«Το κενό μέσα μας και η ολοκληρωτική μετάβαση»! – Κουτχούμι

«Το κενό μέσα μας και η ολοκληρωτική μετάβαση»!

δάσκαλος Κουτχούμι & Καίτη Τσώλη,  3/7/ 2009

Κι έτσι είναι που βρισκόμαστε ξανά εδώ και ξανά μαζί Οικογένεια, όπως τόσες και τόσες φορές. Κι αυτό θα επαναλαμβάνετε συνέχεια, όσο εσείς μας το ζητάτε και όσο εσείς θέλετε να προχωρήσετε. Όσο εσείς θέλετε ν’ αφήσετε πίσω σας το παλιό και θέλετε ν’ αγκαλιάσετε το καινούργιο και το άγνωστο. Νάμαστε λοιπόν, «εγώ είμαι» ο Κουτχούμι και σας χαιρετώ με μια λέξη που συνηθίζω να σας χαιρετώ και η οποία  στην ελληνική γλώσσα εκφράζει ακριβώς αυτό που συμβαίνει αυτήν την στιγμή. «Νάμαστε» στην ελληνική γλώσσα σημαίνει, «ήρθαμε κι εμείς και είμαστε εδώ μαζί» και είναι ακριβώς έτσι!  Καταπληκτική  λέξη ,Οικογένεια, καταπληκτική  λέξη και υπέροχος χαιρετισμός!
      Νάμαστε λοιπόν όλοι μαζί σαν Οικογένεια να ξεκαθαρίσουμε ακόμα κάποια θέματα κι ελπίζουμε τα τελευταία της παλιάς ενέργειας που συνεχίζουν να σας ενοχλούν, που συνεχίζουν να σας ακινητοποιούν και δεν σας επιτρέπουν να κάνετε την ολοκληρωτική κάθαρση, την ολοκληρωτική μετάβαση και να οδηγηθείτε στην αγκαλιά της Νέας Ενέργειας. Είναι αυτά τα κάποια θέματα τα οποία σας εμποδίζουν να εκφράσετε πλήρως την Θεϊκότητά σας.
      Οι περισσότεροι από εσάς, από τους ανθρώπινους αγγέλους που ονομάζουμε «Πρότυπα», γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα θέματα, τα έχετε δει μέσα σας, γνωρίζετε ακριβώς τι σας συμβαίνει, αλλά φοβάστε να τ’ απελευθερώσετε. Φοβάστε ότι αν απελευθερωθείτε από τα κάθε είδους προβλήματα, τα οποία το μυαλό σας ψιθυρίζει ότι έχετε, δεν θα ξέρετε μετά τι να κάνετε με τον Εαυτό σας! Δεν θα έχετε με τι ν’ ασχοληθείτε!
      Κι έτσι ενώ γνωρίζετε συνεχίζετε να επιτρέπετε στην σκέψη και στο μυαλό να σας κρατάει καθηλωμένους στην παλιά ενέργεια και στις παλιές σας συνήθειες. Όμως η Νέα Ενέργεια σας θέλει καινούργιους.  Η Νέα Ενέργεια ζητάει από εσάς ολοκληρωτική αλλαγή, ζητάει από εσάς να πετάξετε όλα τα στοιβαγμένα απομεινάρια της παλιάς ενέργειας μέσα σας. Και όποια δεν γίνεται να τα ξεφορτωθείτε και να τα πετάξετε, μπορείτε να τα μετασχηματίσετε για να βρουν κι αυτά  τον δρόμο τους προς την Νέα Ενέργεια!

