«Η απενοχοποίηση του Εαυτού μας» – Κουτχούμι, Αρχ. Μιχαήλ, Αρχ. Ραφαήλ

«Η απενοχοποίηση του Εαυτού μας»

Κουτχούμι, Αρχ.Μιχαήλ, Αρχ. Ραφαήλ, Καίτη Τσώλη, Θεσσαλονίκη 14/03/2010

Νάμαστε κι εμείς εδώ λοιπόν οικογένεια, εγώ είμαι ο δάσκαλος Κουτχούμι και βρισκόμαστε όλοι εδώ σήμερα σ’ αυτήν την όμορφη παρέα. Εκ μέρους της Πνευματικής σας οικογένεια θα σας μιλήσω εγώ ο δάσκαλος Κουτχούμι και είναι μαζί μας ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο οποίος αυτή τη στιγμή μαζεύει λίγο την ενέργειά σας και ο Αρχάγγελος Ραφαήλ ο οποίος κατά την διάρκεια της επικοινωνίας, θα δουλέψει μαζί σας, θα σας κάνει κάποιες θεραπείες και θέλουμε να το γνωρίζετε αυτό. Είναι επίσης εδώ μαζί μας  στην παρέα μας, ο Αδάμας Σαιντ Ζερμαίν, ο Αρχάγγελος Ζακχιήλ, ο δάσκαλος Ελ Μορύα και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ. Είμαστε πάρα πολλοί εδώ μαζί σας όπως βλέπετε και είμαστε μαζί σας γιατί σας αγαπάμε.
Στις αγγελικές σφαίρες κάναμε μια συζήτηση μαζί σας σε επίπεδο αγγέλων, σε επίπεδο θεϊκών εαυτών και δεχθήκατε να επιταχύνετε την εξέλιξή σας. Οι καιροί αλλάζουν με ταχύτητα κι εσείς θέλετε και χρειάζεται να είστε έτοιμοι, γιατί θα κατεβούν κάτω στη Γη (θα ενσαρκωθούν), πάρα πολλοί άγγελοι, τους οποίους εσείς πρέπει να καθοδηγήσετε. Γι’ αυτό λοιπόν συμφωνήσατε οικογένειά μας, να γίνουν αυτά τα τελειωτικά ξεκαθαρίσματα με τον εαυτό σας, να πετάξετε από μέσα σας τους φόβους σας, τις ενοχές, τους περιορισμούς, τις πεποιθήσεις, κληρονομικές κυρίως πεποιθήσεις και πολλά- πολλά άλλα! Κι έτσι λοιπόν ρωτήσαμε και τις ανθρώπινες πτυχές σας, οι οποίες συμφωνούν να γίνει αυτή η εργασία.
Κι είμαστε σήμερα όλοι εδώ, γιατί θα μιλήσουμε για ένα πολύ σημαντικό θέμα οικογένειά μας. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί την εξέλιξή σας.  Θα μιλήσουμε για την απενοχοποίηση του εαυτού σας.

