«Πέρα από τη Σκέψη» – Δάσκαλος Κουτχούμι

«Πέρα  από τη Σκέψη»

δάσκαλος Κουτχούμι & Καίτη Τσώλη

Νάμαστε και πάλι μαζί αγαπημένη μου οικογένεια, για να κουβεντιάσουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα και να εξηγήσουμε, γιατί εμείς στην Νέα Ενέργεια σας λέμε και επιμένουμε, να δουλεύετε και να προχωράτε στην εξέλιξή σας με την καρδιά. Και επειδή υπήρξαν πολλές ερωτήσεις πάνω σ’ αυτό το θέμα, θέλουμε σήμερα να σας  απαντήσουμε και να σας το εξηγήσουμε.
      Εμείς αγαπημένοι μας δεν σας λέμε να απορρίψετε την σκέψη, γιατί στη Νέα Ενέργεια όλα τα αγκαλιάζουμε και όλα τα αποδεχόμαστε και η σκέψη έπαιξε για σας και συνεχίζει να παίζει μέχρι σήμερα ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην μεγάλη πορεία που κάνετε πάνω στη Γη. Εμείς αυτό που σας λέμε είναι ότι η σκέψη σας έδωσε αυτό που είχε να σας δώσει και τώρα είναι η ώρα να πάτε πέρα από τη σκέψη. Κι αυτό βέβαια είναι πάντα δική σας επιλογή. Εάν εσείς επιλέγετε και θέλετε να μείνετε στη σκέψη, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Πάντοτε η απόφαση και η επιλογή είναι δική σας και εμείς την σεβόμαστε απόλυτα.
      Μαζί μας σήμερα είναι εδώ ένας μεγάλος δάσκαλος, ο οποίος τον προηγούμενο αιώνα που περπάτησε στη Γη, μελέτησε πολύ καλά τον ρόλο της σκέψης. Είναι ο δάσκαλος Κρισναμούρτι. Και είναι τιμή μας που ο δάσκαλος Κρισναμούρτι βρίσκεται σήμερα εδώ, γιατί έπαιξε ένα πολύ σημαντικό ρόλο πάνω στη Γη και μπορούμε να πούμε ότι η εργασία με τον εαυτό του τον οδήγησε πέρα από τη σκέψη, αφού πρώτα όμως πέρασε μέσα από τη σκέψη και κατανόησε το ρόλο της σκέψης.

Η σκέψη οικογένεια δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εργαλείο της τρίτης διάστασης, ένα εργαλείο της διττότητας. Μα θα μου πείτε, γνωρίζουμε δάσκαλε ότι η σκέψη δημιουργεί. Και βέβαια η σκέψη δημιουργεί. Εσείς δημιουργείτε μέσα από την σκέψη. Και εδώ που τα λέμε δεν δημιουργείτε και τα καλύτερα. Γιατί η σκέψη είναι δεμένη με τον γραμμικό σας χρόνο και κινείται στο παρελθόν και στο μέλλον και ποτέ στο τώρα σας. Η σκέψη είναι δεμένη με το φόβο και τις ενοχές σας, η σκέψη είναι δεμένη με την ανησυχία σας και σας προκαλεί μέσα από την ανησυχία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον. Και η σκέψη είναι δεμένη και πάει πακέτο με την μνήμη σας και φροντίζει να σας υπενθυμίζει συνεχώς όλες τις άσχημες εμπειρίες που περάσατε.
      Αλλά είτε είναι άσχημες οι εμπειρίες σας, είτε είναι ευχάριστες, η σκέψη σας κρατάει συνεχώς απασχολημένους μέσα σ’ αυτές και σας κρατάει συνεχώς μέσα στον ύπνο και σας αποκοιμίζει μέσα στην γραμμικότητα του χρόνου, με αποτέλεσμα να μην είστε συνειδητοί και ξύπνιοι, με αποτέλεσμα να μην ζείτε αληθινά στην κάθε σας στιγμή.
      Η σκέψη κινείτε πάντα μέσα στο γνωστό. Φοβάται να πάει πέρα απ’ αυτό που της είναι οικείο και ασφαλές. Φοβάται το άγνωστο, γιατί το άγνωστο και το καινούργιο είναι πέρα από τον έλεγχό της.
Η σκέψη αναλύει για να εξηγήσει κι αυτό σημαίνει ότι σας κομματιάζει και σας διαιρεί. Κινείτε πάντα στα όρια της λογικής, μια λογική που έχει κτιστεί αιώνες τώρα μέσα στη διττότητα και στους κανόνες της κάθε κοινωνίας. Κι έτσι η σκέψη σας ορίζει τι «πρέπει» να κάνετε, περιορισμένη μέσα σ’ αυτή τη λογική,  πάνω στους κανόνες και στους νόμους και δεν σας επιτρέπει να νιώσετε. Δώσατε μεγάλη αξία στην σκέψη, στο μυαλό και στην εξυπνάδα σας και αφήσατε την υπόλοιπη ύπαρξή σας απ’ έξω.
      Βέβαια κτίσατε φιλοσοφίες μέσα από την σκέψη. Αιώνες εξερευνούσατε τα πάντα γύρω σας και τον εαυτό σας, μέσα από την σκέψη. Και η σκέψη μπορούσε να μεταμφιέζετε και να εμφανίζετε πρωτότυπη, αλλά μετά πάλι καταλαβαίνατε ότι δεν μπόρεσε να σας πάει πάρα πολύ μακριά.