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Οι περισσότεροι το βλέπετε ότι ακόμα συμβιβάζεστε και μάλιστα αυτό σας ενοχλεί, αλλά δεν μπαίνετε καν στην διαδικασία να κάνετε κάτι με αυτό. Κρατάτε στην ζωή σας ανθρώπους και σχέσεις, οι οποίες δεν έχουν να σας προσφέρουν τίποτα, οι οποίες είναι βαρετές για σας και πολλές φορές σας απορροφάνε και μεγάλες ποσότητες ενέργειας, και τις κρατάτε επειδή φοβάστε να τις σταματήσετε.  Φοβάστε ότι αν διακόψετε μια σχέση πολλών χρόνων που σας κρατάει  καθηλωμένους, θα σταματήσετε να είστε το «καλό παιδί», ή στην καλύτερη περίπτωση φοβάστε ότι θα μείνετε μόνοι. Και το φοβάστε ακόμα αυτό το «να μείνουμε μόνοι»!
-Ναι είναι αλήθεια, φοβάστε ακόμα να είστε μόνοι!
Κι ερχόμαστε εμείς, η Οικογένεια από την άλλη μεριά του πέπλου και σας λέμε!
      «Κανένας συμβιβασμός! Ο Εαυτός σας τώρα τα θέλει όλα»! Και κυρίως θέλει εσάς, θέλει την ενέργειά του, θέλει την ελευθερία του, θέλει την χαρά του. Μα πως είναι δυνατόν να γνωρίζεις ότι είσαι Θεός και να συμβιβάζεις και να υποβιβάζεις και να μειώνεις ακόμα τον Εαυτό σου;
       Γι’ αυτό σας λέμε απερίφραστα «απαλλαγείτε από όλες τις παλιές σχέσεις, με τις οποίες δεν νιώθετε καλά μέσα σ’ αυτές»!  Και μιλάμε για φίλους, για ερωτικές σχέσεις, για συνεργάτες, ακόμα και για συγγενείς!  Είναι προκλητικό;  Για ρωτήστε τον Εαυτό σας γι’ αυτό. Εμείς απλά σας προτείνουμε και σας λέμε τι είναι αυτό που θα σας οδηγήσει στην αγκαλιά της Θεϊκότητάς σας, που θα σας οδηγήσει στην αγκαλιά της Νέας Ενέργειας!  Εσείς μας βάζετε να σας τα λέμε, όμως το τι θα κάνετε εσείς μ’ αυτό είναι δικό σας θέμα. Είναι πάντα δική σας η επιλογή. Άλλωστε ότι κι αν επιλέγετε ο Θεός, το Πνεύμα σας τιμάει.

Αλλά εσείς μας ζητάτε συχνά να σας απαντήσουμε, τι είναι αυτό που σας κρατάει και δεν προχωράτε, δεν κάνετε αυτό το τελειωτικό απελευθερωτικό σας βήμα. Κι εμείς απαντάμε στις ερωτήσεις σας και απλώς σας εξηγούμε τι συμβαίνει.  Το έχουμε πει χιλιάδες φορές, ότι η επιλογή και η απόφαση είναι πάντα δική σας, «κανένας δεν μπορεί να το κάνει για σας». Αλλά πολλές φορές δεν σας αρέσουν αυτά που ακούτε, γιατί πρέπει να ξεβολευτείτε και να δουλέψετε με τον εαυτό σας, να υπερβείτε τον εαυτό σας και τότε το κάνετε δύσκολο και οδυνηρό και αρχίζετε να τα βάζετε με το Πνεύμα και να θυμώνετε και μαζί μας. Βέβαια εμάς μας αρέσει όταν θυμώνετε, γιατί ο θυμός είναι μέσα σας, είναι δικός σας και είναι πολύ καλό όταν τον απελευθερώνετε, μ’ οποιονδήποτε τρόπο!
      Κι όμως είναι πολύ εύκολο και πολύ απλό Οικογένεια, για να κάνετε αυτό το πολύ σημαντικό βήμα που σας οδηγεί στην ελευθερία σας!  Αρκεί να κάνετε μόνο μια ερώτηση στον εαυτό σας, για ν’ απελευθερώσετε σχέσεις που δεν είναι για σας πια και σχέσεις που δεν σας ταιριάζουν. Και η μαγική ερώτηση που κάνεις στον εαυτό σου είναι:
-Μου δίνει χαρά αυτή η σχέση;   Όταν είμαι με τον συγκεκριμένο εραστή, φίλο, συνεργάτη, συγγενή νιώθω χαρά και πληρότητα μέσα μου;
      Κι αυτό είναι αγαπημένη μου Οικογένεια. Δεν έχει να κάνει με το πόσο πνευματικός είναι κάποιος μέσα στη σχέση. Όλα αυτά είναι πολύ σχετικά. Γνωρίζετε ότι όλοι είναι το Πνεύμα!  Άλλωστε όπως λέει και ο δάσκαλος Κρύων «τα πράγματα δεν είναι πάντοτε όπως φαίνονται», κι εσείς δεν γνωρίζετε την εργασία που κάνει ο καθένας με τον εαυτό του. Είναι πολύ προσωπική υπόθεση, όπως θα λέγατε. Γι’ αυτό ποτέ μην λέτε, αυτός δεν είναι τόσο πνευματικός, όσο είμαι κι εγώ, οπότε δεν μου κάνει, γιατί αυτά είναι παιχνίδια της διττότητας.
      Η διαφορά που υπάρχει αυτή την στιγμή μεταξύ των ανθρώπων είναι στην συνειδητότητα.  Είναι στο πόσο συνειδητός είναι κάποιος και την επίγνωση που έχει ότι είναι το Πνεύμα.  Γι’ αυτό η ερώτηση είναι μία.  Μου δίνει χαρά αυτή η σχέση, αυτός ο άνθρωπος;  Γιατί εάν μια σχέση σας δίνει χαρά, εάν νιώθετε καλά μέσα σ’ αυτή την σχέση, αυτό είναι το ζητούμενο για την ψυχή σας κι αυτός πρέπει να είναι και ο δείκτης της επιλογής σας.

