“Η Εξέλιξη είναι Ελευθερία” – Κουτ Χούμι, Ελ Μορύα, Αρχάγγελος Μιχαήλ

Η Εξέλιξη είναι Ελευθερία

Κουτχούμι, Ελ Μορύα, Αρχ. Μιχαήλ & Καίτη Τσώλη, 11/11/2009

Νάμαστε αγαπημένη μου οικογένεια, Νάμαστε! Εδώ είμαστε και εμείς οι φίλοι σας, οι συνεργάτες σας, τ’ αδέρφια σας, η οικογένειά σας. Είμαστε εδώ κοντά σας, για να μιλήσουμε για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την εξέλιξή σας και αυτό είναι το θέμα της ελευθερίας. Φυσικά κι έχουμε ξαναμιλήσει για το θέμα της ελευθερίας πολλές φορές, αλλά σήμερα η ενέργεια μας βοηθάει να σας εξηγήσουμε πολλά περισσότερα γι’ αυτό το σημαντικό θέμα και θέλουμε εδώ να κάνουμε και μια διευκρίνιση. Εμείς γνωρίζουμε ποιοι από την οικογένεια διαβάζουν αυτές τις επικοινωνίες και ποιοι πρόκειται να τις διαβάσουν. Γι’ αυτό οι επικοινωνίες κάθε φορά που δίνονται είναι κατάλληλες για όλους σας.
      Στους περισσότερο εκπαιδευμένους που διαχειρίστηκαν ήδη αυτές τις ενέργειες, είναι κατάλληλο να τους υπενθυμίζουμε και να τους τονίζουμε, ποιο είναι το σημαντικό στην εξέλιξή τους, για να μην ξεχνιούνται και στους νεοεκπαιδευμένους, εξηγούμαι τις ενέργειες που διαχειρίζονται, για να γνωρίζουν συνειδητά τι τους συμβαίνει.
      Όσο οι περισσότερο εκπαιδευμένοι, θα προχωράτε σε άγνωστα και καινούργια μονοπάτια και θα διαχειρίζεσθε καινούργιες ενέργειες, εμείς θα επανερχόμαστε, για να σας τις εξηγούμαι. Εξαρτάται πάντα από σας. Δική σας είναι η εργασία και όπως προσέξατε μιλάμε για «εκπαίδευση» εδώ οικογένεια! Και ναι, η εξέλιξη είναι και εκπαίδευση, μόνον που την εκπαίδευση, σας την κάνει ο ίδιος σας ο εαυτός.

Εγώ είμαι ο δάσκαλος Κουτ Χούμι και σήμερα είναι κοντά μου και στηρίζουν ενεργειακά αυτήν την επικοινωνία μας και «οι υπεύθυνοι διαχειριστές» της πρώτης ακτίνας. Είναι ο δάσκαλος Ελ Μορύα και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ! Σας αγκαλιάζουμε με μεγάλη στοργή και θέλουμε να αφεθείτε να μας νιώσετε, θέλουμε να νιώσετε την ιδιαίτερη αγάπη που έχουμε για σας, την ιδιαίτερη αγάπη που έχουμε για τον καθένα σας.
      Κατ’ αρχήν οικογένεια, πρέπει να κατανοήσουμε πολύ καλά τι εννοούμε όταν μιλάμε για ελευθερία.
Ελευθερία είναι η πλήρης αποδέσμευση του εαυτού, από όλα τα δεσμά του παιχνιδιού της Γης, απ’ όλα τα δεσμά της διττότητας.  Είναι η πλήρης και ολοκληρωτική αποστασιοποίηση και απεξάρτηση του εαυτού από οποιεσδήποτε ενέργειες τον δεσμεύουν, είτε αυτές οι ενέργειες αφορούν την Γη, είτε αφορούν τις άλλες σφαίρες.
Ο εαυτός στην κυριολεξία πρέπει να είναι μια ελεύθερη, αυτόνομη και κυρίαρχη οντότητα με την δική του Πηγή ενέργειας. Να μην μπορεί καμία άλλη ενέργεια να τον επηρεάσει ή να τον παρασύρει ή να τον δεσμεύσει. Η δέσμευση, η σύγκρουση και κυρίως το κλέψιμο της ενέργειας μεταξύ σας, είναι το παιχνίδι που παίζεται συνεχώς στην διττότητα. Ένα παιχνίδι που δημιουργήσατε μόνοι σας, με σκοπό την απελευθέρωση του εαυτού και την εξέλιξη.
      Αν δεν απελευθερώσετε τον εαυτό σας οικογένεια, δεν μπορείτε να εξελιχθείτε! Εξέλιξη σημαίνει ελευθερία και ελευθερία σημαίνει αγάπη. Αγάπη για τον εαυτό.