Σας βοήθησε με την τεχνολογία, ναι πράγματι σας βοήθησε. Γιατί η τεχνολογία χρειάζεται τη σκέψη και την ανάλυση και τον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων, αλλά σχετικά με τον εαυτό σας, σχετικά με την εσωτερική σας λειτουργία, σχετικά με την ψυχολογία σας, όλες οι φιλοσοφίες της αποδείχθηκαν άχρηστες και οι ψυχίατροι ακόμα ψάχνουν να βρουν λύσεις και συνήθως καταλήγουν να σας δίνουν ηρεμιστικά και ψυχοφάρμακα, όταν χάνετε την ψυχική σας ισορροπία.
      Κάποιοι επιστήμονες που μελέτησαν  την σκέψη και κατάλαβαν ότι μέσα από την σκέψη δημιουργείτε, αποφάνθηκαν ότι θα πρέπει να σκέφτεστε θετικά.
-Αλλά οικογένεια τι σημαίνει αυτό;
Λέτε στον εαυτό σας, ότι από δω και στο εξής θα προσπαθήσω να σκέφτομαι θετικά! Δηλαδή με κάποιον τρόπο θα πιέσετε τον εαυτό σας να σκέπτεται θετικά. Και στην προσπάθεια αυτή, η οποία είναι επιβολή και σπρώξιμο για τον εαυτό, υπάρχει αντίσταση. Αλλιώς δεν θα χρειαζόταν να σπρώξετε! Και όπου υπάρχει αντίσταση, γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει και τριβή.
      Δηλαδή αυτό σημαίνει οικογένεια, ότι στην προσπάθειά σας να σκέπτεστε μ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο, κάπου δίνετε τον έλεγχο του εαυτού σας, σ’ ένα μέρος σας δεν έχει σημασία, αλλά εσείς δίνετε τον έλεγχο του εαυτού σας στο μυαλό σας, για να κατευθύνει την σκέψη σας. Και μπορείτε να το δείτε εδώ ότι η σκέψη σας είναι διαιρεμένη από μόνη της σε αρνητική και θετική. Είναι δύο, είναι διττότητα. Και στη διττότητα υπάρχει σύγκρουση. Κι έτσι συνήθως βρίσκεστε σε μια ατέλειωτη σύγκρουση με τον εαυτό σας και μέσα από την σκέψη και στην σύγκρουση αυτή ξοδεύετε τεράστιες ποσότητες από την ενέργειάς σας.
      Και μέσα στην διττότητα στρέψατε ολοκληρωτικά την προσοχή σας στην σκέψη και σας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο το μυαλό σας από τα συναίσθηματά σας. Σταματήσατε να σέβεστε τον εαυτό σας και να σέβεστε τι νιώθει και το πώς νιώθει και τι θέλει ο εαυτός σας!