Κάτι άλλο που φοβάστε επίσης είναι ν’ απελευθερωθείτε από τα προβλήματα μέσα σας, τα οποία συνεχώς εφευρίσκετε! Σας έχουμε πει πάρα πολλές φορές «ότι δεν έχετε προβλήματα ,Οικογένεια», γιατί εσείς είστε οι δημιουργοί!  Κι αυτό σημαίνει ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να δημιουργείτε και να ξεδημιουργείτε, να κάνετε καινούργιες επιλογές  και να έχετε για τον εαυτό σας, ό,τι σας αρέσει και σας ικανοποιεί και σας δίνει χαρά. Όμως εσείς υπονομεύετε τον εαυτό σας, όπως σας είπε και ο Τοβίας, γιατί φοβάστε ότι αν διώξετε τα προβλήματα που εφευρίσκετε και δημιουργείτε και στην συνέχεια τα χρησιμοποιείτε και σαν δικαιολογητικό, δεν θα έχετε με τι να ασχοληθείτε και θα αισθάνεστε  άδειοι μέσα σας και θα αισθάνεστε κενοί μέσα σας. Κι αυτό είναι κάτι άγνωστο για σας και είναι κάτι καινούργιο και το φοβάστε!
      Κι έτσι δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη ότι είστε δημιουργοί και μένετε στο παλιό και βολικό, και πάντα κάποιος άλλος συνεχίζει να φταίει για ότι σας συμβαίνει. Αλλά κι αν ακόμα καταφέρετε ν’ απελευθερωθείτε από κάποια προβλήματα, φοβάστε πάρα πολύ αυτό το κενό μέσα σας. Οπότε αμέσως εφευρίσκετε καινούργια προβλήματα και το μόνο που καταφέρνετε είναι να επαναλαμβάνετε τον παλιό σας γνωστό Εαυτό. Και τώρα εμείς ευθαρσώς σας λέμε, να σταματήσετε να παίζετε κρυφτούλι με τον εαυτό σας. Διώξτε αυτά τα προβλήματα και μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια απλή πρόθεση και με μια βαθιά αναπνοή.  Τόσο εύκολα και τόσο απλά.