Η ελληνική γλώσσα είναι μαγική, γιατί η σημασία της ενοχής, η ρίζα της λέξης ενοχή προέρχεται από την πρόθεση εν και το ρήμα έχω που σημαίνει κρατάω μέσα. Και πράγματι έτσι είναι οικογένεια. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την ενοχή, η οποία στην κυριολεξία αγκιστρώνεται, κολλάει μέσα σας και σας βασανίζει. Και είναι κυρίως η ενοχή αυτή που σας κατεβάζει ξανά και ξανά στη Γη και κάνετε όλες αυτές τις ενσαρκώσεις.
Όμως οικογένειά μας ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Πότε νιώσατε για πρώτη φορά ενοχές; Για πρώτη φορά νιώσατε ενοχές όταν φύγατε από τον πρώτο κύκλο της δημιουργίας, όταν περάσατε το τοίχος της φωτιάς οικογένειά μας και πέσατε στο κενό, στο τίποτα, στο σκοτάδι και διαλυθήκατε, κομματιαστήκατε και χάσατε την εμπιστοσύνη σας στον εαυτό σας και χάσατε την εμπιστοσύνη σας στο Πνεύμα σας.  Τότε εκτός από έναν μεγάλο φόβο, νιώσατε και ενοχές. Σκεφθήκατε ότι δεν κάνατε καλά που φύγατε από την Εστία σας, από τον πρώτο κύκλο της δημιουργίας. Τώρα όμως γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό ήταν η πρόσκληση του Πνεύματος. Ήταν η πρόσκληση του Πνεύματος για επέκταση της δημιουργίας κι εσείς ανταποκριθήκατε σ’ αυτή την πρόσκληση για την αγάπη του Πνεύματος, για την αγάπη του Εαυτού σας. Θέλατε να επεκτείνετε τον εαυτό σας και την δημιουργία.
Όταν γεννιέστε σαν παιδιά πάνω στη Γη κι εσείς θέλετε πραγματικά σαν παιδάκια να τα γνωρίσετε όλα, θέλετε να εξερευνήσετε, να ψάξετε και θέλετε να εκφράσετε τον εαυτό σας, έτσι ακριβώς όπως είναι, εκεί οι γονείς σας βάζουν κάποια όρια. Πιστεύουν ότι εάν σας φοβίσουν και σας δημιουργήσουν ενοχές θα μπορέσουν να σας ελέγχουν. Αυτό που κάνουν συνήθως είναι να σας λένε και το ακούμε από πάρα πολλούς γονείς να το λένε στα παιδιά τους «ότι αν δεν είσαι καλό παιδάκι, ο μπαμπάς και η μαμά δεν θα σ’ αγαπάνε»!
Το παιδάκι το οποίο θέλει πάρα πολύ την αγάπη των γονιών του προσπαθεί να είναι υπάκουο, να είναι «καλό» και να είναι υποταγμένο παιδί, γιατί η έννοια του καλού παιδιού πάνω στη Γη, όπως θα δείτε στη συνέχεια οικογένεια, έχει την έννοια του υποταγμένου παιδιού! Κι έτσι το παιδί σταματάει να εκφράζει τον πραγματικό, τον αληθινό του εαυτό, γιατί τυγχάνει αυτός ο εαυτός να είναι διαφορετικός από το «πρότυπο», από το σύστημα, από τους κανόνες που βάζει η κοινωνία.  Βλέπετε οικογένειά μας το σύστημα λειτουργεί σαν τον Προκρούστη, γιατί οτιδήποτε είναι διαφορετικό, οτιδήποτε δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα στους κανόνες και στο «πρότυπο» του καλού παιδιού που έχει υιοθετήσει, το κόβει και το πετάει απέξω.

