι Ελ Μορύα και  Άγιος Γερμανός και δουλεύουμε μαζί σας. Θέλουμε να σας πούμε ότι σε όλο αυτό το διάστημα  και κάθε φορά που κάναμε Ανώτερες Επικοινωνίες, οι Αρχάγγελοι έκαναν προσωπική εργασία με τον καθένα σας. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ δούλευε μαζί σας με την κρυστάλλινη ενέργεια και σας ενδυνάμωνε, ο Αρχάγγελος Ραφαήλ σας θεράπευε με την σμαραγδί του ενέργεια και την Ιερή Φλόγα της Αλήθειας, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ δούλευε με την καρδιά σας και το τσάκρας της βάσης (ενεργειακό κέντρο) εκεί που κατοικεί η κουνταλίνι σας, για να είναι εύκολο για σας να την απελευθερώσετε και ο Αρχάγγελος Ζακχιήλ δούλευε μαζί σας με το Ιόχρουν Φως, την βιολετί ενέργεια, όπως την γνωρίζετε. Κι αυτό βέβαια γίνεται και σήμερα.
Αλλά σήμερα πολυαγαπημένοι μου, έχουμε έναν επιπλέον επισκέπτη. Σήμερα λοιπόν βρίσκεται εδώ μαζί σας η ενέργεια της Γης μας. Η Γη μας οικογένεια σας αγαπάει πάρα πολύ. Ήρθε εδώ σήμερα για να σας τιμήσει και να παραλάβει κατ’ ευθείαν τις ενέργειές σας. Όπως γνωρίζετε, καθώς εσείς εξελίσσεστε, εξελίσσεται κι εκείνη. Η Γη μας οικογένεια σας γνωρίζει πολύ καλά και γνωρίζει πολύ καλά ποιες Οντότητες περπατάνε επάνω της. Ξέρει επίσης πολύ καλά ποιες από τις οντότητες που περπατάνε επάνω της εξελίσσονται, γιατί μπορεί και βλέπει το φως σας. Γι’ αυτό είναι εδώ μαζί μας σήμερα για να νιώσετε την αγάπη της και την τιμή της για σας, αλλά και για να παραλάβει κατ’ ευθείαν τις ενέργειες που διαχειριστήκατε όλο αυτό το διάστημα που δουλεύετε με τον εαυτό σας και να σας γειώσει.

  Κι έτσι λοιπόν οικογένειά μας σήμερα θα μιλήσουμε για το «εγώ» σας, αυτό το εγώ, όπως είπαμε, που εσείς αποκαλείτε εγωισμό. Σας είπαμε ότι σαν άγγελοι, όταν αποφασίσατε να ενσαρκωθείτε στη Γη, δημιουργήσατε δύο βοηθητικές πολύ σημαντικές ενέργειες και τις πήρατε μαζί σας. Ήταν δύο θεϊκές ενέργειες, τις οποίες τις δημιούργησαν Θεοί! Για την πρώτη ενέργεια, την ενέργεια του ελέγχου, που η αρχική της εργασία και σημασία ήταν η έρευνα για την διαπίστωση της αλήθειας και την οποία στην πορεία σας, καθώς ενσαρκωθήκατε στη Γη την διαστρεβλώσατε, σας μιλήσαμε στην περασμένη συνάντηση. Κι έτσι σήμερα θα σας μιλήσουμε για την δεύτερη σημαντική ενέργεια, την ενέργεια του «εγώ» σας!
      Η ενέργεια του εγώ, είναι μια δυνατή, αρσενική ενέργεια, δώρο της πρώτης ακτίνας για σας και την πήρατε μαζί σας με σκοπό να σας προστατεύει και να σας ενδυναμώνει. Και ακριβώς επειδή αυτή η ενέργεια κουβαλάει μαζί της πολύ δύναμη, την θέλατε και για να σας σπρώχνει, καθώς εσείς  προχωρούσατε στην εξελεκτική σας πορεία. Την ενέργεια του εγώ λοιπόν την πήρατε μαζί σας και σας ακολουθεί, από την πρώτη στιγμή που εσείς ενσαρκωθήκατε στη Γη.