Το μυαλό σας μέσα από τη σκέψη έδωσε εντολές και έκανε ατέλειωτες καταγραφές στα κύτταρά σας. Καταγραφές για περιορισμούς, πεποιθήσεις και διαστρεβλωμένες αντιλήψεις, οι οποίες σας εγκλωβίζουν και σας περιορίζουν και τις οποίες προσπαθείτε τώρα δουλεύοντας με τον εαυτό σας να τις δείτε, να τις κατανοήσετε και να τις απελευθερώσετε.
      Δικό σας δημιούργημα είναι και η σκέψη. Πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη ότι εσείς την δημιουργήσατε όταν δημιουργήσατε το παιχνίδι της Γης, γιατί σας εξυπηρετούσε για να μπορείτε να ζείτε και να λειτουργείτε μέσα στην πραγματικότητα της τρίτης διάστασης. Αναλάβετε την ευθύνη ότι και η σκέψη είναι μια πτυχή του εαυτού σας, αλλά δεν δίνουμε τον έλεγχο του εαυτού μας, σε καμία πτυχή μας.
      Και βεβαίως η σκέψη είναι ένα πολύ καλό εργαλείο και την τιμάτε για τον ρόλο που έπαιξε μέχρι τώρα, αλλά σαν εργαλείο της διττότητας, σαν εργαλείο της τρίτης διάστασης είναι περιορισμένη από μόνη της. Δεν μπορεί να σας πάει πέρα από αυτό που γνωρίζει και δεν θέλει να πάτε κι εσείς, γιατί θα χάσει τον έλεγχο που έχει πάνω σας.
      Εσείς όμως οικογένεια είστε Θεοί επίσης. Και θέλετε να ενεργοποιήσετε όλη σας την ύπαρξη. Θέλετε ν’ απελευθερώσετε τον εαυτό σας από πεποιθήσεις και περιορισμούς που σας επέβαλαν ή κληρονομήσατε και οι οποίες δεν είναι η αλήθεια σας. Γιατί εξερευνώντας τον εαυτό σας και ψάχνοντας για την αλήθεια σας, ανακαλύψατε και το παιχνίδι της σκέψης, ανακαλύψατε και τον έλεγχο της σκέψης. Είδατε ότι η σκέψη δεν μπορεί να σας οδηγήσει στην αλήθεια σας και ότι κάπου αλλού έπρεπε να στραφείτε μέσα σας.

Αγαπημένοι μου είστε Θεοί μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους. Και τώρα το γνωρίζετε αυτό, γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνο άνθρωποι. Και διεκδικείτε την αλήθεια σας και διεκδικείτε την ουσία σας που είναι η αγάπη.
Όταν ο Ιησούς περπάτησε πάνω στη Γη, σας είπε πολλές φορές ότι «ο Θεός αγάπη εστί». Και σας το λέμε κι εμείς σήμερα και σας το επαναλαμβάνουμε «ότι ο Θεός είναι αγάπη» και αυτό σημαίνει ότι η αγάπη είναι η ουσία σας!
Και η αγάπη οικογένεια εκφράζεται μέσα από την καρδιά! Και την αγάπη μπορείτε μόνο να την νιώσετε. Δεν μπορείτε να πείτε «σκέπτομαι» την αγάπη, μπορείτε; Δεν το λέτε αυτό! Το γνωρίζετε κι εσείς, γιατί όταν μιλάτε γι’ αγάπη, συνήθως ζωγραφίζετε  και την καρδιά σας. Και η αγάπη είναι τα πάντα οικογένεια.
      Η αγάπη είναι συνείδηση, είναι αντίληψη, είναι ευφυΐα, είναι συμπόνια, είναι τρυφερότητα, είναι κατανόηση, είναι ενότητα και είναι τα πάντα. Και η αγάπη ακριβώς επειδή είναι η ουσία σας ενεργοποιεί όλη σας την ύπαρξη, ενεργοποιεί τα πάντα μέσα σας και αποδέχεται και αγκαλιάζει και την σκέψη, αλλά η αγάπη δεν ελέγχεται και ούτε δίνει τον έλεγχο σε κανένα μέρος του εαυτού της. Γιατί η αγάπη δεν διαιρεί, δεν διαχωρίζει.
      Η αγάπη ενώνει, είναι πλήρης στην ολότητά της και βρίσκεται μακριά από κάθε έλεγχο! Η αγάπη δεν διαπραγματεύεται και δεν έχει όρους και όρια. Η αγάπη μπορεί μόνο ν’ αγαπάει και ν’ αγαπιέται και δεν μπορεί κανένας και τίποτα να την περιορίσει.
Χρειάζεστε την αγάπη που είναι η ουσία σας για να ενεργοποιήσετε και να ενώσετε τον εαυτό σας. Χρειάζεστε την αγάπη για να νιώσετε και να ζήσετε αληθινά.