Γνωρίζετε ότι όλοι είμαστε το Πνεύμα, το Πνεύμα όμως στον καθένα μας  εκφράζεται διαφορετικά. Κι εκεί βρίσκεται η μαγεία οικογένεια, εκεί βρίσκεται η μαγεία, στην διαφορετικότητα. Αλλά δεν μπορείτε να εκφράσετε τον αληθινό σας εαυτό, δεν μπορείτε να εκφράσετε την διαφορετικότητά σας, γιατί η κοινωνία και η εκκλησία δεν το δέχεται αυτό. Σας θέλουν όλους ίδιους. Και το να είσαι καλό παιδί, έχει να κάνει με κανόνες και νόμους και με μια ηθική που οι ίδιοι έχουν υιοθετήσει και εφαρμόσει, για να μπορούν να σας ελέγχουν. Κι έτσι εσείς σιγά- σιγά από μικρά παιδιά εκπαιδεύεστε και μαθαίνετε να υποτάσσεστε, μαθαίνετε να κρύβεστε και να μην εκφράζετε τον αληθινό σας εαυτό.
      Κι έτσι οικογένειά μας έχετε διαιρέσει τον εαυτό σας στα δύο. Υπάρχει αυτό το «καλό παιδί», το υποταγμένο παιδί, το υπάκουο παιδί, το οποίο θέλει να είναι αποδεκτό από την κοινωνία, το οποίο ζητάει ασφάλεια και θέλει ν’ αποδείξει την αξία του μέσα στη κοινωνία και λειτουργεί κυρίως με το μυαλό και τη σκέψη και υπάρχει κι αυτό το συναισθηματικό παιδί μέσα σας. Αυτό το συναισθηματικό παιδί είναι περισσότερο συνδεδεμένο με τον Πνευματικό σας εαυτό. Αυτό το συναισθηματικό παιδί λέει νιώθω, θέλω να εκφραστώ, θέλω να εξερευνήσω, θέλω να εκφράσω τον εαυτό μου και θέλω να εκφράσω την διαφορετικότητά μου.
Όμως το καλό παιδί που έχει τον έλεγχο δεν του επιτρέπει να εκφραστεί, ντρέπεται γι’ αυτό το συναισθηματικό παιδί και το πιέζει συνεχώς, το κακοποιεί και το χειραγωγεί συνεχώς, γιατί δεν θέλει να βγει στην επιφάνεια. Κι αυτό το συναισθηματικό παιδί πιέζεται πάρα πολύ οικογένεια και υπάρχουν αυτές οι στιγμές που το συναισθηματικό παιδί θυμώνει πάρα πολύ με όλη αυτή την καταπίεση που δέχεται.
Οικογένειά μας, αγαπημένοι μας, αυτός ο θυμός που βρίσκεται μέσα σας είναι και ανήκει σ’ αυτό το συναισθηματικό παιδί που εσείς το καταπιέζετε και δεν το αφήνετε να εκφραστεί. Κι αυτό το παιδί μέσα στο θυμό του και μέσα στην ανάγκη του να εκφράσει τον εαυτό του έχει κάνει πολλές φορές άσχημα πράγματα, πραγματικά έχει κάνει. Κι έτσι λοιπόν εσείς το ονομάσατε «κακό παιδί» και το φορτώσατε με πάρα πολλές και μεγάλες ενοχές. Βλέπετε το καλό παιδί θέλει ασφάλεια μέσα στην κοινωνία, μέσα στην διττότητα και η ανάγκη του αυτή το κάνει να δημιουργεί σχέσεις που το δεσμεύουν. Δείτε τι εκφράσεις χρησιμοποιείτε κι εσείς οι ίδιοι μεταξύ σας. «Είσαι ελεύθερος-η  ή έχεις δεσμό;»
Πολλές φορές μπαίνετε σε γάμους και δίνετε όρκους δέσμευσης, χωρίς να στηρίζεστε καν στην αγάπη, χωρίς να υπάρχει αγάπη και κάποιες φορές, αυτό το κακό, συναισθηματικό παιδί, αφού πιεσθεί πάρα πολύ βγαίνει στην επιφάνεια και το καλό παιδί χάνει προσωρινά τον έλεγχο. Τότε το συναισθηματικό παιδί τα ανατρέπει όλα στη ζωή του και το καλό παιδί ντρέπεται και αισθάνεται μεγάλες ενοχές. Όταν π.χ. σε μια σχέση συμβιβασμού το συναισθηματικό παιδί βγαίνει στην επιφάνεια και λέει δεν θέλω να συμβιβάζομαι, δεν θέλω να ζω έτσι, θέλω να είμαι ελεύθερο, θέλω να νιώσω και στρέφει την προσοχή του σε άλλα πράγματα, καταστάσεις και σ’ άλλες σχέσεις, μέσα στις οποίες μπορεί να νιώθει και να είναι περισσότερο ο εαυτός του, το καλό παιδί τότε αισθάνεται ότι πρόδωσε και νιώθει ενοχές. Αισθάνεται ότι προδίδει γιατί βλέπετε έχει δεθεί με όρκο, γιατί όπως είπαμε ζητάει ασφάλεια.