      Όταν κατεβήκατε όμως στη Γη, ξεχάσατε ποιοι είστε και χάσατε την επαφή σας με την δική σας πηγή ενέργειας, γιατί διαχωριστήκατε από τον εαυτό σας. Και σ’ ένα βαθύ επίπεδο της ύπαρξής σας αυτό το νιώσατε οικογένεια, αυτό το νιώσατε. Νιώσατε αυτόν τον διαχωρισμό από την θεϊκότητά σας, καθώς εσείς κατεβήκατε στη Γη με πολύ λίγη από την ενέργειά σας, για να κάνετε την πορεία σας, να εξερευνήσετε την ύπαρξή σας και να δημιουργήσατε εμπειρίες. Να δημιουργήσετε εμπειρίες για να τις κάνετε δώρο στο Πνεύμα σας, να τις κάνετε δώρο στην ψυχή σας.
      Καθώς νιώσατε λοιπόν τον διαχωρισμό του εαυτού από την θεϊκότητά σας, νιώσατε μέσα σας  πολύ βαθιά μοναξιά, πολύ μεγάλη θλίψη και απελπισία και αυτός ο διαχωρισμός που νιώσατε μέσα σας, μεταφέρθηκε και έξω από σας. Και όπως σας είπαμε αρχίσατε να συγκρούεστε όλοι οι άγγελοι μεταξύ σας και να κλέβετε ενέργεια ο ένας από τον άλλον!
      Τα αδέρφια σας, οι ανθρώπινοι άγγελοι, με τους οποίους στη Πηγή συμβιώνατε μέσα στην ενότητα και στην αγάπη, τώρα έγιναν για σας οι εχθροί σας και περάσατε σε μια κατάσταση φόβου. Και καθώς εσείς βυθιζόσασταν όλο και πιο βαθιά μέσα στην πυκνή ενέργεια, παρασύρατε μαζί σας και την ενέργεια του «εγώ», η οποία ήταν πάντοτε μαζί σας για να σας υποστηρίζει. Και κατεβάζοντας πολύ χαμηλά την δική σας δόνηση, παρασύρατε μαζί σας και κατεβάσατε και την δόνηση της ενέργειας του «εγώ» και την προσαρμόσατε στο δικό σας επίπεδο.

Σ’ αυτό το επίπεδο λοιπόν διαστρεβλώσατε αυτή την ενέργεια κι εκεί που αυτή η ενέργεια ήρθε για να σας εξυπηρετήσει στην πορεία σας στη Γη  και να σας ενδυναμώσει, τώρα κατέβηκε μαζί σας στην πυκνή ενέργεια κι άρχισε να παίζει τον δικό σας ρόλο, έτσι ακριβώς όπως εσείς τον διαμορφώσατε. Και καθώς εσείς μπήκατε στην σύγκρουση με τα άλλα αδέρφια σας, τους ανθρώπινους αγγέλους η ενέργεια του εγώ επέλεξε να σας προστατεύει, μ’ έναν άλλο διαφορετικό τρόπο, απ’ ότι αρχικά προβλέψατε, όταν την δημιουργήσατε.
       Κατ’ αρχήν για να εξηγήσουμε και τι ακριβώς είναι η ενέργεια αυτή, η ενέργεια του εγώ είναι μια φιδίσια ενέργεια, η οποία κατοικεί μέσα σας μεταξύ του σεξουαλικού σας κέντρου και του ηλιακού σας πλέγματος. Είναι μια φιδίσια ενέργεια η οποία κατοικεί ανάμεσα στα έντερά σας και κρύβεται εκεί. Ανέλαβε λοιπόν αυτή η ενέργεια του εγώ να κρύψει την αδυναμία σας, να κρύψει αυτή την απελπισία και την βαθιά μοναξιά που νιώσατε από τον διαχωρισμό του εαυτού σας και τράβηξε αυτές τις ενέργειες και τις έκρυψε πολύ βαθιά μέσα σας, κάτω από το ηλιακό σας πλέγμα.