Θα σας μιλήσουμε σήμερα και θα σας πούμε πως λειτουργεί αυτό και θα κάνουμε και μια εργασία, ώστε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να θυμάται  ποιος είναι και να μάθει να διαχειρίζεται την ελευθερία του, να μάθει ο εαυτός να ζει ελεύθερος. Για να ελευθερώσεις τον εαυτό σου, δεν είναι μια εύκολη ιστορία οικογένεια. Χρειάζεται να εκφράσετε πρόθεση και να είστε πολύ αποφασισμένοι. Πάρα πολύ αποφασισμένοι.
      Να είστε τόσο πολύ αποφασισμένοι, ώστε να σπρώξετε την ενέργεια. Να σπρώξετε την ενέργεια με τέτοιο τρόπο, ώστε να γκρεμίσετε τα ανθρώπινα όριά σας και να πάτε πέρα απ’ αυτά. Δεν υπάρχουν όρια στην ελευθερία, δεν υπάρχουν όρια στον εαυτό! Ο Θεός δεν έχει όρια.
      Στην συνέχεια αγαπημένοι μου αφού σπρώξετε την ενέργεια, μπαίνετε στην διαδικασία  να την μετασχηματίσετε και να την αλλάξετε. Να δημιουργήσετε μια καινούργια ενέργεια. Κι αυτό προκαλεί πόνο. Όταν πρόκειται ν’ απελευθερώσετε μια πεποίθηση, ο εαυτός σας δημιουργεί ένα ενεργειακό Σοκ, το οποίο χρειάζεστε για να σπρώξετε την ενέργεια και  να μπορέσει να μεταλλαχτεί. Κι αυτό το κάνετε βιώνοντας την κατάλληλη εμπειρία. Η οποιαδήποτε εμπειρία που βιώνετε, συνήθως  προκαλεί πόνο στον άνθρωπο τις περισσότερες φορές, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντική  για το Θεό που είστε. Ο Θεός γνωρίζει την καταλληλότητα και την χρησιμότητα της εμπειρίας και την δημιουργεί σε συμφωνία με τον ανθρώπινο εαυτό σας.
      Προκαλεί πόνο σε ολόκληρη την ύπαρξη. Πονάτε συναισθηματικά και βιολογικά πολλές φορές, αλλά κυρίως πονάτε συναισθηματικά. Γιατί γνωρίζετε ότι το  συναίσθημα κάνει ολόκληρη την εργασία. Η καρδιά και το συναίσθημα, σας οδηγεί στην κατανόηση και στην αντίληψη και όχι το μυαλό.
      Στον μετασχηματισμό μιας ενέργειας η ύπαρξη εργάζεται και αντιλαμβάνεται συνολικά. Ενεργοποιούνται και ανταποκρίνονται σε μια πρόκληση τα πάντα μέσα σας. Τα πάντα! Από τα έντερά σας, το δέρμα σας έως τον πυρήνα των κυττάρων σας. Και όχι μόνο. Υπάρχουν κραδασμοί σε οτιδήποτε αφορά τον εαυτό σας σε όλα τα επίπεδα και ας μην το βλέπετε. Σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτό αφορά το αιθερικό και αστρικό σας σώμα, είτε αφορά ένα άλλο πολυδιαστασιακό σας κομμάτι. Ο Εαυτός ολοκληρωτικά ανταποκρίνεται, ο εαυτός ολοκληρωτικά μετουσιώνεται και αλλάζει. Γι’ αυτό είναι τόσο πολύ οδυνηρό τις περισσότερες φορές.