Όμως όπως γνωρίζετε οικογένεια, δεν υπάρχει τέτοιου είδους ασφάλεια στο Σύμπαν. Η μοναδική ασφάλεια που υπάρχει είναι ο ίδιος σας ο εαυτός.  «Τα πάντα ρει», όπως είπε και μια πολύ μεγάλη οντότητα που περπάτησε εδώ σ’ αυτή τη Γη, στην αρχαία Ελλάδα! «Τα πάντα ρει», είπε ο Ηράκλειτος, τα πάντα ρέουν, τα πάντα κινούνται. Και αλίμονο αν δεν συνέβαινε αυτό οικογένεια, αλίμονο, γιατί τότε δεν θα υπήρχε καμία αλλαγή. Κι αν δεν υπήρχε η κίνηση και δεν υπήρχε η αλλαγή, δεν θα υπήρχε και η εξέλιξη.
Κι έτσι λοιπόν σας έχουμε πει κι άλλες φορές, ότι μπορεί το μυαλό να ησυχάσει, η σκέψη να ησυχάσει, όμως αυτό το καλό παιδί θα συνεχίσει να αντιστέκεται. Το έχετε περάσει τόσο πολύ βαθιά μέσα σας, έχετε περάσει μέσα σας την πεποίθηση ότι πρέπει να κινείστε με συγκεκριμένους κανόνες και νόμους και να είστε καλοί και υπάκουοι, όπως σας έχουν εκπαιδεύσει αιώνες τώρα, ώστε αυτό το καλό παιδί θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι το τέλος. Και πιστέψτε το ότι θα είναι το τελευταίο τείχος που θα γκρεμίσετε για ν’ απελευθερώσετε πλήρως τον εαυτό σας.
Κι αυτό το συναισθηματικό παιδί που υποφέρει, που εκλιπαρεί την αγάπη του εαυτού του, που θέλει πραγματικά να σας προχωρήσει, να σας ανατρέψει, να σας κινήσει, να σας εξελίξει και θέλει αληθινά ν’ ανοίξει την καρδιά του στην αγάπη και θέλει ν’ αγαπηθεί από τον εαυτό του, εσείς το έχετε ακόμα κρυμμένο και καταπιεσμένο.
Αγαπημένη μας οικογένεια, αλλάξτε στάση απέναντι στον εαυτό σας, αλλάξτε στάση. Από δω και στο εξής σταματήστε αυτά τα πρέπει, σταματήστε να υπακούτε σε κανόνες και περάστε στο νιώθω και εκφραστείτε, εκφράστε τον πραγματικό σας εαυτό!
Γιατί θέλετε να είστε ίδιοι με τους άλλους; τι σας ενδιαφέρει ν’ αποδείξετε και σε ποιόν;
Αυτό το «κακό» παιδί, αυτό το συναισθηματικό παιδί, το μόνο που θέλει είναι αγάπη, το μόνο που θέλει είναι ν’ αγαπηθεί από τον εαυτό του.
Αυτό το συναισθηματικό παιδί θέλει ν’ ανοίξετε διάπλατα την καρδιά σας στην αγάπη, θέλει ν’ αγαπήσετε τον εαυτό σας και θέλει να απελευθερώσετε τον εαυτό σας ολοκληρωτικά.

Γι’ αυτό λοιπόν από δω και στο εξής πολυαγαπημένη μας οικογένεια κάνετε μια άσκηση με τον εαυτό σας, κοιτάξτε μέσα σας, κοιτάξτε αυτό το συναισθηματικό παιδί και αρχίστε να λέτε νιώθω, αντί για πρέπει, αρχίστε να λέτε νιώθω και απελευθερώστε τους όρκους και τις δεσμεύσεις. Και θ’ απελευθερώσουμε μαζί σήμερα και όλες αυτές τις ενοχές. Λέτε και σας έχουμε ακούσει να το λέτε πολλές φορές πάνω στη Γη, ότι οι ενοχές είναι η φωνή της συνείδησης! Όχι, οικογένεια! Οι ενοχές είναι η φωνή της συνείδησης του καλού παιδιού! Βλέπετε; Έχετε διαιρέσει ακόμα και την συνείδησή σας, την έχετε διαιρέσει κι έχετε κομματιάσει τον εαυτό σας κι έχετε αποθηκεύσει αυτές τις ενοχές, κάτω από το ηλιακό σας πλέγμα, χαμηλά στο σώμα σας, μεταξύ του ηλιακού και του σεξουαλικού σας κέντρου και οι ενοχές σας βρίσκονται αγκιστρωμένες εκεί!
Επίσης υπάρχει στο στομάχι σας και στο ηλιακό σας πλέγμα όλος αυτός ο θυμός που έχει συσσωρευθεί απ’ αυτό το συναισθηματικό παιδί, καθώς εσείς το υποχρεώνατε να κάνει όλα αυτά τα πρέπει. Για δείτε το κι εσείς. Δεν μιλάτε καθόλου για «νιώθω» και για «θέλω» και μιλάτε συνέχεια για «πρέπει» και υποχρεώσεις.