      Εν ολίγοις δηλαδή με την βοήθεια της ενέργειας του εγώ, εσείς κρύψατε όλα όσα νιώθατε, κρύψατε τις πραγματικές, τις αληθινές σας ανάγκες σαν οντότητες και βγήκατε προς τα έξω φορώντας την μάσκα του Εγώ σας. Μεταμφιεστήκατε φορώντας αρχικά μια μάσκα που έλεγε, ότι εγώ είμαι δυνατός, εγώ δεν έχω ανάγκες, εγώ δεν σας χρειάζομαι. Στη συνέχεια το εγώ σας έμαθε να μεταμφιέζεται και με πολλούς, πάρα πολλούς άλλους τρόπους, αλλά αυτά θα τα πούμε στη συνέχεια.
      Η ενέργεια του εγώ κινείται μόνο μέσα στο γνωστό και το οικείο και θέλει να νιώθει ασφάλεια. Δημιούργησε για σας έναν ασφαλή χώρο, αλλά έξω από σας και δημιούργησε για σας ένα οικείο περιβάλλον σε συνεργασία πάντοτε με το μυαλό και την σκέψη. Η ενέργεια του εγώ, αγαπάει τα συστήματα πεποίθησης και την παράδοση. Δεν της αρέσουν οι αλλαγές και το άγνωστο, δεν της αρέσει το καινούργιο, γιατί αισθάνεται ότι μ’ αυτόν τον τρόπο εσείς κινδυνεύετε κι εκείνη προσπαθεί πάντα να σας προστατεύει. Όταν εσείς οικογένεια θέλετε να κάνετε αλλαγές στον εαυτό σας και στη ζωή σας, όταν εσείς θέλετε να προχωρήσετε στο άγνωστο και στο καινούργιο, τότε η ενέργεια του εγώ σας, αμέσως μπαίνει φύλακας. Και η πρώτη αντίσταση του εαυτού σας που νιώθετε για κάθε τι καινούργιο, δεν είναι του μυαλού σας όπως πιστεύατε μέχρι τώρα, αλλά είναι του εγώ σας.

Το εγώ σας όπως είπαμε και πριν, μεταμφιέζεται με πολλούς τρόπους και όπως έμαθε να συγκρούεται με τ’ αδέρφια σας, τους ανθρώπινους αγγέλους, στη συνέχεια άρχισε φυσικά να συγκρούεται και μαζί σας, κάθε φορά που εσείς δοκιμάζατε να κάνετε αλλαγές στον εαυτό σας ή ακόμα και κάθε φορά που νιώθατε διαφορετικά απ’ αυτό που ορίζουν οι κανόνες και το γνωστό. Πήρε τον έλεγχο του εαυτού και άρχισε να ελέγχει και να επηρεάζει την κάθε σας απόφαση.
      Και καθώς εσείς αρχίσατε να την τρέφετε με την ενέργειά σας, μέσα από την σύγκρουση και να την ενδυναμώνετε όλο και περισσότερο, η ενέργεια του εγώ σας έγινε αχόρταγη και ήθελε πολύ περισσότερα. Δεν της έφτανε πια ο ρόλος του προστάτη, ένας προστάτης που κρατούσε τον έλεγχο του εαυτού, αλλά μπήκε και σε μια κατάσταση ανταγωνισμού με τους άλλους ανθρώπινους αγγέλους. Ήθελε να υπερισχύσει έναντι όλων. Ήθελε την αναγνώριση, ήθελε να  φανεί και ν’ αποδείξει την αξία της.
      Και δείτε το αυτό πως λειτουργεί και στην πράξη οικογένεια. Παρακολουθείστε κάποιους ανθρώπους και παρατηρείστε το από εδώ και στο εξής, όταν κουβεντιάζουν μεταξύ τους, μιλάνε ταυτόχρονα και όλοι προσπαθούν ν’ αποδείξουν πόσο σπουδαίοι είναι. Το κάνετε κι εσείς αυτό, παρατηρείστε τον εαυτό σας. Επίσης παρατηρείστε τον ανταγωνισμό που υπάρχει οπουδήποτε βρίσκεστε, ήτοι είναι στην εργασία σας, στα σχολεία σας, παντού στην κοινωνία σας, το «εγώ» σας ανταγωνίζεται και θέλει να υπερισχύσει έναντι  των άλλων.

