Δάσκαλοι της Νέας Ενέργειας

Οι δάσκαλοι της Νέας Ενέργειας

Όταν αναφερόμαστε σε δασκάλους, όλοι έχουμε στο μυαλό μας κάποιον γκουρού ή κάποια αυθεντία που πιστεύουμε ότι τα γνωρίζει όλα. Πιστεύουμε ότι η Οντότητα που ονομάζουμε δάσκαλο θα μας κατευθύνει ή θα μας δώσει λύσεις, έτσι ώστε κι εμείς να γίνουμε πολύξεροι και σοφοί και να οδηγηθούμε στον Πνευματικό παράδεισο που ονειρευόμαστε.
Κι έτσι είναι πολύ βολικό, εάν δεν θέλεις να δουλέψεις ουσιαστικά με τον εαυτό σου και να αναλάβεις την ευθύνη της ύπαρξή σου, να εναποθέσεις το «εγώ» σου και τις ελπίδες σου σε κάποιον τέτοιο δάσκαλο! Από την άλλη πλευρά εάν αυτός ο δάσκαλος θέλει να επιδείξει και αποδείξει το δικό του «εγώ», όπως επίσης και να κερδοσκοπήσει σε βάρος σου, μπορεί να σε παραπλανήσει και να σε αποπροσανατολήσει.

Στη Νέα Ενέργεια δεν υπάρχουν δάσκαλοι με την παλιά έννοια του όρου.
Οι σημερινοί δάσκαλοι είναι άγγελοι μεταμφιεσμένοι σε άνθρωπο, όπως είσαι κι εσύ και γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι αυθεντίες! Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτός κι εσύ είστε κομμάτια της ίδιας ουσίας και γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι ο καλύτερος δάσκαλος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός!

Στο μοναδικό σημείο που ίσως πλεονεκτούν οι σημερινοί δάσκαλοι, είναι ότι προηγήθηκαν στον εσωτερικό δρόμο και είχαν την ευκαιρία πριν από σένα, να μετασχηματίσουν πολλές ενέργειες, να τις κατανοήσουν και να διευρύνουν την αντίληψή τους. Μια εργασία που έτσι κι αλλιώς μπορεί να την κάνει ο καθένας με τον εαυτό του και όποιος θέλει να την κάνει, εκφράζει απλά την πρόθεσή του.

Οι δάσκαλοι της Νέας ενέργειας, είναι οι ίδιοι Πρότυπα και αν πραγματικά κατάφεραν ν’ ανοίξουν την καρδιά τους στην αγάπη κι αν λειτουργούν μέσα από την ενότητα, τότε έχουν μόνο μια ισχυρή επιθυμία. Να σπρώξουν τους άλλους ανθρώπινους αγγέλους που συναντούν στο δρόμο τους (κι αν κι εκείνοι το θέλουν), πολύ βαθιά μέσα στην ύπαρξή τους και να τους κάνουν να καταλάβουν ότι η δύναμη είναι μέσα τους. Να καταλάβουν ότι ο αληθινός δάσκαλος είναι το ίδιο τους το Πνεύμα, ο ίδιος τους ο Εαυτός!

Εάν οι άνθρωποι, που συναντάει στον δρόμο του ένας δάσκαλος της Νέας Ενέργειας, κατανοήσουν ότι στον εσωτερικό δρόμο δεν υπάρχει γι’ αυτούς καλύτερος δάσκαλος και οδηγός από τον Θεό που έχουν μέσα τους, τότε και ο δάσκαλος μπορεί να τους εξηγήσει με ποιες ενέργειες θα δουλέψουν, χωρίς να τους κρύψει και τις πιθανές δυσκολίες που θα προκύψουν. Γιατί για όλους μας οι ενέργειες που δουλεύουμε και μετασχηματίζουμε είναι λίγο-πολύ οι ίδιες. Εκείνο που διαφέρει είναι η πρόκληση, η εμπειρία και ο τρόπος που ο καθένας μας διαχειρίζεται τις ενέργειες.

Εκείνο που επιβάλλεται να καταλάβουμε όλοι μας, είναι ότι την εργασία με τον εαυτό μας την κάνουμε μόνοι μας. Κανένας δάσκαλος ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν μπορεί να την κάνει για μας. Ήρθαμε εδώ να εξελίξουμε τον εαυτό μας και εμπιστευόμαστε ουσιαστικά μόνο τον εαυτό μας.

Έναν άλλο ρόλο που θα παίξουν οι δάσκαλοι της Νέας Ενέργειας, είναι να εξηγούν στους άλλους ανθρώπους που δουλεύουν με τον εαυτό τους, τι τους συμβαίνει (γιατί πολλές φορές δεν το γνωρίζουν και χάνουν την ισορροπία τους), ώστε να κατευθύνεται η ενέργεια προς τον ίδιο τους τον εαυτό, προς τη Γη, την Εστία και προς το Σύμπαν.
Και όπως είπαμε ένας καλός δάσκαλος, είναι πάντα και πρώτα απ’ όλα, ένας πολύ καλός μαθητής!

από την Καίτη Τσώλη

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email