Η Νέα Ενέργεια & Οι Δάσκαλοι της Νέας Ενέργειας

Η ΝΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τι σημαίνει Νέα Ενέργεια; Νέα Ενέργεια είναι η Νέα Συνείδηση της Γης!
Η Νέα ενέργεια είναι η ολοκληρωτική αλλαγή του εαυτού μας, είναι το καινούργιο, είναι η νέα μετασχηματισμένη ενέργεια που δημιουργούμε εξερευνώντας τον εαυτό μας, καθώς διαχειριζόμαστε όλες τις περιοριστικές, διαστρεβλωμένες αντιλήψεις μας, τους φόβους και τις πεποιθήσεις που υπάρχουν μέσα μας και οι οποίες μας εγκλωβίζουν και μας κρατάνε ανελεύθερους.
Νέα ενέργεια σημαίνει ότι αφήνουμε πίσω μας τον παλιό τρόπο σκέψης, τον παλιό εαυτό μας και σκεφτόμαστε μ’ έναν καινούργιο τρόπο, διαφορετικό απ’ αυτόν που μας δίδαξαν μέχρι τώρα η οικογένεια, η κοινωνία και η εκκλησία.
Νέα ενέργεια σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε πλήρως την Θεϊκότητά μας και γνωρίζουμε συνειδητά ότι είμαστε Θεοί-Θεές μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους.
Νέα ενέργεια σημαίνει ολοκληρωτική αποδοχή του Εαυτού και ολόκληρης της δημιουργίας. Στην παλιά ενέργεια οι «πνευματικοί» άνθρωποι ανυψώνανε τον καλό τους εαυτό και εξορκίζανε αυτόν που θεωρούσαν κακό εαυτό. Στην νέα ενέργεια δεν υπάρχει καλό και κακό, δεν υπάρχει θετικό και αρνητικό, δεν υπάρχει η αντίθεση της διττότητας. Υπάρχει μόνον η εμπειρία, χωρίς χαρακτηρισμούς, ενοχές ή κριτική.
Στην Νέα ενέργεια αναλαμβάνεις ολοκληρωτικά την ευθύνη του Εαυτού σου και γνωρίζεις ότι εσύ δημιουργείς. Η πραγματικότητα που ζεις αυτήν την στιγμή και οποιαδήποτε πρόκληση σου συνέβη ή οποιαδήποτε εμπειρία βίωσες ποτέ στη ζωή σου την έχεις δημιουργήσει εσύ. Αυτό σημαίνει ότι είσαι δημιουργός και μπορείς να δημιουργήσεις τώρα για τον εαυτό σου την πιο όμορφη πραγματικότητα, την οποία θέλεις να ζήσεις.
Στην Νέα ενέργεια δεν ακολουθούμε φιλοσοφίες, δασκάλους ή γκουρού.