Η ενέργεια του εγώ προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες και πάντοτε βρίσκει τρόπους να τραβήξει την προσοχή. Αν δεν τα καταφέρει να υπερισχύσει σε μια ομάδα πολλών ανθρώπων, όπως αναφέραμε πριν, γιατί σ’ αυτές τις ομάδες, πάντοτε κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει, θα βρει άλλους τρόπους για να φανεί και να τραβήξει την προσοχή. Μπορεί να τραβήξει την προσοχή μέσα από την αυτολύπηση, «προσέξτε με εγώ ο καημένος- εγώ η καημένη», μπορεί να προσπαθήσει να αποδείξει πόσο καλός άνθρωπος είναι, «κοιτάξτε με εγώ είμαι καλύτερος-η από σας», πολλές φορές ακόμα και από το πόσο ταπεινός είναι. «Προσέξτε με, εγώ είμαι ταπεινός», που σημαίνει ότι εγώ τα κατάφερα και είμαι ταπεινός, ενώ εσείς όχι, γιατί αυτό συνδέεται με την πνευματικότητά σας κι εκεί το εγώ, μπορεί να είναι ακόμα ισχυρότερο. Κι εσείς έχετε αυτήν την πεποίθηση που λέει, ότι όποιος δουλεύει με το Πνεύμα, πρέπει να είναι ταπεινός, μια πεποίθηση, την οποία τώρα είναι η ώρα να την απελευθερώσετε.
Η ενέργεια του εγώ έγινε αχόρταγη επίσης όσον αφορά τα υλικά αγαθά, γιατί πιστεύει ότι με το να συλλέγει υλικά αγαθά, θα νιώσετε όλο και περισσότερο ασφαλείς.
Κλείδωσε επίσης την καρδιά, για να σας προστατεύσει από τον πόνο και ύψωσε γύρω σας, γύρω από τον εαυτό σας ένα τοίχος και συνδέθηκε και με την ενέργεια του φόβου, η οποία κατοικεί στο στομάχι σας, γιατί πίστεψε ότι ο φόβος είναι ένας καλός σύμμαχος, για να σας αποτρέψει από τυχόν κινδύνους. Κι έτσι λοιπόν ο εαυτός σας σταμάτησε να νιώθει.
      Η ενέργεια του εγώ, δεν ευθύνεται αυτή καθ’ εαυτή οικογένεια, γιατί εσείς είναι που χάσατε την επαφή σας με την δική σας Πηγή ενέργειας. Εκείνη απλά υπάκουσε στις δικές σας εντολές και στην συνέχεια της δώσατε και τον έλεγχο του εαυτού σας. Ήταν εύκολο για σας ν’ αποφασίζει η ενέργεια του εγώ σας αυτό που ήδη γνώριζε και να μην μπαίνετε εσείς σε καμιά διαδικασία να πρέπει να πάρετε κάποια άλλη ευθύνη για τον εαυτό σας.

Κι έτσι λοιπόν όπως είπαμε το εγώ σας έκτισε τείχη γύρω από τον εαυτό σας και το Πνεύμα προσπαθεί διαρκώς να δημιουργήσει ρωγμές σ’ αυτό το τείχος. Ο έρωτας ας πούμε, πραγματικά προκαλεί μία πολύ ισχυρή ρωγμή στο τείχος του εγώ σας, γιατί εσείς όταν ερωτεύεστε ανοίγετε την καρδιά σας, απλώνετε την ενέργειά σας και η ενέργειά σας αγκαλιάζετε με την ενέργεια ενός άλλου ανθρώπινου αγγέλου. Δυστυχώς όμως οικογένεια ακόμα κι αυτό είναι για λίγο και λίγοι είναι αυτοί που κατάφεραν να το συνεχίσουν. Το εγώ σας μπαίνει και πάλι στη μέση, γιατί θεωρεί ότι πρέπει να σας προστατεύσει από τον άλλον άνθρωπο και καθώς μπαίνει στη μέση και ο έλεγχος και αρχίζετε να ελέγχετε ο ένας τον άλλον, εσείς μαζεύετε πάλι πίσω την ενέργειά σας και ταμπουρώνεστε πίσω από το τείχος σας.