Όμως χρειάζεται αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στον Εαυτό σας. Χρειάζεται ν’ αναλάβετε την ευθύνη επιτέλους του Εαυτού σας και να αναγνωρίσετε ότι είστε «Θεοί δημιουργοί»!  Και στην συνέχεια ευλογείστε αυτό το άδειασμα μέσα σας, ευλογείστε το κενό μέσα σας, γιατί πραγματικά αυτό το κενό είναι ιερό και είναι ευλογημένο!
      Είχατε κι άλλοτε νιώσει κάποιο κενό μέσα σας, καθώς απελευθερώνατε παλιές πεποιθήσεις και επιβαλλόμενους περιορισμούς της διττότητας, όμως αυτή την φορά δεν είναι το ίδιο. Αυτή την φορά μιλάμε για το κενό, το οποίο ο Τοβίας ονόμασε «κενό της ανάληψης», γιατί εδώ μιλάμε για την ολοκληρωτική αλλαγή και ολοκληρωτική απελευθέρωση του Εαυτού!  Κι εγώ σας λέω ότι αυτό είναι το κενό όπου γίνεται η ύψιστη μετάλλαξη και μετάβαση του Εαυτού από το παλιό στο καινούργιο, από την παλιά ενέργεια στην Νέα Ενέργεια και είναι η αλλαγή θέσης και η αλλαγή αντίληψης από το γνωστό και το ανθρώπινο στο καινούργιο και στο Θεϊκό.
      Αυτή είναι η στιγμή που γίνεται το μεγαλύτερο άλμα συνειδητότητας για τον άνθρωπο. Γι’ αυτό μείνετε μ’ αυτό το κενό μέσα σας και μην βιαστείτε να το γεμίσετε, μην το φοβηθείτε. Γιατί εάν βιαστείτε να το γεμίσετε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επαναλάβετε τον παλιό σας γνωστό εαυτό και θα συνεχίσετε να ανακυκλώνεστε.
-Μείνετε λοιπόν με το κενό σας και ευλογείστε το!
      Έχετε αντέξει κι έχετε περάσει τόσα πολλά, Οικογένεια, και τώρα επιτέλους βρίσκεστε στην μαγική σας στιγμή.  Εάν μείνετε στο κενό σας και εμπιστευθείτε τον Θεό που είστε, θα δείτε πολύ σύντομα καινούργια πράγματα να αναδύονται από μέσα σας, καινούργια ταλέντα να βγαίνουν στην επιφάνεια και καινούργιες ιδέες να ξεπηδάνε. Αλλά κυρίως ένας καινούργιος ανθρώπινος άγγελος έχει γεννηθεί. Ένας Θεός-Θεά που δεν χρειάζεται προβλήματα, για να δικαιολογεί την ύπαρξή του, δεν χρειάζεται βάσανα και πόνο και θλίψη και θυμό για να τρέφεται, αλλά ένας Θεός-Θεά που επιτέλους χαίρεται και αγαπάει τον εαυτό του!
      Κάνετε υπομονή με το κενό σας και επιτρέψτε του να υπάρξει μέσα σας. Εμπιστευθείτε, αφεθείτε και μείνετε μαζί του, για να δείτε τι θα συμβεί.  Η ενέργειά σας θ’ αλλάξει αγαπημένοι!  Η ενέργειά σας θ’ αλλάξει. Θα το νιώσετε ότι είστε διαφορετικοί και ότι κάπου αλλού πατάτε. Κι επειδή εσείς θα νιώσετε διαφορετικοί, θ’ αλλάξει και η στάση σας απέναντι στον εαυτό σας και στους άλλους. Δεν θα θέλετε πια να συμβιβάζετε και να υπονομεύετε τον εαυτό σας.  Δεν θα δέχεστε με τίποτα να τον μειώνετε.  Θα δείτε πώς θα είναι η συνέχεια.  Θα νιώσετε πάρα πολύ ενδυναμωμένοι, πολύ περισσότερο συνειδητοί και η αντίληψή σας θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο.