Πιστεύετε ότι είστε κάποιοι μικροί άνθρωποι, που υποφέρετε γιατί κάποια στιγμή σας απέρριψαν και σας πόνεσαν. Όχι αγαπημένοι μου. Είναι τεράστιο αυτό που ζείτε. Όταν εκφράζετε την πρόθεση να εξελιχθείτε ο εαυτός πρέπει να απελευθερωθεί ολοκληρωτικά. Όλος ο εαυτός. Και πιστέψτε το είναι τεράστιος ο εαυτός σας!
-Μα θα πείτε, Δάσκαλε δεν γινόταν έτσι στις προηγούμενες ενσαρκώσεις;
-Όχι αγαπημένοι μου, σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο. Στις προηγούμενες ενσαρκώσει ο άνθρωπος  συνέλλεγε τις εμπειρίες του και τις παρέδιδε στο Πνεύμα του. Δεν έμπαινε στις διαδικασίες της ολοκληρωτικής απελευθέρωσης του εαυτού εν συνόλω, όπως το αποφασίσατε και το κάνετε εσείς σήμερα.
      Κατανοείστε ότι τώρα κάνετε ένα ολοκληρωτικό ξεκαθάρισμα του εαυτού σας και είναι πάρα πολύ μεγάλο. Κάνετε ένα συνολικό ξεκαθάρισμα με όλες τις δικές σας ενέργειες, για όλες τις ενέργειες που ήρθατε ποτέ σε επαφή, για όλες τις ενέργειες που σας ακούμπησαν ποτέ, για όλες τις πτυχές του εαυτού σας (αυτές που εσείς ονομάζετε παρελθόν), αλλά ακόμα- ακόμα διαχειρίζεστε και αλλάζετε το συλλογικό ασυνείδητο όλης της ανθρωπότητας, αλλά και ενέργειες που έχουν εγκατασταθεί στη Γη και την βλάπτουν. Γι’ αυτό σας θαυμάζουμε τόσο πολύ οικογένεια. Γι’ αυτό σας χειροκροτάμε συνέχεια όλοι μας.
      Πρέπει να το τονίσουμε εδώ ότι ο ανθρώπινος εαυτός σας, είναι εκείνος που έχει δώσει την άδεια στο Πνεύμα του, για την μετάλλαξη του εαυτού του. Είναι εκείνος που αποφάσισε να διεκδικήσει την θεϊκότητά του και να εξελιχθεί.