Μεγαλώνετε τα παιδιά σας και τους βάζετε συνεχώς κανόνες και πολλά πρέπει, αντί να φχαριστιέστε και να χαίρεστε και να ζείτε και να μεγαλώνετε μαζί με τα παιδιά σας, καθώς συμβάλλατε σαν γονείς να δημιουργηθεί η ζωή τους. Εκείνα το μόνο που ζητάνε από σας είναι η αγάπη σας και η αγκαλιά σας. Το μόνο που ζητάνε είναι το παιχνίδι τους. Όμως η κοινωνία σας είπε ότι για να έχουν ασφάλεια αύριο που θα μεγαλώσουν, πρέπει να τα φορτώσετε με πολύ γνώση, πρέπει να τα φορτώσετε με όλη αυτή την δανεισμένη γνώση, και να συγκεντρώσουν πολλά πτυχία, για να έχουν καλές θέσεις. Κι έτσι ξεχάσατε να τροφοδοτήσετε την ψυχή τους οικογένεια, το ξεχάσατε! Κοιτάξτε το  τώρα αυτό, γιατί η ψυχή θέλει αγάπη για να τραφεί, η ψυχή τους θέλει παιχνίδι οικογένειά μας!
Αλλά εσείς ξέρετε τι θα κάνετε με τα παιδιά σας. Δεν θέλουμε να παρέμβουμε πολύ σ’ αυτό, γιατί είναι δικές σας κατανοήσεις, καθώς εξελίσσετε τον εαυτό σας και βέβαια κατανοούμε τους γονείς, γιατί κάνουν ακριβώς αυτό που έμαθαν κι εκείνοι από τους δικούς τους γονείς, αν και βαθιά μέσα τους όλοι οι γονείς νιώθουν ότι δεν διαθέτουν αρκετό χρόνο για να παίξουν και να δείξουν την αγάπη τους στα παιδιά τους και νιώθουν επίσης ενοχές και γι’ αυτό!
Εμείς απευθυνόμαστε περισσότερο στους νέους ανθρώπους που θα γίνουν γονείς, γιατί έχετε κάνει συμφωνίες και μέσα από σας θα γεννηθούν πολλοί καινούργιοι άγγελοι! Γι’ αυτό αγαπημένοι μας όταν αυτοί οι άγγελοι γεννηθούν σαν παιδιά σας, επιτρέψτε τους να ξεδιπλωθούν, επιτρέψτε τους να εκφράσουν τον πραγματικό τους εαυτό και ταΐστε την ψυχούλα τους με αγάπη, με κατανόηση, με στοργή, με αποδοχή και παίξτε κι εσείς μαζί τους. Γιατί τα παιδιά με το παιχνίδι τους σας διδάσκουν. Σας διδάσκουν ότι η ζωή σας πάνω στη Γη είναι ένα παιχνίδι! Και ναι, οικογένεια, το ξεχάσατε; Εδώ κάτω στη Γη παίζετε, τι άλλο νομίζετε ότι κάνετε! Άγγελοι μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους είστε! Είστε Θεοί επίσης αγαπημένοι μας, είστε Θεοί επίσης!

Όμως εμείς σήμερα θέλουμε οικογένεια να ενώσετε τον εαυτό σας! Θέλουμε να αποδεχθείτε ολοκληρωτικά αυτό το «καλό παιδί», θέλουμε να το αποδεχθείτε ολοκληρωτικά, γιατί έχει προσφέρει κι αυτό πάρα πολλά στην εξέλιξή σας με τον δικό του τρόπο. Έχει προσφέρει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, καθώς σας έβαλε όλα αυτά τα εμπόδια και σας έβαλε στην διαδικασία να περάσετε μέσα απ’ αυτά και να πρέπει να τ’ απελευθερώσετε, γιατί όπως είπαμε όλα είναι δικές σας δημιουργίες. Το καλό παιδί είναι μεγάλος βαθμός δυσκολίας και είναι μεγάλη πρόκληση για την εξέλιξή σας οικογένεια, αλλά ακριβώς και γι’ αυτό το λόγο έχει και την αξία του!
Εσείς τώρα μέσα σας θ’ αγκαλιάσετε και θ’ αποδεχθείτε και τα δύο αυτά παιδιά και θα επιτρέψετε σ’ αυτό το κακό, συναισθηματικό παιδί να ενωθεί με το καλό παιδί. Θα επιτρέψετε στο συναισθηματικό παιδί να εκφρασθεί πλήρως μέσα σας και θα επιτρέψετε στην καρδιά  σας ν’ ανοίξει. Γι’ αυτό μπείτε ξανά μέσα στο καρδιακό σας κέντρο οικογένειά μας και δείτε εκεί αυτά τα δύο παιδιά ν’ αγκαλιάζονται. Θέλουμε να δείτε τις ενέργειες αυτών των παιδιών. Χρωματίστε με κόκκινο την ενέργεια του καλού παιδιού και με μπλε χρώμα την ενέργεια του συναισθηματικού παιδιού και δείτε αυτές τις δυο ενέργειες να ενώνονται στο καρδιακό σας κέντρο, δείτε αυτές τις ενέργειες να ενώνονται σε μία.