Ο μόνος δάσκαλος και μαθητής του εαυτού σου είσαι εσύ. Κανένας δεν μπορεί να σε γνωρίζει καλύτερα από τον εαυτό σου και κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να σου πει, πώς θα διαχειριστείς και θα μετασχηματίσεις μέσα σου τις ενέργειες. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Όλοι είμαστε το Πνεύμα, αλλά το Πνεύμα ποτέ δεν επαναλαμβάνεται και στον καθένα μας εκφράζεται διαφορετικά.
-Στην Νέα ενέργεια δεν υπάρχει χρόνος. Ζεις την κάθε στιγμή στο «εδώ και τώρα»χωρίς να περιπλανιέσαι στο παρελθόν και το μέλλον, τα οποία είναι και εκφράζουν την γραμμικότητα του γήινου χρόνου.
Στην Νέα ενέργεια δεν υπάρχει ατζέντα. Μέχρι αυτή την ενσάρκωση και σε όλες σου τις προηγούμενες ενσαρκώσεις κάθε φορά που κατέβαινες στη Γη, σχεδίαζες όλες σου τις ζωές και τις εμπειρίες που θα βίωνες, καθώς και τα μαθήματα τα οποία θα έπαιρνες με σκοπό να θυμηθείς ποιος είσαι. Τώρα γνωρίζεις ποιος είσαι και έχεις απελευθερώσει όλες αυτές τις γήινες προσωπικότητες, έχεις δώσει το τιμόνι της ζωής σου στην θεϊκότητά σου, στον Ανώτερο Εαυτό σου και δεν χρειάζεσαι καμιά ατζέντα, κανένα σχεδιασμό, γιατί εσύ είσαι ο Θεός-Θεά δημιουργός και δημιουργείς την κάθε στιγμή σου στο «εδώ και τώρα».
Στην Νέα ενέργεια δεν υπάρχουν κανόνες. Η νέα ενέργεια μπορεί να λειτουργήσει μόνο μέσα στην ελευθερία. Οι κανόνες και οι νόμοι είναι της παλιάς ενέργειας και είναι έλεγχος. Η νέα ενέργεια είναι ελευθερία και μπορεί να υπάρχει και να λειτουργεί μόνον μέσα στην αγάπη, από την αγάπη και για την αγάπη.
-Το πιο σημαντικό στη Νέα Ενέργεια είναι να μάθεις ν’ αγαπάς τον εαυτό σου, να ερωτευτείς τον εαυτό σου και να τον εμπιστευθείς απεριόριστα. Κι επειδή η ουσία σου είναι το Πνεύμα και το Πνεύμα είναι η ουσία του Όλου, αγαπώντας τον εαυτό σου, σαν μέρος του Όλου αγαπάς το «ότι υπάρχει», αγαπάς ολόκληρη την δημιουργία.
-Η Νέα ενέργεια δεν προσδιορίζεται. Δεν υπάρχει ορισμός. Είναι απρόβλεπτη, μαγική και θαυματουργή. Και απλά είναι! Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις ή να πεις για να την προσδιορίσεις. Είναι πολύ πιο πέρα και απίστευτα πιο ψηλά απ’ ότι μπορεί το μυαλό και η λογική να συλλάβει και να ελέγξει.
-Η Νέα Ενέργεια χαρακτηρίζεται από το ότι δεν πάλλεται σε δονήσεις όπως η παλιά, ούτε εξαρτάται ή περιορίζεται μέσα από την πολικότητα ή την διττότητα, αντιθέτως διευρύνεται και υπερβαίνει μ’ αυτόν τον τρόπο τα προηγούμενα δεδομένα και δουλεύει εντελώς διαφορετικά!
-Η Νέα Ενέργεια χαρακτηρίζεται επίσης από ένα τέταρτο στοιχείο- το “Gnost”, “Dei un gnost- που μεταφράζεται σαν το «δημιουργικό μας γνωρίζειν», την δημιουργική μας λύση και Θεϊκή Σοφία, που έρχεται να συμπληρώσει την τριάδα (σώμα-νου -ψυχή)!

Kαι όπως μας λέει και ο δάσκαλος Τοβίας:
«Στην παλαιά ενέργεια ο άνθρωπος θέλει απαντήσεις. Η ανθρώπινη συνείδηση θέλει απαντήσεις. Η νέα ενέργεια δεν είναι απαντήσεις. Δεν υπάρχει καμία απάντηση, επειδή η νέα ενέργεια είναι δυνατότητες. Και η δυνατότητα δεν είναι απαραίτητο να καθοριστεί ως η μοναδική απάντηση, ως η μοναδική αλήθεια, αλλά σαν πολλά, πολλά στρώματα και δυνατότητες. Έτσι ενώ ο παλαιός άνθρωπος αναζητά μιαν απάντηση σε ένα πρόβλημα, μερικές φορές πολύ απελπισμένα ή σε μεγάλη απογοήτευση, η Νέα Ενέργεια έρχεται σε σας μερικές φορές απαρατήρητα και άγνωστα, σαν δυνατότητες. Θα μπορούσατε ν’ αρχίσετε να εγκαταλείπετε τη λέξη «απάντηση» από το λεξιλόγιό σας- όταν φυσικά επιλέγετε- και επιτρέπετε στη συνείδηση των δυνατοτήτων να αρχίσει να εισέρχεται.
Η ανθρώπινη συνείδηση θέλει τον καθορισμό. Το μυαλό ιδιαίτερα θέλει να καθορίσει τα πράγματα. Θέλει να καταλάβει και να αναλύσει. Στη Νέα Ενέργεια δεν υπάρχει κανένας καθορισμός. Είναι ελεύθερη. Είναι ανοικτή. Είναι χωρίς καθορισμό. Ο καθορισμός από την ίδια την φύση του στην Παλαιά Ενέργεια είναι ένας τρόπος οριοθέτησης, ενώ η Νέα Ενέργεια δεν έχει κανέναν καθορισμό.
Είναι ελευθερία».
Απόσπ. από Αν. Επικοινωνία του Τοβίας μέσω του Geoffrey Hoppe με τίτλο «Εργασία με τη Νέα Ενέργεια». Την μετάφραση έκανε ο Κώστας Οικονόμου, www.crimsoncircle.com


Και ακριβώς επειδή η νέα ενέργεια δεν ελέγχεται, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συμπορευθείς μαζί της, μόνο μέσα από την ολοκληρωτική απελευθέρωση του εαυτού σου και την ύψιστη ολοκληρωτική αγάπη, για τον εαυτό σου.
Και μετά απ’ όλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι η νέα ενέργεια και η ομορφιά της, η αγνότητα και η καθαρότητά της, είναι η «νέα συνείδηση» που έχει ακουμπήσει κι έχει εγκατασταθεί στη Νέα Γη. Γιατί με την μεταμόρφωση την δική μας σε νέους Θεανθρώπους, μεταμορφώνεται παράλληλα και η Γη μας, σε Νέα Γη.
Η Νέα ενέργεια τέλος είναι η υψηλότερη δονητική  και διευρυντική συχνότητα που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη Γη.