      Και πολλές φορές μας παραπονιέστε οικογένεια ότι σας απορρίπτουν, ενώ εσείς θέλετε να έχετε έναν σύντροφο στη ζωή σας, θέλετε να έχετε πολλούς φίλους στη ζωή σας. Κι εμείς εδώ θα σας πούμε, ότι τις περισσότερες φορές έχετε απορρίψει ήδη εσείς πρώτοι τους άλλους που βρίσκονται γύρω σας. Γιατί από την στιγμή που εσείς έχετε κλειδωμένη την καρδιά σας και δεν επιτρέπετε στην ενέργειά σας ν’ ανοιχθεί και ν’ απλωθεί και ν’ αγκαλιάσει τους άλλους ανθρώπινους αγγέλους, φυσικά δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν κι εκείνοι σε σας. Πρέπει να το κάνετε εσείς πρώτοι οικογένεια, πρέπει να το κάνετε εσείς πρώτοι.
      Παρ’ όλα αυτά οικογένεια σ’ αυτή την ενέργεια του εγώ, χρωστάτε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, γιατί πραγματικά είναι ένας πολύ μεγάλος βαθμός δυσκολίας για την εξέλιξή σας. Και όπως είπαμε πολλοί εργάτες του φωτός κατάλαβαν ότι για να προχωρήσουν με την εξέλιξή τους έπρεπε να ξεπεράσουν το εγώ τους και δυστυχώς επέλεξαν να συγκρουσθούν μαζί του, πιστεύοντας ότι έτσι θα το εξαφανίσουν, θα το εκμηδενίσουν.
      Όμως οικογένεια εκείνο που είναι κατάλληλο για την ενέργεια του εγώ μας, είναι να την αποδεχθούμε και να την αγκαλιάσουμε. Γιατί όταν εμείς πάμε να συγκρουσθούμε μαζί της τότε εκείνη αισθάνεται ότι πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της και πιστέψτε μας είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη σ’ αυτό και θα χάσετε αν συγκρουσθείτε μαζί της. Και δεν θα χάσετε μόνο τη μάχη, αλλά θα σπαταλήσετε και μεγάλες ποσότητες από την ενέργειά σας και θα καταναλωθείτε σ’ ένα εσωτερικό πόλεμο με το εγώ σας.

Το εγώ σας δεν είναι κάτι ξεχωριστό από σας, το εγώ σας είναι μια πτυχή του εαυτού σας και αυτή την στιγμή συνεχίζει να έχει τον έλεγχο του εαυτού σας. Κι εδώ είναι που το Πνεύμα, άρχισε να του αφαιρεί τον έλεγχο και ειδικά από την στιγμή που εσείς εκφράσατε την πρόθεσή σας, για να εξελίξετε τον εαυτό σας. Κι εκεί είναι που εγώ ο δάσκαλος Κουτχούμι, σας είπα πολλές φορές τραγουδώντας, «οικογένεια, στο δρόμο για την ανάληψη τα χάσατε όλα»! Όμως οικογένεια αυτό που στην πραγματικότητα χάνετε είναι o έλεγχος και το εγώ σας (εγωισμός σας), αλλά κερδίζετε οικογένεια, κερδίζετε πολύ περισσότερα! Κερδίζετε τον εαυτό σας, κερδίζετε την ελευθερία σας, κερδίζετε την αγάπη και κερδίζετε την χαρά σας!
Χρειάζετε λοιπόν ν’ αγκαλιάσουμε αυτήν την ενέργεια του εγώ, γιατί είναι πολύ κακοποιημένη. Πολλές φορές σας ακούμε να λέτε την έκφραση, «πληγώθηκε ο εγωισμός μου» και πράγματι έτσι είναι οικογένεια. Αυτή την ενέργεια του εγώ την κακοποιήσατε και την πληγώσατε πάρα πολύ κι εκείνο που πρέπει να κάνουμε γι’ αυτήν την ενέργεια είναι να την αγκαλιάσουμε και να την κάνουμε να νιώσει ασφαλής.