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή εδώ…… και παρατηρείστε τις δύο ενέργειες στο καρδιακό σας κέντρο που ενώθηκαν. Έχουν ενωθεί, έχουν αγκαλιαστεί κι έχουν αγαπηθεί! Είναι δυο πολύ σημαντικές πτυχές του εαυτού σας και τις ενώσατε. Κι έχει προκύψει από την ένωσή τους μία ενέργεια, ένα καινούργιο χρώμα μωβ ή βιολετί, ανάλογα με τις αποχρώσεις των χρωμάτων που βάλατε. Το βλέπετε; Αγαπήστε τώρα τον εαυτό σας, πάρτε κι άλλη μια βαθιά αναπνοή και πέστε στον εαυτό σας ότι τον θέλετε ενωμένο, πέστε του ότι τον αγαπάτε και νιώστε τον εαυτό σας!

Και θέλουμε να πάμε και σε μια άλλη άσκηση, πολύ σημαντική επίσης, γι’ αυτό καθίστε άνετα και χαλαρά και βάλτε και τα δυο σας χέρια κάτω από το ηλιακό σας πλέγμα, εκεί χαμηλά. Θέλουμε ν’ απελευθερώσετε τις ενοχές που έχετε μέσα σας και θα τις απελευθερώσουμε τώρα. Γι’ αυτό θα πάρουμε βαθιές αναπνοές και με την εκπνοή θα πιέσετε αυτό το σημείο του σώματός σας που είναι αγκιστρωμένες οι ένοχές σας και εάν μπορείτε με την εκπνοή σας, θ’ αδειάζετε ολοκληρωτικά αυτό το σημείο του σώματός σας από τον αέρα. Η εκπνοή σας να είναι τέτοια, ώστε να νιώθετε ότι αυτό το σημείο του σώματός σας αδειάζει εντελώς από τον αέρα, γιατί καθώς θ’ αδειάσει, με το τράβηγμα του αέρα θα ξεκολλήσουν και οι ενοχές και θ’ ακολουθήσουν τον αέρα στην εκπνοή σας. Κι έτσι οι ενοχές σας θ’ αρχίσουν ν’ απελευθερώνονται.

Παίρνετε την πρώτη βαθιά αναπνοή και γεμίζετε και κρατάτε λίγο τον αέρα σ’ αυτό το σημείο που έχετε τα χέρια σας κάτω από το ηλιακό σας πλέγμα και καθώς εκπνέετε βγάζετε όλο τον αέρα και αδειάζετε εντελώς από τον αέρα αυτό το σημείο του σώματός σας. Πάρα πολύ ωραία, το κάνατε όλοι σας πάρα πολύ ωραία οικογένεια! Ξαναπαίρνετε βαθιά αναπνοή, εκπνέετε κι αδειάζετε ξανά από τον αέρα αυτό το σημείο του σώματος, γιατί θέλουμε να φύγουν αυτές οι ενοχές. Δεν θέλουμε να είναι μέσα σας και δεν θέλουμε να ενοχοποιείτε άλλο πια τον εαυτό σας. Καμία κριτική για τον εαυτό μας και ας πάρουμε και την τρίτη βαθιά αναπνοή και εκπνέοντας αδειάζετε εντελώς τον αέρα και ξεσκαλώνετε και παρασύρετε και βγάζετε έξω αυτές τις ενοχές!
Θέλουμε να επανέρθετε σιγά- σιγά και δεν θέλουμε να ξαναγεμίσετε τον εαυτό σας ξανά με ανοχές.