Τώρα τι πρέπει να γνωρίζουμε καθώς συμπορευόμαστε μέσα στην αγκαλιά της Νέας Ενέργειας;
Επειδή η Νέα ενέργεια έχει μια αμεσότητα να ανταποκρίνεται σε ό,τι επιλέγεις να δημιουργήσεις, αλλά έχει και μια αμεσότητα ν’ ανταποκρίνεται ακόμα και στην πιο απλή σκέψη, χρειάζεται να προσέχουμε τον τρόπο που λειτουργούμε και σκεφτόμαστε. Γιατί πολλές φορές η συνήθεια του μυαλού να δημιουργεί σενάρια δράματος και θυματοποίησης μας παρασύρει και ξεφεύγουμε από ένα καινούργιο και δροσερό τρόπο σκέψης.
*Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε την πιο θαυμαστή πραγματικότητα που έχουμε ποτέ ονειρευτεί και για μας και για τον πλανήτη μας. 

       Τώρα είναι η ώρα για να κάνεις επιλογές.
Τόλμησε να κάνεις τις επιλογές σου και βγες από το γνωστό και το δεδομένο. Ζήτα για τον εαυτό σου το καινούργιο και το ανατρεπτικό. Μια οντότητα του φωτός δεν φοβάται το άγνωστο και δεν φοβάται και το καινούργιο. Ήδη έχεις κάνει πολλές ανατροπές μέσα σου και πολλές αλλαγές δουλεύοντας με τον εαυτό σου. Εσύ είσαι αυτός-αυτή που έκανες το κβαντικό άλμα στη Γη! Εσύ είσαι το «Πρότυπο» και το μεγαλείο! Εσύ είσαι ο Θεός-α!
Γι’ αυτό τόλμησε και κάνε υπέροχες και ανατρεπτικές επιλογές για την ζωή σου και ζήτα αυτό που μέχρι χθες θεωρούσες απίθανο να σου συμβεί. Ανέτρεψε τα πάντα στη ζωή σου και ζήσε μαγικά κι απρόβλεπτα, όπως ακριβώς είναι και η νέα ενέργεια! Όταν κάνουμε συνειδητές επιλογές ενεργοποιούμε την ενέργεια και έλκεται και έρχεται η υποστήριξη από όλες τις γήινες και ουράνιες δυνάμεις, για την πραγματοποίηση! Όταν δεν κάνουμε επιλογές και είμαστε «αδρανείς», δεν κινείται η ενέργεια.

Στη Νέα Ενέργεια, η παλιά ενέργεια αυτοακυρώνεται. Δεν έχει καμιά θέση το παλιό μέσα στο καινούργιο. Δεν μπορείς να είσαι δάσκαλος-α της νέας ενέργειας, να είσαι Θεός-ά δημιουργός και να χρησιμοποιείς παλιούς τρόπους για να δημιουργήσεις. Δεν λειτουργεί.
Η μετάβαση στη νέα ενέργεια έγινε, το κβαντικό άλμα έγινε και η παλιά ενέργεια με ότι εκείνη κουβαλάει αποχώρησε για μας ανεπιστρεπτί.
Χρειάζεται να το γειώσουμε καλά αυτό και να έχουμε υπομονή με τον εαυτό μας, έως την στιγμή που θα ευθυγραμμιστεί (ο εαυτός), με την νέα ενέργεια και τους καινούργιους τρόπους που δημιουργεί. Ένας ανασταλτικός παράγοντας για να γειώσουμε την νέα ενέργεια, είναι η συνήθεια, το ότι μάθαμε να συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένους τρόπους, με πολλά πρέπει και πολλούς κανόνες. Για να ξεφύγουμε απ’ οτιδήποτε παλιό μας αποκοιμίζει, χρειάζεται να είμαστε συνειδητοί και να παρατηρούμε συνεχώς τον εαυτό μας.