Κι ενώ ο ανθρώπινος εαυτός σας  μπορούσε να  κάνει πολύ πιο εύκολη όλη αυτή την διαδικασία  της απελευθέρωσης και του μετασχηματισμού της ενέργειας, η οποία επηρεάζει ολοκληρωτικά την ύπαρξη και εισχωρεί μέχρι το κέντρο της  και σας απελευθερώνει και σας αλλάζει, εν τούτοις όταν αυτό συμβαίνει, ο άνθρωπος φοβάται να χάσει τον έλεγχο, φοβάται να δεχθεί το καινούργιο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του.
      Βλέπετε από την στιγμή που γεννήθηκε ο άνθρωπος εκπαιδεύθηκε να είναι και να ζει περιορισμένος και να έχει την ψευδαίσθηση ότι ελέγχει τον εαυτό του και την ζωή του και ο φόβος του τώρα είναι πολύ μεγάλος και συνήθως δεν δέχεται αμέσως μέσα του το καινούργιο. Δεν ξέρει τι να κάνει μ’ έναν ελεύθερο εαυτό. Γι’ αυτό πολλές φορές περνάτε ξανά και ξανά από την ίδια διαδικασία και ξαναβιώνετε παρόμοιες εμπειρίες και ξαναπληγώνεστε και ξαναπονάτε, έως ότου ο άνθρωπος και κυρίως το μυαλό το χωνέψει και το γειώσει και δώσει την άδεια στον εαυτό, για την αλλαγή. Εκεί είναι που κι εμείς σας λέμε πολλές φορές επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει. Μην αντιστέκεστε και μην το κάνετε δύσκολο.
      Όμως αγαπημένοι μου φίλοι, μην ανησυχείτε. Ο Θεός δεν βιάζεται και από την στιγμή που εσείς εκφράσατε την πρόθεση ν’ απελευθερωθείτε και να εξελιχθείτε, αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς. Ο Θεός που είστε γνωρίζει ότι αν αυτή η αλλαγή που κάνετε στον εαυτό σας γινόταν πολύ γρήγορα, ίσως ο άνθρωπος να έχανε την ισορροπία του.
       Σκεφθείτε να ερχόταν το Πνεύμα και να σας τα έπαιρνε όλα μια κι’ έξω! Να σας έπαιρνε όλα τα προβλήματα που επινοείτε για να κρατάτε τον εαυτό σας απασχολημένο, όλες τις υποχρεώσεις, αλλά κι όλους τους περιορισμούς σας και να σας έλεγε ότι ξαφνικά είστε πλήρως ελεύθεροι. Να σας έλεγε το Πνεύμα, ότι είστε ολοκληρωτικά ελεύθεροι και δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχείτε. Δεν υπάρχουν προβλήματα, υποχρεώσεις, δουλειά κ.λ.π.  ότι σας έχει απαλλάξει απ’ όλα. Το μόνο που έχετε είναι ο εαυτό σας και χρειάζεστε μόνον τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεστε απολύτως τίποτα άλλο! Είστε πλήρεις στην ολότητά σας. Και στην ουσία αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, που όμως δεν είσαστε ακόμα έτοιμοι, για να την ακούσετε.
       Αν αυτό λοιπόν σας συνέβαινε ξαφνικά, σίγουρα θα χάνατε την ισορροπία σας. Δεν θα ξέρατε τι να την κάνετε την ελευθερία σας. Δεν θα μπορούσατε να την διαχειριστείτε. Η ζωή σας θα σας φαινόταν άδεια και χωρίς σκοπό. Θα ψάχνατε με απόγνωση να εφεύρετε καινούργια προβλήματα, καινούργιες υποχρεώσεις, για να μπορέσετε να συνεχίσετε να ζείτε πάνω στον πλανήτη. Θα νιώθατε ότι δεν έχετε κάποιο σκοπό ή στόχο στην ζωή σας.
      Γι’ αυτό τα πράγματα συμβαίνουν σιγά- σιγά, για να μπορείτε να το διαχειριστείτε. Γιατί δεν φθάνει μόνο να απελευθερωθείτε οικογένεια, αλλά χρειάζεται και να μάθετε πώς να ζείτε ελεύθεροι. Και εδώ πραγματικά πρέπει να μάθετε τον εαυτό σας να ζει ελεύθερος. Χρειάζεται να τον εκπαιδεύσετε να ζει ελεύθερος, χρειάζεται να κατανοήσετε αρχικά πόσο σημαντικός είναι ο ίδιος σας ο εαυτός, να ασχοληθείτε μαζί του, να ξαναθυμηθείτε και να ξαναμάθετε να τον αγαπάτε. Να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει πιο μεγάλος και πιο ιερός σκοπός στη ζωή σας κι ότι αυτός είναι ο σκοπός της εξέλιξής σας. Η αγάπη για τον εαυτό σας.

Η ελευθερία του εαυτού, είναι αγάπη για τον εαυτό. Γιατί εάν δεν απελευθερώσετε τον εαυτό σας από όλα του τα δεσμά, δεν μπορείτε να νιώσετε την αγάπη. Ένας φυλακισμένος εαυτός μέσα στην διττότητα, μέσα στους ανθρώπινους περιορισμούς και την αυτολύπηση, δεν μπορεί να νιώσει ότι αγαπιέται.
      Απελευθερώστε τον εαυτό σας αγαπημένοι μου και αγαπήστε τον, όπως του αξίζει να αγαπηθεί, γιατί το δικαιούται. Και πιστέψτε ότι πραγματικά τίποτε άλλο δεν έχει σημασία πέρα απ’ αυτό! Όλα τα υπόλοιπα  θάρθουν μόνα τους. Θα σας τα δώσει ο εαυτός σας. Θα σας τα δώσει το Πνεύμα σας. Γιατί έτσι κι αλλιώς είστε Θεοί δημιουργοί.
      Το σημαντικό είναι να πείσετε τον άνθρωπο να παραιτηθεί από τον έλεγχο και να καταλάβει ποιος είναι ο αρχηγός. Και ο αρχηγός είναι ο Θεός που είστε. Χρειάζεται να καταλάβει ο άνθρωπος, ότι η ανθρώπινή του υπόσταση δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μεταμφίεση του Θεού.
Να καταλάβετε όλοι σας οικογένεια «ότι είστε Θεοί επίσης»!
      Και ας πάμε στην εργασία μας. Για τις επόμενες 30 ημέρες στρέψτε την προσοχή σας ολοκληρωτικά στον εαυτό σας  και να του θυμίζετε συνεχώς ποιος είναι. Έχετε τώρα περίσσια ενέργεια και μπορείτε να τον παρατηρείτε και γνωρίζετε ότι όπου στρέφουμε την προσοχή μας, βάζουμε και την ενέργειά μας. Αυτόν το μήνα λοιπόν θα ασχοληθούμε αποκλειστικά και μόνο με τον εαυτό μας.
      Το πρωί που σηκώνεστε από το κρεβάτι σας  και είστε ακόμα μισοκοιμισμένοι, είναι η καλύτερη ευκαιρία για το μυαλό να πάρει τον έλεγχο και να σας βάλει στην διαδικασία της ανησυχίας για τα προβλήματα της ημέρας. Αφαιρέστε του αυτή την ευκαιρία και θυμίστε στον εαυτό σας, ότι είστε Θεός μεταμφιεσμένος σε άνθρωπο και όλα είναι ένα παιχνίδι, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Για να το θυμάστε στην ανάγκη γράψτε το και βάλτε το στο κομοδίνο σας ή σ’ ένα σημείο που να το βλέπετε καθώς ξυπνάτε. Γράψτε «είμαι Θεός επίσης», «εγώ είμαι, αυτό που είμαι».