Και όπως σας λέει ο δάσκαλος Κρισναμούρτι, η αληθινή συμπαντική αγάπη, που είναι η ουσία σας, είναι πέρα από τη σκέψη. Γιατί η αγάπη είναι εσείς και είναι το αιώνιο.
Είναι δυνατόν να είστε Θεοί, να είστε αγάπη και να μένετε μόνο στη σκέψη;
Κι έτσι εμείς σας το λέμε και σας το τονίζουμε συνέχεια, στην εξέλιξή σας να προχωράτε με την καρδιά. Να έχετε οδηγό σας την καρδιά. Γιατί η καρδιά γνωρίζει. Γιατί η καρδιά θα σας οδηγήσει εκεί που θέλετε να πάτε. Εάν ανοίξετε την καρδιά, τότε η αγάπη θα ενεργοποιηθεί και θα ενεργοποιηθεί και ο Θεός μέσα σας. Γιατί όπως είπαμε ο Θεός είναι αγάπη. Και αυτός ο Θεός είστε εσείς και απλά ζείτε την ανθρώπινη εμπειρία σας μεταμφιεσμένοι στη Γη.
      Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την σκέψη οικογένεια όταν την χρειάζεστε, και την χρειάζεστε στην καθημερινότητα της τρίτης διάστασης και θα την χρειάζεστε όσο θα ζείτε στη Γη, αλλά όχι να της δίνετε τον έλεγχο και να της επιτρέπετε να σας χρησιμοποιεί και να σας κατευθύνει εκείνη. Να την χρησιμοποιείτε και όχι να σας χρησιμοποιεί και να σας χειραγωγεί εκείνη.
      Η σκέψη μέσα από την ανάλυση και την λογική σας περιπλέκει και κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα για σας. Σας δημιουργεί συνεχώς σενάρια για ανυπέρβλητα εμπόδια και σας περιπλέκει.

Πέρα από τη σκέψη τα πράγματα είναι απλά, διαυγή και εύκολα! Γιατί πέρα από τη σκέψη συναντάτε το Πνεύμα σας.
Πέρα από τη σκέψη μπορείτε να ενώσετε το φως με το σκοτάδι, το θετικό με το αρνητικό, την καρδιά με το νου, το καλό με το κακό και όλες τις αντιθέσεις της ύπαρξής σας. Μπορείτε να αποδεχθείτε, να αφομοιώσετε όλες τις αντιθέσεις και να γίνετε ένα. Να είστε η καθαρή ενέργεια που ήσασταν και στην Πηγή. Όλα μπορείτε να τα κάνετε, με οδηγό την καρδιά σας, με οδηγό την αποδοχή και την αγάπη και πέρα από τον περιορισμό της τρίτης διάστασης και της σκέψης!
      Πέρα από τη σκέψη μπορείτε να είστε ελεύθεροι και πέρα από κάθε έλεγχο κι εκεί μπορείτε να εξερευνήσετε εάν το θέλετε και το επιλέγετε το άγνωστο, μπορείτε να ταξιδέψετε και να συναντήσετε καινούργιες διαστάσεις, καινούργιους κόσμους και καινούργιες πραγματικότητες.
      Πέρα από τη σκέψη, με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και με οδηγό την καρδιά σας, με οδηγό την αγάπη, μπορείτε να εκτιναχτείτε και να φτάσετε πολύ μακριά. Εκεί όπου δεν υπάρχουν όρια, εκεί όπου δεν υπάρχουν διαιρέσεις και διαχωρισμοί, εκεί όπου γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν εξαρτήσεις και φόβοι. Εκεί όπου ο εαυτός σας μπορεί να υπάρχει και να ζει, ελεύθερος, πλήρης και χαρούμενος! Εκεί όπου ο εαυτός σας συναντάει το αιώνιο Πνεύμα του και ενώνετε με τα πάντα, με το «ότι υπάρχει». Κι εκεί όπου τα πάντα είναι δυνατά για σας.
      Εκεί πέρα από τον έλεγχο της σκέψης και της διττότητας είστε Θεοί δημιουργοί και μπορείτε να δημιουργείτε ανά πάσα στιγμή, κάνοντας τις επιλογές σας και εκφράζοντας απλώς την πρόθεσή σας. Εκεί μπορείτε να υπάρχετε πέρα από τις μορφές και τους ρόλους σας, γιατί κι αυτές δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις δικές σας πεποιθήσεις.

Αγαπημένοι μου βάλτε τα χέρια σας στην καρδιά και νιώστε την καρδιά σας και νιώστε το Πνεύμα σας και νιώστε την αγάπη. Και μέσα από την καρδιά, νιώστε μας κι εμάς, γιατί μέσα στη καρδιά γίνεται η ένωσή μας. Γιατί η καρδιά σας είναι και δική μας καρδιά και είμαστε Ένα!
Κι έτσι είναι.

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email