Ο Εαυτό σας θα στραφεί πολύ περισσότερο στην χαρά και στην απόλαυση και θα κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι αυτό το ταξίδι του, πάνω στον πλανήτη Γη ,και θα είναι χαρά σας να μεταφέρετε το φως σας στους άλλους ανθρώπους, για ν’ απελευθερωθούν κι εκείνοι από τα δεσμά της διττότητας! Και δεν χρειάζεται να έχετε πια κανένα πρόβλημα επιβίωσης ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Όπως σας είπε και ο Τοβίας, μπορείτε απλά ν’ απολαμβάνετε τον εαυτό σας και να υπάρχετε, κάνοντας τίποτα!  Είστε δημιουργοί και μπορείτε να δημιουργήσετε την αφθονία σας, ανά πάσα στιγμή. Αλλά αναλάβετε την ευθύνη ότι εσείς δημιουργείτε και αφήστε αυτές τις δικαιολογίες και τις αμφιβολίες να φύγουν!
      Όμως Οικογένεια μένοντας στο κενό σας και ευλογώντας το κενό σας , κάτι άλλο επίσης συμβαίνει!  Το μυαλό σας παθαίνει ένα μεγάλο Σοκ, γιατί δεν έχει με τι να ασχοληθεί, δεν έχει πλέον προβλήματα να αναμασήσει και να σας προτρέπει ν’ ανησυχείτε και προς στιγμήν θα ησυχάσει.  Μην ανησυχήσετε όταν κάποιες στιγμές σταματάει εντελώς. Θα τα έχει χαμένα για λίγο.  Μετά  θα προσπαθήσει φυσικά να ξαναπάρει τον έλεγχο, αλλά εσείς τώρα θα το βλέπετε ,πότε θα προσπαθεί να ξαναπάρει τον έλεγχο και εξαρτάται πια από σας ,Οικογένεια, αν θα του το επιτρέψετε να συνεχίσει να σας ελέγχει. Γιατί εάν εσείς δεν του δίνετε πλέον τον έλεγχο, τότε θα σιωπήσει και θα συμμαχήσει μαζί σας και όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, το μυαλό θα γίνει για σας ένας καλός φίλος, ένας βοηθός που θα χαίρεται να συμμετέχει στην εξέλιξή σας, χωρίς να σας ελέγχει πια. Του δώσατε να καταλάβει πολύ καλά ποιος είναι το αφεντικό και ποιος κρατάει το τιμόνι του εαυτού και αναγκαστικά θα συνθηκολογήσει και θα μπει κι αυτό σε μια άλλη καινούργια κατάσταση.
      Η αλήθεια είναι ότι όλος ο Εαυτός θα σοκαριστεί λίγο, γιατί έσπασε ο καθρέπτης που καθρεπτιζότανε, αλλά ταυτόχρονα θα ηρεμήσει και θ’ ανοίξει. Θα περιμένει να δει, ν’ ακούσει τι συμβαίνει. Τα κύτταρά σας θα σιωπήσουν κι αυτά και θα περιμένουν τις καινούργιες εντολές από τον Εαυτό.
      Κι εδώ είναι η στιγμή για να εκφράσετε την πρόθεσή σας σχετικά με το τι θέλετε να κάνετε με τον εαυτό σας.  Ζητήστε θεραπεία και αναζωογόνηση από τα κύτταρά σας!   Ζητήστε τους επίσης να σας δώσουν και ν’ απελευθερώσουν τις πληροφορίες που κρατάνε για σας. Πληροφορίες που θα τις χρειαστείτε στην συνέχεια της πορεία σας, καθώς θα βρίσκεστε στην εξέλιξη και στην ροή σας, στον «εδώ και τώρα» χρόνο σας, στην συνεχόμενη μαγική στιγμή σας!