Κατά την διάρκεια της ημέρας επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει και να εκφραστεί  όπως του αρέσει, να φάει ότι του αρέσει, να ντυθεί όπως του αρέσει, να συμπεριφερθεί όπως του αρέσει, χωρίς να παρεμβαίνετε με τα πρέπει σας και χωρίς να τον κρίνετε και να τον ενοχοποιείτε. Ο Θεός δεν σας κρίνει, ο Θεός δεν κρίνει τον Θεό και εσείς είστε Θεοί. Δώστε στον εαυτό σας αποδοχή και αγάπη, χωρίς κριτική και δεχτείτε τον εαυτό σας ακριβώς όπως είναι, χωρίς να τον φορτώνετε με προβλήματα και ανησυχίες και χωρίς να  σας απασχολεί πως παίζει το παιχνίδι του  ή εάν παρασύρετε μέσα στην διττότητα. Κάνετε τον εαυτό σας να νιώσει επιτέλους ελεύθερος και κάντε τον να νιώσει ότι αξίζει και αγαπιέται. Ο εαυτός σας το θέλει από σας αυτό, από κανέναν άλλο!
      Το βράδυ πριν κοιμηθείτε, αντί να σκέφτεστε και να ανησυχείτε, ξαναθυμίστε στον εαυτό σας ότι είναι «Θεός επίσης» και δεν υπάρχει τίποτα που ν’ αξίζει την ανησυχία σας, τίποτα που ν’ αξίζει, για να θυσιάζετε και να ξοδεύετε την ενέργειά σας. Πέστε στον εαυτό σας ότι τον αγαπάτε (να του το λέτε συνέχεια) και μετά αφεθείτε. Αφεθείτε στο Πνεύμα σας, για να σας δώσει όλες τις λύσεις.
       Και συνεχίστε, συνεχίστε και τις επόμενες ημέρες να ασχολείστε με τον εαυτό σας, συνεχίστε να φροντίζετε με στοργή και αγάπη τον εαυτό σας, με όλη σας την προσοχή στραμμένη σ’ αυτόν, για τις επόμενες τριάντα μέρες και για όλες τις επόμενες ημέρες της ζωής σας.
      Όταν κάποια στιγμή δείτε με την δική μας οπτική, όλα αυτά που κάνετε, θα θαυμάσετε κι εσείς τον εαυτό σας, Και αξίζει να τον θαυμάζετε. Αξίζει να είστε περήφανοι γι’ αυτόν.  Αξίζει να τον αγαπάτε αιώνια!
Και σας μιλήσαμε  σήμερα για όλα αυτά, γιατί είναι η στιγμή που πρέπει να γνωρίζετε συνειδητά τι κάνετε, πως μετασχηματίζετε τις ενέργειες και πως αλλάζετε τον εαυτό σας, πως αλλάζετε τη Γη και το Σύμπαν.

Εγώ ο Κουτχούμι, ο δάσκαλος Ελ Μορύα και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, αλλά και όλη η Πνευματική σας οικογένεια, είμαστε συνέχεια κοντά σας και σας αγαπάμε πέρα από κάθε μέτρο, γιατί είμαστε εσείς.
Κι έτσι είναι.

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email