Γι’ αυτό παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή οικογένεια εδώ και μπαίνουμε στον ασφαλή μας χώρο, στο καρδιακό μας κέντρο και παίρνουμε ξανά μια βαθιά αναπνοή, αλλά αυτή την φορά αναπνέουμε από τα έντερά μας, αναπνέουμε απ’ αυτή την περιοχή που βρίσκεται κρυμμένη η ενέργεια του εγώ μας.
      Πάρτε ξανά μια βαθιά αναπνοή απ’ αυτόν το χώρο μέσα σας μεταξύ σεξουαλικού κέντρου και ηλιακού πλέγματος και νιώστε ότι αναπνέετε την ενέργεια του εγώ σας και νιώστε ότι την φέρνετε στον ασφαλή σας χώρο. Στην παρεξηγημένη της και διαστρεβλωμένη της μορφή, έχει πάρει ένα χρώμα βαθύ μπλε σκούρο. Αναπνεύστε αυτή την ενέργεια και φέρτε την στον ασφαλή σας χώρο, στο καρδιακό σας κέντρο και αποδεχτείτε την, αγκαλιάστε την και ευχαριστείστε την για όλη την εξυπηρέτηση που σας έδωσε τόσους αιώνες τώρα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Κάποιες φορές ήθελε να αποδείξει και να υπερισχύσει και δεν ήθελε να χάσει τον έλεγχο του εαυτού, αλλά εσείς της δώσατε αυτό το ρόλο. Ήθελε και το εγώ σας να επιβεβαιώσει την ύπαρξή του μέσα από σας, ήθελε να επιβεβαιώσει την ύπαρξή του μέσα σας, γιατί είναι πτυχή του εαυτού σας. Αναπνεύστε λοιπόν την ενέργεια του εγώ σας και φέρτε την στον ασφαλή σας χώρο, γιατί όπως είπαμε της αρέσει η ασφάλεια και κάντε την να νιώσει ευπρόσδεκτη.

Και τώρα οικογένειά μας βάλτε τα χέρια σας στο καρδιακό σας κέντρο και νιώστε αυτή την ενέργεια και θα σας μεταφέρουμε εμείς στις αγγελικές σφαίρες, σε μια στιγμή του τώρα, λίγο πριν ενσαρκωθούμε στη Γη, όπου σαν άγγελοι δημιουργήσαμε την ενέργεια του εγώ. Μια ενέργεια δημιουργημένη από Θεούς για να μας εξυπηρετήσει καθώς κατεβήκαμε στη Γη σαν εξατομικευμένες συνειδητότες, καθώς είχαμε αποχωριστεί από την ενοποιημένη συνειδητότητα και καθώς είχαμε αποχωριστεί από την θεϊκότητά μας. Όταν λοιπόν εμείς στη Γη, σαν εξατομικευμένες συνειδητότητες φτάναμε στο σημείο να διεκδικήσουμε με την εξέλιξή μας την θεϊκότητά μας και να ενώσουμε τον εαυτό μας, τότε αυτή η θεϊκή ενέργεια του εγώ θα μας έδινε την ώθηση,  θα μας έδινε το απαραίτητο σπρώξιμο και από το «εγώ» της εξατομικευμένης συνειδητότητας, θα πηγαίναμε στο «εγώ είμαι αυτό που είμαι» της ενοποιημένης συνειδητότητας. Τόσο σημαντικός είναι ο υγιής ρόλος της ενέργειας του εγώ. Μια θεϊκή ενέργεια δημιουργημένη από Θεούς.
      Βλέπουμε λοιπόν τον εαυτό μας σαν άγγελοι που είμαστε στις αγγελικές σφαίρες μέσα σ’ ένα τεράστιο στάδιο σε μια στιγμή του τώρα μας και στο κέντρο υπάρχει ένας βωμός. Πάνω στο βωμό καίει η Ιερή Φλόγα της Αλήθειας, την οποία έβαλαν εκεί για σας ο δάσκαλος Ιλλαρίων, η Θεά Αθηνά και ο Αρχάγγελος Ραφαήλ. Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή και αναπνέουμε την Ιερή Φλόγα της Αλήθεια οικογένεια, γιατί αναπνέοντας την Ιερή Φλόγα της Αλήθειας έχουμε διαύγεια, έχουμε ισορροπία και όλα μέσα μας ξεκαθαρίζουν.