Αλλά πέρα απ’ όλα αυτά Οικογένεια το μεγαλύτερο θαύμα που συμβαίνει καθώς βρίσκεστε στο κενό σας, είναι ότι έχει ολοκληρωθεί μια κάθαρση απ’ όλα τα παλιά κρατήματα κι ένας ολοκάθαρος, ιερός ευλογημένος χώρος δημιουργείται και εγκαθίσταται η αγάπη.  Η αγάπη βρίσκεται πάντα μέσα σας, όμως είχε πνιγεί και είχε σκεπαστεί από όλα τα άλλα συναισθήματα. Προσπαθούσε να ενεργοποιηθεί και να  εκφραστεί μέσα από την καρδιά, αλλά δεν έβρισκε χώρο μέσα σας για να το κάνει. Τώρα που εσείς της δώσατε το χώρο, θα ξεχυθεί σαν χείμαρρος.  Και επιτέλους θα νιώσετε ξανά την αγάπη, θα νιώσετε το πάθος σας ν’ ανανεώνετε και την επιθυμία, την θέληση να πάτε ακόμα πιο μακριά και θα νιώσετε την ελευθερία που είναι αγάπη και που είναι χαρά.
      Και πιστέψτε το Οικογένεια, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για την ψυχή σας απ’ όλα αυτά που θα συμβούν, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τον εαυτό σας ολόκληρο και για το Πνεύμα, και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για μας τους δασκάλους από την άλλη πλευρά του πέπλου, που είμαστε εσείς και είμαστε η Οικογένειά σας!
      Γι’ αυτό ,Οικογένεια, ευλογείστε τα κενά σας και μην βιάζεστε!  Αφεθείτε μ’ εμπιστοσύνη κι’ αφήστε το καινούργιο να ξεχυθεί μέσα σας!  Η ψυχή σας γνωρίζει πού θέλετε να πάτε, γι’ αυτό επιτρέψτε της να σας οδηγήσει στο άγνωστο και στο καινούργιο. Γιατί για να μπορείς να είσαι στην αγκαλιά της Νέας Ενέργειας, για να μπορείς να συμπορευθείς μαζί της, χρειάζεται να είσαι κι εσύ  καινούργιος. Αλλιώς δεν θα λειτουργήσει και θα ταλαιπωρηθείτε, θ’ ανακυκλώνεστε συνέχεια μένοντας κολλημένοι σ’ έναν παλιό εαυτό.
      Μην φοβάστε, Οικογένεια!  Μην φοβάστε και προχωρήστε στην ολοκληρωτική αλλαγή, στην ολοκληρωτική κάθαρση. Πιστέψτε το, σας βεβαιώνουμε όλοι εμείς, οι παντοτινοί και παλιοί σας φίλοι, ότι γι’ αυτό βρίσκεστε πάνω στη Γη,  γι’ αυτό περάσατε όλα όσα περάσατε.
      Γι’ αυτό κανένας συμβιβασμός για τον Εαυτό, μην συμβιβάζεστε για κανέναν και με κανένα τρόπο. Απελευθερώστε πλήρως τον Εαυτό σας και απολαύστε τον!  Απολαύστε την ζωή σας και την κάθε στιγμή που περνάτε πάνω στον πλανήτη Γη!  Τώρα είναι η ώρα και δεν υπάρχουν πια άλλες δικαιολογίες για έναν Θεό, για μια Θεά που ήρθε στη Γη να παίξει, σ’ ένα παιχνίδι που ο ίδιος, η ίδια δημιούργησε.

Παίξτε λοιπόν εάν θέλετε και δεν έχει καθόλου σημασία, αν κάποιες φορές ξαναμπαίνετε στο παιχνίδι της Γης και σας παρασύρει η διττότητα. Το σημαντικό είναι να το βλέπετε σαν παιχνίδι και να επιτρέπετε στον Εαυτό σας να εκφράζετε ελεύθερα, όπως του αρέσει, χωρίς ενοχές και χωρίς κριτική με ολοκληρωτική αποδοχή. Αυτό σημαίνει αγαπάω τον Εαυτό μου ολοκληρωτικά!
      Παίξτε λοιπόν αγαπημένοι μ’ έναν καινούργιο, διαφορετικό τρόπο και κατακτήστε το άγνωστο και το καινούργιο, χωρίς να φοβάστε και χωρίς άλλες δικαιολογίες! Και να θυμάστε πάντα ότι αυτό που ζείτε τώρα είναι μόνο μια στιγμή μέσα στην αιωνιότητά σας! Γιατί είστε Θεοί επίσης αγαπημένοι, είστε αιώνιοι και άφθαρτοι Θεοί!
      Εμείς είμαστε συνέχεια κοντά σας, για να σας συμβουλεύουμε και να σας σπρώχνουμε όταν χρειάζεται, γιατί εσείς μας το ζητάτε.
Είμαστε επίσης κοντά σας γιατί σας αγαπάμε και γιατί είμαστε Ένα!
Κι έτσι είναι.

 

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email