Οι Δάσκαλοι της Νέας Ενέργειας
Όταν αναφερόμαστε σε δασκάλους, όλοι έχουμε στο μυαλό μας κάποιον γκουρού ή κάποια αυθεντία που πιστεύουμε ότι τα γνωρίζει όλα. Πιστεύουμε ότι η Οντότητα που ονομάζουμε δάσκαλο θα μας κατευθύνει ή θα μας δώσει λύσεις, έτσι ώστε κι εμείς να γίνουμε πολύξεροι και σοφοί και να οδηγηθούμε στον Πνευματικό παράδεισο που ονειρευόμαστε. Κι έτσι είναι πολύ βολικό, εάν δεν θέλεις να δουλέψεις ουσιαστικά με τον εαυτό σου και να αναλάβεις την ευθύνη της ύπαρξή σου, να εναποθέσεις το «εγώ» σου και τις ελπίδες σου σε κάποιον τέτοιο δάσκαλο! Από την άλλη πλευρά εάν αυτός ο δάσκαλος θέλει να επιδείξει και αποδείξει το δικό του «εγώ», όπως επίσης και να κερδοσκοπήσει σε βάρος σου, μπορεί να σε παραπλανήσει και να σε αποπροσανατολήσει.
   * Στη Νέα Ενέργεια δεν υπάρχουν δάσκαλοι με την παλιά έννοια του όρου.
Οι σημερινοί δάσκαλοι είναι άγγελοι μεταμφιεσμένοι σε άνθρωπο, όπως είσαι κι εσύ και γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι αυθεντίες! Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτός κι εσύ είστε κομμάτια της ίδιας ουσίας και γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι ο καλύτερος δάσκαλος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός!
* Στο μοναδικό σημείο που ίσως πλεονεκτούν οι σημερινοί δάσκαλοι, είναι ότι προηγήθηκαν στον εσωτερικό δρόμο και είχαν την ευκαιρία πριν από σένα, να μετασχηματίσουν πολλές ενέργειες, να τις κατανοήσουν και να διευρύνουν την αντίληψή τους. Μια εργασία που έτσι κι αλλιώς μπορεί να την κάνει ο καθένας με τον εαυτό του και όποιος θέλει να την κάνει, εκφράζει απλά την πρόθεσή του.
* Οι δάσκαλοι της Νέας ενέργειας, είναι οι ίδιοι Πρότυπα και αν πραγματικά κατάφεραν ν’ ανοίξουν την καρδιά τους στην αγάπη κι αν λειτουργούν μέσα από την ενότητα, τότε έχουν μόνο μια ισχυρή επιθυμία. Να σπρώξουν τους άλλους ανθρώπινους αγγέλους που συναντούν στο δρόμο τους (κι αν κι εκείνοι το θέλουν), πολύ βαθιά μέσα στην ύπαρξή τους και να τους κάνουν να καταλάβουν ότι η δύναμη είναι μέσα τους. Να καταλάβουν ότι ο αληθινός δάσκαλος είναι το ίδιο τους το Πνεύμα, ο ίδιος τους ο Εαυτός!
* Εάν οι άνθρωποι, που συναντάει στον δρόμο του ένας δάσκαλος της Νέας Ενέργειας, κατανοήσουν ότι στον εσωτερικό δρόμο δεν υπάρχει γι’ αυτούς καλύτερος δάσκαλος και οδηγός από τον Θεό που έχουν μέσα τους, τότε και ο δάσκαλος μπορεί να τους εξηγήσει με ποιες ενέργειες θα δουλέψουν, χωρίς να τους κρύψει και τις πιθανές δυσκολίες που θα προκύψουν. Γιατί για όλους μας οι ενέργειες που δουλεύουμε και μετασχηματίζουμε είναι λίγο-πολύ οι ίδιες.
Εκείνο που διαφέρει είναι η πρόκληση, η εμπειρία και ο τρόπος που ο καθένας μας διαχειρίζεται τις ενέργειες.
*Εκείνο που επιβάλλεται να καταλάβουμε όλοι μας, είναι ότι την εργασία με τον εαυτό μας την κάνουμε μόνοι μας. Κανένας δάσκαλος ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν μπορεί να την κάνει για μας. Ήρθαμε εδώ να εξελίξουμε τον εαυτό μας και εμπιστευόμαστε ουσιαστικά μόνο τον εαυτό μας.
* Έναν άλλο ρόλο που θα παίξουν οι δάσκαλοι της Νέας Ενέργειας, είναι να εξηγούν στους άλλους ανθρώπους που δουλεύουν με τον εαυτό τους, τι τους συμβαίνει (γιατί πολλές φορές δεν το γνωρίζουν και χάνουν την ισορροπία τους), ώστε να κατευθύνεται η ενέργεια προς τον ίδιο τους τον εαυτό, προς τη Γη, την Εστία και προς το Σύμπαν.
Και όπως είπαμε ένας καλός δάσκαλος, είναι πάντα και πρώτα απ’ όλα, ένας πολύ καλός μαθητής!

από την Καίτη Τσώλη

Δείτε αναλυτικά όλους τους δασκάλους της Νέας Ενέργειας.

Share the love! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email