Ελ Μορύα

     ΕΛ  ΜΟΡΥΑ

 Ο Μορύα είναι ηγέτης της 1ης Ακτίνας και η εξυπηρέτηση του προς τη ζωή είναι να μεταδώσει και να καθοδηγήσει
τις Θείες Ιδέες στις διάνοιες των Υπάρξεων της Δεύτερης Σφαίρας , οι οποίες τις επεξεργάζονται για να δημιουργή-σουν μορφές.   Ο Μορύα αρχικά κατήλθε από τον πλανήτη Ερμή και αναγνωρίζεται για την «Μερκούρια» άποψη της ζωής. Σαν μέλος της ανθρώπινης φυλής είχε πολλές διακρίσεις και στα πνευματικά και κοσμικά επιτεύγματα.
Ήταν βασιλιάς και αυτοκράτορας σε ορισμένες του ενσαρκώσεις και στην Ανατολή και στη Δύση. Υπήρξε Μογγόλος αυτοκράτορας, όπως και βασιλέας της Ινδίας.
Ήταν ο Βασιλιάς Αρθούρος στην Αγγλία, γνωστός για τους «Ιππότες της Στρογγυλής Τράπεζας» στο Κάμελοτ.
Σαν Sir Thomas More (1478-1535) έγραψε την «Ουτοπία».
Στη χριστιανική Ιστορία είναι γνωστός σαν ένας από τους τρεις μάγους από την Περσία, που ακολούθησαν το άστρο της Βηθλεέμ.   Σαν αναληφθείς δάσκαλος είναι γνωστός σαν αυστηρός εκγυμναστής που επιμένει σε άμεση και δυνατή προσπάθεια, από τους μαθητές του.
Παρόλο που είχε τα προσόντα να λάβει την ανάληψη του προ πολλού, την αρνήθηκε για να παραμείνει στη Γη και να εξυπηρετήσει καλύτερα την ανθρωπότητα.  Διδάσκαλός του ήταν ο Πανίσχυρος Ηρακλής, Ελωίμ της 1ης Ακτίνας.

Στη προσπάθεια του να βοηθήσει την ανθρωπότητα και το πλανήτη Γη, γνωρίζοντας το Κοσμικό Διάταγμα – τον Ιανουάριο του 1952-  που όριζε, ότι όφειλε η Γη να εκπέμψει περισσότερο φως μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, έκανε έκκληση στο Κοσμικό Νόμο και πέτυχε ειδική παραχώρηση να δημιουργηθεί ένας πλανήτης μικρότερου κραδασμού από τη Γη. Στον πλανήτη εκείνο που δημιουργήθηκε τότε, πηγαίνουν εκείνοι από την ανθρωπότητα, που επί σειρά επαναγεννήσεων αποδεικνύονται ανίκανοι για ανώτερη εξέλιξη. Έτσι θα μπορέσουν οι προοδευτικότεροι των ανθρώπων, μαζί με την Έβδομη Ρίζα Φυλή να προχωρήσουν στην εξέλιξη μαζί με τους υπόλοιπους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος. Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο δικό τους πλανήτη και όπως έχει πει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ «με τη βοήθεια του Θεού, στο μέλλον, θα μπορέσουν να ενωθούν με τους πιο εξελιγμένους συνανθρώπους τους.     Το Ερημητήριο του Διδασκάλου Μορύα είναι της Θείας Θελήσεως ,στο Darjeeling, της Ινδίας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ  από το βιβλίο «ΦΥΛΛΑ ΑΠΌ ΤΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΩΡΥΑ» 

Site, www.epanodos.org-Δάσκαλοι

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email