Εκφραστείτε, νιώστε, επιτρέψτε στον εαυτό σας να εκφραστεί όπως εκείνος νιώθει, όπως εκείνος θέλει και όπως εκείνος επιλέγει και αποδεχτείτε τον ακριβώς όπως είναι, χωρίς καμία κριτική.
      Καμία ενοχή για τον εαυτό σας! Είπαμε ότι οι ενοχές είναι αυτές που σας τραβάνε συνεχώς κάτω στη Γη, γιατί οι ενοχές συνδέονται με όρκους, με δεσμεύσεις και ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις. Γι’ αυτό σας κρατάνε καθηλωμένους στη Γη και σεις θέλετε ν’ απελευθερώσετε τις ενοχές και θέλετε ν’ απελευθερώσετε πλήρως τον εαυτό σας, γιατί οι περισσότεροι από σας έχετε εκφράσει την πρόθεσή σας να αναληφθείτε. Και για να αναληφθείτε πρέπει η ενέργεια μέσα σας να επαν-ισορροπήσει με όλους τους τρόπους και οι φόβοι σας και οι ενοχές σας ν’ απελευθερωθούν.
Θ’ αναπνεύσετε ξανά τώρα την βιολετί φλόγα και θα την νιώσετε σ’ αυτό το σημείο του σώματός σας, κάτω από το ηλιακό σας πλέγμα, εκεί που βάλατε τα χέρια σας, για να κάνει μια ολική κάθαρση και να καθαρίσει ότι έχει απομείνει από τις ενοχές σας. Ξέρετε οικογένεια η βιολετί ενέργεια κάνει και μια άλλη εργασία, εκτός απ’ αυτή που γνωρίζετε. Σταδιακά αιθεροποιεί το φυσικό σας σώμα κι έτσι είναι πιο εύκολο στην εσωτερική σας πορεία ν’ αφομοιωθεί το φυσικό σας σώμα από το φωτεινό σας σώμα και θα είστε πολύ περισσότερο έτοιμοι για την ανάληψη που θέλετε.
Θα σας πούμε επίσης αγαπημένη μας οικογένεια ότι τις επόμενες ημέρες, αυτές οι ενοχές που απελευθερώθηκαν και βγήκαν στην επιφάνεια, θα σας ενοχλήσουν για λίγο. Βγήκαν για να φύγουν, αλλά ξέρετε ότι η ψυχή σας θέλει να έχει την κατανόηση. Πιθανόν μάλιστα αυτές οι ενοχές να συνοδεύονται και από κάποιες μνήμες έντονα ενοχικές, πιθανόν να συνοδεύονται και από κάποιες δεσμεύσεις και όρκους. Δείτε της και πάρτε το μάθημα, αλλά καμία κριτική, καμία κριτική!
Επιτρέψτε να νιώσετε, δείτε το μάθημα, δείτε γιατί στριμώξατε τόσες πολλές ενοχές στο σώμα σας,  γιατί τις αποθηκεύσατε μέσα σας σε τόσες ενσαρκώσεις, αλλά και σ’ αυτήν την τώρα σας ενσάρκωση. Δείτε ότι μάθημα έχουν να σας δώσουν, γιατί είναι ο πλούτος και η εμπειρία της ψυχής σας και απελευθερώστε της. Βγήκαν στην επιφάνεια για να φύγουν, γι’ αυτό δεν θέλουμε ν’ ανησυχήσετε. Και όπως είπαμε οικογένεια αλλάξτε στάση απέναντι στον εαυτό σας και σταματήστε να συμβιβάζεστε από δω και στο εξής. Θα δώσετε προτεραιότητα σ’ αυτά που νιώθετε και θα κάνετε αυτά που νιώθετε, όμως με αποδοχή και αγάπη για τον εαυτό, κάθε φορά  που δεν θα τα καταφέρνετε. Απλά βάλτε την λέξη νιώθω σε προτεραιότητα και κατανοείστε πόσο σημαντική είναι.

Πολυαγαπημένη μας οικογένεια είμαστε εδώ μαζί σας και είναι μεγάλη η χαρά μας. Συμφωνήσαμε να επιταχύνετε την εξέλιξή σας και ν’ απελευθερώσετε ολοκληρωτικά τον εαυτό σας. Εσείς κάνετε την εργασία, εμείς απλά σας λέμε που να στρέψετε την προσοχή σας. Οτιδήποτε υπάρχει μέσα σας το αγκαλιάζετε και το αποδέχεστε, χωρίς καμία κριτική στον εαυτό σας και χωρίς ενοχές! Διαχειρίζεστε όλες τις ενέργειες μέσα σας και τις μετασχηματίζετε σε αγάπη!
Πάρτε μια βαθιά αναπνοή στην καρδιά σας αγαπημένοι μας και νιώστε την αγάπη και πάρτε κι άλλη μια βαθιά αναπνοή οικογένειά μας και νιώστε μας και μας μέσα στην καρδιά σας. Γιατί κι εμείς είμαστε η δική σας καρδιά κι εσείς είστε η δική μας καρδιά και μέσα στην καρδιά γίνεται η ένωσή μας. Και μέσα στην καρδιά σας νιώστε και την αγάπη μας για σας!
Κι έτσι είναι.

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email