      Και πάνω από την Ιερή Φλόγα της Αλήθειας, βλέπετε μια ανοιχτή γαλάζια ενέργεια, στο χρώμα του ουρανού. Είναι η ενέργεια του εγώ στην αρχική της θεϊκή μορφή. Αναπνέουμε αυτή την αγνή ενέργεια του εγώ και την βάζουμε επίσης στον ασφαλή μας χώρο, στο καρδιακό μας κέντρο και την ενώνουμε με την ενέργεια του εγώ (εγωισμού), όπως την διαμορφώσαμε στην πορεία.
      Όπως εσείς ενώνετε το ανθρώπινο με το θεϊκό, με τον ίδιο τρόπο θα ενώσουμε αυτή την ενέργεια του εγώ με την θεϊκότητά της. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται, γιατί όπως είπαμε αυτή η ενέργεια ακολουθεί την δόνησή σας και θα είναι σύντροφός σας αγαπημένος που θα σας ενδυναμώνει συνεχώς. Και όταν εσείς βρεθείτε σ’ αυτό το επίπεδο εξέλιξης να ενώσετε τον εαυτό σας, θα είναι μαζί σας για να σας δώσει το απαραίτητο σπρώξιμο, ώστε αυτό να γίνει εύκολα κι ανώδυνα για σας και θα το κάνει με πολύ αγάπη για σας οικογένεια, θα το κάνει με πολύ  αγάπη καθώς ενώθηκε με την θεϊκότητά της.

Παίρνουμε πάλι μια βαθιά αναπνοή και επιστρέφουμε στο χώρο μας, στο σώμα μας και επιστρέφουμε στην αίθουσα που βρισκόμαστε. Νιώθουμε το σώμα μας, νιώθουμε την βιολογία μας να κάθεται στην καρέκλα και έχουμε να σας πούμε πολυαγαπημένη μου οικογένεια, ότι σήμερα είναι η τελευταία συνάντηση γι’ αυτήν την σαιζόν. Μέχρι τώρα δουλέψαμε με τους φόβους μας, κατανοήσαμε τον φόβο του θανάτου και πήγαμε πέρα απ’ αυτόν, κατανοήσαμε τον έλεγχο, απενοχοποιήσαμε τον εαυτό μας και κατανοήσαμε επίσης ότι η συνειδητότητά μας βρίσκεται εκτός γραμμικού χρόνου. Η θεϊκότητά μας και η συνειδητότητά μας, μπορεί να είναι παρούσα και να λειτουργεί μόνο στο «εδώ και τώρα»! Μιλήσαμε επίσης για την Ιερή Φλόγα της Αλήθειας και την Ιερή Φλόγα της Ανάληψης και σας εξηγήσαμε πόσο σημαντικό είναι για την εξέλιξή σας, όταν τις αναπνέετε και δουλεύετε μαζί τους.
      Αυτές ήταν οι πιο σημαντικές ενέργειες που δουλέψαμε και σήμερα ολοκληρώσαμε με την κατανόηση του «εγώ» μας. Γιατί οικογένεια έπρεπε πραγματικά να κατανοήσουμε και ν’ απελευθερώσουμε τον εαυτό μας απ’ αυτές τις ενέργειες, για να μπορέσουμε στην συνέχεια από τον Σεπτέμβριο να προχωρήσουμε και να πάμε πολύ πιο βαθιά μέσα μας και να διαχειριστούμε πιο λεπτοφυείς  ενέργειες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν και θα μας οδηγήσουν στην ολοκληρωτική απελευθέρωση του εαυτού μας
      Κι έτσι λοιπόν οικογένειά μας, πριν σας αποχαιρετίσουμε, θα θέλαμε να βάλετε και τα δυο σας χέρια στην καρδιά, για να μας νιώσετε. Γιατί πολυαγαπημένοι μας στην καρδιά γίνεται η ένωσή μας, γιατί εμείς είμαστε η δική σας καρδιά κι εσείς είστε η δική μας καρδιά. Και μέσα στην καρδιά σας νιώστε και την αγάπη μας για σας. Είμαστε πάντα κοντά σας.
Κι έτσι είναι.   

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email